Tips : Bila Cinta Semakin Hambar

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.


Walaupun korang sayang cinta pada si dia, namun adakalanya korang akan tiba-tiba rasa jemu dan malas untuk bertuemu dengannya. Korang mesti terpikir kenapa jadi macam ni kan ? Dalam hati masih ada saying .. Akan tetapi si dia semakin hari semakin membutakan korang jadi bosan untuk bersama dengan nya.  Perasaan itu wujud dengan beberapa faktor. Namun , jangan terburu-buru putuskan hubungan korang dengan si dia tu. Korang perhatikan perkara yang Lyssa nak story kat korang ni dulu ye...

Stopp !! PERTAHANKAN !

Kurang Variasi
Setiap kali korang ber-dating..korang Cuma akan dibawa ke satu tempat sahaja atau mungkin Cuma di rumah berbual-bual sambil menonton TV. Siapa pun akan jemu akan dah jadi rutin harian. Macam Lyssa jugak lah~Asyik2.. bila nak sembang.. Asyik dia nak dating rumah je. Bosan .Bosan.Bosan. Ok ! Sebaiknya korang ajaklah si dia bertukar tempat misalnya pergi jalan2. Pergi tepi pantai ke. Tak ke romantik tuhh .. Tak pun selalu ajak si dia pergi keluar makan kat mana-mana. Tak de lah bosan sgt . hehe =) kan ? kan ?

Terlalu lama
Mungkin korang dengan si dia terlalu lama bercinta. Sebelum ni , percintaan korang hanya bertahan  paling lama pun dalam enam bulan.. tetapi dengan si dia sudah lebih setahun. Tenang ! Sabar ! Ini Cuma masalah untuk membiasakan diri. Lagi lama korang kawan .. lagi banyak lah korang kenali sifat-sifatnya.. termasuklah yang buruk-buruk.. Jadi , untuk membiasakan  diri dengan semua benda tuh.. ianya perlu mengambil masa yang lebih lama. Jadi bersabatlah dulu ya. Jangan betindak mengikutkan perasaan taw ! =)


Sering Bersama
Setiap hari korang asyik bertemu dengan si dia sehinggakan korang boleh menghafal jerawat yang ada di wajahya itu. Opsss ! hehe..Lama kelamaan korang mesti akan rasa bosan kan?? Jadi , sebaik-baiknya kurangkanlah berjumpa ye.Biar ada rindu di dalam hati.. barulah cinta makin hari makin membara.

Jarak Jauh
Sewaktu awal bercinta si dia selalu  dan sentiasa bersama korang kan. Namun tiba-tiba korang dengan si dia ‘terpaksa’ berpisah kerana si dia diarahkan untuk tukar tempat kerja. Korang pasti akan rasa jemu bila bersendirian kan ? Namun jangan membuat keputusan yang melulu untuk berpisah. Nantikan korang boleh bertamu lagi. So sabar dan pertahankan cinta korang tuh ok .? =)

Cepat Bosan
Perghh ! Nampak sangat korang ni seorang yang cepat bosan. Tapi itu tak bererti korang tak sayang dengannya. Mungkin korang patut harus dan wajib belajar menepis perasaan bosan korang tu dan menghargai si dia untuk pertahankan perhubungan korang ni.

PUTUS !! PUTUS !! PUTUS !!

Masalah sama
Setiap kali korang dengan si dia bertengkar pasti kerana masalah yang sama dan kedua-duanya sukar untik mengalah. Contohnya, si dia selalu maran apabil korang tidak memberitahunya setiap kali korang sampai di rumah ataupun jarang menelefon korang untuk bertanya khabar. Kalau sudah masalah sama jugak berlaku , rasanya baik sahaja korang berpisah. Okengg .??

Suka Orang Lain
Arghhh !! Bahaya sangat . Korang jadi semakin malas berjumpa dengan si dia kerana si dia sibuk membayangkan orang lain . Tambah- tambah lagi orang ketiga ini lebih menarik daripada korangg. Kalau sudah jadi begitu lebih baik korang tinggalkan je dia dahulu sebelum korang ditinggalkan . Ada pahamm ? =) Gud !

Sifat Buruk
Si dia mempunyai sifat buruk yang sukar untuk korang menerimanya.Misalnya si dia suka bermanja-manja dengan semua kawan perempuannya . Biarpun sudah diminta unttuk berubah.. tetapi tetap begitu juga. Sayang memanglah sayang. Tapi sanggup ke korang tengook si dia asyik bermanja dengan orang lain ? Kalau sanggup tak pe lah .. Tapi kalau si dia sudah tidak dapat menghargai kita , buat apa kita tunggu lagi kan ? PUTUS je !!

Tiada Lagi Cinta
Sekiranya alasannya sudah jelas, tidak apa lagi yang perlu koran tunggu.Tidak ada  gunanya korang tetap bersama dengan si dia kalau dalam hati masing-masing tu tidak ada lagi cinta. Buangkan jauh-jauh hasrat hati korang tu untuk mempertahankan hubungan percintaan korang dengan si dia . Okengg ? Chill ! ~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

30 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Twilleries
AUTHOR
June 6, 2011 at 1:16 PM delete

Couple itu haram.. saya pun dah putus walaupun sebenarnya saya x iktirafkan kami 2 org couple. kami jarangg berjumpa tapi kami rapat sangat masa sk rendah. besala, masa sk rendah jahil lagi. saya sendiri yg x benarkan kami jumpa. ingatkan cara tu dah hilangkan dosa kami rupanya x. masih lekat rindu di hati, tu zina hati namanya. tambah kalau berjumpa, zina mata, telinga.. saya dapat hidayah semasa tazkirah ustazah sya. terus pegi public fon kat asrama, minx suruh dya lupakan. dia tergamam, sya terus tutup fon walaupun dia panggil nama saya berkali-kali..

avatar
Twilleries
AUTHOR
June 6, 2011 at 1:20 PM delete

dia marah. dia anggap sya permainkan dia. sya terus cakap- saya buat ni kerana ALLAH. lepas tu, alhamdulillah dia terima. walaupun status dia anak yatim(kematian ayah) dan terpaksa jaga ibu dia yg slalu sakit. tapi dia tabah walaupun kekurangan kasih sayang. sebelum ni dia suka bergaduh, tapi sekarang dia sudah berubah. saya kagum dengan dia.
saya ingat lagi, dulu dia cakap dia akan setia sampai bila2 dgan saya. bila masuk sk menengah x sangka walau ramai pompuan nak ngan dia, dia x terima. padahal muka saya bukannya cantik pun..

SAYA BERSYUKUR DAPAT KENAL LELAKI MACAM DIA

avatar
ieLa yaaCoB
AUTHOR
June 6, 2011 at 3:12 PM delete

dlu si laki ni suke msj kol..kre ari2 la contct..p skunk lam shari nak tau cerite si laki ni punyee la pyh..kdg anta msj xbblas..kol xangkt..nthla..da rase cam sye ngn si laki 2 jauh sgt..adekah dy da bosan?atopn ade y len?

avatar
June 6, 2011 at 6:01 PM delete

nice tips lyssa (: ilikeit !

avatar
CucuTokMat
AUTHOR
June 6, 2011 at 9:19 PM delete

love this tips! tq so much. memang tgh having problem nie pon skrg. huhu. ^__^

avatar
Batrisyia
AUTHOR
June 6, 2011 at 9:36 PM delete

nice tips ! dlu si laki nie kwn baek sya ja , x taw cmna sya blh jtuh aty kt dya ! dya pn dh da owng da ! sya pn x ckp pa2 larh ! bpe ary yng lps , si laki nie da mntk ptus ngn GF dya sbb dya da mls kapel2 dya ckp ! sya pn x ckp pa larh ! sya diam ja ! mls nk msk cmpur ! x taw cmna dya blh trska kt sya ! dya da mntk kapel ngn sya ! sya pn trima larh ngn brat aty tkut dya da tpu sya ! lps smnggu kapel , dya da x msj sya da ! dya ckp kdit dya hbs , sya pn x kol or msj dya ! smpai skrang sya ngn dya lost contact ! x ckp pa ! dya online fb pn dya x chat ngn sya ! adakah dya da owng len atau dya hnya prmainkn sya?

avatar
sicomelcinta
AUTHOR
June 6, 2011 at 10:23 PM delete

the best tipps kak lyssa ! adek suke sangat ! iwilluseyourtips :)

avatar
June 26, 2011 at 5:47 PM delete

Akak Lyssa , nak copy boleh ? N then paste kt blog sebagai post . Bolehh ?

avatar
June 26, 2011 at 5:48 PM delete

@Amalia Hazirah

Make sure tulis dekat situ , Credit To : Lyssasecret.com ok ?

avatar
cik nazahah
AUTHOR
July 13, 2011 at 4:14 PM delete

kak lyssa , sumpah best entry akq ni , nk copy boleh , nk buad post kat blog . boleh ta ? mintak izin lu :D

avatar
NABILA
AUTHOR
August 11, 2011 at 1:58 PM delete

kalau kita suka orang itu patut ke kita cakap ?
nice tips !

avatar
A'AN BARNEY
AUTHOR
September 3, 2011 at 12:04 AM delete

kak .. suke cgt entry ni .. nk post at my entry bley??
i promise i'll credit it to u !!

avatar
Eyla Pinkish
AUTHOR
September 29, 2011 at 9:44 PM delete

akk , sye lg lha 6 thon bercinta . ttp brthn lg . kami ttp setia .

avatar
mien chan
AUTHOR
October 2, 2011 at 5:12 AM delete

this hard . :'(
kiteorang masih muda nak syg-2 ni .
tapi hati kuat katakan die jodoh saye :(
MACAMANA ?

avatar
October 22, 2011 at 12:29 AM delete

errr... sye x suke dating sbnawnye.. he5.. tpi die asyik mara jer asal jumpe x leh..sye ksik cm2 alasan tok jupe ngn die.. sala ke wat cm2?
mk sye penah ckp, kite kne jage maruah kite sbgai perempuan.. sala ke kak lyssa? jwb le.. hu5(ade ke kne mgene ngn entry nie?)

avatar
October 22, 2011 at 12:29 AM delete

errr... sye x suke dating sbnawnye.. he5.. tpi die asyik mara jer asal jumpe x leh..sye ksik cm2 alasan tok jupe ngn die.. sala ke wat cm2?
mk sye penah ckp, kite kne jage maruah kite sbgai perempuan.. sala ke kak lyssa? jwb le.. hu5(ade ke kne mgene ngn entry nie?)

avatar
Ard Din
AUTHOR
November 29, 2011 at 7:36 PM delete

apa pendapat awk lau awek sy sentiasa mengelak utk jumpa dgn alasan komitmen keluarga.4tahun tgu

avatar
December 12, 2011 at 11:28 AM delete

Okayy ! i like this tip .. thank yOu kak lyssa .. adeq suke entry ni

avatar
katak puru
AUTHOR
December 26, 2011 at 8:30 PM delete

@Twilleries
ikhlas ke hati awak buat semua tu? couple mmg haram JIKALAU kite yg jadikan die haram...ok cik twilleries?

avatar
syaa mimays
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:22 PM delete

saya amek tips awak :) letak kat blog saya . untuk tatapan umum tauuu . btw , thankyouuuu !

avatar
syifa' arshad
AUTHOR
February 28, 2012 at 1:05 PM delete

sis..klu jauh d kte curng..klu dekt d kte cpt bosn..dh 2 cmne?

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
June 5, 2012 at 3:13 PM delete

thanks kak lyssa , sy memng tngh ade masalah .

avatar
cha
AUTHOR
August 4, 2012 at 12:17 PM delete

lepas sy bace tips nih , saya rase tips ni bermakne sgt . THANKS , kak lyssa :)

avatar
March 10, 2013 at 1:06 AM delete

wah seronoknya harap2 dapat lelaki macam tu heheheh (gatal)

avatar
June 9, 2013 at 5:24 AM delete

thank you lisa dgn tips nieh.
mmg tgh kena batang hidung sendiri nie. semenjak 2 3 bulan nie saya mcm tak excited dah dlm hubungan. dont know why.

avatar
Ana Myhusna
AUTHOR
July 13, 2013 at 6:48 PM delete

@Twilleriesseronoknya dapat laki macam tue.. huhu..

avatar
Ana Myhusna
AUTHOR
July 13, 2013 at 6:51 PM delete

tak sangka kak lyssa buat tips cinta! huhu.. best bace tips akak.. memang cinta saya dengan si dia semakin hambar pun.. tapi takpe.. tak penting.. yng penting study first!

avatar
September 3, 2015 at 8:42 PM delete

memang sangat hambar kalau terlalu lama . hikhikk! kene ada inisiatif lain untuk memenarikkan cinta itu. hahaahha

avatar

Google+ Followers