Tips : Log In Blog Secara Automatik

Gadis Kidal Berceloteh...


.Assalamualaikum.


Haii . Lyssa ada nak bagi sedikit tips untuk sesiapa sahaja yang belum tahu lagi.. Macam mana nak buat Automatik Log In terus ke blog ! :)
Kalaulah korang bosan sangat nak taip "email" and "password" korang yang panjang gila daripada Jambatan Pulau Pinang tuu .. 
Korang boleh guna tips Lyssa nihh. Mana lah tahu ..
Kot - kot membantu ke ? hehe..

Lyssa tahu ramai yang dah tahu cara ni.. Tapi tak kira !
Lyssa nak bagi jugak tips ni.. sebab tak semua yang tahu kan ?
Sesiapa yang dah tahu tu . Jangan lah tersenyum-senyum kera pula.
Alah . Dulu pun korang bukan nya tahu pun . Kan ? Kan ?

 Tips ini untuk memudahakan korang meng-access blog korang dengan pantas + mudah . Tapi , perlu diingatkan , cara ini hanyalah untuk korang yang tidak kongsi PC or Laptop dengan sesiapa yang lain . Ini penting untuk korang punya "Account Security" .


Ini cara nya :
  • Log in masuk Blogger.com
  • Taip korang punya email dan password. Dan jangan lupa pula untuk TICK pada "Remember Me" / "Stay Signed In".
  • Then , terus korang sign in dengan hati yang senang-lenang :)
Ok . lain kali kalau korang nak access blog korang..
Tak perlu risau apa dahh. Segala email and password akan automatik terisi !
Percaya atau tidak . Cubalah . Lyssa punya menjadi ! ^_^
Sebab Lyssa tak share laptop dengan siapa-siapa:) 


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

12 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miss Xyz =)
AUTHOR
June 2, 2011 at 2:53 PM delete

bestlah x share.. saya guna komputer.. kenele share.. gagaga

avatar
Achik Syida
AUTHOR
June 2, 2011 at 4:30 PM delete

okey,,thank lyssa..^__^

avatar
Rafieq Roslan
AUTHOR
March 29, 2012 at 8:24 AM delete

Hacker nih satu pekerjaan yang baik dimana kita jaga keselamatan internet( yg jahat tu x taw la tauliah die).. Saya ni pelajar NETWORKING ni kak T_T (napa nak hate2)

avatar
missspecky
AUTHOR
March 30, 2012 at 6:13 PM delete

mcm mne nk bt log???????
sy x thu lngsng ea???
mulu nyaa........

avatar
Mel Shazmey
AUTHOR
May 3, 2012 at 4:47 PM delete

jarang guna lappy seniri sbb bb sgt2 la sopan santun....

avatar
Mel Shazmey
AUTHOR
May 3, 2012 at 4:48 PM delete

thanks..... mungkin blh guna next time.... sbb skrg jarang guna lappy.... my bb sgt sopan santun...... hehe ^_^....

avatar
FatinSweet
AUTHOR
December 26, 2012 at 12:32 AM delete

tq kak lysa..skrang sya dh tw..sye ni mmg mlas nk sign in blog bnyak kli..

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 18, 2013 at 9:52 AM delete

yg ni utk mozilla je en ? sy gune chrome, log in blogger n tak pernah log out balik.. ngehehe

avatar
izzah
AUTHOR
August 12, 2013 at 11:08 AM delete

1)kenapa tak de button remember me kat laptop saya? yang ada pun stay singin je ..

2)asal kat sini yang akak bagi smua tak mahu

avatar
September 4, 2015 at 7:45 AM delete

kalau laptop sendiri memang lah best , tapi kite gune laptop parents , tak boleh tak logout nanti diorang baca my blog. hehee

avatar

Google+ Followers