Tips : 8 Cara Pemakaian Tudung

Gadis Kidal Berceloteh..

.Assalamualaikum.

Haii . Selamat Malam ! 
Malam Yang Indah Sesuai Untuk Meng-hapdett Entry kan ? hehe .

Ok , now , malam ni , Lyssa nak happdet pasal tips Pemakaian Tudung !
Mesti Ramai Yang Suka Tips-Tips begini kan ?
Kalau tak suka pun .. "Ada aku kesahh ?" haha .
Oke , pada siapa yang suka .Baca dengan teliti ye :)

1. Janganlah pulak korang pakai tudung yang jarang , nipis yang boleh menampakkan susuk leher dan dada korang tu ye . Tetapi , kalau korang nak pakai jugak tudung yang jarang sebab dah beli mahal berbillion kan , korang digalakkan memakai baju lengan panjang . (turtle neck) yang menutupi leher.
Itu adalah salah satu cara yang paling bagus :)

2. Make sure korang memakai anak tudung supaya anak rambut korang yang kecil-kecik comel tuh tak nampak . Ianya juga memberi gaya yang lebih kemas, rapi dan menutup cacat celanya pemakaian tudung :) Kemas .. Nampak lebih bergaya .. Ecehhh ^_^

3. Pemakaian tudung yang pelbagai gaya dan corak juga amat membantu korang tampil berlainan dan kelihatan lebih menarik . Gaya tudung ke tempat kerja tidak perlu terlalu menonjolkan rekaan corak atau bunga yang melampau-lampau ye. Isk2 .. sakit mata memandang yo . hehe.

4. Untuk nampakkan lebih berseri , korang boleh lah gayakan dengan kerongsang yang sesuai . Kedudukan kerongsang juga memainkan peranan yang penting. Misalnya kerongsang yang disemat kan di bahagian baju menampakkan si pemakai kelihatan lebih kemas dan menarik .

5. Korang juga digalakkan memakai baju yang kosong kerana ianya boleh dan mudah dipadankan dengan banyak tudung yang bercorak . hehe . Tapi , Lyssa tak suka pun tudung yang bercorak-corak banyakkk sangat . hek hek :)

6. Dalam pemilihan kerongsang . korang pakailah kerongsang yang bersaiz kecil. Jika tudung korang tu berwarna merah kan , pakailah kerongsang yang bewarna keemasan (gold color) , sementara tudung yang berwarna lain pula dengan kerongsang bewarna perak (silver color).

7. Bagi korang yang berbadan besar tidak digalakkan untuk memakai kerongsang yang besar . Jika mahu yang besar  , cari yang berbentuk panjang ok ? hehe .:) 

8. Jangan tutup bahu dengan tudung korang tu ! Nanti , badan korang akan kelihatan lebih besar . So , korang boleh lah sematkat dengan kerongsang yang kecil dan lekatkan di bahagian baju supaya tidak nampak menggelebeh. hehe :)

Selamat Mencuba :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

43 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
iqa
AUTHOR
July 10, 2011 at 9:13 PM delete

wahh.. kena guna tips ni... huhu..

Reply
avatar
Budak Chomot
AUTHOR
July 10, 2011 at 9:21 PM delete

Wah suka sukaa tips ini! Hehe

Reply
avatar
CikAnyss' :O
AUTHOR
July 10, 2011 at 9:32 PM delete

omg , nak kena beli keronsang gold lah lepas nie , hee :P

Reply
avatar
MARIA LIZA
AUTHOR
July 10, 2011 at 9:36 PM delete

thanks ye..sangat berguna...

Reply
avatar
July 10, 2011 at 10:03 PM delete

wahhhh bagus2.....bleh try

Reply
avatar
cute secret
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:56 PM delete

thankzz for the tips sys lyssa !
msty sy amalkan ! hehe ...

Reply
avatar
yaya dluver
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:17 AM delete

thanks tips yang berguna :))

Reply
avatar
Rika Xandera
AUTHOR
July 11, 2011 at 10:33 AM delete

nice tips sis ! :)
thanks :D

Reply
avatar
July 11, 2011 at 10:38 AM delete

apa kata klau lyssa tunjukkan cara lyssa pkai selendang@tudung lak,mesti ramai nak jadi comel mcm lyssa.btw,nice tips!

Reply
avatar
Cik NY
AUTHOR
July 13, 2011 at 8:18 AM delete

tips y berguna..... nnti bleh try lah... tp anda tertinggal 1 perkara pasal tudung ni...... klau pakai kne menutup dada tu je.... menambah skit je .... harap x kesah.....

Reply
avatar
Cik NY
AUTHOR
July 13, 2011 at 8:22 AM delete

ehh... pembetulan.... tudung tu panjangnye perlu hingga ke bawah dada... tutup dada lah maksudnye.... ehhh... sorry ye lyssa... tp suke lah tips ni....

Reply
avatar
July 20, 2011 at 9:17 PM delete

bgus tips ni..nyway nice blog..

Reply
avatar
August 4, 2011 at 8:24 AM delete

Eh , bags entry ni lyssa comel :) nak try lah . Kot -kot boleh jadi comel macam lyssa kan ?

Reply
avatar
ancientalien
AUTHOR
August 19, 2011 at 6:17 AM delete

Cantiknyaaaa... boleh jadi model tudung muslimah ni..hehe.. Kalau nak tengok koleksi shawl yang cantik2, boleh tengok kat website ni ye kawan2..share sama2 - http://www.eksklusif.sinarmall.com.

Reply
avatar
adeek
AUTHOR
August 24, 2011 at 3:51 AM delete

ala xde ke tutorial pkai shawl ke tdung ke yg ade gambar ke video ke..ade x dear.

Reply
avatar
miramuahhhx
AUTHOR
August 26, 2011 at 2:31 PM delete

mintak izin nk copy leh?

Reply
avatar
miramuahhhx
AUTHOR
August 26, 2011 at 2:32 PM delete

mintak izin nk copy leh?

Reply
avatar
eYsHa ~
AUTHOR
September 16, 2011 at 2:48 PM delete

bgz tips nh ye .. tq kak lyssa ..

Reply
avatar
Dreamy_Gurl
AUTHOR
October 1, 2011 at 4:26 PM delete

lyssa say nak copy bley x???

Reply
avatar
Versailles
AUTHOR
October 22, 2011 at 3:44 PM delete

wah! thankz a lot kak lyssa,,byk info kak lyssa bg,,terbaekkkkk!!!!!

Reply
avatar
November 10, 2011 at 7:36 PM delete

hye lyssa best tip yg lyssa bg uh..terbaek lah he3...

Reply
avatar
Qilah
AUTHOR
December 1, 2011 at 1:36 AM delete

kak lyssa x nak buat shawl tutorial ker...hehe..

Reply
avatar
umiemimie
AUTHOR
December 10, 2011 at 7:57 PM delete

Wau ,,Hebat Nyeww ..nak tanyeww Niee .. Bolee tak bagi tips tok ibu bapa yang tak perlu terlalu kong2 anak2 . .

Reply
avatar
Yaya Aim
AUTHOR
January 27, 2012 at 11:38 PM delete

wahh... tips yg bernas... thanks!! :)

Reply
avatar
March 13, 2012 at 12:17 PM delete

assalammualaikum kak , hurmm kita naa ckp ken thans sbb semuaa tuto akak yg cantik and mencantik ken uh , thans keyh =)

Reply
avatar
Nabila
AUTHOR
April 5, 2012 at 6:09 PM delete

KaK Lyssa , cane nk buat bloquote sendiri tanpa gunekn Blogskin ?

Reply
avatar
gdahrahim
AUTHOR
May 18, 2012 at 9:23 PM delete

best k.lisssa..suke :)

Reply
avatar
Ena's Palace
AUTHOR
July 5, 2012 at 10:41 PM delete

tips yang menarik...tq

Reply
avatar
Amira Idayu
AUTHOR
March 29, 2013 at 12:30 PM delete

cun la info tadi ;)boleh la teman tryy :D

Reply
avatar
Anaa Choyy
AUTHOR
February 4, 2014 at 5:30 PM delete

kite ambik ye tips ni, copy :D

Reply
avatar
September 4, 2015 at 10:36 AM delete

tips berguna untuk si gadiss...

Reply
avatar
September 4, 2015 at 10:36 AM delete

nt bg tips pemakaian songkok pulak yee untk laki2. kikikii

Reply
avatar

Google+ Followers