Tutorial : Buat Ayat-Ayat Berkelip-Kelip

Hey , dear ;)
Eh , eh , 
Apa itu ayat kelip-kelip ??
Tgk kat bawah ney ,ha !

"Kelip-Kelip"

haa , itu ! nampak tak , yang sedang berkelip tuh?
Itu lah dia! :)
Ayat berkelip ;)

Nak tahu , cam ner nak buad ?

1. Korunk copy code yang kat bawah niyh ;)


<blink> Ayat yang nak dikelipkan </blink>

* Ayat yang nak dikelipkan > Gantikan dengan ayat korunk sendiri =)

*SAVE . siap ;) 



**PERINGATAN = Kpd sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto nih , buat mcm ni :**
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

140 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
buNga mEkar
AUTHOR
January 17, 2011 at 5:46 PM delete

salam..
s0e..
ta fham la...
=(

avatar
January 17, 2011 at 7:40 PM delete

@buNga mEkar

apa yang tak paham yang .??
senang jer .
pgy dekat add gadget , amik html / javascript . then . kat bhgian atas , ada compose ngan edit html kan .??
click kat edit html , then ,paste,
Ayat yang nak dikelipkan

paham tkk?

avatar
fifi naZifa
AUTHOR
January 28, 2011 at 4:52 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
fifi naZifa
AUTHOR
January 28, 2011 at 4:52 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
fifi naZifa
AUTHOR
January 28, 2011 at 4:58 PM delete

cam new nak copy???x jdi laa

avatar
January 28, 2011 at 7:40 PM delete

@fifi naZifa
tak jadi .? buad cm niyh ler .
pgy dekat add gadget , amik html / javascript . then . kat bhgian atas , ada compose ngan edit html kan .??
click kat edit html , then ,paste,
Ayat yang nak dikelipkan

avatar
tyra
AUTHOR
February 17, 2011 at 12:00 AM delete

akak , kalau nak tuka text colour dye caner ek ?

avatar
cee munyet
AUTHOR
February 26, 2011 at 6:25 PM delete

da jadi dah . thanks sys lyssa.

avatar
February 27, 2011 at 10:28 PM delete

@tyra

seacrh kat google k ?

html code color .:)

avatar
March 24, 2011 at 2:14 AM delete

@Nurul Ayreen

ohh .tgk bhgian bawah tu .ada tulisan merah peringatan tuh. itu lah kelip-kelip~

avatar
March 26, 2011 at 6:07 PM delete

0whh ok .. anyway nak tanya mcm mana pulak nak wat mcm "my status " mcm akk lyssa punya ??

avatar
fiqa
AUTHOR
April 1, 2011 at 1:43 PM delete

salam.kak.saya dah buat tapi mcm kak kata di atas ader compose dan html....tp yang saya puye xde compose pun....bila sy tkan html and save....x keluar pun kelip2...tolong saya kak

avatar
fiqa
AUTHOR
April 1, 2011 at 1:43 PM delete

salam.kak.saya dah buat tapi mcm kak kata di atas ader compose dan html....tp yang saya puye xde compose pun....bila sy tkan html and save....x keluar pun kelip2...tolong saya kak

avatar
April 2, 2011 at 7:17 AM delete

@fiqa

tak de kelip2 ??fiqa guna google chrome kott ? tuh yg tk kuar kelip- tuh .. kan ?

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
April 6, 2011 at 10:16 PM delete

sys ,, kalau nak tukar kaler nak buad macm mana ??

avatar
April 12, 2011 at 8:24 PM delete

akak, napa saya buat belambak kali.. x jadi2 pun ! yg kuar kat blog saya AYAT SAYA LAA.. !
cam ne nihh ?

avatar
Aini
AUTHOR
April 16, 2011 at 2:03 PM delete

sorry,x tahu mcm mane nk copy.dah tekan ctrl+c serentak tapi x leh.boleh tolong watkan

avatar
nirara
AUTHOR
April 26, 2011 at 6:47 PM delete

nk copy tekan ape ? ctrl and what ? cm ner . asal ta jadi . maken besaa page lysa ade aa . help pleshh :(

avatar
Eika mochoii
AUTHOR
May 21, 2011 at 4:32 PM delete

salam, kak lysa Y dy jdi chaim ney ?

Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure that all XML elements are closed properly.
XML error message: The markup in the document following the root element must be well-formed.

eika da paste at dlam box edit template uh !

awad dy x mou jdy erk ?

avatar
June 3, 2011 at 11:26 PM delete

yay!!! dh jadi THX so much... but saye buat care die lain sikit... cara saye buat.. saye pegi Add gadget lepas2 ambek HTML/JavaScript pas2 paste and then die appear kat my blog.. but xde la lain sgt hehee... anyway... thx!!!

avatar
June 5, 2011 at 11:43 AM delete

salam . kaka comel . npe tia wt ta jd nye ?? lgkah nye same je ase nye tia wt . tlg laa kaka comel :')

avatar
Ecah
AUTHOR
June 7, 2011 at 10:41 AM delete

Kak, macam mane nak center kan ayat tu ?

avatar
Ecah
AUTHOR
June 7, 2011 at 10:41 AM delete

Kak, macam mane nak center kan ayat tu ?

avatar
Ahmad Hazwan
AUTHOR
June 11, 2011 at 4:11 PM delete

ayt yg nk dikelipkan tue bebas ker?

avatar
dyladlina
AUTHOR
June 12, 2011 at 1:30 AM delete

Kak Lyssa .. Sye buat x jadi laa. Sye dh ikut dh step2 tu .. Tpi x jadi .. :( Akak, Nanti sye add akak dkt facebook oke ? Hehe. Thanx akak :)

avatar
Farah Ain
AUTHOR
June 17, 2011 at 1:53 AM delete

sys tq for the tuto..;)

klw me nk order tab menu yg cute cmne?

avatar
NurZuhaily
AUTHOR
June 19, 2011 at 8:49 AM delete

assalammualaikum sys
mcm mna nk buat ?
xfhm la =)

avatar
mia amalia =)
AUTHOR
June 19, 2011 at 1:46 PM delete

kak lyssa , camane na carik kod tu ea ? ta jumpe lahh :(

avatar
cik YAYA
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:00 PM delete

cam ner nk boh ayat kelip kelip dlm post ? kena guna add gadjet gak ker ?

avatar
LadyDana
AUTHOR
July 1, 2011 at 7:15 PM delete

lyssa, cmner nk buat petak yang ada background dlm entry? bkn post title..
tq :)

avatar
ALL ABOUT??
AUTHOR
July 3, 2011 at 3:52 PM delete

x jdi lah lyssa..mcm ane eh?

avatar
Nur Saxoni
AUTHOR
July 9, 2011 at 1:38 PM delete

@Lyssa Dollixious

ohh cmtu, sory lyssa, cuma awk tak cakap pasal step nak letak code tu dekat post tutorial awk , sebab tu agak kepeningan sket, tq! ;)

avatar
July 22, 2011 at 1:45 PM delete

dh jadi..cuma x bekelip pun ayat!

avatar
July 22, 2011 at 1:45 PM delete

dh jadi..cuma x bekelip pun ayat!

avatar
Hanna Kerek
AUTHOR
July 25, 2011 at 5:26 AM delete

tak leh la kak ! tolonglaa !

avatar
wawazulikmail
AUTHOR
August 1, 2011 at 9:23 PM delete

thankyouu sis ! macam mane nakk buat shoutmix ade gambar ?

avatar
aquh ika
AUTHOR
August 5, 2011 at 2:06 PM delete

dh jd la....thnx cik lyssa!!

avatar
nur fatyhah
AUTHOR
August 12, 2011 at 11:29 PM delete

kak lyssa...
saye bru jew buat blog
so saye nak tnye akak mcm manew nak buat background mcm akak punya

avatar
Zharfan Azman
AUTHOR
August 13, 2011 at 6:36 PM delete

assalamualaikum kak .. ayat berkelip2 macam mane ?? x paham =.=

avatar
August 17, 2011 at 6:53 AM delete

korang.. kelip2 nih takkan jadik kalaw korang pakai chrome..:] tp kalaw mozilla or IE jadik la.. kan lyssa?:]

avatar
September 4, 2011 at 1:00 PM delete

Kak Lyssa, Kenapa Aina buat tak jadi ehh? Tak berkelip punn. Tolonglah saya Kak Lyssa.

avatar
Imanul Aisyah
AUTHOR
September 5, 2011 at 7:21 PM delete

kak lyssa , tak boley tukar warna ke?

avatar
Imanul Aisyah
AUTHOR
September 5, 2011 at 7:22 PM delete

tak boley tukar warna ke kak lyssa?

avatar
Imanul Aisyah
AUTHOR
September 5, 2011 at 7:25 PM delete

@Ainasyahirah :)
kak lyssa , tak pe kea saya tolong jawabkan kat Ainasyahirah ni ?
harap kak lyssa tak marah , cmni pergi dashboard , tekan new post .. kan kat situ ade edit html dan compose kan? tekan edit html dan pastekan Ayat yang nak dikelipkan okay ?
preview dulu yea.. faham tak? (:

avatar
Cik FiFi
AUTHOR
September 17, 2011 at 6:33 PM delete

kak lisa , camna nk guna gratisn muzik tuh ?? setiap kli saya nk copy , xdpt ....

avatar
Sri Syakilah
AUTHOR
September 22, 2011 at 4:58 PM delete

salam akak.
kecik xpam larh.
kecik pye blog simple gler

avatar
merha
AUTHOR
September 24, 2011 at 6:06 PM delete

salam lyssa. ok cm ni, kite wt ikut tutorial awak tak jadi pun? ta bole guna Google Chrome ker? soe, ta paham

avatar
ShaMomey~
AUTHOR
September 28, 2011 at 5:23 PM delete

KAK LYSSA THANKS OK Menjadi la =) Thanks Ok ?

avatar
October 16, 2011 at 1:41 AM delete

Assalammualaikum , hello hi hi ? Hai kak Lysaa . Nice name . Tuto yang nie dekna suke sangat lah . Sampai terharu rasa nya . Btw , terima kasih taw-2 kak Lysaa . Dekna hargai sangat kak Lysaa yang comel macam korea nie >.<

avatar
my love...
AUTHOR
October 29, 2011 at 6:05 PM delete

sis lysaa mcm mn nk wat mouse yg.. apabila digerakkn nnti keluar keluar kilat2 mcm sis punya ?

avatar
fAyQaH aFyFAh
AUTHOR
October 31, 2011 at 9:12 AM delete

akk,,yg copy code 2 dkt mane stu ?sy xberape nk paham la

avatar
October 31, 2011 at 3:12 PM delete

HEE ~tengs akak lyssa secret .

avatar
Tesa Caca
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:53 AM delete

Makasih la, atas bantuannya

avatar
Aifie Joonie
AUTHOR
November 16, 2011 at 11:28 AM delete

kak lyssa nape x blink2 pown ??

avatar
pink violet
AUTHOR
November 19, 2011 at 4:56 PM delete

thx! menjadi tuto yg diajar...

avatar
November 22, 2011 at 4:23 AM delete

@buNga mEkartakfaham seyh . tak jadii pun kak lyysa :( ,, sedih :(

avatar
aznisah
AUTHOR
November 28, 2011 at 11:03 PM delete

kak lysa ! tak faham laa ,,

pgy dekat add gadget , amik html / javascript . then . kat bhgian atas , ada compose ngan edit html kan .??

dah pgy kat add gadget , amik html / javascript . then yg ada compose ngan edit html tuh tak de pun ? d html/javascript ?

avatar
aina keciq
AUTHOR
November 29, 2011 at 8:36 PM delete

akq,code tu nk paste kt mnew ea?
kt layout kew kt edit html? :)

avatar
November 30, 2011 at 5:18 AM delete

tak kelip pun kite punye tulisan :(

avatar
eyqaruffey
AUTHOR
November 30, 2011 at 8:26 PM delete

salam. kakak. sory. saya buat tak jadi. can you explain it more detail?

avatar
syarafana
AUTHOR
December 1, 2011 at 2:03 PM delete

kak lyssa nk tulis kat mane???

avatar
December 3, 2011 at 7:45 AM delete

@Lyssa Dollixious

akk lisa leh x ajar julia mcm mne nk transfer kan tutorial...

maksud julia akk lisa leh x wat tutorial mcm mne nk wat soalan yang kat tutorial tuh bile kite tekan die akan keluar soalan kan n than die akan keluar aper yang kite inginkan mcm blog akk lisa...

P/s SOORY LAH AYAT BERBELIT HOPE AKK LISA YANG CUTE NIE PAHAM KAY

avatar
Jidah CuteZz
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:00 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
December 7, 2011 at 3:59 PM delete

kak lyssa. .!!
jdik laa. .
thanx . .
sayunk akak. .~

avatar
December 8, 2011 at 3:13 AM delete

lysa,nk buat ayat kelip2 tu x bleh p0n...die x de edit html n compose...cuma ade title n content..cm ne tuh????

avatar
i_creamgirl
AUTHOR
December 19, 2011 at 11:24 PM delete

@Lyssa Dollixious akak nk paste tuh kt mne x pham lerr ?

avatar
ifa fifa
AUTHOR
December 21, 2011 at 6:22 PM delete

saya buat semua x boleh.. boleh x akak lyssa tolong buatkan untuk saye?? pliss?

avatar
ifa fifa
AUTHOR
December 21, 2011 at 6:22 PM delete

saya buat semua x boleh.. boleh x akak lyssa tolong buatkan untuk saye?? pliss?

avatar
Berrys_Lover
AUTHOR
December 21, 2011 at 6:48 PM delete

ok saye da fhm daa.. trime kseh kak

avatar
Nurul Aina
AUTHOR
December 23, 2011 at 8:44 PM delete

salam~
camne nk wat ayat yang penting bewarne?

avatar
naziha
AUTHOR
December 24, 2011 at 12:38 PM delete

bleyhh tnyer kAk yng comel??? mcmmner nk buAd home,tutoriA,tips.oner mcm kt Ats tuh??? huhuhu... klo bleyhh tolong x per lerr

avatar
3GIRLS
AUTHOR
December 24, 2011 at 11:15 PM delete

xleh pon..nak copy n paste kat mne erk?

avatar
ChA ChA WaNi
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:26 PM delete

akak cm ne nk tkr warne tu

avatar
c.virtuoso
AUTHOR
December 28, 2011 at 8:45 PM delete

ayat yang sepatutnya kelip2 kenape x kelip2

avatar
Sabrina Nana
AUTHOR
January 2, 2012 at 6:35 PM delete

tq sis tutorial sis semuanyer menjadi.. thanks a lot.. hee~~

avatar
hanashi
AUTHOR
January 24, 2012 at 12:39 AM delete

macam mane nk edit balik backup template?? sbb sye trsalah mskkn kod...:(

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 26, 2012 at 12:16 PM delete

thanks kaq lyssa.. :) coz ia menjadi..

avatar
January 29, 2012 at 10:24 AM delete

Besh la blog awk...,.boley saya tahu cri nak buant attribution kat bwh toe?

avatar
Aliatul Husna
AUTHOR
March 4, 2012 at 6:57 PM delete

Tq Very Much Akak yang baek hati

avatar
Eyka Icha
AUTHOR
March 14, 2012 at 1:22 PM delete

apsal tak jadik??? x reti lah...

avatar
bebby soya
AUTHOR
March 15, 2012 at 10:59 AM delete

askum nak tanya ley tak tax paham la nk uad cmne??

avatar
bebby soya
AUTHOR
March 15, 2012 at 11:03 AM delete

nape ta jadii ta pahamm la

avatar
Alya Nadira
AUTHOR
April 12, 2012 at 2:33 PM delete

Kak lyssa macam mana nk buat gambar kita yang kat atas sekali tu yang akak letak LYSSA FAIZUREEN Di sebalik kata kata tu?

avatar
Sakinah ♥
AUTHOR
May 1, 2012 at 2:34 PM delete

Akak, klu nk buat ayt kelip2 kat post yg mcm akak buta tu mcm mane ?

avatar
May 12, 2012 at 11:32 AM delete

Ayat yang nak dikelipkan

avatar
bella qaqala
AUTHOR
June 5, 2012 at 9:56 PM delete

kak lyssa....x pham lha...

avatar
SyaSya
AUTHOR
June 9, 2012 at 6:32 PM delete

Xde pon ayt brkelip tuw.. xphm la

avatar
lyn97
AUTHOR
June 9, 2012 at 9:53 PM delete

macam mane nak buat mouse tu ... yang tulis Lyssa?

avatar
July 4, 2012 at 9:04 AM delete

HAHA JADI JADI TQ ..akak lyssa!!

avatar
syieka
AUTHOR
August 7, 2012 at 7:55 PM delete

m'jadi...macehhh ya..!!

avatar
Muhd Asraf
AUTHOR
August 16, 2012 at 2:26 PM delete

kak lyssa.. ajar la lagi tutorial baru

avatar
Kwon Yuri
AUTHOR
September 2, 2012 at 12:36 PM delete

Kak Lyssa, tak jadi pun? Contoh di tutorial tu pun tak berkelip. Ada kod baru ke?

avatar
Nur Emily
AUTHOR
October 26, 2012 at 1:58 PM delete

x jadi pun kelip kelip tu.kenape???

avatar
hidop malang
AUTHOR
November 4, 2012 at 10:06 AM delete

akak klau blog bru cm ne nk cri add a gadget sume tu???susah lha kak..

avatar
Nurul Baizat
AUTHOR
December 28, 2012 at 3:57 PM delete

Salam ! kak lyssa saya da buat 1 pastu saya nak p0st lagi takk bole laa cmne eak?

avatar
Niella Choco
AUTHOR
January 1, 2013 at 12:54 AM delete

@buNga mEkar langsung tak paham.Allllaaaa :/

avatar
wan tasnim
AUTHOR
January 10, 2013 at 4:00 PM delete

hurmmm,paham la jugakk..tp malas nk buat..

avatar
Aulia
AUTHOR
January 18, 2013 at 10:54 PM delete

Aka.... Ayat mane aje boleh? Suka hati kita?

avatar
Lyana
AUTHOR
February 28, 2013 at 6:40 PM delete

lyssaaa ! hai, nak tanya ni " Ayat yang nak dikelipkan " cemana nak buat kotak dia tu ? hihi, mohon tolong. new here :'<

avatar
Puteri Awani
AUTHOR
May 18, 2013 at 12:20 AM delete

Copy and nak paste kn kat mana ? Hadoyyy

avatar
May 24, 2013 at 2:52 PM delete

Akak Lyssa , Nak tumpang tanya . tutorial akk selalu tulis "Dashboard > Design " Kat mne Nak cri Design tu ?

avatar
Ana Myhusna
AUTHOR
July 7, 2013 at 7:38 PM delete

Kak lisa, kenapa tak jadi?

avatar
Fryda Aulia
AUTHOR
July 25, 2013 at 8:03 PM delete

Tak jadi kak Lyssa, tak blink blink ayat tu

avatar
ERINATIQ
AUTHOR
December 17, 2013 at 1:30 AM delete

knape x menjadi ek?x bekelip2 pun..boleh jelaskan lagi x?

avatar
Fie Rara
AUTHOR
December 27, 2013 at 3:07 AM delete

salam,kak lyssa .. dy kuaq ayat yang
yang saya tlis tu tpi tak brkelip pom..??
mcm mna ekk??

avatar
March 28, 2015 at 9:59 PM delete

Assalam ~ ^^ Saya dah cuba dengan tuto kak Lyssa ... Tapi , kat blog saya tak ade pun ? Please help me ... U_U

avatar

Google+ Followers