Home
tutorial
Tips-Tips

05 June 2011

Tips : Mencantikkan Blog.. Blog.. Blog.. o.O

Gadis Kidal Berceloteh....

.Assalamualaikum.


Huyt. Korangg. Korangg.. heee..
Sihaat kah ? Sihat kah korang...Sihat kah mama korang..Sihat kah papa korang..Sihat kah kucing korang.. heee.. And last sekali , sihat kah blog korang ?HAHA. Apa. apa .??? Blog korang kurang sihat ...? Alar..tapi kenapa...? Alololoorr.Kecian nyerr kat korang....hee . jangan sedih-sedih yer. Kalau korang menangis nanti , banjir pulak satu Malaysia ni kangg. Ta mo .Ta mo begitu. 


  


Hee. Amboih koranggg. Nampak je Title nak cantikkan blog.. Cepat-Cepat je korang View ekk ? Apa yang bEst nye cantikkan blog ni .hah ? hah ? hehe .
Alahaii . Aku buat tips ni .. Macam cantik sangat je blog aku ni.. Cantik ke? Cantik ke? Siapa yang cakap cantik tuh , better korang pergi buat spec dulu..Tak maw pakai spec , buat contact lens je lah . Cantik ciket .! HAAHaa. (out of topic!) . sudah..sudahh..


Nanti ada lah orang kat luar tuh haa yang cakap macam ni...

"Eh , Lyssa.. Blog  kau ni bukan cantik mana pun ..? Ada hati pulak nak kasi tips dekat orang . Apa lahh~"

HAHA . nanti ada ke orang akan cakap macam tuh ? Kompomm ada punya..kan? Siapa yang nak cakap macam tu. Lyssa akan jawab :

"Whateverrr.. Ada aku kesahh ? HAHA" 

Helow derr. Lyssa kasi tips ni untuk orang yang memerlukan je lah ok.. Sekadar nak share dengan orang.. Tak salahkan.?Ok . siapa yang nak baca tu , silakan. Kau tak nak ? BERAMBUS je lah .. Nah aku kasi link .. TEKANSINISINISINI


Oke. Lyssa teruskan ni . Memang betul ke korang nak cantik kan blog korang ni.. Kalau betul..  Teruskan membaca yer. 1st sekali .. dalam pemilihan layout/template ataupun background blog korang..Ok , yang ini paling penting taw.. dan merupakan salah satu aset yang penting  untuk mencantikkan blog korang tu.. Ish.ish. Kenapa Lyssa cakap macam tu ye.? Ye lah..Kalau background blog korang tuh semak-semak dengan animated siap warna-warni lagi tu.. tak ke memeningkan kepala bloggers yang masuk ke blog korang tu?
So , bagi Lyssa korang carilah layout yang sedap mata memandang.. and gunakan warna yang soft/lembut2 ok? Barulah nak baca entry pun.. syiokk je.hehe. kan ?


Ok . Yang itu pasal pemilihan background. Kita pergi pula dalam pemilihan header. Header yang lawa + menarik akan mencantikkan lagi blog korang tahu takk . Yer. Memang betul pun. Lyssa jamin 99.99% taw.hee. Contohlah kan kalau blog seseorang tuh tak de header.. semata-mata Blogt Title je. Nampakk cantik ke heh. Macam bosan je kan. Sebab itu lah Lyssa kata ada header dekat blog. mencantikkan dan menambahkan seri blog korang tu. Nak buat header pun ada cara yang tersendiri jugak :) Jangan pakai hentam karoma je ambik pic korang letak sebagai header. Pemilihan Gambar pun penting taw. Tambah-tambah untuk korang yang berminat nak buat header transparent. Macam Lyssa kat atas tuh ! hehe. Tolong.Tolong.Tolong lah pilih gambar yang bersesuaian. Jangan pulak ada yang terpotong sana-sini..tudung sekerat. Tangan pulak. Tak nampak siku..Pipi pulak , jadi 'Flatt' je . Tak ke hodoh nanti header korang tuh ? Hee~


Oke.. Yang ketiga pulakk.. Mengenai Pemilihan Layout pada blog. Maksud Lyssa dekat sini.. Pemilihan sama ada korang menggunakan 2 column ataupun 3 column.. Jap ! Lyssa nak tanya nih.. blog korang guna berapa column eh ? 2 ? 3 ? 4 ? 5 ?? Berapa ? hehe . Dua ke ? Memang kebanyakan bloggers hanya menggunakan 2 column ! SATU pemilihan Layout yang sangat bijak .. Lyssa hanya nak komen lah sedikit bagi sesiapa yang menggunakan 3 column.. Ini pendapat Lyssa lah erk.. Jangan marah.. Bari Lyssa ianya menyemakkan blog seseorang lah .. Meh Lyssa bagi gambaran dekat korang ? Tengah-tengah, entry kita.. then , sebelah kiri dah kanan penuh dengan widget yang segala bagaii . Memang lah Lyssa tahu ada yang suka macam tu kan ? Tak salah korang guna layout 3 column.. Tapii.... Tapi it's better kalau korang guna 2 column sahaja . It's looks simple and teratur.. right ? Percayalahh .. Blog akan lebih cantik kalau korang guna 2 column :)


Seterusnya , ape lagii ehh ..? haaa ! Tulisan korang tuh.. Waduhh.Waduhh. berapa puluh juta kali Lyssa nak bagitahu nih... Kan Lyssa cakap .. Pilih tulisan yang bersusuai untuk post entry korang tuh.. Ni takk .. Tulisan kejap besar kejap kecikk .. Warna - warni sakan pulak tuh.. Aiyoo.Amma..Appa...Apa sudahh jadi.. hehe . Oke.. Semua.. Dengar ni... Memang Lyssa tahu .. korang rasa dengan menaip dengan menggunakan tulisan warna warni tuh , memang cantikk . cantiikkkk sangaattt ! Tapi , tak de ke menyemakkan lagi blog korang yang memang semak tuh? Opssss >>> Sorry~ Tersasul pulak.. Bukan.. bukan..Ye lah . untuk nampak kan blog korang jadi lebih kemas , tersusun dan teratur . Pemilihan font pun penting jugakk !:) Korang boleh lah guna font Arial , Trebuchet or Verdana.. Nampak lebih kemas dah mudah di baca . Lagi cantikk gitu . Jangan terlalu guna tulisan yang fancy-fancy , ok ?  ^_6


Dan yang terakhir sekali....jeng.. jeng .. jeng.. For sure lah , kalau nak cantikkan blog . guna tutorial yang Lyssa buatkan untuk korang tuh..Tak percaya , try lah  .kompom nanti , blog korang akan jadi lebih lawa , cantik , comey , cute , smart , cool ! HAHA . (perasann je aku!)


.Sila Tinggalkan Komen Anda. 
Like Lah sekali . Mengharap! :)

292 000 orang Pengomen Terhebat !!:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 292   Newer›   Newest»
Nurin Najwa Hanafi said...

K.Lyssa , Thanx yaw bagi tips , sayang akq !

.fariza. said...

kasi cantik.
jangan kasi semak sudah.
blog kita besa je.
tp tak tau kot buruk. -.-

Korie said...

blog lisa comel!
mesti spent byk masa edit blog

lwt belog sya jugak yea
http://pinkexia.blogspot.com/

Wanaa Nana said...

wah wah wah, i looiiikeee.... <3

Korie said...

lysa i ada 1 prob.
kalau u bley tolong.. tlong yea
i approve org komen dkt blog i
pastu bila i buka link entri tu spttunya kita nmpak namax2 pengomen kat bwh tue tp blog i xda
dia juz tulis berapa orang komen jea..komenya enggak ada. kenapa dong?

Nur Batrisyia said...

Hehe, thanks kak Lyssa bagi tips ni.Sangat berguna. :)

raraa loll said...

terima kasih lyssa ;)

♥dalila ramli♥ said...

Salam, dik... ^_^ adik bwat dek je org yg ckp mcm tu.. mereka itu melukut ditepi gantang sahaja. huhu. sila teruskan usaha membantu kami yang perlukan tips dari adik, ye... =)

noreybum said...

thanXx 4 ur tips dear:)

_CikHoneyz_ said...

camna lyssa buat header tu ek?guna apa? :) op bagi tunjuk ajar..

Yaya said...

thank sebab bg tips.. saya suka bace post sys Lyssa

aimie said...

wahhh thank for the tips !! like it !! :))

Apabila Saya Mula Bercakap said...

arigatou Kak Lyssa

ahmad fadlan said...

blog awak dah cantik lom lyssa ???? hehehhe

CikHaniBhulat said...

belog sy x sihat...tenat sgt dah..tolong =(...

p/s: plz help me..i really need a help..visit my page, u will know my problem =(

AnAk dEneSor said...

kelaka la lyssa..hihhi..tutorial kamoo besh.

^^eKaTiKaH^^ said...

thanks kak lyssa 4 the tips...tips yg sngt berguna..huhu. :)

sweetlittlePUMPKIN said...

kak lyssa guna template ape ea ?

sarah cika's said...

kak lyssa kanpe tulis macni ??

Kuchiki EnnaMoon said...

wah.. blog saya plak penuh ngan animated dan warna warni.. huhu. pening ka?? hahaha

Tyrah said...

belog tyrah ni, kak lysaa rase oke ke tak? nak tnye pendapat org pro ni :)

www.miszathirah.blogspot.com

~tRah~ said...

eh?ada ka link 2?npa sy tekan trus p dashboard pla...hoho...excited nie mo cntikkn blog bak kata lyssa...^^

azly&iejah said...

3ma kasih daun keladi..kalw ade tips..share lah lagi..:)

http://azlyiejah.blogspot.com

yuyun said...

tq sbb sudi share kn tutorial kakak lyssa....

♥cOkLaT sTrAwBeRrY♥ said...

wee,,,tips yg menarik lhaa...
blOg sys lissa pun mmg cntik sgt taw!
ske3!!
tpi sye ta reti bwt header transparent lhaa...:'(
sedihnyerrr...
if sys lissa ade time,,lwat lhaa blOg sye k..
hehe...(mengharap nih!!)
url:http://fatininlurve96.blogspot.com

ArfaHanani said...

Kak lyssa , leyh tolong ajar cmner nk wt header yg cntek2 tue ? :)

miss dya blizz said...

blog lyssa lawa lahh . tutorial pown baguss . tak macam blog ite . hukhuk . ** simpati punye ayat . HAHA . okayy tak lawak =,= last , lyssa comeyy =)

miss dya blizz said...

blog lyssa lawa lahh . tutorial pown baguss . tak macam blog ite . hukhuk . ** simpati punye ayat . HAHA . okayy tak lawak =,= last , lyssa comeyy =)

miss dya blizz said...

tekan sini tu memang keluar dashboard eyh ? ==' thenn ?

syera areys said...

dulu blog saya mcm kak lyssa ckp tu lah . widget ,rainbow , font sana sini bagai . than , terjumpa blog kak lyssa . try tuto2 tu ken . lama2 blog saya dah tak mcmm dulu dah . dah AGAK cantik dah . hoho , terima kasih kak lyssa . sume tuto2 kak lyssa best . :) . terima ksih sekali lagi . :D

* Zaleta * said...

blog akak biase2 jer...

Bella Madden Kaulitz Origliasso said...

LOL :D
tp blog kak lyssa mmg cantikk :)
schon glerr! :))

Bella Madden Kaulitz Origliasso said...

pehh wujud gakk owng cam uh O_O

maziah saihah said...

arigato sis ^,^

ღツELY NARISHAツღ said...

kak lyssa,, ni tips yg berguna.. thnks yaww! =)

LyNn AnaLya said...

thx lisa..tips ni berguna betul..akan diaplikasikan dlm blog yana ;D

nurulnadya said...

kaka camner nak buad header , tak taw larh . bley tlong ajar ken !

miss syaniera said...

nice lha . suke utorial sebegini . keep it up yeah . :)

nur amira izzati said...

akak comeylah..thanx kak coz ajar kite cmne nk wat hideshoutbox....tq kak..akak ny baek n comey ar....

ღツELY NARISHAツღ said...

terima kasih kak lyssa.. boleh guna ni.. hehe

nur ayunni said...

banyak nye kak lyssa tulis...

Miss Diyana :) said...

salam, cik lyssa...!!ce cite mcm mane nk wt trick konon2 ade puluhan ribu viewer yg dh komen kt post kte 2..??agak musykil di sini... :p

LoveMyLife said...

kak lyssa...saya baru belajar wat blog nie.tutorial kak lyssa berguna sgt.lain kali curahkan ilmu lg eh...huhuhu

fahrie a.k.a paduka setan said...

LISA APEW YG I BUAT SEMUA XJDIK..XTW LAH APEW BEBAL SGT NGAN I NEH HAHA...KALO BOLEH TLG AJA KAN K..XBYK CKIT PON JDIK LAH K ..TENKS SGT2 IF SUDI

KIM HYUN-ie said...

Tip Yang berguna. Thanks Cik Lyssa. Kita Banyak guna Tutor awak. Thanks A Lot kay. Ade masa singgah lah blog kita :)

syiq yusof said...

cane nak buat mcm blog kak lyssa ? blog kak lyssa bnyk cntik ! eqin suke <3 and cane nak buat gmbar mcm kak lyssa yg atas skali tuh ? boleh ajarkan ?

Miss Bobo said...

assalam sis ! hey ! cena eyh nanak bg blog cntek2 . header lawa2 . tk rti meh . please tunjuk ajar !

nurnajihah zakaria said...

Akak lyssa Thanks bnyk bynk okay ^_^ saya akan gunakan tips tips akk lyssa okay ? :))

aisyah radzuan cute said...

smekom, akak blog akak ni cantek sngt ... suka sngt kte ni bru je buat so boleh x akak aja cmne nk buat cam arrow akak tu cuteee.... n sye nk wt yg akak ajar ade salji tu xpi x jdi bole trg kn please bls....

_faizie sahaja_ said...

salam..lyssa bley tlg cntikkn bl0g azie x? azie rse bl0g yg skunk srius mmb0sankn.bl0g lyssa srius cntek.xksh r lyssa minx gnjaran ppe.h0pe dpt tlg key ;)

Niez said...

thankz kak lisa...lawat laa blog sye..
http://www.niezstoriez99.blogspot.com

Nazziatul Naziha said...

Hye Kak Lyssa . Im Zyha . heee nice blog you had . wahh im so interesting about your tutorial . Actl im done follow you . Heee can you follow me back ? http://zyhaimyours.blogspot.com/
thanks kak Lyssa :)

nurfazira binti ahmad puad . ~ said...

tengss snad-2 kak lysa ! adek hrgai tips ygg kaka bgiey tat kmi smua ! heee ! tengss snad-2 ! <3

stfzn said...

sys , tenkiuuu bg tips . hehe tapii kan . cube sys lawat blog nana . and kritik2 lah sikit . nana rasa blog nana mcm gelap lah . hah ? tak faham . alah sys terjah je lah blog nana . nana tak tau nk wat ape kt blog tu . sys kritik jek tau . tenkiuu ^^

Gadis Gitar ♥ said...

tapi kakak , sy daa buad mcm macm dah . Tak taw lagi cane nak cantikkan blog . Ramai yang cakap blog saya simple jee . Hmm . Kakk boley takk tolong komen sikit ? Please ? Begging ;)

smiley_ama said...

thanx yer bg tips2 yg bergune nih ;)
btw , bole tolong komen blog saya sket tak ? *veryvery mgharap ^_^
http://senyummanis-ama.blogspot.com/

hidayah said...

oke. thanks kak lyssa for all the tips and tutorials :]

Nur Syuhada said...

mcm mna nak buat gambar mcm kak lyssa yg di atas tu? mcm mna nak buat banner blogger dengan menggunakan gambar sendiri alarh mcm kak lyssa larh... mcm mna nak buat kan mouse telunjuk komputer dengan gambar sendiri? sorry banyak tanya...
tolong jawab soalan saya ke alamat email ini:
syuhada_bluegirl@yahoo.com
atau pun
http://nursyuhadaadah.blogspot.com
TOLONG JAWAB YE...SAYA NAK IKUT JEJAK KAK LYSSA...!!!!!!

neecha said...

, sys , mcm mne nk buad header ? hehe .. saia budaa bru lg .. :D .. hee

cutie angel said...

lysaa ermm blog dah cantik tapi cursor nak wat kat blog camna yer??bgi tunjuk ajar

Syahirah said...

Wah2,,smart arghh blog akk....Anyway,,conratulation kay..^_^

RaiHana Rai said...

lawa...suka sgt! xD

Jocellyn Lyn said...

Thank for the tips cik lyssa ..:)

Najaa Saffura said...

Blog akak bnyk tolong saya...thanks..:D

atiqah techsis said...

@Miss Bobocana nak bagi pengatas chantek ehh ?

dina said...

kak lyssa punye background ni amek kt mane? comel lah.. XD

lg satu, kt mne nk dpt header cntik2?

sara myeera said...

heyy , act , sara tk phm lha nk buad cm ne , @Nurin Najwa Hanafi

sara myeera said...

act kan ? sara tk pham lgsung ouh ,
jgn mara , jujo neyy , sara nk crik template blog uw , yg design bhgian blkng blog toe , tpy sara tk thu nk crik kt mne , bole tlong takk ?

nuR aMira said...

lyssa..:(
mIa nak cantik kan blog jugak..blog mIa suram sangat2
but..i don't know how to do..
lyssa tlong boleh :D
btw selamat berkenalan hehe td lupe nak cakap...>.0

Nur Syafiqah Adnan said...

nie pon best gak.. k k akan dipraktikkan.. thanks ya.. (^_^)

ieko said...

hye lyssa... :-)
sweet ur blog....
blh x bg tutorial nk wt favicon...hehheh
dh try tp x mnjdi laK....
TLG YER...:-)

echa ezreen said...

kak lyssa, thank you for the tips

kayana nur syasya said...

tie kaseh kak lyssa sbb kasi tips ;) best punya blog !

An'na Ar'syad said...

tenks for the tips sis <3 kakak rase blog saya buruk tak ? ape yng tak kene ek ?


http://greenisnatural.blogspot.com/

sweet belieber said...

k lyssa.. leh tanye x.. cm ner nk letk lagu dlm blog.. cm k lyssa wt tuh.. biler org bkk blog k lyssa je.. ade keluar lgu.. cm ne ek.. bleh tlg x.. sbb sy nie memang x pandai nk decorate blog.. pliss lh.. pliss3

♥Eyna Mylina♥ said...

hey akak lysa ! saye pening lha nk edyt blog sye ! bloh ta tolong edyt kan ? cara tips yg lysaa kasih 2 dah oukee ! cuma sye kurang fahm ! huhu^^,
sye harap akak lysaa sudi tolong sye ! bila kak lysaa free lha ! hurm . .follow lha sye ! http://www.facebook.com/home.php?
nnty inbox sye oukee ! ;)
cantex blog akak lisa !

Nadia said...

susah n pening nk buat..sob sob

memesyaz said...

kak , macam mane na buat banner ?

emy nadhirah said...

suke sgt tips nie, thnx kak lyssa , betol kalau emy tak bkk blog kak lyssa nie konfem tak secantik dn sekemas mcm skrg , thnx a lot !! ILOVEYOUSOMUCH !

SaSa said...

Hey lyssa. Akak suka tengok blog lyssa. Cantik sangat wahhh mesti rajin nak edit semua kan. Akak baru je buat blog so banyak lagi nak kena blajar kan hee.

Wawa Jea said...

haha , nice tips kakak . :)

~balqis~ said...

thx kak lyssa ! <3

Ain Fadhilah said...

tips yang agak berguna~ :D

eyna lavender said...

kak lyssa , kalau nak buat header tak masuk kat background putih tu cmane ek ?

_MySarah_yOurS 4ever ^_^ said...

http://mysarahyours4ever.blogspot.com/ jom la follow blog sy

wife yeen said...

salam..saya nak tanya pasal header...masalahnya saya tak ada adobe photoshop...nak wat semua tu..

Cie'Fiffy said...

wha betul tuew sys lyssa ;)

Cie'Fiffy said...

wha betul tuew sys lyssa ;)

Puteri Nurliyana said...

thank :)

MyrAmir said...

Ouch..blog lyssa mmg cute..myra xtaw cm na nk edt blog smpai mcm lyssa.. <3

Puteri Nurain said...

Salam kak Lyssa . puteri nak tanya ni , macamana kak lyssa buat yang ikon kecik sebelah kiri yang ada tulis facebook dengan fanpage tu ? puteri pun nak letak jugak , tapi tak tahu macamana .. harap kak lyssa boleh tolong ajar @ tunjukkan yer ? tq ~

cik dila said...

salam akak,sy nk tnye,,mcm mne nk ltk nme blog kita kt gmbr yg kte post,rmai sy tgk org buat mcm 2,sy pun klau bleh nk buat jgak..harap akak bleh tolong sy,,terima kasih :)

mashimaro said...

na nampak kenn cantekk blogg kite macam mane . jeless wokk tengokk blogg lysaa :(

azlin othman said...

kenapa antara stu post dengan satu post dlm blog sy jarak sgt2...

tyrah lee said...

blog awak chantek sngt. blog kitee xad laa chantek sangat. kitee teringin sangat nak bwad blog mcm awak. tpiy kite tak reti. nak anakpanah awak dgan boyfie awak tuhh. kite xtw ohh. btw, saia sukee bacee blog awak=)

aidamira said...

waa.. like3.. thanks lyssa sbb byk sgt info best.. :D

Norlida Ramli said...

suka tgk blog lyssa..
sejuk je mata memandang..sbb kemas.hehe

patutla smpai masuk mjlh remaja.tahniah!hehe

Amirah Syafiqah said...

Blog Lyssa cantik lah :) Thanks bagi tips ni!

Budak Coklat said...

tq kaq sbb bgie tips nie...

Siti Naziha Armalia said...

Thnkz 4 the tips.

Tesa Caca said...

makasi la atas tips2nya, saya senang bisa tengok- tengok blog korang. tesa, from indonesia

Ayna Syahira said...

macehhh kak lyssa . ily :)
mehehehe

purple fuchsia said...

gud 4 u sys ..shuke bce blog akq ..chumel and brgune ..

nadia said...

akak mcm mn nak tkar nama blog???

hunny_bunny___chumutt said...

lyssa mas ta paam la caner. . .
na buad blog santex cam lyssa ugax. . .
:`(

nur badryieah said...

akak kite fham sikit2 je ..
jdi lhaa kn ..
thanks erk kasi tips kt kite ..

cIk DiyaNa zaiNuDin...~ said...

niCe blOg ...~
likezz... =)
p sY xtau nk uat bLog cm gniE...~
tlg tnjuk aja ek...~
=)

LoveyLia said...

u.. camne u wat gadget tu jadik cantik ar?? bley tlg ajarkn x??

sueya152703109249 said...

mcm mane nk cri background y sedondon ngn header ekk lyssa???ce ajar skett...

miera ^^v said...

best2 .... :D
thnx sbb bgi tips ni . t kak.lyssa ushar2 laa blog sye . hehe

WanIshLah said...

Thanks akak.. Tuto akak banyak tolong saya cantikkan blog saya.. Thanks for the info too.. :D

Aiza Diaries Stories said...

Kak lysa saya nak tanya macam mana nak buat header ? kalau sudi boleh tak tolong ajarkan ? tapi kalau akak busy tak pe .

i'm syahira said...

kak! thx ats semu toturial akak..semu ny best2 blaka!..thx akak :)

aina syuhada said...

x phm laa

faaz myrah said...

tips yang amat berguna!

Damia said...

X phm la, nk buat mcm mne?

noorshukirrah said...

lyssa mcm mne nk buat ank panah tu jdi ade gmbr..

noorshukirrah said...

mcm mne nk buat ank panah tu jdi ade gmbr ????

MiraLina said...

tips yang berguna! thnx kak lyssa!! :)

saya teringin nak jadikan blog saya cantik macam blog kak lyssa.. :(

Fasha_Shaznin said...

thanx kaka lyssa
sbb bgi tips yg sgt2 best and awesome lah

LandakSiam said...

tq coz banyak bg tips untuk sy wat blog..tq so much...if adik lisa tak keberatan, follow la sy skali..ehehe

capital A said...

hye kaka lyssa . tips-2 kaka toe menarik cgt . tpy anis taktu lhaa kaka nk carik kt mne eh shume toe . susa nk cantekkan blog anis mcm yg kaka lyssa adhe . buley tolong ?? mengharap cgt ny T_T

chocolate sweet story said...

@sarah cika's

chocolate sweet story said...

adus , tak pham larh kaq..

fieda said...

xfhm..n msh xpndai nk cntikkn blog..help me please,,:(

fieda said...

msih xpndai nk cntikkn blog..help me please..:(

☰WELCOME TO MY BLOG☰ said...

@fieda

Wah, k' lysa, makasih ya TIPSnya...
aku suka2 suka2 suka2!!!1

zIerA EpzEra said...

salam,..akak leh tlg ajr kn ziera tuk design blo???ne fb ziera 'alzziera ziera'...

ASMIRA DATUK AMRAN said...

salam..
lyssa nk tanya knpe 'folow' sy hilang yg dkt dasbord 2..blh tlg sy cri kn blik

ASMIRA DATUK AMRAN said...

salam..
lyssa nk tanya knpe 'folow' sy hilang yg dkt dasbord 2..blh tlg sy cri kn blik

Nuri Aqilah Awang said...

Tips yang sangat berguna kak lyssa. :D

Priskila Elvy said...

thank you so much yaa kak lisa 4 the all tips yg akak bagi tu . it was helpful kak lisa . ngee , btw , thnks a lot kak lisa ! luv u ♥ nah muahh satu siked utk akak :* hikhik

KeeJung said...

nice tip ..
!_!

Fahmi Piruz said...

seriously,your blog bnyak membantu saya..thx for the info yeahh! :D

she'z miera amira said...

thanks for the tips .

Nur Shameen Ezanee said...

Thanks Kak Lyssa... You're the BEST...

AkukahCinderellaItu said...

Hai.Kak Lyssa...Blog kak lyssa cute n cantik tapi saye still x paham dan x tahu camne nak cantikan blog!! plz help me....

Mowmoy said...

tips yang menarik . hehe . suka2..

babycute said...

cantik...haha..mau follow..kalau akk nk follow pegi kat link ni
http://babycute7.blogspot.com/

aaina said...

Kak ..saye x reti..tapi kalu kak hiaskan. Blog saye boleh...please

aFieQaH said...

lisa...cmne nk wt button home mcm awk uw...or older post gne button kart0n....
hehehe....
leyh ajar kn x....??

MY LOVELY CARROT said...

kak saya x fhm la tntg background tu

MY LOVELY CARROT said...

assalamualaikum kak lyssa camane nk buat backgrounds?

MY LOVELY CARROT said...

kak assalamualaikum...saya nk kakak ajar macamana nk buat backgrounds saye masih x fhm lagi bahagian tu.

Nur Fazrina Hadi said...

blog lyssa memg berguna & bermnfaat :) suke bace blog nie . tuto pn bgus2 .

sharifah zarina said...

thanks lyssa...you pnye blog bnyk mmbntu..heheh =)

ain natasya said...

hye akak

tyrah lee said...

Mcmana bila kita pergi kart gmba tuhh, past0e frame gmba tuhh tuka jadi mcm bulat cket. Then, mcmana nak bwad anak panah gmba kita? Btw, your blog very nice. I ilke it and i love it <3

Little Da'ie said...

bagus2!! lyssa ni umur brp eh? i'm thirteen,so pnggil kk or apa?

Anysa said...

Kalau nak buat cute icon sebelah link blog macam lyssa macam mane ?

Nur syuhadah Miskon said...

hye Lyssa... nice blog... actually im new in blog... so, ur tips are really good tht cn help me in blog.. tq Lyssa..

Pyqa Maedora said...

hyep.! akq.tengz utk tips.! sgT bergUnew.!

Aqil Eizzat said...

Haha , tergelak aku baca entri ni xD Maaf atas penggunaan aku kepada yang tua , takkan nak guna titew -.- Bahasa Melayu dah ada :D Tapi , betul , banyak gak unsur humor dalam entri ni , dalam dalam bagi ilmu , ada gak humor :D Tak bosan , thanks and good job

KiSaH hAtiEy said...

saya masih baru,,banyak yang saya kene belajar..btw ni emails nor_asyraff@yahoo.com nty lyssa snd email ek,juz nk email lyssa jer. tlg ek??? mnharap ni..huhu

KiSaH hAtiEy said...

saya masih baru,,banyak yang saya kene belajar..btw ni emails nor_asyraff@yahoo.com nty lyssa snd email ek,juz nk email lyssa jer. tlg ek??? mnharap ni..huhu

nisha azureen said...

akaq , buleyh tak klu akaq bgy background yank cantik and lawa , ? sebab susah laaa nx carik ~ ngee ~ klu takk buleyh , takk pew (:

nazeehahtan said...

oukeyh , cmna nk bg ank panah jd cantikk plk tuh ? mksdnya yg mcm blog kak lysaa nih . ank panah or errow jd cantikk . cmna nk buad tuh ?

SaRAh MySAraH said...

tenz bg tips..

nurulwahida said...

http://kapkekcokelat.blogspot.com/
jenguk2 lah yee..

FatinKpopLover said...

tgn kidal ker. laa sme la sye.. hehe

Green Apple said...

mcm mane nk ltak pic mcm lyssa 2 ??? yg kt atas skali..xblh la..

Cahaya Rockstarz said...

thanks kak lyssa coz berkongsi tips ngn kitorang...

raden's syafiqah said...

salam lysa :)
kalau free nanti datang la tgk blog saya.header blog yang cantik dan FREE pn ada.ajak la kawan2 ek :)
http://thejulingradens.blogspot.com/

Nur Syahirah Binti Abdul Kadar said...

wah..bagus.2 ..huhu.. follow sy yerk..hehe.. sy da follow kamuu!! :D nice blog!!

Kz-lia said...

Blog kak Lyssa chantekk!
jemputla lawat blog sye...
follow skali tau!

aZhiRah said...

smat la blogg akak...
nak gakk..

Suhaila Mohd Nazaruddin said...

Heheh thanks kak Lyssa :)

ReNcaH HidUp SaLjUbirU@eitAAisHiterU said...

assalammualaikum..tq atas tutori..byk membantu akak..muahhhh

atifa nabila said...

akak saya tak fahamlah boleh tak akak terangkan pada saya macam mana???

hAirA shAmIrA said...

tut0rials n tips3 kak lyssa sumenyew brfaedah..thank ssgt kak lyssa..klau adew msew f0llow bl0g Myra erkk..
hshamira.blogspot.com

NurAinaMaisarah :D said...

Akq ! Tengsss yaw kasi tips kak... seblom ni mmg gleerrr semakkk lorh blogg syew...smpai sye dah delete stu blog and wat agi satu... huhuhuh... dah fening sgtt... followers pownnn misti menyampah sampah kat sye cbb tah papeee jew...huhuh..maklomlah... umo 12.. nk sume wane wani,.. :)

NurAinaMaisarah :D said...

Akq ! Tengss kasii itu tips maa,,,.. tol ckp akq... blog sye gile menyemak kak... followers yg tgok mesti jd foolovers ahaha... wane wani plak uhh,,,... mne tak foolovers nye,, hohoho..

cikloveaa princess said...

insyaalah,saya akn ikut!!
tq for the tips ;)

Rebekah Siah said...

thanks for the helpful tips lisa :)

Anna Semut Merah said...

hahaha...untuk cursor tu...akak dah buat..memang senang. tq lyssa.

pikahdeviant said...

lysaaa. tolong blog akak!! help. dah parah dah

Coretan Aku said...

hehe, tips ni mmg bergune untok saye .

wawaa najwaa said...

tolongg saia sis ! tatao nak cantek kan blog . tips to mang brgune but saia ta pham . help help !

AmaKyu :) said...

thnxx 4 the tipss kak :)
hope akak lawat ama punya :)

Putri Aiman Najihah said...

Kak liza kalau saye cakap akk tolong boleh ? Macam mne nk buat gadget ?

Ummi Anie said...

tq dear...selalu masuk sini sbb nak cantikkan blog tapi still rasa macam tak sempurna.bab header ni memang pening la...akak dah tua dear...tak berapa paham...hehehe...

Waniey Zuki said...

http://waniewenawinee.blogspot.com/ heheheh...akak..lysaa blog wanie ok tak! ^_^

mazatul nadzirah said...

akak cm ne nak bt nie...

atiey demok said...

salam lysaa saya suka tgok blog awk..
cntik sngt nmpak mnarik..
tahniah yew..

Aliah said...

kak lyssa,boleh tak tolong ajarkan saye macam mane nak buat tutorial menggunakan due page..mcm dah tkn baru kuar tuto nye...thanks

asaro chan said...

blog lyssa lawa la...suka sgt..tiap2 hari singgah blog lyssa.. blog sy pun ikut tutorial dari blog lyssa ja...tq sgt2 tau.. kalau rajin jenguk2 la blog saya.. kalu sudi follow la sekali yek hehe http://cikarnab.blogspot.com/

magen kumar said...

thank you 4 ur blog
tutorial

Hafizah Zainal Abidin said...

nape la blog saye xlawa cam blog kak lyssa..?? sedih btol kadg2..
btw..kak lyssa ajar la ckit tip-tip cantekkan blog kt saye.. :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/

Hafizah Zainal Abidin said...

nape la blog saye xlawa cam blog kak lyssa..?? sedih btol kadg2..
btw..kak lyssa ajar la ckit tip-tip cantekkan blog kt saye.. :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/

Muhamad Wafi Remli said...

Thanks plenty2

Hurin Hasana said...

Akak lyssa,macam mana nak jadikan blog kita famous macam kak lyssa punya?




Daripada:

Hurin Hasana
http://islamiahgirl.blogspot.com/

d'kimOrax said...

lyssa...thnx byk2 sbb share tuto ngn kami...sy bwu je lg ngn blog...sy blaja dr tuto lyssa...wlaupon xsbest lyssa pnye, tp byk improvement...hehehe...tp nak tnye 1...camne nak wat sidebar cam lyssa pnye?nape sy punye ade background?

cik.blogger said...

tq....share :)

S.A ELECTRICAL & AIRCOND SERVICE said...

kak , letak cmne gamba yg dekat atas sekali akk tgh duduk tu ?

Mysurah said...

tanx ye =) bestttt!

MuaZainal said...

kak lyyssa saye ni baru buat blog jadi saye nak tahu macam mana nak tukar background kat blogger ek?

♥NIena KAriNa♥ said...

< i >thnks 4 the tips.
boelh x akak commentkn blog sya
ninasyazureen,blogspot.com/

Murni Ellyfiesya said...

Tocey2 for d tips.. Amat bgune unt sy yg newbie ni~
http://murniellyfiesya.blogspot.com/

Naqibah Hishamuddin said...

kq lyssa.. thnx bagi tips yg berguna nie.. mmm...
kalau boleh nak minta akq tolong tengokkan blog saya.. oke ke tak..
terutama sekali tulisan tuuu...
http://naqibah98.blogspot.com/

Syarifah Nur Maherah said...

Kak Lysaa sy x pndi wat header

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 292   Newer› Newest»