Ego kah aku ?

 ((:Kalau nak baca, tenunglah laptop tuh lama-lama yea!. 
Kalau tak nak baca..sila tekan pangkah di bahagian TAB anda tuh !:)) 
~Terimass ~

Sorry to all bloggers sebab buat semak je korang nyer update tuh . Lyssa mintak maaf sangat2 yea! Entry nih .. lyssa saja2 je nak luahkan perasaan sorang-sorang bagi puas hati Lyssa niyh. Sebab Lyssa dah tak tahu nak luahkan dekat siapa lagi . kalau korang nak baca.. korang baca lah yea.. kalau tak nak .. tak pe. Lyssa tak kesah pun . Soryy tulisan agak kecik . Sebab maybe , Lyssa akan taip sepanjang mana yang Lyssa mampu . Dah korang terlanjur masuk blog Lyssa nih . Lyssa nak tanyalah pendapat korang.. Lyssa ni ego ke?Korang mesti tertanya-tanyakan . kenapa lah pula Lyssa kata Lyssa nih EGO? yupp . Lyssa rasakan yang diri Lyssa mmg ego! Ego sangat! Ego dalam percintaan !Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut..Korang teruskan lah baca entry nih ye .. kalau tak nak tahu.. juz tinggalkan je blog ini yer! Sila tekan pangkah di bahagian atas dekat TAB anda tuh ye..Sebab Lyssa tak perlukan anonymous yang suka buruk-buruk kan nama Lyssa ney. Ko tak suka aku . tak pe! ko boleh berambus lah~Haiyaa.. buat semak hotakk je lah budakk yang digelar 'anonymous' nehh.~
Dah..dah.. Kat sini , lyssa bukannya nak ceritakan manusia yang tak berguna.. Lyssa juz nak tanya kat korang. adakah Lyssa ni seorang yang ego? okie. al-kisah bermulanya.. kisah kami !~~) Lyssa guna kan nama Mr.P untuk gelarkan BF Lyssa erk....
Sejak akhir-akhir ni .. kami sudah jarang contact lah .selalu sangat bergaduh..pasal benda kecik pun boleh bergaduh..haiyaakk . macam budak kecik je kan? ntah pape. 2-2 dah besar cam gajah pun boleh pulak nak gaduh2. Lyssa tak tahu segala punca daripada siapa..Lyssa ker? Mr.P ker? ntah lah.. dua2 lah kott..Tapi.. Lyssa kesian sangat kat Mr.P tuh..kalau kitaorg bergadoh je kan.. kalau salah Lyssa.. mesti Mr.P yang mintak maaf.. bukan nya Lyssa!.Terok nyer kaw Lyssa!Kaw memang terokk..Ye lah . dah tuh.. bila Mr.P dah minta maaf tuh. kaw dok buat-buat merajukk apa lagi??
Dah dia maafkan kaw.. kaw ampun kan je lah dia.. ni takk.. boleh pulak kaw buat tak taw pasal dia je kan? padahal.. hati kaw tuh.. rindu amat kat dia...Yea! Memang Lyssa tak nafikan Lyssa kangen bgt sama Mr.P!! Tapi, nak buat macam mana kan .. hmm . sakit di hati.. sapa yg thu . Hanya Allah je lah yang tahu.. betapa peritnya Lyssa lalui selama ni..Sabar tuh memamg boleh sabar.. tapi.. sampai bila nak sabar?? Ego kah aku ? Egokah aku ? Hati Lyssa tertnaya-tanya...patutkah Lyssa buat dia macam ini ? Lyssa buntu ! Help me, my dear!! Mr.P !!!! tolong ..tolong.. pulihkan balik hatiku ini...Aku tak tahu nak buat apa dahh . tolong pujuk aku balik .. hmm . Yer lah . aku tahu . aku memang seorang yang ego. macam mana nak buang sikap ni pun . aku pun tak tahu lah~ Otak ni asyik dok pikir pasal Mr.P jer.. kenapa pun tak tahu lah ? Adakah aku betul-betul rindu dekat dia? atau.. disebabkan aku kecewa dengan sikapnya yang selalu mengabaikanku.. membuat kan aku terpikir2 pasal seseorang yang digelar Mr.P?hmm  .ntah lah.. aku pun tak tahu nak jawab pe dahh . Apa yang Lyssa nak korang tahu.. Lyssa memang betul2 syg kan diri dia.. Cuma.. Lyssa perlukan masa kott. untuk perbetulkan hati dia unntuk terima dia balik..
Macam dulu2 tuh... kami happy jer. Lyssa nak share lah siket ngan korang..Yerp! time dulu2 tuh enn  .aduhaii . alangkah bahagianya hidupp Lyssa!! Mna nyer yang tak hepy .. pergi kerja sama2! semua sama2 lah .. memang tak pernah lekang.. KECUALI time mandi ngan tidur je lah .hee. tapi . lain2 memang seiring bersama. even makan pun boleh dok share sama2.. tapi.. kenapa sekarang dah tak macam dulu? adakah sikap ego aku ini,, membuatkan keadaan bertambah menjadi semakin terokk ? Apa patot Lyssa buat yer? Terus contact dengan dia? Rasa kesian lah pulakk.. sanggup dia mesej ngan kazen Lyssa semata2 nak suruh pujuk Lyssa...hadusss.. memang dia betol2 rasa bersalah ker?? tapi , apa salah dia?? hmm... aku ker, yang bersalah tuh? tak kot! hmm .ntah lah... apa2 je lah.. Lyssa dah tak tahu nak buat apa lagii . cuma berserah je lah .. apa yang nak jadi tuh.. jadi lahh....Oke lah .. Lyssa chaw dulu ! Tata~ <3 Jumpa lagi.. di lain entry yea! :*muahh!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

32 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nurul Mazni
AUTHOR
March 29, 2011 at 10:06 PM delete

syg..rilex yer.. still boleyh diperbaiki.. cuba kawal diri keyh.. insya allah okelah nanti tu.. mr P tu akak rase dh ckup baik dah sebab dia tak ego jugak.. sabar yer syg~

avatar
eVariena♥
AUTHOR
March 29, 2011 at 10:19 PM delete

ala,,bese la 2 sys..sy pn cm2 gk..huhu

ble bleh jmpe hari2 mmg best..tp ble dh berjauhan,,mcm2 jd...

tp sy rse sys lbeh mengetahui hal ni..
sabar ye sys..be hepy :)

avatar
eja
AUTHOR
March 29, 2011 at 10:43 PM delete

lyssa syg..saba ek...sbenanye lyssa jd gitu sbb lyssa syg n rndu die amat sgt3..btol..klo xjd gitu en,klo biase2 jep,mkne nye lyssa pon rse biase2 je la dlm hbgn lyssa ngn mr P..cntohnye ea..lyssa ngn mr P da jrg contact,tp lyssa x rase ape2 pon..rse biase2 jee...kdg2 ble pikir kononnye dri blh trime dk jauh sbb rse biase kan,tp sbenanye rase biase tu sbb rndu tu krg..btol x?ble da jrg wktu brsme mmg normal la jd gitu..
eja pon kdg2 jd sme gk cam lyssa...salu gado..tp percayelah,gadoh2 n rajuk tuh tnde syg n rndu..chill yep!=)

avatar
March 30, 2011 at 12:16 AM delete

cik lyssa..ni pndapat kte la kn.
klu awk sygkan die spnoh ati,awk msti brubah tok die..awk pon ckp cian kat die kn.so,mybe die mmg yg tbaek tok awak.awk msti bole brubah tok die.chaiyok!chaiyok!and korg kne face to face.cite ape yg x puas ati.dri ctu kte akan tau kkurangan and akan baiki diri kte.;]

avatar
Sheda Argos
AUTHOR
March 30, 2011 at 12:41 AM delete

lysa cyg.... tetarik nan entry lysa kali nih.. kite nk kumen sket muleh??
kite mukan pakar cinta or doctor cinta.. kite sendirik masih belajar tentang cinta..hihi
kite phm perasaan lysa.. yew memang sakit ati an.. bile terluka..
tp lysa masih sayunkkn dier an...
pikir metoi2 dear.. jngan ikutkn perasaan sngat.. kalu dier dah mintak maaf mknanya dier msih syunkkn lysa..
bgla dier peluang.. kenangkn kebaikn dier.. mukan hanya kburukn dier.. semua penah wat silap yank.. lysa patut cube selamatkn hubungan lysa nan dier..jngan keruhkn lg keadaan.. eyh!! cube berbincang dar hati ke hati.. dear Love means holding on to someone just as hard as you can because if you dont, one blink and they might disappear... FOREVER... think about it!!!

avatar
ieman
AUTHOR
March 30, 2011 at 1:43 AM delete

tak rapat ngan lysa..tak tahu nak kate cane..heee..tapi melalui cerita..biase r tuh..gado gado ni org kate eratkan lagi ubungan jehh..kalau syg juz jgn smpai nyesal..tolak ansur tu biase lah k..take it easy gal

avatar
tyrafafa
AUTHOR
March 30, 2011 at 11:23 AM delete

heii lysaa , just nak bg pendapat .. tyra pun penah jugakk rase cm tu .. mende kecikk pun boleh jadi hal . and kadang2 salah kite ,, die yg mintakk maaf .. tapi hati kite keras ,, gedik2 nakk merajukk la ape la kan .. maybe sbb die mengabaikan kite ... we need attention .. ryte ?tu yg jadi cm tu .. kalau die snggup msg kezen lysaa tuk pujuk lysa , yg tyra punye encik bf , sanggup msg mama tyra .. hehehe :D btw , mungkin ego tu dtg disebabbkan pengabaian dr nyerr ;') jgn sedih2 yee ...

avatar
March 30, 2011 at 11:43 AM delete

huhuhu.. kak lisa.. bg hana la.. kak lisa x ego. cume gal kn. bese la.. nk suh dipujuk lme2.. tp kan kak lisa. owg laki nie.. yew cpt puas taw.. kang kak lisa majuk lme2. yew da x thn cm ne.. melepas kak lisa t ;) hana ckp cm nie coz kwan hana ade pngalamn. kes yew sme cm kak lisa. ;)
hrp kak lisa x mrh ape yg hana ckpkn nie.. ampunn bukkk yah~

avatar
azie
AUTHOR
March 30, 2011 at 7:03 PM delete

. .lao dh rndu ssgt at dye npe ta nq ngaku !!, ,syeq dye jew pjuk lyssa cbelh kali ini lyssa lak pjuk dye mzty dye rse trharu !!, ,
coeylh mnyebox !!

avatar
March 30, 2011 at 7:27 PM delete

kekalkanlah cik lysa...

sya pegang ayat ni 'waktu dia depan mata,kita wat biasa jea,macam kite yang tentukan dia akan kekal selamnya ngan kite... tp,kite tak tahu, stu masa nanti,kite akan menyesal bila kehilangan die... '

avatar
March 30, 2011 at 10:23 PM delete

sys lyssa . sbar oke ~
oke . mmang kyla takk nafikan kdangg2 perasaan rndu tu bole buad kte gdoh nan dea . sbab kte takod dea da ta sygs kite , or dea ade org laen . smue tu jdie sbab sys lyssa takodd . kyla pon pena jdie cam nie . boyfie kyla enn org jaoh , then start dea keje . dea mula renggangg nan kyla . then kyla asyik crie slah dea aje . nakk gdohh~ entahh la . maybe sebab kite rndu dea . and takod dea jarang contact kite sbab dea da ade org laen . erm .sbar je erk sys . sys pkir positive and sbar je tnggu MR. P oke :D MR. P sygs sys tawwukk !!~

avatar
Sheda Argos
AUTHOR
March 31, 2011 at 5:41 PM delete

stuju ngan cik fafa..hihihi

avatar
March 31, 2011 at 11:22 PM delete

@Nurul Mazni

ehee .!! yupp akakk... Lyssa tahu tuhh... tp .. mmg Lyssa tak tahan ngn prangai dia.. Lyssa tahuu.. dia mmg baikk.. baikk sgt ohh. nngn Lyssa .. tp... hmm.. ntah lah ~

avatar
March 31, 2011 at 11:23 PM delete

@eVariena♥

yupp . . sys mmg lebih thu hal nii.. sbb tuh.. sys rasa. sys niyh egoo ker?? bkn nyer ego cbb apa... ego cbb nak ajar Mr.P tuh.. hmm ..adoihh .~

avatar
March 31, 2011 at 11:25 PM delete

@eja

yuppyupp.. mmg Lyssa rindu dia.. lyssa sygg dia.... ckap eja tuh... semuanya btol lol.. tpp. Lyssa mcm tak boleh trima diri lyssa niyh.. ego sgt.. smpai sggup biar kan dia msej je sowg2... haiyaa... bukan ker kejam diri Lyssa niyhh??? :(

avatar
March 31, 2011 at 11:26 PM delete

@elyzatul nastaysah

thnxx unutk nasihat itu .... mmg kami ptot face to face.. tp.. masalah nyer.. Lyssa malas nk jumpa dia... bkn apa.. kalau jumpa.. last2.. mstyy gado blk.. tuh yg pyh kalau nk face to face tuhh... aduyyy .. ;(

avatar
March 31, 2011 at 11:29 PM delete

@Sheda Argos

ehh .. sheda ! thnxx for da komen ! Lyssa rasa... ur komen yg terpnjng antara semua lah ... btw thnxx cbb nasihat Lyssa erkk .ahaa... yupp. mmg btol ! Lyssa mmg kena bg peluang kat dia.. tp.. Lyssa dah bnyk kali bg peluang kt dia... dia jnji...dia mntk maaf. tp.. still buat jgk... tuh yg buatkan Lyssa jadi fed up uhh..... uhmm ;(

avatar
March 31, 2011 at 11:31 PM delete

@ieman

ohh . ieman... thnx coz singgah entry nii . ahaa :)

btw.. nasihat tuh.. berguna...
Lyssa akan ikut yea~

avatar
March 31, 2011 at 11:33 PM delete

@tyrafafa

yupp.. btol tuh.... we need attention !! .. tp.. dia tak pernah nk phm.. dia juz kata.. dia tahu lah .. itu lah .. tp.. tk pernah nak buat ... igt lyssa niyh aper lah .. mmg .. kdg2 terasa cgt jgn dia... sedihh sgt hati niyh... tuh yg tros jadi ego.. dulu.. lyssa tak mcm niyh.. tp.. sejak2 akhir2 niyh.. Lyssa jadi mcm niyh... sedihh lahh :(

avatar
March 31, 2011 at 11:34 PM delete

@αωαи иαиσ

hhehe .kes kte sama ??? waahhh... hana kata akk tak egoo ?? ye ker ?? npwe ckp cm tuh lakk . haiyaa.~

avatar
March 31, 2011 at 11:34 PM delete

@azie

ehh .tk de lah ... mana de nyebokk... btw,, thnxxx nasihat yer ! :))

avatar
March 31, 2011 at 11:35 PM delete

@.:: FafA aDmieRah pUnye BloG ::.
eheee.... kekalkanlah apa ?? huhuh .. tk phm .. huhuh ;) btw.. thnx ayat tuh ! pembakar semangat lyssa ;)

avatar
March 31, 2011 at 11:40 PM delete

@Kyla Bebo Loyy

hu33 . thnxx ye .. cik kyla... suka cara kyla bg nasihat ! i loikee! :)) mmg lahh.. sys pernah rasa berjauhan dgn dia.. masa dia study kt mlaka dulu... dia bz.. ari2 kami gadohh jea.. mmg tak pernah nk baikk.. tuh yg smpai skunk.. wlaupon dia dh tak stdy kt situ..... kami still dok gadohh. mybe,, btol ckp kyla,,sys rindu dia.. cbb lama dah kami tak jumpa ;(

avatar
April 1, 2011 at 2:58 PM delete

ala..!!!akak oi!!saba yerr...maybe akak prlu slowtalk ngan mr.p uh....ala relax jerrr....x ya h sedih2x erk.....

avatar
Anonymous
AUTHOR
April 1, 2011 at 3:53 PM delete

Hehe.. relax jer la lyssa.. sy karang pun mengalami mslh yg same dgn kamu. tp pakwe lyssa dh ok, x ego.. pakwe i btol btol ego amat.. time jer yg blh baiki semua.. tggu jer la..dan sabar..

avatar
April 2, 2011 at 2:07 AM delete

@intan nurasyzikin

eheee .ye ye.. thnxx taw adikk ! sudahh okie lah <3

avatar
April 2, 2011 at 2:08 AM delete

@Anonymous

yupp2!! bendaa,, semua niyh.. kena bnyk bersabar kan .. tak boleh terburu2.. adess... tapi , Lyssa dah tak leyy nak sabarr dah ;(

avatar
tyrafafa
AUTHOR
April 4, 2011 at 10:37 PM delete

@Lyssa Dollixious hmmm , tu lah kann ? sabar je laaa .. cube plakk lysaa try paham die ? err , or lysa buad tataww jerrr .. biar die rase lakk pengabaian dr lyssa ! hee , sedikit kejammm .. okayy chill sygss ! tamo tamo tamo sedeh :) everything goes well .. adat bercintaa :)

avatar
April 5, 2011 at 8:59 PM delete

@tyrafafa

wee.~ hehehe .btol tuh.. datss ryte ! Exactly ! memang adat bercinta mmg mcm niyh.. haha .so ,, kita kena lah bersabar kan ?? ;p

avatar
misz lieya
AUTHOR
October 20, 2011 at 4:47 PM delete

wah ... kita sama la sis ... salah sendiri p x bak mengaku ,, tp bla si dia dah pjuk kta buat2 jual mahal ,,, samala kita sis

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 6, 2013 at 2:23 PM delete

Jgn marah Kak Lyssa. Tapi bgi sya mungkin akak ego sikit. Sikit je bukan banyak. Hihihi.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers