Tutorial : Membuat scroll box

 Hiii dear , 
Semua nya lah !!!

Nak tahu , macam mana nak buat ? 
Ikot tutorial di bawah yer ;)

Tutorial untuk membuat scroll box adalah seperti berikut..

1. Dari dashboard > Design > Add a gadget > HTML/javascript
(Jika anda sudah letakkan widget hanya buka HTML/javascript widget yang anda telah letak di blog)

2. Kemudian masukkan/ubah kod widget seperti berikut.

<div style="width:426px;height:100px;overflow:auto; ">

Isi - isi kadungan yang korang nak letakkan

</div>

Note :
width: ubah mengikut lebar yang anda kehendaki
height: ubah mengikut tinggi yang anda kehendaki


3. Apabila selesai, save dan lihat hasilnya..

Senang bukan..:)


** Kalau korang tak paham jugakk .. boleh KLIK SINI !!!



**PERINGATAN = Kpd sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto nih , buat mcm ni :**
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

163 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
December 21, 2010 at 11:20 PM delete

ahaa . yg mana eh ? alar . try buad dulu . nnty, u thu ler ,yg mana 1 ;)

avatar
zeera
AUTHOR
January 10, 2011 at 9:25 PM delete

why x bole nk copy code??
huhuu

avatar
January 10, 2011 at 9:31 PM delete

@zeera

kan lyssa ada tulis tuh , kat bawah skali , mcam mana nak coy kan .? :))
Tengok warna merah yang blink2 tuh ^^

avatar
February 3, 2011 at 2:54 PM delete

Akk , code widget tu , ap bende ?

avatar
February 3, 2011 at 4:22 PM delete

@SteadyCoolFunky Girl

oh .yang itu . code gambar ler . bkn url taw.. code :)

gambar or apa2 je ;)

avatar
February 3, 2011 at 6:35 PM delete

@hanis blogspot

cuba tgk kat bhagian atas skali ;) kan ada tempat letak link . ada box yang boleh scroll ke bawah kan ?
itu ler scroll box~

avatar
cunndaa
AUTHOR
February 14, 2011 at 9:31 PM delete

salam...
mcm mn buat contest?GA mcm lisa tu...
guna kod ni jugak ke?
tenkiu yer

avatar
February 14, 2011 at 11:43 PM delete

@cunndaa

lol. tk phm . kenapa nak kena guna kod niyh pulak .??

bukan lol .g kt Tutorial : Contest/GA Lyssa ;))

avatar
February 18, 2011 at 4:45 PM delete

lysaaa.. nk RQ skroll box utk pest entry ngn blog listt..cmnaa?? huhuhu..tlgggggggggg..T_T

avatar
February 19, 2011 at 4:58 AM delete

@♪..aq[daN]pUteraku..♪

ahaa . nnty , Lyssa try buatkan tuto nyer .?

avatar
Siti Aisyah
AUTHOR
February 20, 2011 at 3:41 PM delete

nk cari kat mne code widget tu ?

avatar
February 20, 2011 at 6:15 PM delete

@Siti Aisyah

ohh .maksud kod widget tuh kan , itu , code hmtl picture ker , or apa2 kod yang nak letak kan :) hik3!XD

avatar
March 6, 2011 at 9:25 PM delete

kak lisa cm ne ep nk bwt box yg ade gmbr bunga2 yg kak lisa kod2 gadget sume 2??
cntik la ;)

avatar
March 6, 2011 at 9:25 PM delete

kak lisa cm ne ep nk bwt box yg ade gmbr bunga2 yg kak lisa kod2 gadget sume 2??
cntik la ;)

avatar
March 7, 2011 at 3:04 AM delete

@αզʋ::∂нʏɛα::καмσ0

hahhaa .itu kenag kt tutorial blockquoate ;)

avatar
March 12, 2011 at 10:30 PM delete

owhh.. ye ke? hehe.. clap msukk lak. haha.. cowy yew kak lisa

avatar
March 13, 2011 at 3:56 AM delete

@Farhan Afiqq

hahah .scroll box tuh mcm bnda yg kita boleh scroll kan . mcm link exchange tuh ..

avatar
amoi
AUTHOR
March 13, 2011 at 12:03 PM delete

cmner nk buat pic kita di scroll skli ekk...mcm yg lyssa wat kt pic hubby lyssa tu..dh try tp tk dpt huhu

avatar
nawhen'S
AUTHOR
March 16, 2011 at 10:39 PM delete

kt content nk ltk apa??
soe bru nk mula,,

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
March 18, 2011 at 6:53 PM delete

sys nk tya cm na nk center kan scroll box yg sye buad untuk mister linky ?

avatar
March 18, 2011 at 8:07 PM delete

@Eiyka Yusof

buat mcm ni ..

< c e n t e r > code mister linky < /c e n t e r >

Rapatkan semua okie!!

avatar
Budak Tinggi
AUTHOR
March 19, 2011 at 10:54 PM delete

lyssa , knp eh , ble da copy and paste code tuh kan , xde bntuk scroll tuh . tp jd . phm tak ? XD

avatar
March 19, 2011 at 10:57 PM delete

@Budak Tinggi

yupp . paham ! Lyssa thu kenapa ! sebab tk cukup isi kt dlm tuh kott. apa kat ubah siza height dia :)

avatar
Miss E
AUTHOR
March 22, 2011 at 4:07 PM delete

Senag Jep!! Dah Jadi.. Thanks sys

avatar
March 25, 2011 at 4:26 PM delete

Err ,nak tnye ?mcmane nk buat 'post' and sume blog kite dlm satu scroll ?THANKS:)

avatar
March 25, 2011 at 5:13 PM delete

@RIRI MOMOKO ♥

ohh .yg ituu . Lyssa tk thu lah .. mybe . guna cara yg sama... juz tulis kt bhgian ruang kod tuh ....

avatar
raihanaziz
AUTHOR
April 5, 2011 at 3:58 PM delete

sis , i takpahamlah . kan suro copy then paste kat html java bile dah ade widget . tapi , i tak penah ad widget tuh . so , takjadi++tak paham . tolong heh , sedih sob sob:((

avatar
April 5, 2011 at 8:47 PM delete

@raihanaziz

haiyaaa.. bukan kod widget tuh.. salah paham niyh.. yang "masukkkan kod widget anda " tuh.. letak apa - apa kod ler.. cth : kod mister linky... html gambar.. apa2 je lah :))

avatar
raihanaziz
AUTHOR
April 7, 2011 at 3:11 PM delete

haa , dah paham ahh . tengs akak . dh jadi , tapi nape i punye xde pon yg scroll(yg boleh kebawah or keatas) hmm

avatar
sakinah97
AUTHOR
April 10, 2011 at 9:28 AM delete

kak lyssa , scroll box tu yg macam pic hubby akak tu ke ? or benda lain ?

avatar
April 10, 2011 at 10:10 AM delete

@sakinah97

yupp . mcm pic hubby akk tuh ler ;)

avatar
April 10, 2011 at 1:52 PM delete

da try ctrl+c.. tak bole pun.. mcm mne.. :(

avatar
Sunshine
AUTHOR
April 15, 2011 at 8:08 PM delete

Letakkan kod widget anda disini..

kod ap kak lyssa?

avatar
Sunshine
AUTHOR
April 17, 2011 at 9:22 AM delete

Kak Lyssa, gmbr mcm mna naa ltak ? taa dpat ar..

avatar
akmaLoweyz
AUTHOR
April 18, 2011 at 1:35 PM delete

bencinyerrrrrr..xreti p0wn..

avatar
syasyu@Qis
AUTHOR
April 23, 2011 at 8:05 PM delete

xreti la..kak,sy xpham kak ajar..
pls tell me how? i hope u can help me..

avatar
Mimie mimie !
AUTHOR
April 27, 2011 at 4:05 PM delete

sys, ccode html pic nak cari kat mana? thanks :)

avatar
April 27, 2011 at 5:20 PM delete

susah nyer mawu buwat . cik lyssa bole tolong buat kan ta ?

avatar
April 28, 2011 at 11:10 AM delete

lisa..kenape akak buat x jdi ye.bila dah msuk kan gmbar...gmbar tu terkeluar dari scroll box tu..

avatar
nanadoukey :)
AUTHOR
April 30, 2011 at 12:44 PM delete

@Lyssa Dollixious macam mana nak buat box pix macam lyssaa ?

avatar
ieka_niq
AUTHOR
May 3, 2011 at 2:49 PM delete

akak, ape itu 'scroll box'??

avatar
khairul
AUTHOR
May 14, 2011 at 11:29 AM delete

tolong tunjuk kt sy mcm mana sy nk masukkan "labels" dlm scroll tu ?

avatar
May 19, 2011 at 7:17 PM delete

Akak..thankz..dah lame carik tuto nieyh..huhu~

avatar
Amy :D
AUTHOR
May 20, 2011 at 10:08 AM delete

@Lyssa Dollixious
kak . tak paham laa kak . kod widget tuh mcm mne pulak ? *_*
nk letak gmbr mcm mna ehh ?

avatar
Amy :D
AUTHOR
May 20, 2011 at 10:12 AM delete

@Lyssa Dollixious
kak , kod mister linky tuh ape pulak ?

avatar
aliaa
AUTHOR
May 22, 2011 at 2:14 PM delete

Kak Lyssa , nape saya buat xjady ? :'(

avatar
YAYAyanie:)DD
AUTHOR
May 23, 2011 at 4:07 PM delete

akak,mcm mana nak letak gamba plak dekat scrollbox tu?Ajar sayaa.huhu,blog saya nie
www.sweet-crazyoflove.blogspot.com

avatar
SAFFA
AUTHOR
May 30, 2011 at 12:10 AM delete

kak..mcam mna nk ltak gmbr..x boleh la..:(

avatar
June 1, 2011 at 7:18 PM delete

napee ta bolee kak lyssa .hmmm .

avatar
June 2, 2011 at 12:03 AM delete

Mcm mne nk taruk gamba bnyk bnyk , nk upload dkat mane ?

avatar
;)
AUTHOR
June 2, 2011 at 12:03 PM delete

mcm mne nk ltak pic then isi2 kndungan 2 kurang faham lah

avatar
June 2, 2011 at 2:19 PM delete

@Lyssa Dollixiousakaq..macam mna nk wat scroll box mcm tutorial akq ue?yg ad link bukan yg gambar,..cam ner nk ltk link dlm scroll box tu?please...

avatar
ieyz myra
AUTHOR
June 5, 2011 at 11:36 AM delete

kak lyssa .. code gmbar yg mna ?

avatar
ieja
AUTHOR
June 6, 2011 at 11:26 PM delete

nak letak gambar kat scroll mcm mna plak?

avatar
fyqa fify
AUTHOR
June 7, 2011 at 1:47 AM delete

kak lyssaa..cmnee nakk letakk gmbr kite sndri kat dlam scroll box ?? :(

avatar
June 7, 2011 at 2:59 PM delete

sys lyssa cnew nk ltak pic lam scroll box uh.?

avatar
Miea
AUTHOR
June 8, 2011 at 3:05 PM delete

kaq lysa,mcm ne nak letak pice mcm kaq lisa buad kt ur bie uh??aja la:D

avatar
angahIera
AUTHOR
June 9, 2011 at 1:52 PM delete

lyssa - untuk buat scroll box 'old entry'...guna tutorial nie jgk ke??

avatar
Dila ShuffLe
AUTHOR
June 9, 2011 at 4:09 PM delete

kak .. na cari kt mne c0de html pic kite 2 yer ?

avatar
una ped0ra
AUTHOR
June 9, 2011 at 9:41 PM delete

mcm mne nk letak histiry at dlm ni . buat la tutorial

avatar
June 12, 2011 at 11:15 PM delete

Hah...
Faham... Tapi.... Caner nak wat scroll box untuk Old Entri??
Ceciter.. Ceciter...

avatar
LOVELY15
AUTHOR
June 18, 2011 at 3:23 PM delete

kak lyssa mcm mna nk ltak gambr skali kat dlm scrool box tu.....klau tulisan bole la...tapi nk ltak pic skali cam new

avatar
ieja
AUTHOR
June 19, 2011 at 7:25 PM delete

lyssa napa u xreply lagi cara nak letak pict kat scroll...\

avatar
Syazwina
AUTHOR
June 22, 2011 at 10:40 PM delete

@Lyssa Dollixious dah ada ke tuto utk scroll box fr blog list? saya dah lama cari tuto ni. harap dpt buat la ye. tq.

avatar
nanocadbury !
AUTHOR
June 23, 2011 at 1:55 PM delete

lisa , klw kta na letak gmba dlm scroll box uh mcm mna ??

avatar
farah munshi
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:16 PM delete

lysa , macam mane nak copy code gamba ek ?

avatar
farah munshi
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:17 PM delete

macam mane nak copy code gamba ?

avatar
zura nazura
AUTHOR
July 3, 2011 at 8:47 AM delete

kak lisa,mcm mne nk letak gamba sekali?

avatar
July 3, 2011 at 1:16 PM delete

kak lissa | mcam mnea nux letak gmbar ? | hope kak lyssa reply |

avatar
Nia Aqil
AUTHOR
July 3, 2011 at 3:51 PM delete

Miss Lyssa , hmmm ...
Lil Sis Nia nak wat Scroll box, nux letak gmbr boyfie saya,
Tapi tak lepas ...
Haha . Sedih laa . :(
Help Me bulee ...

avatar
abidara
AUTHOR
July 3, 2011 at 3:54 PM delete

sy pnya x jd..(isi-isi kandungan yg korang nak letakkan) tu,mksud nya?,sy bt x jadik pn...cmna ek?

avatar
syiq yusof
AUTHOR
July 8, 2011 at 5:13 PM delete

akak , cane nk letak isi-isi kandungan yg kite nak letak tuh ?

avatar
Amni Heenim
AUTHOR
July 8, 2011 at 6:57 PM delete

salam, akak, cane nk letak gmbar dlm scroll box tuh? reply eh! thanx!

avatar
cynthia bella
AUTHOR
July 10, 2011 at 7:01 PM delete

kalau nak bubuh gambar macam mana , kak Lyssa ??

avatar
aLia
AUTHOR
July 15, 2011 at 8:30 AM delete

kak Lyssa, macam mana nak bubuh gambar dalam scrollbox tuh?? ramai dah orang tanya, tapi, kak Lyssa tak jawab lagi.. macam mana ehh??

avatar
July 17, 2011 at 3:30 PM delete

girl:

zha dh wat scroollbox pic then nk tulis pe2 bwh pic xleh plak...cmne nk wat coz zha try wat ttp tulisan 2 nk scroll gak...zha nk de mcm awak 2...heheheh..leh tlg ajarkan??

avatar
eyka tsk
AUTHOR
July 17, 2011 at 6:16 PM delete

suda jadi .. tnx for this tuto :)

avatar
Dhya Danisya
AUTHOR
July 18, 2011 at 7:43 PM delete

Thx kak Lyssa yg comel~!

avatar
Wan Atikah
AUTHOR
July 18, 2011 at 8:35 PM delete

nk letak gmba mcm mne ? tlg ajar :)

avatar
July 20, 2011 at 11:04 PM delete

tak boleh la ,, tak jadi pon scroll uh .. then cane nak masukkan gamba like u msukkan gamba ur hubby uh ?

avatar
Jaja
AUTHOR
July 23, 2011 at 12:28 AM delete

kak lyssa,mcm maner nak letak gambar kat scroll box..jaja dah naik pening kepala ni..huu~..boleh kak lyssa tlong jaja..

avatar
oli-go
AUTHOR
July 26, 2011 at 9:54 AM delete

Lisa, nak buat scrol box ni akak failed..dah try tapi tak menjadi...

avatar
oli-go
AUTHOR
July 26, 2011 at 9:58 AM delete

lisa, akak nak buat scroll box utk blog yang akak follow...

avatar
myra
AUTHOR
July 27, 2011 at 8:39 AM delete

kak Lyssa camne nak lex gambar dalam scroll box ?

avatar
July 28, 2011 at 10:57 AM delete

cmner nk buat pic kita di scroll skli ekk...mcm yg lyssa wat kt pic hubby lyssa tu..dh try tp tk dpt

avatar
Yoseob Zhana
AUTHOR
July 28, 2011 at 5:29 PM delete

akq,camne eh..kalo sye nk buat scroll box cam scroll box akq yg pasal hubby akq tu..mintak tolong ajarkan..mekasih

avatar
July 29, 2011 at 4:54 PM delete

hi..kak lyssa macam mane nak letak gambar?

avatar
betol lah
AUTHOR
July 31, 2011 at 8:06 AM delete

kak lysa.cmne na letak pic.na pecah pale nih=='

avatar
yazmin
AUTHOR
July 31, 2011 at 3:05 PM delete

lyssa.. nak tnya min punya blog sangat xmemuaskan hati pada background... mcm mane caranya utk background yg kite nak tu combine ngan post yg kite tulis.. opss saya budak baru nak berblog... tolong ajarkan ye.. maceh... v('',)

avatar
Dyla Adlina
AUTHOR
August 1, 2011 at 10:11 PM delete

Yey ! Jadi lah ! Mekaceh !
Ermm , Nak tanye boleh ? :)
Lagu ape dkt radio kak lyssa nih ? Best lhaa . Suke sngt . Nk ltk dkt blog sy Bole tak ? Tlong ajar ye . :D

avatar
hanna suehana
AUTHOR
August 12, 2011 at 3:16 PM delete

kakak saia takk pndai na copy lha ..pliss ajr kann ?:(

avatar
Izzah Izyan
AUTHOR
August 12, 2011 at 8:38 PM delete

lyssa,klau blog archive mcm mne???

avatar
AiDa SyaFiQa
AUTHOR
August 13, 2011 at 5:15 PM delete

kalau nak buat scroll kat blog archive cmner??

avatar
lynz
AUTHOR
August 14, 2011 at 12:46 PM delete

kak lyssa.. susah la nk uat yg ni..

avatar
Intan Nadila
AUTHOR
August 14, 2011 at 3:15 PM delete

Maceh cik lysaa . muah kiri . muah kanan :)

avatar
ira
AUTHOR
August 19, 2011 at 11:14 PM delete

kak lyssa knp saya wat scorll box xjd pon.. cam ner ni??

avatar
syeera razali
AUTHOR
September 13, 2011 at 10:11 PM delete

Lyssa , cmne you buad scrollbox untuk blog archive tuh ? mne you dpt link utk blog archive ?

avatar
September 15, 2011 at 1:29 AM delete

kak.. sye x pham la.. mcm ner nak isikan isi2 kandungannye tu ?? can u explain dgan lbih detail??

avatar
September 15, 2011 at 1:29 AM delete

kak.. sye x pham la.. mcm ner nak isikan isi2 kandungannye tu ?? can u explain dgan lbih detail??

avatar
norfazira
AUTHOR
September 22, 2011 at 9:32 PM delete

awt susah sangat btw dah berjaya ! thanx yaa kak ;)

avatar
Azri97
AUTHOR
September 24, 2011 at 12:27 PM delete

npa bila letak code 2 dia 2lis
URL contains illegal characters

avatar
September 28, 2011 at 10:14 PM delete

Salam,,,
Kak Lyssa cam new plak kl0 nk ltkkn scroll box untk URL BANNER sye Kak Lyssa ?? :)
ajrkn sye ley x ??
Thanks,, :)

avatar
eyaa lalola
AUTHOR
October 1, 2011 at 11:58 AM delete

Kalau scroll box yg boleh bergrak sndiri mcm mane pulak ?

avatar
BuddakPoyyo
AUTHOR
October 13, 2011 at 2:50 PM delete

Budakkpoyyo

Nice laa !!! I love It !!

avatar
November 9, 2011 at 12:45 AM delete

@Lyssa Dollixious

awak, mcm ane nk buat scroll box utk bloglist?

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
December 1, 2011 at 9:29 AM delete

Kak Lyssa, mcm mana kak lyssa buat cursor tu bertukar bila nak klik sesuatu cth sy nak klik tajuk tutorial cursor dia mesti tukar jadi cursor lain..mcm mana kak lyssa buat?^^

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
December 1, 2011 at 9:30 AM delete

Ajar lah kak...nanti kalau dah buat tutorialnya bgtau kat blog saya tau!!!! tq!!! Syg kak Lyssa

avatar
December 1, 2011 at 8:05 PM delete

akak nak tnya.. mcm mna lyssa wat coretan lyssa dlm scroll box juga??

avatar
SarahShuhaimi
AUTHOR
December 7, 2011 at 11:50 AM delete

kak , saya blogger baru . cantikk la blog akk .

avatar
December 7, 2011 at 12:10 PM delete

dah banyak kali buat . tak jadi pon . macam mana kak lysa ?

avatar
riri
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:05 PM delete

@Lyssa Dollixious


KAK LYSSA cam na nak buad background image ya
dan kat na

avatar
December 19, 2011 at 6:49 PM delete

lyssa...sy xdpt la wat scroll 2...tlg sy plezz

avatar
December 19, 2011 at 6:49 PM delete

lyssa...sy xdpt la wat scroll 2...tlg sy plezz

avatar
Nurul Atiqah
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:58 AM delete

Kenapa saya buat xjadi eah?

avatar
December 22, 2011 at 9:51 AM delete

kak lisa . cm ne nk gabung kan picx ? mngguna kan 1 scr00l box ?

avatar
Eliey
AUTHOR
December 22, 2011 at 4:27 PM delete

kenape kite dh buat ,, tapy scrolll box nye xde ponn :/

avatar
Afiqa Oky
AUTHOR
December 22, 2011 at 11:07 PM delete

Kak Lyssa , Ape maksud "Isi kandungan korang nak letakkan ?"
Nak letak ape ? pas2 kalau nak letak ambik perkataan ape ?

avatar
tuaranboyz
AUTHOR
December 24, 2011 at 8:36 PM delete

terima kasih atas tutorial ini :)

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
December 28, 2011 at 3:33 PM delete

kak lyssa...kalau dalam post macam mana nk letak scroll box...harap kak lyssa dapat membantu...

avatar
iRfan
AUTHOR
December 29, 2011 at 1:35 PM delete

@IrA tHIrAtak bole la kak dia klua www. bukan http...

avatar
Nur Alya
AUTHOR
December 29, 2011 at 5:18 PM delete

kak lyssa, mcm mne nk buat scroll box kat dalam entry eh ? mcm yg lyssa buat entry "Jangan Bace !"

avatar
January 25, 2012 at 11:04 PM delete

Hi kak Lyssa, boleh tk bt tuto utk jdikn highlight kita colour lain? And bt tuto utk scroll box utk blog. Bukan untuk bloglist, comment ke apa, utk blog pnya boleh? Thanksssss :)

avatar
.SalmaMoshi.
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:17 PM delete

Akak , kalau utk pengguna Template macam mane nak buat ?

avatar
March 25, 2012 at 2:03 AM delete

ok.. Blog ni mmg menarik ~
Tp sy reti la nak wat ~
asyik xjadi jer...
cm mne nih??

avatar
April 11, 2012 at 3:25 PM delete

BESTNYA,NASIB BAIK KAK LYSSA PANDAI BUAT.

avatar
gee_purple93
AUTHOR
April 16, 2012 at 1:36 PM delete

sis ! caman nak buat macam sis nih ?? JOM TERJAH ENTRY LYSSA YANG LAIN???? pleaseee.... tolong ajarkannnn :(

avatar
Nur Elysa
AUTHOR
May 20, 2012 at 9:40 AM delete

hmm , camne nak buat arrow sendiri kat blog ? yg cntk2 tu..

avatar
azny azni
AUTHOR
May 25, 2012 at 9:39 PM delete

akk lyssa macam mane ye? sye wat x menjadi pon ..

avatar
Faza Husna
AUTHOR
May 27, 2012 at 12:00 PM delete

akak isi2 kandungan tu macammane???

avatar
Dayana Azrry
AUTHOR
May 28, 2012 at 1:03 PM delete

kak lyssa , mcm mane nak letak gambar dalam scroll box nihh ? yana da buat da . tapi tableh :( sedihhh .

avatar
June 22, 2012 at 4:16 PM delete

kak lisa mcm mne nk letak gambar bnyak2 kt scroll box nie?

avatar
Unknown
AUTHOR
July 15, 2012 at 10:42 AM delete

kak lyssa nk tanya mcm mne nk buat yg home tempahan doodle mcm kak lyssa tu ? tapi yg comel? saya buat simple ? nk yg comel2 ,boleh ajarkan?nk tengok home,tenpahan,doodle saye? simple jer ?http://nurularinastory.blogspot.com/

avatar
July 22, 2012 at 3:46 PM delete

kak lisa camne nk uat scroll box utk blogger entry

avatar
shafiq shaff
AUTHOR
August 7, 2012 at 3:28 AM delete

gadget kat mana?hahhaahha

avatar
Nabila Pink
AUTHOR
December 24, 2012 at 9:19 PM delete

Kak Lyssa..akak buat scrollbox kt tpi 2 cmna eh.? (yg kaler pink n biru kt tpi 2..) hehe..tolong.?

avatar
January 1, 2013 at 8:49 PM delete

Nak ambil widget dkat mana ?
Saya blurrr sikt ?

avatar
JM
AUTHOR
April 25, 2013 at 10:41 PM delete

SALAM. THANK SHARE . ALHAMDULILLAH JADI LE ...

avatar
fatin aqilah
AUTHOR
May 5, 2013 at 11:56 AM delete

akak nk wat bioz akak tu mcm mn erk...

avatar
May 17, 2013 at 4:07 PM delete

@syakira effende

lysaa, saya singgah sini tadi. tuto lysaa best sgt. hope lysa sudi singgah blog saya.http://blogpurplepinqtogether.blogspot.com/

avatar
May 17, 2013 at 4:08 PM delete

suka sinngah sini. ini blog saya http://blogpurplepinqtogether.blogspot.com/

avatar
siti salmya
AUTHOR
April 22, 2014 at 5:12 PM delete

dah lama teringin nak buat scroll blog ni thanks ya lyssa

avatar
June 19, 2014 at 3:53 PM delete

kat mana ye nak dapatkan kod gambar???

avatar
Nur Damia
AUTHOR
September 5, 2014 at 3:16 PM delete

nak letak kod tu kat mana?

avatar
August 12, 2015 at 11:53 AM delete

akak lyssa , mcm mne nak scroll box ni auto ekk. bila org tmgok jek dea grak sndiri , pleasseee help me kak

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 22, 2015 at 7:05 PM delete

thanks for the info...tpi sye buat tak jdi lah..die kuar alamat web je..but maybe sye salah buat kot..apepon terima kasih sbb sudi berkongsi

visit me ^^, http://azamisya.blogspot.com/

avatar
Budi Sanjaya
AUTHOR
February 15, 2016 at 3:46 PM delete

diletakkan c'mana ni kode.

avatar

Google+ Followers