Info : Tanda-Tanda Boyfriend Anda Pencinta Yang Hebat ♥

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum! ^^
(Jawab ! Jangan Tak Jawab ! Dosa tu:)

Helooww. 
Hari ni , Lyssa nak share ciket info kat korang yang menunjukkan seseorang  lelaki itu pencinta yang hebakk ! :)
Lyssa taip ini , berdasarkan pengalaman Lyssa je okehh :)
Not copy-copying other entries ^^


 

Sanggup melakukan sesuatu untuk kekasihnya
Maksud Lyssa dekat sini , boy korang tu , dengan hati yang rela ! (bukan terpaksa) sanggup dan bersungguh-sungguh melakukan apa yang anda inginkan. Contohnya macam Lyssa lah kan .. Lyssa memang suka and nak sangat jumpa dia setiap hari :) Dia dengan senang-lenang nye , cakap ..
"Ok bb . Setiap hari kita jumpa ok ? B balik kerja , terus pergi rumah bb..". 
Wah ! Memang best kalau boy ikut je cakap girl dia :)


Selalu menghiburkan hati kekasihnya
Yer . Sewaktu korang sedang bersedih , moody ataupun tengah marah-marah boy korang tu .. Dia sentiasa ada untuk menghiburkan balik hati korang. . HEHE. Mulalah time tu , dialah orang yang banyak cakap . Itu lah .. ini lah ..Macam-Macam cara dia buat untuk gembirakan kekasih hatinya itu :)


Sentiasa menasihati kekasihnya
Ok . Laki mana yang takk sayang bini oii . haha. Nak tahu dia tu pencinta yang hebat , dia selalu akan menasihati korang . Ye lah . Mana tak nya . Andaikan dia betul-betul serius untuk jadikan korang tu sebagai teman hidupnya , sudahh kompom-kompom dia akan menasihati korang supaya bertingkah laku sopan ciket , jangan itu lah . jangan ini lah . kan ? Lyssa ni , selalu sangat kena nasihat dengan Mr.Pritt tuh . haha . Macam-macam :) Mana tak nya, Lyssa ni degillah orang nye . ahaak2!


Berusaha mengongkong kekasihnya
Benda inilah yang gurl-gurl diluar sana paling tak suka kan ? (dikongkong!!!)
Ishk.ishkk . Lyssa pun memang tak suka dikongkong. hehe. Tapi , nak buat macam mana.. Lelaki yang betul - betul cinta dekat girl dia , mesti ada perasaan yang kuat cemburu kan ? Apa lagii . Kena kongkong lah jawabnye. :)
Nak buat itu tak boleh .. Nak buat ini tak boleh . ehee~ Apa2 lahh~


Tidak suka lelaki lain rapat dengan kekasihnya
HAHA . Keadaan ini , nampak sangat boy korang cemburu buta tahap gaban punya. haha .Sampaikan dengan lelaki lain pun tak boleh rapatkan ? Ahaa . Ye lah . mana tak nya .  Serius ! Dia sebenarnya , tak nak kehilangan korang lah tuh . Dah sayang sangat .. Takut-takut nanti , korang lari pergi ikut jantan lain pulakk . Kan dahh hancur hati laki yang betul-betul sayang korang tuh . Tak gitu?


Kuat merajuk sebab...
Ehee. Lelaki kuat merajukk ?? Eee..yuckss ! HAHA. Lyssa tak suka sangat lelaki yang kuat merajukk nih . Mana takk nye . Aduhh. Lyssa mana lah pandai sangat pujuk-memujukk nih . hehe . Ye lah , lelaki yang pandai dan kuat  merajuk tu, sebenarnya ingin dipujuk oleh kekasihnya . Dia nak perhatian lebih dari girl dia lah tu . So , pandai-pandai lah korang pujuk ye :)


Tidak akan melayan perempuan lain 
Haa. Yang ini memang Lyssa betul -betul "salute" ah dengan Mr.P Lyssa tu. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tak de urusan penting dengan dia. Perempuan mana yang sanggup tengok boy dia bermesra dengan perempuan lain kan ? Panass beb! Panassss ! hehe .<<kuat cemburu betul aku nih:)


Sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya
Rasa-rasanya, ini memang terbukti ada pada Lyssa. hee~ Mana lah takk nya. Pergi mana-mana je , mesti dia akan hantar mesej . Kata . Ada mana ? Jaga diri . Ahaa . Yang paling best kan , Lyssa kalau Lyssa naik moto nak ke mana-mana kan , mesti dia ada untuk teman Lyssa . Dia akan ikut dan teman Lyssa dari belakang dengan motor dia..sampai ke tempat yang Lyssa pergi tulah.. Sampai depan rumah pun dia akan hantar. Itu maknanya , dia selalu memastikan korang berada dalam keadaan selamat :)


Menganggap kekasihnya orang yang paling dipercayai
Best kan kalau boy kita tuh  , percaya dekat kita ?? Tanda lelaki itu percaya dekat kita , dia akan luahkan isi hati dan masalah hidup dia dekat kita . Tak kiralah , masalah keluarga ke , masalah dengan member dia ke , masalah dekat tempat kerja dia ke.. Asalkan dia cerita dekat kita. Sebab dia tahu kita lah orang yang paling dipercayai nya dan yakin kita boleh tolong menyelesaikannya :)

Meluangkan banyak masa dengan kekasihnya
Boy yang meluangkan banyak masa dengan kita , menunjukkan , dia benar-benar sayang pada kita . Dia akan sanggup bersabar menunggu kekasihnya. Macam Lyssa , dia balik je keje , terus jumpa Lyssa . Kadang-kadang , malam pun dia sanggup datang rumah Lyssa .. semata-mata nak jumpa or sembang2x. Ahaa ~ <<Pencinta yang Hebat !:)


Itu sahaja lah yang Lyssa dapat share kat korang .:) Akhir sekali ....

"Sayangilah Orang Yang Menyayangi Diri Kita"


 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

72 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
aima mazlan
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:04 PM delete

wah3....
semua tu ade kat bf akak :)

avatar
aziza esa
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:14 PM delete

setuju gn cik lyssa..bkn sng nk cari bf cmni skrg ni..untungla spe yg da jmpe laki pencinta hebat ni.. :)

avatar
Cik Lyza
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:14 PM delete

haha.nice entry kak lysa :)

avatar
AwaK & KiTe
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:19 PM delete

wahh..ada ciri2 too kira kaum popuan terselamat la dari di tipu..heheh..

avatar
nuna eiya
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:22 PM delete

wahh,,bestnye kaq lyssa ! haha..jeles tau >,<..hargailah mr.pritt !!! ececehh...hehe :P

avatar
nuna eiya
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:26 PM delete

wahhh3,,untung la kaq lyssa dpt mr.pritt ! ahaha :P

avatar
August 18, 2011 at 4:35 PM delete

best lah ade orang yang sayang kita. huhu.

avatar
August 18, 2011 at 4:38 PM delete

wauu...great entry!!!tapi,jangan plak teman wanita jd queen control boyfriend/suami plak...kalo dah kahwin,syurga di bawah telapak kaki suami yeww..^^

avatar
aimi adilah
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:39 PM delete

en.pritt lysa ade x cri2 g2 ahhaha..
gurau je.... tq 4 the info... nk tgk nty dkt jejake pujaan kite ade x cri2 nie :)

avatar
Tyma Zamzury
AUTHOR
August 18, 2011 at 4:48 PM delete

betol~betol~betol!!!!!!
aatyn sokong. :)

avatar
NurMazdiana
AUTHOR
August 18, 2011 at 5:07 PM delete

ngeee~~..
same wif my hubby meyh...

tap yana sgt degil..
hehehee...

avatar
August 18, 2011 at 5:08 PM delete

@aziza esa

hekhek . Alhamdulillah . doa banyak2 . nnti , dapat lah yang mcm nih:)

avatar
August 18, 2011 at 5:10 PM delete

@aiman fanboy k-pop

ehh . tak kan punya. kalau dahh kahwin , kenalah ikot cakap suami :)

avatar
August 18, 2011 at 5:10 PM delete

@aimi adilah

hahaha . mesti lah ada. nama pun dr pengalaman Lyssa :)

avatar
August 18, 2011 at 5:11 PM delete

checked all. hehe. i feel really good :)

avatar
August 18, 2011 at 5:12 PM delete

@NurMazdiana

hahaha . Lagii . lagii lah degil ^^

avatar
August 18, 2011 at 5:14 PM delete

beruntungnya kak lyssa dapat laki mcm MR prit..
jeles nye

avatar
Qistina
AUTHOR
August 18, 2011 at 5:14 PM delete

salam sys,

as muslim just to remind others ;
selagi sorang laki n pompuan itu berhubungan tanpa ikatan nikah, maka dosa besar la pompuan itu setiap kali dya mnyebut perkataan cinta, sayang, milik ku/mu ...

avatar
Putry Bee
AUTHOR
August 18, 2011 at 5:16 PM delete

Nice entry kak Lyssa :>

avatar
Qeyla:)
AUTHOR
August 18, 2011 at 5:36 PM delete

Sys , klau saia copy blehh ?
SAia akan tulis ' credit to '
bleh takk sys ?

avatar
August 18, 2011 at 6:10 PM delete

aww bestnyee . sweet bebenor niy >< . yeh ade ciri-2 kt boyfiee saia jugak :)

avatar
Apple Pearl
AUTHOR
August 18, 2011 at 7:00 PM delete

Wah..btul ke ni..smuanye ciri2 2 ada dgn pak we apple..hehehe..cuma,apple x ska sngat kna kongkong...hehehehe..but,klu d fkir2 kn..dia kongkong apple pn utk kbaikan apple jg..hehe

avatar
Ratu Lissa
AUTHOR
August 18, 2011 at 7:21 PM delete

Suka entry nie..best :))

avatar
DatinVeyron
AUTHOR
August 18, 2011 at 7:59 PM delete

hihi , semua ade kt BF kite <--poyo
untungg lha kak lyssa dpt bf camtuh :D

avatar
M!sz Zuhayra
AUTHOR
August 18, 2011 at 9:15 PM delete

Wahh, setuju sgt . Same to my hubby to be (^_^)

avatar
alia
AUTHOR
August 18, 2011 at 10:04 PM delete

Asalamualaikum !
BF Kak Lyssa Sweet sgt-2 <3 jeles nyee BF kitee ta mcm tu pon ! haihh

avatar
August 18, 2011 at 10:46 PM delete

hehe...macam ade yg sama jew....

avatar
Qama Rina
AUTHOR
August 18, 2011 at 11:07 PM delete

akak xd tips lpekan org ke??
hehehe...sweet la...msty ader kat boy akak...haha :)

avatar
Cahaya Mama
AUTHOR
August 19, 2011 at 12:31 AM delete

lyssa,jaga dia baik2 ye,.syg die baik2,.ehe,.smoga brbhagia,.

avatar
syaf fays
AUTHOR
August 19, 2011 at 12:34 AM delete

theee :D comell . i have HIM <3 THANK LYSA :>

avatar
miss91
AUTHOR
August 19, 2011 at 12:48 AM delete

setuju dgn entry lyssa ni :)

avatar
Cik Kasut
AUTHOR
August 19, 2011 at 2:50 AM delete

http://kasutselipar.blogspot.com/2011/08/terima-kasih-daun-keladi.html


tq lyssa :) nanti2 buatlah tutor yg len plak yek....

yang side bar tu cam ne nak kasi bentuk yek???sbb yg km 2 petak jer...

tutor header tu leh x buat dlm bentuk gambar bukan nye video...sbb ada masaelahlah bila nk tengok...may be sbb laptop nie kot ..:)

avatar
Nana Ichigo
AUTHOR
August 19, 2011 at 8:09 AM delete

aww aww, nampak nya bf nana toel2 syg kat nana :P aku pencinta yg mencintai mu secara luar biasa kata si boyfie :3

avatar
scha sunn's
AUTHOR
August 19, 2011 at 1:43 PM delete

alhamdulillah ad di antre ciri2 tu dkt bf sye :)
smoge bhgie dgn mr p :p

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1feceb91407a96eccb2bd9c59468d980

avatar
August 19, 2011 at 6:42 PM delete

wah sweet sangat


best kan ade orang sayang

haha

:)

avatar
yana an-nisa
AUTHOR
August 19, 2011 at 9:12 PM delete

untg nyerr lyssa...heee

avatar
Ain Lyna
AUTHOR
August 19, 2011 at 10:00 PM delete

heeee.. cm nie, incik boyfye aeen pon tergolong lahh,, :)

avatar
abah khalisha
AUTHOR
August 19, 2011 at 10:53 PM delete

Abah pun gelilah kalau ada lelaki yang jenis kuat merajuk..hehehe.

Teknik Terbaru Pakai Shawl

avatar
August 20, 2011 at 8:38 PM delete

alhamdulillah~ byk point yg inchek bf org ade, hehe!

avatar
FARISHAA
AUTHOR
August 21, 2011 at 10:45 AM delete

sweetnye lyysa :) jelez pule!

avatar
Izzul Amir
AUTHOR
August 21, 2011 at 12:05 PM delete

wahh semua saya ada !
pffftt bhahaha

avatar
RARAHANA
AUTHOR
August 29, 2011 at 7:21 AM delete

Wah,untunglah akak,tp kan kak,nak tnye lah..kalau bf kita tuh kan..dia tak caring,patut ke kita mengadu kat dia ape mslh yg kita hadapi?sbb bf adik tak caring lagsung=='..pernah adik try nak mngadu,dye buat bodoh and tak reply text..HAHHA...sengal nye lahh..:D

avatar
eyda zainudin
AUTHOR
October 4, 2011 at 2:30 PM delete

soweet nya boyfriend kak lyssa :))

avatar
cik manja
AUTHOR
October 10, 2011 at 9:19 AM delete

best nye dpt bf mcm ni ;)

avatar
eyra
AUTHOR
October 16, 2011 at 5:10 PM delete

akq lyssa <3 . leyh xcopy post akq nie at blog eyra ? :) . untong sape dpt laky cm nie

avatar
Ashraful Huri
AUTHOR
October 22, 2011 at 3:46 PM delete

seronoknya dapat lelaki yang betul2 hebadd cmni :D

i hope i get one . hee

avatar
nElLyoLliE
AUTHOR
October 28, 2011 at 8:11 AM delete

assalamalaikum...hehe bertuah la oLliE bap aBy oLliE mmang cam nie orgnya...sykur...cuma sblum baca nie oLliE bengang la juga ngan sikapnya yg kuat cemburu kuat merajuk,oLliE btl2 x pham...tpi bila da baca hu tersnyum sndiri n syukur sangat2..amin...tHanks Lyssa...

avatar
Eyna Hussy
AUTHOR
December 1, 2011 at 3:22 PM delete

eh2..semua nye ad pd bf eyna pasan jala..adoi...bwu [

avatar
December 12, 2011 at 10:19 AM delete

sweetnye boy akak..nak 1 maacam die boleh tak??please..1 je!

avatar
Anonymous
AUTHOR
July 12, 2013 at 6:20 AM delete

Lelaki mula2 jelah caring maring bagai..
Ni mesti awal bercinta nih..
Nanti da 3-5 tahun tengoklah camne..

avatar

Google+ Followers