Dah Beli WIFI , Laptop Pulak Buat Hal !!

Gadis Kidal Berceloteh...
5/8/2011




.Assalamualaikum. hekhek =)


 
**Abaikan Garisan Putih tu . (Hasil kerja cincaiii) hee~


 Hee . Nampak tak gambar kat atas ni haa ? Yup . Itu lah Laptop Lyssa. Tak percaya ? Tak kesah pun . Sebab Lyssa tipu je . hekhek . Laptop Lyssa bukan kat situ . Ada ni haa kat Lyssa . Tak terpikir lagi macam mana caranya nak masukkan laptop asal dalam blog ni . hehe :)
**Sedang merapu rapu rapu .. abaikan. hee~ 
 
Apa yang Lyssa nak ketengahkan hari ni , pasal laptop Lyssa lah . Nak luahkan dekat korang yang cute kachak comel cantik hencem semua nih .. hehe . Boleh ke ? Kalau tak berminat , boleh tekan PANGKAH dekat tab korang tuh ok ?. hehe :)

Sejak dua menjak tigak menjak empat menjak ni kann .. Laptop asyik dok buat hal je. Tension tu , memang lah tension . Tension gile oo . Tapi , disebabkan Lyssa pikir pasal blog ni , Lyssa usaha jugak lah guna laptop ni walaupun hati ni dah macam nak meletup dahh.
Memang kalau korang guna laptop Lyssa pun korang mesti akan rasa nak campak ke laut je.
Tapi , nasib baik lah Lyssa ni seorang yang sabar .(cehh , perasan..hehe) Kalau takk , memang dah lama dah laptop ni Lyssa kapankan . Tunggu nak panggil tok imam je nak sembahyangkan . hee~


Nak tahu apa yang buat Lyssa betul betul tension dengan laptop nih?


1. Asal nak hapdett entry je , nak online je , tiba-tiba je ..>>pluuppp<< terpadam !
Grr . Hati siapa tak sakit wehh . Dah happdet entry panjang2 , tengok2 bila bukak balik , hilang macam tu jaa...Perghh.. Telinga dah berasap . Tunggu nak meletup je haa macam gunung berapi tuhh .. Hmm.

2. Lembab ! Memang Teramat-Amat lah Lembab ! Macam siput (tambah) babi je..
Yang ini memang tak boleh kata apa lah . Rosak apa un tak tau lah . Berat kot mana laptop ni pun Lyssa tak tahu lah . Kot lah kalau Lyssa ni pakar dalam nak repair2 komputer ni , memang dah lama dah lah laptop ni sihat kan ? Guna WiFi pun dok mcm tuh jugakk . Jeles tengokk mama online guna laptop dia.. Laju jerr ~ :(

3. Loading ...  Loading ... Loading ... (Not Responding)
Menyampah gila kalau keluar benda alah nih . Aiyoo ! Asal bukak blog je , mula lah dia buat perangai .. ( tak habis-habis >> (not responding) ) Argh.. Tension beb . Yang Lyssa ni dokk buat Task Manager Task Manager je lah . Rasa macam pantas pulak dia bergerak kalau buat benda tuh . Err.. Tak rosak ke , kalau selalu je tekan end task ? ahaaa. tak tahuu ..

Haa.. tuh lah .tiga benda kat atas ni lah yang buat Lyssa rasa nak hempukk je lappy ni kat dinging bilik Lyssa nih . Tapi , dalam bulan - bulan puasa nih , kita kena banyak bersabar kan ..? Tak gitu . So , Lyssa rasa , Lyssa tekad nak hantar laptop Lyssa kat kedai lah . Maybe hari ni , esok , lusa ,atau hari lain . :) Maybe itu yang terbaikk lah kot . 

p/s : Ada idea lain ? SILA KEMUKAKAN . hee ^^ Tapi , kalau hantar kedai pun , nak suruh dia buat apa ? =.=
   

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
jue eddy
AUTHOR
August 5, 2011 at 4:55 PM delete

laptop lyssa kene virus kodd. saya pon pena kena mcm tuh. pastuh g kedai btolkan dye juz buang virus. tpi semua hilang.

avatar
jue eddy
AUTHOR
August 5, 2011 at 4:55 PM delete

laptop lyssa kene virus kodd. saya pon pena kena mcm tuh. pastuh g kedai btolkan dye juz buang virus. tpi semua hilang.

avatar
August 5, 2011 at 4:58 PM delete

Kesiann kak Lyssa .. Xpatutt xpatutt ..

avatar
August 5, 2011 at 4:59 PM delete

haha!,, sabar akk,, sbar,,,

avatar
Nurul Atikah
AUTHOR
August 5, 2011 at 5:21 PM delete

k.lyssa sabor je lah :) ,kalau cam tuh ,meh datang rumah adek ,adek ad lappy spair, cehwah# ,hik3 !! :D

avatar
August 5, 2011 at 5:43 PM delete

bt sakit hati bile mcm tuh kn . meme panas hati . hehe .

avatar
atyra
AUTHOR
August 5, 2011 at 5:44 PM delete

saba lha kak lyssa yea ? hee ~

avatar
Ms. Siti
AUTHOR
August 5, 2011 at 5:49 PM delete

beli baru jer, repair pon byk guna duet jgk :)

avatar
August 5, 2011 at 5:55 PM delete

izzati slalu kena no.3 tu
asyik not responding ja
knp asyik not responding ja kak lyssa , nk elak tu cm mna ????

avatar
August 5, 2011 at 6:02 PM delete

cian lyssa,,dlu mr lappy nelly cmtu gak tp ps pkai ggle chrome smua da sttle skrg,,

avatar
WaFa KeCiK
AUTHOR
August 5, 2011 at 6:02 PM delete

ahaha~ cian akq .. sabo je laa .. btw ,, kte suke blog akq .. cntek !! x)

avatar
August 5, 2011 at 6:04 PM delete

aper kate akq lyssa buang jer document2 yg ade dan tak pakai kat dlm lappy kqlyssa ! lepas tuh pergi format balek .

avatar
August 5, 2011 at 6:05 PM delete

beselaa..kalo gne lp AMD.
anta je kedai..paling kurang pon,dy tuka mountain board.anyway,kalo na gne lme time2 kritikal sblom anta repair,pancarkan kipas direct pada lp,disamping gne cooler..tu je. (:

avatar
August 5, 2011 at 6:14 PM delete

@jue eddy

ohoo .ape yg hilang tuh ekk . aiyoo .

avatar
August 5, 2011 at 6:15 PM delete

@Nurul Atikah

wahh.. best gila ! nakk nakk :)

avatar
August 5, 2011 at 6:16 PM delete

@atyra

yupp . TERPAKSA bersabar :)

avatar
August 5, 2011 at 6:16 PM delete

@Ms. Siti

waahh . banyakk duett . hak3!

avatar
August 5, 2011 at 6:16 PM delete

@Nur Izzati wink3 ^^

hmm .tuh lahh pasall . ada kena mengena dengan laptop jugakk lah :(

avatar
August 5, 2011 at 6:17 PM delete

@! ✿nellyQyuhyun✿ !

huuh . btol . kengkadang , mozilla , ske wat hal . jadi lembab .

avatar
August 5, 2011 at 6:18 PM delete

@♥ echot comeL !

ingt mcm tuh lah . nak anta kedai . tapi bpe pulak lahh yg kena caj nanti . huhu .

avatar
kaizen
AUTHOR
August 5, 2011 at 6:25 PM delete

setelah menilai symtomp2 di atas... sy rase lptop tu overheating laa...

latest entry Ukur KECEMERLANGAN diri kita...

avatar
atyn nayn
AUTHOR
August 5, 2011 at 6:25 PM delete

haha. cian kak lyssa. saba oke. insyaALLAH ley elok tu anta kdai. takde dwet tunggu dwet raya nanti. hee. keepin smile dear :)

avatar
August 5, 2011 at 6:34 PM delete

beli baru jep...skrg banayak lappy chantek2...heeee

avatar
August 5, 2011 at 6:35 PM delete

@kaizen

kalau overheating , apa caranya ?

avatar
August 5, 2011 at 6:35 PM delete

@atyn nayn

hahaah kalau tk de duet , aten lah blanja akk ;)

avatar
August 5, 2011 at 6:36 PM delete

@anish^tingtong

haha . wahh . bnyk duet . anish blanja lyssa lah ^^

avatar
August 5, 2011 at 6:55 PM delete

try restore semua files dekat pendrive. lepas tu format laptop tuh.

avatar
Cik Qiqi
AUTHOR
August 5, 2011 at 7:58 PM delete

kak lyssa . tu namenya laptop kak lyssa dah terkena virus . . kalau tak silap qiqi dengan apa yang qiqi belajar nie , laptop kak lyssa mungkin terkena virus trojan horses . . rasenye laa . . sebab tak ingat name virus tu . .

avatar
August 5, 2011 at 8:00 PM delete

Virus detected. Laptop macam orang gak. x boleh panas. kalau over heat pasti berlaku masalah dalam jangka masa panjang. Kalau terpadam, maybe ada masalah lar tu. jangan sampai blue screen sudah. :)

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:15 PM delete

Hehehe. Sabar je la. Ada Hikmah tuh. Maybe nanti ada orang tolong belikan yang baru. HAHA

avatar
August 5, 2011 at 8:33 PM delete

kak lyssa beli je la komputer baru ? kumpul la duit . nnti boleh beli bru :)

avatar
nadieya
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:34 PM delete

lyssa , lappy lyssa nie nk kene format balik. kalau i kn.. tiap sem i format lappy. cz nk bagi lappy nie laju bile progress :) so, nk buat keje pon laju je..

avatar
NURUL AIN
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:37 PM delete

Maybe lappy kak lyssa kena virus.better hantar pi kedai suruh orang check kan :)

avatar
Ibnu isa
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:38 PM delete

sama lah laptop isa pun prob.. skunk update blog guna kom kat uni je.. huhuh

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:44 PM delete

dia suh beli laptop baru kot..huhu

avatar
Solihahazahar
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:53 PM delete

laptop tuu nk bermanje2 jugak gan tuan die hahahahahaha

avatar
August 5, 2011 at 8:59 PM delete

@Hafifi Izzuddin

hee . baikk bawak je ke kedai , sruh dia buat semua . hekhek,,

avatar
August 5, 2011 at 8:59 PM delete

@Cik Qiqi

hee. siap kasiikk nama VIRUS lah tuh.. ! :) thnxx ^^

avatar
August 5, 2011 at 9:00 PM delete

@Mr.Thinker@Ali

heheh . smpai tahap blue screen tuh , bloom lagii lah . kalau blue screen .tahap marabahaya ker ? aper effcet nyer?

avatar
August 5, 2011 at 9:00 PM delete

@Faqihah Husni

hahaha . siapa lah yang baik hati nak bli kan tuh .huk3!

avatar
August 5, 2011 at 9:01 PM delete

@*AliFaH ZahIraH*

hahaha , laptop 3000 .. mana nak carik duit dekk oit.. akk bukan nyer keje . HAHA .

avatar
August 5, 2011 at 9:01 PM delete

@nadieya

hee . tuh lah pasall . nak tahap nak nzak dahh sebab takk format.. ;(

avatar
August 5, 2011 at 9:01 PM delete

@NURUL AIN

hee. memang nak buat mcm tuh lahh . ecokk kot :)

avatar
August 5, 2011 at 9:02 PM delete

@Ibnu isa

hehehe . jadilahh , at least , boleh jugakk update kann ?:)

avatar
August 5, 2011 at 9:02 PM delete

@Hafizzi Aziz


dia suruh APIT belikan tuh . hhuhu ! kann ? :)

avatar
August 5, 2011 at 9:03 PM delete

@Solihahazahar

hahaha . manja apa ? macam mengingkar tuannya lagii ada lah . huhu *

avatar
gadis misteri
AUTHOR
August 5, 2011 at 9:27 PM delete

kak lyssa ...
cam ne nk tukar poste by name sape sape tuh kak lyssa tlg saya
thanx .. :)

avatar
Ina Amyza
AUTHOR
August 5, 2011 at 9:33 PM delete

Kesian Kak Lyssa , laptop kena virus . Terlalu manyak main kot . hehe .

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
August 5, 2011 at 10:12 PM delete

@Lyssa FaizureenHAHA. Kot-kot la CIK ABANG Lyysa nak belikan. HAHA.

Layout baru?

avatar
August 5, 2011 at 10:25 PM delete

kak lyssa format balik laptop kak lyssa :)

avatar
Small Dolphin
AUTHOR
August 5, 2011 at 10:32 PM delete

annoying gila laptop macam tu :/

mungkin sudah sampai masanya untuk laptop lyssa bersara kot.

avatar
blacky ;D
AUTHOR
August 5, 2011 at 10:52 PM delete

dulu pun komputer i jadik macam tuu. hantar kedai, tuuuuupp! sume gambar dasssyyuummm, kena buang :(

avatar
August 6, 2011 at 2:10 AM delete

pi format la makcik oiii
biaq lma2 stg sngkut dgn hard disk
hilang hbs smua file
atie pnah kna mcm tue

avatar
Lily Suhaili
AUTHOR
August 6, 2011 at 2:34 AM delete

Heeee.
Ramai kata laptop overheating.

Geram kalau internet buat perangai ja.
Tp laptop pun gila jgk kadang2,
grrrr. membara jea.

avatar
kaizen
AUTHOR
August 6, 2011 at 6:26 AM delete

overheating kne set mase la tok on lptop... cam sy dulu limit 2 jam jer... pastu cooler fan mmg kne sentiase ade... lepas 2jam rest dlm 15-20 minit bru on balik...

avatar
Nurul Atikah
AUTHOR
August 6, 2011 at 11:53 AM delete

@Lyssa Faizureen
kalau kak lyssa nak ,datanglah rumah adek :) ,kih3 ,

avatar
farah hanim
AUTHOR
August 6, 2011 at 2:47 PM delete

cube kalo backup sume file..masuk dlm hardisk siap2
then format blik..mebi der virus melnda lappy lyssa nie
then mebi bole laju blik :D

avatar
Cik Qiqi
AUTHOR
August 7, 2011 at 4:35 PM delete

@Lyssa Faizureen hahaha . . mestilaa . . virus ada byk nme . . but klau lptop da trkne virus yg dr indo , sorry to say laa . . mmg susah nk pulih . .

avatar
HAFIZAM
AUTHOR
August 13, 2011 at 8:55 PM delete

Salam, kalau hantar kedai tu cakap dengan technician komputer tu minta dia

1.Buka dan cuci heatsink Kipas laptop.Kena buka housing laptop kebiasaan nya.Minta dia ganti thermal paste baru untuk heatsink laptop tu.

2.Backup dulu semua data penting dalam HDD jika takda partition backup ke dalam pendrive atau external HDD.Jika ada partition D misalnya, minta dia format C sahaja dan scan partition d untuk buang virus.

3.Minta dia format OS windows baru (install baru, jangan repair).

Jika ada masalah Laptop atau Komputer boleh refer ke blog saya.

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
December 6, 2012 at 4:34 PM delete

sabar kak lyssa .. xbaek hina laptop tauu.. smpaikan keluar yg nii --> BAB SATU <--

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 6, 2013 at 5:41 PM delete

Akak jgn kapankan. Blog ni akak nak buka guna apa nanti? Tak sanggup adik nak tengok blog akak dengan entry yg sama. Jangan marah. :)

avatar

Google+ Followers