Tips : Mencantikkan Blog.. Blog.. Blog.. o.O

Gadis Kidal Berceloteh....

.Assalamualaikum.


Huyt. Korangg. Korangg.. heee..
Sihaat kah ? Sihat kah korang...Sihat kah mama korang..Sihat kah papa korang..Sihat kah kucing korang.. heee.. And last sekali , sihat kah blog korang ?HAHA. Apa. apa .??? Blog korang kurang sihat ...? Alar..tapi kenapa...? Alololoorr.Kecian nyerr kat korang....hee . jangan sedih-sedih yer. Kalau korang menangis nanti , banjir pulak satu Malaysia ni kangg. Ta mo .Ta mo begitu. 


  


Hee. Amboih koranggg. Nampak je Title nak cantikkan blog.. Cepat-Cepat je korang View ekk ? Apa yang bEst nye cantikkan blog ni .hah ? hah ? hehe .
Alahaii . Aku buat tips ni .. Macam cantik sangat je blog aku ni.. Cantik ke? Cantik ke? Siapa yang cakap cantik tuh , better korang pergi buat spec dulu..Tak maw pakai spec , buat contact lens je lah . Cantik ciket .! HAAHaa. (out of topic!) . sudah..sudahh..


Nanti ada lah orang kat luar tuh haa yang cakap macam ni...

"Eh , Lyssa.. Blog  kau ni bukan cantik mana pun ..? Ada hati pulak nak kasi tips dekat orang . Apa lahh~"

HAHA . nanti ada ke orang akan cakap macam tuh ? Kompomm ada punya..kan? Siapa yang nak cakap macam tu. Lyssa akan jawab :

"Whateverrr.. Ada aku kesahh ? HAHA" 

Helow derr. Lyssa kasi tips ni untuk orang yang memerlukan je lah ok.. Sekadar nak share dengan orang.. Tak salahkan.?Ok . siapa yang nak baca tu , silakan. Kau tak nak ? BERAMBUS je lah .. Nah aku kasi link .. TEKANSINISINISINI


Oke. Lyssa teruskan ni . Memang betul ke korang nak cantik kan blog korang ni.. Kalau betul..  Teruskan membaca yer. 1st sekali .. dalam pemilihan layout/template ataupun background blog korang..Ok , yang ini paling penting taw.. dan merupakan salah satu aset yang penting  untuk mencantikkan blog korang tu.. Ish.ish. Kenapa Lyssa cakap macam tu ye.? Ye lah..Kalau background blog korang tuh semak-semak dengan animated siap warna-warni lagi tu.. tak ke memeningkan kepala bloggers yang masuk ke blog korang tu?
So , bagi Lyssa korang carilah layout yang sedap mata memandang.. and gunakan warna yang soft/lembut2 ok? Barulah nak baca entry pun.. syiokk je.hehe. kan ?


Ok . Yang itu pasal pemilihan background. Kita pergi pula dalam pemilihan header. Header yang lawa + menarik akan mencantikkan lagi blog korang tahu takk . Yer. Memang betul pun. Lyssa jamin 99.99% taw.hee. Contohlah kan kalau blog seseorang tuh tak de header.. semata-mata Blogt Title je. Nampakk cantik ke heh. Macam bosan je kan. Sebab itu lah Lyssa kata ada header dekat blog. mencantikkan dan menambahkan seri blog korang tu. Nak buat header pun ada cara yang tersendiri jugak :) Jangan pakai hentam karoma je ambik pic korang letak sebagai header. Pemilihan Gambar pun penting taw. Tambah-tambah untuk korang yang berminat nak buat header transparent. Macam Lyssa kat atas tuh ! hehe. Tolong.Tolong.Tolong lah pilih gambar yang bersesuaian. Jangan pulak ada yang terpotong sana-sini..tudung sekerat. Tangan pulak. Tak nampak siku..Pipi pulak , jadi 'Flatt' je . Tak ke hodoh nanti header korang tuh ? Hee~


Oke.. Yang ketiga pulakk.. Mengenai Pemilihan Layout pada blog. Maksud Lyssa dekat sini.. Pemilihan sama ada korang menggunakan 2 column ataupun 3 column.. Jap ! Lyssa nak tanya nih.. blog korang guna berapa column eh ? 2 ? 3 ? 4 ? 5 ?? Berapa ? hehe . Dua ke ? Memang kebanyakan bloggers hanya menggunakan 2 column ! SATU pemilihan Layout yang sangat bijak .. Lyssa hanya nak komen lah sedikit bagi sesiapa yang menggunakan 3 column.. Ini pendapat Lyssa lah erk.. Jangan marah.. Bari Lyssa ianya menyemakkan blog seseorang lah .. Meh Lyssa bagi gambaran dekat korang ? Tengah-tengah, entry kita.. then , sebelah kiri dah kanan penuh dengan widget yang segala bagaii . Memang lah Lyssa tahu ada yang suka macam tu kan ? Tak salah korang guna layout 3 column.. Tapii.... Tapi it's better kalau korang guna 2 column sahaja . It's looks simple and teratur.. right ? Percayalahh .. Blog akan lebih cantik kalau korang guna 2 column :)


Seterusnya , ape lagii ehh ..? haaa ! Tulisan korang tuh.. Waduhh.Waduhh. berapa puluh juta kali Lyssa nak bagitahu nih... Kan Lyssa cakap .. Pilih tulisan yang bersusuai untuk post entry korang tuh.. Ni takk .. Tulisan kejap besar kejap kecikk .. Warna - warni sakan pulak tuh.. Aiyoo.Amma..Appa...Apa sudahh jadi.. hehe . Oke.. Semua.. Dengar ni... Memang Lyssa tahu .. korang rasa dengan menaip dengan menggunakan tulisan warna warni tuh , memang cantikk . cantiikkkk sangaattt ! Tapi , tak de ke menyemakkan lagi blog korang yang memang semak tuh? Opssss >>> Sorry~ Tersasul pulak.. Bukan.. bukan..Ye lah . untuk nampak kan blog korang jadi lebih kemas , tersusun dan teratur . Pemilihan font pun penting jugakk !:) Korang boleh lah guna font Arial , Trebuchet or Verdana.. Nampak lebih kemas dah mudah di baca . Lagi cantikk gitu . Jangan terlalu guna tulisan yang fancy-fancy , ok ?  ^_6


Dan yang terakhir sekali....jeng.. jeng .. jeng.. For sure lah , kalau nak cantikkan blog . guna tutorial yang Lyssa buatkan untuk korang tuh..Tak percaya , try lah  .kompom nanti , blog korang akan jadi lebih lawa , cantik , comey , cute , smart , cool ! HAHA . (perasann je aku!)


.Sila Tinggalkan Komen Anda. 
Like Lah sekali . Mengharap! :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

302 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini «Oldest   ‹Older   1 – 200 of 302   Newer›   Newest»
June 5, 2011 at 3:18 PM delete

K.Lyssa , Thanx yaw bagi tips , sayang akq !

Reply
avatar
.fariza.
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:31 PM delete

kasi cantik.
jangan kasi semak sudah.
blog kita besa je.
tp tak tau kot buruk. -.-

Reply
avatar
Korie
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:32 PM delete

blog lisa comel!
mesti spent byk masa edit blog

lwt belog sya jugak yea
http://pinkexia.blogspot.com/

Reply
avatar
Wanaa Nana
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:32 PM delete

wah wah wah, i looiiikeee.... <3

Reply
avatar
Korie
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:34 PM delete

lysa i ada 1 prob.
kalau u bley tolong.. tlong yea
i approve org komen dkt blog i
pastu bila i buka link entri tu spttunya kita nmpak namax2 pengomen kat bwh tue tp blog i xda
dia juz tulis berapa orang komen jea..komenya enggak ada. kenapa dong?

Reply
avatar
Nur Batrisyia
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:37 PM delete

Hehe, thanks kak Lyssa bagi tips ni.Sangat berguna. :)

Reply
avatar
raraa loll
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:54 PM delete

terima kasih lyssa ;)

Reply
avatar
June 5, 2011 at 3:56 PM delete

Salam, dik... ^_^ adik bwat dek je org yg ckp mcm tu.. mereka itu melukut ditepi gantang sahaja. huhu. sila teruskan usaha membantu kami yang perlukan tips dari adik, ye... =)

Reply
avatar
noreybum
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:59 PM delete

thanXx 4 ur tips dear:)

Reply
avatar
_CikHoneyz_
AUTHOR
June 5, 2011 at 4:04 PM delete

camna lyssa buat header tu ek?guna apa? :) op bagi tunjuk ajar..

Reply
avatar
Yaya
AUTHOR
June 5, 2011 at 4:10 PM delete

thank sebab bg tips.. saya suka bace post sys Lyssa

Reply
avatar
aimie
AUTHOR
June 5, 2011 at 4:28 PM delete

wahhh thank for the tips !! like it !! :))

Reply
avatar
ahmad fadlan
AUTHOR
June 5, 2011 at 5:56 PM delete

blog awak dah cantik lom lyssa ???? hehehhe

Reply
avatar
CikHaniBhulat
AUTHOR
June 5, 2011 at 6:05 PM delete

belog sy x sihat...tenat sgt dah..tolong =(...

p/s: plz help me..i really need a help..visit my page, u will know my problem =(

Reply
avatar
AnAk dEneSor
AUTHOR
June 5, 2011 at 6:07 PM delete

kelaka la lyssa..hihhi..tutorial kamoo besh.

Reply
avatar
^^eKaTiKaH^^
AUTHOR
June 5, 2011 at 6:10 PM delete

thanks kak lyssa 4 the tips...tips yg sngt berguna..huhu. :)

Reply
avatar
June 5, 2011 at 6:22 PM delete

kak lyssa guna template ape ea ?

Reply
avatar
sarah cika's
AUTHOR
June 5, 2011 at 6:34 PM delete

kak lyssa kanpe tulis macni ??

Reply
avatar
June 5, 2011 at 6:41 PM delete

wah.. blog saya plak penuh ngan animated dan warna warni.. huhu. pening ka?? hahaha

Reply
avatar
Tyrah
AUTHOR
June 5, 2011 at 6:58 PM delete

belog tyrah ni, kak lysaa rase oke ke tak? nak tnye pendapat org pro ni :)

www.miszathirah.blogspot.com

Reply
avatar
~tRah~
AUTHOR
June 5, 2011 at 7:15 PM delete

eh?ada ka link 2?npa sy tekan trus p dashboard pla...hoho...excited nie mo cntikkn blog bak kata lyssa...^^

Reply
avatar
azly&iejah
AUTHOR
June 5, 2011 at 7:54 PM delete

3ma kasih daun keladi..kalw ade tips..share lah lagi..:)

http://azlyiejah.blogspot.com

Reply
avatar
yuyun
AUTHOR
June 5, 2011 at 8:23 PM delete

tq sbb sudi share kn tutorial kakak lyssa....

Reply
avatar
June 5, 2011 at 8:25 PM delete

wee,,,tips yg menarik lhaa...
blOg sys lissa pun mmg cntik sgt taw!
ske3!!
tpi sye ta reti bwt header transparent lhaa...:'(
sedihnyerrr...
if sys lissa ade time,,lwat lhaa blOg sye k..
hehe...(mengharap nih!!)
url:http://fatininlurve96.blogspot.com

Reply
avatar
ArfaHanani
AUTHOR
June 5, 2011 at 8:44 PM delete

Kak lyssa , leyh tolong ajar cmner nk wt header yg cntek2 tue ? :)

Reply
avatar
June 5, 2011 at 9:43 PM delete

blog lyssa lawa lahh . tutorial pown baguss . tak macam blog ite . hukhuk . ** simpati punye ayat . HAHA . okayy tak lawak =,= last , lyssa comeyy =)

Reply
avatar
June 5, 2011 at 9:43 PM delete

blog lyssa lawa lahh . tutorial pown baguss . tak macam blog ite . hukhuk . ** simpati punye ayat . HAHA . okayy tak lawak =,= last , lyssa comeyy =)

Reply
avatar
June 5, 2011 at 9:47 PM delete

tekan sini tu memang keluar dashboard eyh ? ==' thenn ?

Reply
avatar
syera areys
AUTHOR
June 5, 2011 at 11:04 PM delete

dulu blog saya mcm kak lyssa ckp tu lah . widget ,rainbow , font sana sini bagai . than , terjumpa blog kak lyssa . try tuto2 tu ken . lama2 blog saya dah tak mcmm dulu dah . dah AGAK cantik dah . hoho , terima kasih kak lyssa . sume tuto2 kak lyssa best . :) . terima ksih sekali lagi . :D

Reply
avatar
* Zaleta *
AUTHOR
June 6, 2011 at 12:43 PM delete

blog akak biase2 jer...

Reply
avatar
June 7, 2011 at 1:25 PM delete

LOL :D
tp blog kak lyssa mmg cantikk :)
schon glerr! :))

Reply
avatar
June 7, 2011 at 4:46 PM delete

kak lyssa,, ni tips yg berguna.. thnks yaww! =)

Reply
avatar
LyNn AnaLya
AUTHOR
June 7, 2011 at 8:22 PM delete

thx lisa..tips ni berguna betul..akan diaplikasikan dlm blog yana ;D

Reply
avatar
nurulnadya
AUTHOR
June 8, 2011 at 9:50 AM delete

kaka camner nak buad header , tak taw larh . bley tlong ajar ken !

Reply
avatar
miss syaniera
AUTHOR
June 9, 2011 at 11:34 AM delete

nice lha . suke utorial sebegini . keep it up yeah . :)

Reply
avatar
June 9, 2011 at 7:42 PM delete

akak comeylah..thanx kak coz ajar kite cmne nk wat hideshoutbox....tq kak..akak ny baek n comey ar....

Reply
avatar
June 10, 2011 at 10:30 AM delete

terima kasih kak lyssa.. boleh guna ni.. hehe

Reply
avatar
nur ayunni
AUTHOR
June 18, 2011 at 8:46 PM delete

banyak nye kak lyssa tulis...

Reply
avatar
June 20, 2011 at 8:09 PM delete

salam, cik lyssa...!!ce cite mcm mane nk wt trick konon2 ade puluhan ribu viewer yg dh komen kt post kte 2..??agak musykil di sini... :p

Reply
avatar
LoveMyLife
AUTHOR
June 30, 2011 at 10:03 PM delete

kak lyssa...saya baru belajar wat blog nie.tutorial kak lyssa berguna sgt.lain kali curahkan ilmu lg eh...huhuhu

Reply
avatar
July 1, 2011 at 3:15 AM delete

LISA APEW YG I BUAT SEMUA XJDIK..XTW LAH APEW BEBAL SGT NGAN I NEH HAHA...KALO BOLEH TLG AJA KAN K..XBYK CKIT PON JDIK LAH K ..TENKS SGT2 IF SUDI

Reply
avatar
KIM HYUN-ie
AUTHOR
July 1, 2011 at 5:06 PM delete

Tip Yang berguna. Thanks Cik Lyssa. Kita Banyak guna Tutor awak. Thanks A Lot kay. Ade masa singgah lah blog kita :)

Reply
avatar
syiq yusof
AUTHOR
July 8, 2011 at 6:03 PM delete

cane nak buat mcm blog kak lyssa ? blog kak lyssa bnyk cntik ! eqin suke <3 and cane nak buat gmbar mcm kak lyssa yg atas skali tuh ? boleh ajarkan ?

Reply
avatar
Miss Bobo
AUTHOR
July 8, 2011 at 6:59 PM delete

assalam sis ! hey ! cena eyh nanak bg blog cntek2 . header lawa2 . tk rti meh . please tunjuk ajar !

Reply
avatar
July 9, 2011 at 1:19 PM delete

Akak lyssa Thanks bnyk bynk okay ^_^ saya akan gunakan tips tips akk lyssa okay ? :))

Reply
avatar
July 13, 2011 at 7:12 PM delete

smekom, akak blog akak ni cantek sngt ... suka sngt kte ni bru je buat so boleh x akak aja cmne nk buat cam arrow akak tu cuteee.... n sye nk wt yg akak ajar ade salji tu xpi x jdi bole trg kn please bls....

Reply
avatar
July 15, 2011 at 3:09 PM delete

salam..lyssa bley tlg cntikkn bl0g azie x? azie rse bl0g yg skunk srius mmb0sankn.bl0g lyssa srius cntek.xksh r lyssa minx gnjaran ppe.h0pe dpt tlg key ;)

Reply
avatar
Niez
AUTHOR
July 17, 2011 at 9:56 PM delete

thankz kak lisa...lawat laa blog sye..
http://www.niezstoriez99.blogspot.com

Reply
avatar
July 28, 2011 at 2:04 AM delete

Hye Kak Lyssa . Im Zyha . heee nice blog you had . wahh im so interesting about your tutorial . Actl im done follow you . Heee can you follow me back ? http://zyhaimyours.blogspot.com/
thanks kak Lyssa :)

Reply
avatar
July 28, 2011 at 5:52 PM delete

tengss snad-2 kak lysa ! adek hrgai tips ygg kaka bgiey tat kmi smua ! heee ! tengss snad-2 ! <3

Reply
avatar
stfzn
AUTHOR
July 30, 2011 at 5:12 PM delete

sys , tenkiuuu bg tips . hehe tapii kan . cube sys lawat blog nana . and kritik2 lah sikit . nana rasa blog nana mcm gelap lah . hah ? tak faham . alah sys terjah je lah blog nana . nana tak tau nk wat ape kt blog tu . sys kritik jek tau . tenkiuu ^^

Reply
avatar
August 4, 2011 at 8:33 AM delete

tapi kakak , sy daa buad mcm macm dah . Tak taw lagi cane nak cantikkan blog . Ramai yang cakap blog saya simple jee . Hmm . Kakk boley takk tolong komen sikit ? Please ? Begging ;)

Reply
avatar
smiley_ama
AUTHOR
August 7, 2011 at 6:22 AM delete

thanx yer bg tips2 yg bergune nih ;)
btw , bole tolong komen blog saya sket tak ? *veryvery mgharap ^_^
http://senyummanis-ama.blogspot.com/

Reply
avatar
hidayah
AUTHOR
August 7, 2011 at 8:04 AM delete

oke. thanks kak lyssa for all the tips and tutorials :]

Reply
avatar
Nur Syuhada
AUTHOR
August 9, 2011 at 9:49 PM delete

mcm mna nak buat gambar mcm kak lyssa yg di atas tu? mcm mna nak buat banner blogger dengan menggunakan gambar sendiri alarh mcm kak lyssa larh... mcm mna nak buat kan mouse telunjuk komputer dengan gambar sendiri? sorry banyak tanya...
tolong jawab soalan saya ke alamat email ini:
syuhada_bluegirl@yahoo.com
atau pun
http://nursyuhadaadah.blogspot.com
TOLONG JAWAB YE...SAYA NAK IKUT JEJAK KAK LYSSA...!!!!!!

Reply
avatar
neecha
AUTHOR
August 20, 2011 at 7:00 PM delete

, sys , mcm mne nk buad header ? hehe .. saia budaa bru lg .. :D .. hee

Reply
avatar
cutie angel
AUTHOR
August 27, 2011 at 1:06 PM delete

lysaa ermm blog dah cantik tapi cursor nak wat kat blog camna yer??bgi tunjuk ajar

Reply
avatar
Syahirah
AUTHOR
August 29, 2011 at 8:42 AM delete

Wah2,,smart arghh blog akk....Anyway,,conratulation kay..^_^

Reply
avatar
Jocellyn Lyn
AUTHOR
September 1, 2011 at 9:31 AM delete

Thank for the tips cik lyssa ..:)

Reply
avatar
Najaa Saffura
AUTHOR
September 1, 2011 at 4:52 PM delete

Blog akak bnyk tolong saya...thanks..:D

Reply
avatar
September 3, 2011 at 3:18 PM delete

@Miss Bobocana nak bagi pengatas chantek ehh ?

Reply
avatar
dina
AUTHOR
September 12, 2011 at 11:29 PM delete

kak lyssa punye background ni amek kt mane? comel lah.. XD

lg satu, kt mne nk dpt header cntik2?

Reply
avatar
sara myeera
AUTHOR
September 13, 2011 at 11:32 PM delete

heyy , act , sara tk phm lha nk buad cm ne , @Nurin Najwa Hanafi

Reply
avatar
sara myeera
AUTHOR
September 13, 2011 at 11:37 PM delete

act kan ? sara tk pham lgsung ouh ,
jgn mara , jujo neyy , sara nk crik template blog uw , yg design bhgian blkng blog toe , tpy sara tk thu nk crik kt mne , bole tlong takk ?

Reply
avatar
nuR aMira
AUTHOR
September 14, 2011 at 5:30 PM delete

lyssa..:(
mIa nak cantik kan blog jugak..blog mIa suram sangat2
but..i don't know how to do..
lyssa tlong boleh :D
btw selamat berkenalan hehe td lupe nak cakap...>.0

Reply
avatar
September 17, 2011 at 11:26 AM delete

nie pon best gak.. k k akan dipraktikkan.. thanks ya.. (^_^)

Reply
avatar
ieko
AUTHOR
September 18, 2011 at 11:44 AM delete

hye lyssa... :-)
sweet ur blog....
blh x bg tutorial nk wt favicon...hehheh
dh try tp x mnjdi laK....
TLG YER...:-)

Reply
avatar
echa ezreen
AUTHOR
September 22, 2011 at 9:48 PM delete

kak lyssa, thank you for the tips

Reply
avatar
September 27, 2011 at 11:09 AM delete

tie kaseh kak lyssa sbb kasi tips ;) best punya blog !

Reply
avatar
An'na Ar'syad
AUTHOR
October 2, 2011 at 10:24 AM delete

tenks for the tips sis <3 kakak rase blog saya buruk tak ? ape yng tak kene ek ?


http://greenisnatural.blogspot.com/

Reply
avatar
October 2, 2011 at 11:27 AM delete

k lyssa.. leh tanye x.. cm ner nk letk lagu dlm blog.. cm k lyssa wt tuh.. biler org bkk blog k lyssa je.. ade keluar lgu.. cm ne ek.. bleh tlg x.. sbb sy nie memang x pandai nk decorate blog.. pliss lh.. pliss3

Reply
avatar
October 3, 2011 at 5:03 PM delete

hey akak lysa ! saye pening lha nk edyt blog sye ! bloh ta tolong edyt kan ? cara tips yg lysaa kasih 2 dah oukee ! cuma sye kurang fahm ! huhu^^,
sye harap akak lysaa sudi tolong sye ! bila kak lysaa free lha ! hurm . .follow lha sye ! http://www.facebook.com/home.php?
nnty inbox sye oukee ! ;)
cantex blog akak lisa !

Reply
avatar
Nadia
AUTHOR
October 4, 2011 at 11:46 PM delete

susah n pening nk buat..sob sob

Reply
avatar
memesyaz
AUTHOR
October 8, 2011 at 11:41 AM delete

kak , macam mane na buat banner ?

Reply
avatar
emy nadhirah
AUTHOR
October 11, 2011 at 4:14 PM delete

suke sgt tips nie, thnx kak lyssa , betol kalau emy tak bkk blog kak lyssa nie konfem tak secantik dn sekemas mcm skrg , thnx a lot !! ILOVEYOUSOMUCH !

Reply
avatar
SaSa
AUTHOR
October 12, 2011 at 4:26 PM delete

Hey lyssa. Akak suka tengok blog lyssa. Cantik sangat wahhh mesti rajin nak edit semua kan. Akak baru je buat blog so banyak lagi nak kena blajar kan hee.

Reply
avatar
Wawa Jea
AUTHOR
October 13, 2011 at 8:26 PM delete

haha , nice tips kakak . :)

Reply
avatar
Ain Fadhilah
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:26 PM delete

tips yang agak berguna~ :D

Reply
avatar
eyna lavender
AUTHOR
October 20, 2011 at 12:40 PM delete

kak lyssa , kalau nak buat header tak masuk kat background putih tu cmane ek ?

Reply
avatar
October 20, 2011 at 6:22 PM delete

http://mysarahyours4ever.blogspot.com/ jom la follow blog sy

Reply
avatar
wife yeen
AUTHOR
October 21, 2011 at 2:42 PM delete

salam..saya nak tanya pasal header...masalahnya saya tak ada adobe photoshop...nak wat semua tu..

Reply
avatar
Cie'Fiffy
AUTHOR
October 21, 2011 at 3:16 PM delete

wha betul tuew sys lyssa ;)

Reply
avatar
Cie'Fiffy
AUTHOR
October 21, 2011 at 3:16 PM delete

wha betul tuew sys lyssa ;)

Reply
avatar
MyrAmir
AUTHOR
October 22, 2011 at 12:58 PM delete

Ouch..blog lyssa mmg cute..myra xtaw cm na nk edt blog smpai mcm lyssa.. <3

Reply
avatar
Puteri Nurain
AUTHOR
October 25, 2011 at 6:01 PM delete

Salam kak Lyssa . puteri nak tanya ni , macamana kak lyssa buat yang ikon kecik sebelah kiri yang ada tulis facebook dengan fanpage tu ? puteri pun nak letak jugak , tapi tak tahu macamana .. harap kak lyssa boleh tolong ajar @ tunjukkan yer ? tq ~

Reply
avatar
cik dila
AUTHOR
October 25, 2011 at 9:02 PM delete

salam akak,sy nk tnye,,mcm mne nk ltk nme blog kita kt gmbr yg kte post,rmai sy tgk org buat mcm 2,sy pun klau bleh nk buat jgak..harap akak bleh tolong sy,,terima kasih :)

Reply
avatar
mashimaro
AUTHOR
October 26, 2011 at 4:31 PM delete

na nampak kenn cantekk blogg kite macam mane . jeless wokk tengokk blogg lysaa :(

Reply
avatar
azlin othman
AUTHOR
October 28, 2011 at 1:32 PM delete

kenapa antara stu post dengan satu post dlm blog sy jarak sgt2...

Reply
avatar
tyrah lee
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:19 PM delete

blog awak chantek sngt. blog kitee xad laa chantek sangat. kitee teringin sangat nak bwad blog mcm awak. tpiy kite tak reti. nak anakpanah awak dgan boyfie awak tuhh. kite xtw ohh. btw, saia sukee bacee blog awak=)

Reply
avatar
aidamira
AUTHOR
October 28, 2011 at 7:53 PM delete

waa.. like3.. thanks lyssa sbb byk sgt info best.. :D

Reply
avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
October 30, 2011 at 12:04 AM delete

suka tgk blog lyssa..
sejuk je mata memandang..sbb kemas.hehe

patutla smpai masuk mjlh remaja.tahniah!hehe

Reply
avatar
October 30, 2011 at 4:15 PM delete

Blog Lyssa cantik lah :) Thanks bagi tips ni!

Reply
avatar
Budak Coklat
AUTHOR
November 3, 2011 at 7:52 AM delete

tq kaq sbb bgie tips nie...

Reply
avatar
Tesa Caca
AUTHOR
November 6, 2011 at 9:05 PM delete

makasi la atas tips2nya, saya senang bisa tengok- tengok blog korang. tesa, from indonesia

Reply
avatar
Ayna Syahira
AUTHOR
November 7, 2011 at 2:18 PM delete

macehhh kak lyssa . ily :)
mehehehe

Reply
avatar
November 8, 2011 at 12:48 AM delete

gud 4 u sys ..shuke bce blog akq ..chumel and brgune ..

Reply
avatar
nadia
AUTHOR
November 12, 2011 at 1:25 AM delete

akak mcm mn nak tkar nama blog???

Reply
avatar
November 12, 2011 at 10:59 AM delete

lyssa mas ta paam la caner. . .
na buad blog santex cam lyssa ugax. . .
:`(

Reply
avatar
nur badryieah
AUTHOR
November 13, 2011 at 12:29 PM delete

akak kite fham sikit2 je ..
jdi lhaa kn ..
thanks erk kasi tips kt kite ..

Reply
avatar
November 14, 2011 at 2:53 AM delete

niCe blOg ...~
likezz... =)
p sY xtau nk uat bLog cm gniE...~
tlg tnjuk aja ek...~
=)

Reply
avatar
LoveyLia
AUTHOR
November 18, 2011 at 2:06 PM delete

u.. camne u wat gadget tu jadik cantik ar?? bley tlg ajarkn x??

Reply
avatar
November 19, 2011 at 4:48 AM delete

mcm mane nk cri background y sedondon ngn header ekk lyssa???ce ajar skett...

Reply
avatar
miera ^^v
AUTHOR
November 21, 2011 at 3:43 PM delete

best2 .... :D
thnx sbb bgi tips ni . t kak.lyssa ushar2 laa blog sye . hehe

Reply
avatar
WanIshLah
AUTHOR
November 25, 2011 at 11:31 PM delete

Thanks akak.. Tuto akak banyak tolong saya cantikkan blog saya.. Thanks for the info too.. :D

Reply
avatar
November 28, 2011 at 1:35 PM delete

Kak lysa saya nak tanya macam mana nak buat header ? kalau sudi boleh tak tolong ajarkan ? tapi kalau akak busy tak pe .

Reply
avatar
i'm syahira
AUTHOR
December 1, 2011 at 1:23 AM delete

kak! thx ats semu toturial akak..semu ny best2 blaka!..thx akak :)

Reply
avatar
faaz myrah
AUTHOR
December 3, 2011 at 9:42 AM delete

tips yang amat berguna!

Reply
avatar
Damia
AUTHOR
December 3, 2011 at 2:46 PM delete

X phm la, nk buat mcm mne?

Reply
avatar
noorshukirrah
AUTHOR
December 4, 2011 at 10:36 PM delete

lyssa mcm mne nk buat ank panah tu jdi ade gmbr..

Reply
avatar
noorshukirrah
AUTHOR
December 4, 2011 at 10:41 PM delete

mcm mne nk buat ank panah tu jdi ade gmbr ????

Reply
avatar
MiraLina
AUTHOR
December 6, 2011 at 9:36 AM delete

tips yang berguna! thnx kak lyssa!! :)

saya teringin nak jadikan blog saya cantik macam blog kak lyssa.. :(

Reply
avatar
Fasha_Shaznin
AUTHOR
December 6, 2011 at 1:40 PM delete

thanx kaka lyssa
sbb bgi tips yg sgt2 best and awesome lah

Reply
avatar
LandakSiam
AUTHOR
December 7, 2011 at 8:42 AM delete

tq coz banyak bg tips untuk sy wat blog..tq so much...if adik lisa tak keberatan, follow la sy skali..ehehe

Reply
avatar
capital A
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:25 PM delete

hye kaka lyssa . tips-2 kaka toe menarik cgt . tpy anis taktu lhaa kaka nk carik kt mne eh shume toe . susa nk cantekkan blog anis mcm yg kaka lyssa adhe . buley tolong ?? mengharap cgt ny T_T

Reply
avatar
fieda
AUTHOR
December 9, 2011 at 10:43 PM delete

xfhm..n msh xpndai nk cntikkn blog..help me please,,:(

Reply
avatar
fieda
AUTHOR
December 9, 2011 at 10:45 PM delete

msih xpndai nk cntikkn blog..help me please..:(

Reply
avatar
December 10, 2011 at 2:14 PM delete

@fieda

Wah, k' lysa, makasih ya TIPSnya...
aku suka2 suka2 suka2!!!1

Reply
avatar
zIerA EpzEra
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:04 PM delete

salam,..akak leh tlg ajr kn ziera tuk design blo???ne fb ziera 'alzziera ziera'...

Reply
avatar
December 11, 2011 at 4:01 PM delete

salam..
lyssa nk tanya knpe 'folow' sy hilang yg dkt dasbord 2..blh tlg sy cri kn blik

Reply
avatar
December 11, 2011 at 4:01 PM delete

salam..
lyssa nk tanya knpe 'folow' sy hilang yg dkt dasbord 2..blh tlg sy cri kn blik

Reply
avatar
December 12, 2011 at 4:02 PM delete

Tips yang sangat berguna kak lyssa. :D

Reply
avatar
Priskila Elvy
AUTHOR
December 12, 2011 at 4:17 PM delete

thank you so much yaa kak lisa 4 the all tips yg akak bagi tu . it was helpful kak lisa . ngee , btw , thnks a lot kak lisa ! luv u ♥ nah muahh satu siked utk akak :* hikhik

Reply
avatar
Fahmi Piruz
AUTHOR
December 14, 2011 at 2:20 PM delete

seriously,your blog bnyak membantu saya..thx for the info yeahh! :D

Reply
avatar
December 14, 2011 at 6:56 PM delete

Thanks Kak Lyssa... You're the BEST...

Reply
avatar
December 15, 2011 at 10:30 PM delete

Hai.Kak Lyssa...Blog kak lyssa cute n cantik tapi saye still x paham dan x tahu camne nak cantikan blog!! plz help me....

Reply
avatar
Mowmoy
AUTHOR
December 16, 2011 at 6:16 PM delete

tips yang menarik . hehe . suka2..

Reply
avatar
babycute
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:51 PM delete

cantik...haha..mau follow..kalau akk nk follow pegi kat link ni
http://babycute7.blogspot.com/

Reply
avatar
aaina
AUTHOR
December 20, 2011 at 1:00 PM delete

Kak ..saye x reti..tapi kalu kak hiaskan. Blog saye boleh...please

Reply
avatar
aFieQaH
AUTHOR
December 20, 2011 at 7:20 PM delete

lisa...cmne nk wt button home mcm awk uw...or older post gne button kart0n....
hehehe....
leyh ajar kn x....??

Reply
avatar
December 21, 2011 at 6:13 PM delete

kak saya x fhm la tntg background tu

Reply
avatar
December 21, 2011 at 6:17 PM delete

assalamualaikum kak lyssa camane nk buat backgrounds?

Reply
avatar
December 21, 2011 at 6:20 PM delete

kak assalamualaikum...saya nk kakak ajar macamana nk buat backgrounds saye masih x fhm lagi bahagian tu.

Reply
avatar
December 22, 2011 at 11:03 AM delete

blog lyssa memg berguna & bermnfaat :) suke bace blog nie . tuto pn bgus2 .

Reply
avatar
December 26, 2011 at 1:28 PM delete

thanks lyssa...you pnye blog bnyk mmbntu..heheh =)

Reply
avatar
tyrah lee
AUTHOR
December 28, 2011 at 2:21 AM delete

Mcmana bila kita pergi kart gmba tuhh, past0e frame gmba tuhh tuka jadi mcm bulat cket. Then, mcmana nak bwad anak panah gmba kita? Btw, your blog very nice. I ilke it and i love it <3

Reply
avatar
Little Da'ie
AUTHOR
December 29, 2011 at 5:18 PM delete

bagus2!! lyssa ni umur brp eh? i'm thirteen,so pnggil kk or apa?

Reply
avatar
Anysa
AUTHOR
December 29, 2011 at 10:55 PM delete

Kalau nak buat cute icon sebelah link blog macam lyssa macam mane ?

Reply
avatar
December 30, 2011 at 1:04 AM delete

hye Lyssa... nice blog... actually im new in blog... so, ur tips are really good tht cn help me in blog.. tq Lyssa..

Reply
avatar
Pyqa Maedora
AUTHOR
January 1, 2012 at 8:52 PM delete

hyep.! akq.tengz utk tips.! sgT bergUnew.!

Reply
avatar
Aqil Eizzat
AUTHOR
January 1, 2012 at 9:40 PM delete

Haha , tergelak aku baca entri ni xD Maaf atas penggunaan aku kepada yang tua , takkan nak guna titew -.- Bahasa Melayu dah ada :D Tapi , betul , banyak gak unsur humor dalam entri ni , dalam dalam bagi ilmu , ada gak humor :D Tak bosan , thanks and good job

Reply
avatar
KiSaH hAtiEy
AUTHOR
January 2, 2012 at 1:42 AM delete

saya masih baru,,banyak yang saya kene belajar..btw ni emails nor_asyraff@yahoo.com nty lyssa snd email ek,juz nk email lyssa jer. tlg ek??? mnharap ni..huhu

Reply
avatar
KiSaH hAtiEy
AUTHOR
January 2, 2012 at 1:43 AM delete

saya masih baru,,banyak yang saya kene belajar..btw ni emails nor_asyraff@yahoo.com nty lyssa snd email ek,juz nk email lyssa jer. tlg ek??? mnharap ni..huhu

Reply
avatar
nisha azureen
AUTHOR
January 3, 2012 at 2:58 AM delete

akaq , buleyh tak klu akaq bgy background yank cantik and lawa , ? sebab susah laaa nx carik ~ ngee ~ klu takk buleyh , takk pew (:

Reply
avatar
nazeehahtan
AUTHOR
January 6, 2012 at 1:30 PM delete

oukeyh , cmna nk bg ank panah jd cantikk plk tuh ? mksdnya yg mcm blog kak lysaa nih . ank panah or errow jd cantikk . cmna nk buad tuh ?

Reply
avatar
nurulwahida
AUTHOR
January 14, 2012 at 2:34 PM delete

http://kapkekcokelat.blogspot.com/
jenguk2 lah yee..

Reply
avatar
January 14, 2012 at 11:17 PM delete

tgn kidal ker. laa sme la sye.. hehe

Reply
avatar
Green Apple
AUTHOR
January 19, 2012 at 7:43 AM delete

mcm mane nk ltak pic mcm lyssa 2 ??? yg kt atas skali..xblh la..

Reply
avatar
January 19, 2012 at 5:27 PM delete

thanks kak lyssa coz berkongsi tips ngn kitorang...

Reply
avatar
January 20, 2012 at 9:13 PM delete

salam lysa :)
kalau free nanti datang la tgk blog saya.header blog yang cantik dan FREE pn ada.ajak la kawan2 ek :)
http://thejulingradens.blogspot.com/

Reply
avatar
January 20, 2012 at 10:41 PM delete

wah..bagus.2 ..huhu.. follow sy yerk..hehe.. sy da follow kamuu!! :D nice blog!!

Reply
avatar
Kz-lia
AUTHOR
January 21, 2012 at 11:59 AM delete

Blog kak Lyssa chantekk!
jemputla lawat blog sye...
follow skali tau!

Reply
avatar
aZhiRah
AUTHOR
January 21, 2012 at 7:22 PM delete

smat la blogg akak...
nak gakk..

Reply
avatar
January 26, 2012 at 5:04 PM delete

assalammualaikum..tq atas tutori..byk membantu akak..muahhhh

Reply
avatar
atifa nabila
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:32 PM delete

akak saya tak fahamlah boleh tak akak terangkan pada saya macam mana???

Reply
avatar
hAirA shAmIrA
AUTHOR
January 27, 2012 at 2:04 PM delete

tut0rials n tips3 kak lyssa sumenyew brfaedah..thank ssgt kak lyssa..klau adew msew f0llow bl0g Myra erkk..
hshamira.blogspot.com

Reply
avatar
January 28, 2012 at 8:43 PM delete

Akq ! Tengsss yaw kasi tips kak... seblom ni mmg gleerrr semakkk lorh blogg syew...smpai sye dah delete stu blog and wat agi satu... huhuhuh... dah fening sgtt... followers pownnn misti menyampah sampah kat sye cbb tah papeee jew...huhuh..maklomlah... umo 12.. nk sume wane wani,.. :)

Reply
avatar
January 28, 2012 at 8:44 PM delete

Akq ! Tengss kasii itu tips maa,,,.. tol ckp akq... blog sye gile menyemak kak... followers yg tgok mesti jd foolovers ahaha... wane wani plak uhh,,,... mne tak foolovers nye,, hohoho..

Reply
avatar
January 29, 2012 at 11:00 PM delete

insyaalah,saya akn ikut!!
tq for the tips ;)

Reply
avatar
Rebekah Siah
AUTHOR
January 30, 2012 at 2:56 AM delete

thanks for the helpful tips lisa :)

Reply
avatar
February 1, 2012 at 12:21 PM delete

hahaha...untuk cursor tu...akak dah buat..memang senang. tq lyssa.

Reply
avatar
pikahdeviant
AUTHOR
February 8, 2012 at 7:17 PM delete

lysaaa. tolong blog akak!! help. dah parah dah

Reply
avatar
Coretan Aku
AUTHOR
February 10, 2012 at 6:51 PM delete

hehe, tips ni mmg bergune untok saye .

Reply
avatar
wawaa najwaa
AUTHOR
February 11, 2012 at 4:00 PM delete

tolongg saia sis ! tatao nak cantek kan blog . tips to mang brgune but saia ta pham . help help !

Reply
avatar
AmaKyu :)
AUTHOR
February 16, 2012 at 1:43 PM delete

thnxx 4 the tipss kak :)
hope akak lawat ama punya :)

Reply
avatar
February 18, 2012 at 9:17 PM delete

Kak liza kalau saye cakap akk tolong boleh ? Macam mne nk buat gadget ?

Reply
avatar
Ummi Anie
AUTHOR
February 22, 2012 at 3:03 PM delete

tq dear...selalu masuk sini sbb nak cantikkan blog tapi still rasa macam tak sempurna.bab header ni memang pening la...akak dah tua dear...tak berapa paham...hehehe...

Reply
avatar
Waniey Zuki
AUTHOR
February 24, 2012 at 3:47 PM delete

http://waniewenawinee.blogspot.com/ heheheh...akak..lysaa blog wanie ok tak! ^_^

Reply
avatar
atiey demok
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:15 AM delete

salam lysaa saya suka tgok blog awk..
cntik sngt nmpak mnarik..
tahniah yew..

Reply
avatar
Aliah
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:06 PM delete

kak lyssa,boleh tak tolong ajarkan saye macam mane nak buat tutorial menggunakan due page..mcm dah tkn baru kuar tuto nye...thanks

Reply
avatar
asaro chan
AUTHOR
March 3, 2012 at 9:45 PM delete

blog lyssa lawa la...suka sgt..tiap2 hari singgah blog lyssa.. blog sy pun ikut tutorial dari blog lyssa ja...tq sgt2 tau.. kalau rajin jenguk2 la blog saya.. kalu sudi follow la sekali yek hehe http://cikarnab.blogspot.com/

Reply
avatar
magen kumar
AUTHOR
March 5, 2012 at 4:23 AM delete

thank you 4 ur blog
tutorial

Reply
avatar
March 9, 2012 at 2:04 PM delete

nape la blog saye xlawa cam blog kak lyssa..?? sedih btol kadg2..
btw..kak lyssa ajar la ckit tip-tip cantekkan blog kt saye.. :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/

Reply
avatar
March 9, 2012 at 2:04 PM delete

nape la blog saye xlawa cam blog kak lyssa..?? sedih btol kadg2..
btw..kak lyssa ajar la ckit tip-tip cantekkan blog kt saye.. :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/

Reply
avatar
Hurin Hasana
AUTHOR
March 13, 2012 at 10:12 PM delete

Akak lyssa,macam mana nak jadikan blog kita famous macam kak lyssa punya?




Daripada:

Hurin Hasana
http://islamiahgirl.blogspot.com/

Reply
avatar
d'kimOrax
AUTHOR
March 15, 2012 at 7:01 PM delete

lyssa...thnx byk2 sbb share tuto ngn kami...sy bwu je lg ngn blog...sy blaja dr tuto lyssa...wlaupon xsbest lyssa pnye, tp byk improvement...hehehe...tp nak tnye 1...camne nak wat sidebar cam lyssa pnye?nape sy punye ade background?

Reply
avatar
March 31, 2012 at 2:43 AM delete

kak , letak cmne gamba yg dekat atas sekali akk tgh duduk tu ?

Reply
avatar
Mysurah
AUTHOR
April 5, 2012 at 6:00 PM delete

tanx ye =) bestttt!

Reply
avatar
MuaZainal
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:56 PM delete

kak lyyssa saye ni baru buat blog jadi saye nak tahu macam mana nak tukar background kat blogger ek?

Reply
avatar
April 8, 2012 at 3:21 AM delete

< i >thnks 4 the tips.
boelh x akak commentkn blog sya
ninasyazureen,blogspot.com/

Reply
avatar
April 8, 2012 at 10:22 AM delete

Tocey2 for d tips.. Amat bgune unt sy yg newbie ni~
http://murniellyfiesya.blogspot.com/

Reply
avatar
April 8, 2012 at 12:35 PM delete

kq lyssa.. thnx bagi tips yg berguna nie.. mmm...
kalau boleh nak minta akq tolong tengokkan blog saya.. oke ke tak..
terutama sekali tulisan tuuu...
http://naqibah98.blogspot.com/

Reply
avatar
April 13, 2012 at 4:54 PM delete

Kak Lysaa sy x pndi wat header

Reply
avatar
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 302   Newer›   Newest»

Google+ Followers