Info : 7 Sebab Lelaki Gagal Menawan Wanita

Gadis Kidal Berceloteh...
10/9/2011


.Assalamualaikum ^^

Intro Serius :
"Apa yang tak kena dengan korang nih haa ? Lupakan ! Lupakan sahaja jika faktor KACAK yang tidak korang miliki , kerana ianya tidaklah penting seperti yang korang sangkakan . Keikhlasan dan kesungguhan serta sikap menawan pada pertemuan pertama boleh mencairkan teman wanita korang untuk terus menerima korang dengan seadanya . Percayalah:)"

 Dekat sini nak share dekat korang ciket , 7 sebab kenapa para lelaki kini GAGAL untuk menawan hati pujangga si wanita nehh ~ Jom kita terjahhh . Grr ^^

1. Suka Sangat Menunjuk-Nunjuk
Errr . Ser ah lelaki macam nih . Ingat bagus sangat kot ? Masa pertemuan untuk pertama kalinya , korang ni ... perghh . Berusaha bersungguh-sungguh tuh untuk memberitahu segala-galanya tentang diri korang . Contoh utama : Kononnya , korang ni ada banglo dekat Damansara Perdana tuu . Tak pun bagitahu yang korang bawa BMW X5 . Ecehh . Bangganya ye ? Tahu tak ? Tindakan  macam ni lah yang menyebabkan wanita pandang korang suka membanggai diri. Cukup sekadar memberitahu pekerjaan korang and biar lah wanita yang judge berapa banyak harta yang korang ada ok?

2. Terlalu Banyak Menyentuh
Iya ~ Memang tak dapat dinafikan lagi , wanita memang suka disentuh tetapi awas ! Lihat dulu keadaannya . Sentuhan pada wanita hanya perlu bila korang dapat melihat isyarat yang 'dia suka korang' . Selagi dia masih ragu-ragu and kerap menjauhkan jarak korang dengan dia jangan sesekali korang bertindak melulu yea ! (Peringatah : Aksi sentuh menyentuh ni , haram di sisi Islam ok ? So , kalau nak sentuh ke hape , kahwin dulu . kehekh < walaupun banyakk couple sekarang yang dah tak kisah dengan benda nih semua> aiyoo )...

3. Kurang Sikap Lelaki Budiman
Cuba tanya mana-mana wanita siapa yang tak suka lelaki budiman atau dikenali sebagai 'gentleman ' nih kan . Lisa Surihani pun suka . Lady Gaga , lagi lah suka . haha.. Yang membuka pintu kereta , yang menarik kerusi untuk pasangan , yang membawa sekuntum bunga merah masa jumpa (alahaii.. romantiknyaa.) , yang sering mengucapkan kata sayanggg , yang menuangkan air minuman untuk si dia .. Sikap begini lah yang amat disenangi oleh wanita kini . Kalau Lyssa pun , kalau dapekk lelaki macam nih . Perghh . SUMPAH , tak kan lepas ooo . kihkih :*

4. Langsung Tak Bersopan-Santun
Eiyy. Korang jangan ingat bersopan santun hanya untuk 'wanita' je ehh . Lelaki pun perlu bersikap sedemikian ! Sikap kasar dan kurang budi bahasa membuatkan wanita meluat dengan korang ni . Selalunya , ia datang secara asli mengikut gaya hidup dan status sosial korang tetapi , kalau korang selalu sangat ditolak wanita , korang seharusnya menukar cara dan gaya korang kerana sikap sopan-santun memang dah ada dalam diri . Cuma perlu dipraktikkan lagi :)

5. Kurang Sangat Puji-Memuji
Yes ! Memang wanita sukakan pujian and kalau korang lihat dia tersipu-sipu malu kan , maksudnya taktik korang tuh memang sudah mengena ! " Baju you pakai cantik hari ni" ; "Senyuman you memang manis" ; "I suka bila you ketawa" ; "You have a beautiful smile in a world" ! Katakanlah apa sahaja asalkan pujian itu berpijak di bumi yang nyata .. Janganlah pulak puji sampai GILA-GILA HIPERBOLA tuu .. Kaarangg penampor yang korang dapekk . ehhee. Dan dalam sekali pertemuan tu , hanya perlu SEKALI sahaja pujian , kalau terlalu kerap , nanti jadi hipokrit pulak . kehkeh~

6. Berperangai Kalut dan Gelojoh
Korang nakkan dia , tapi tak sabar and gelojoh . Macam Mr.Bean je .HAHA . Ok . Misalnya korang ni jenis suka sangan memaksa-maksa dia sukakan korang  ataupun menarik tangan dia untuk bercerita dengan korang atau memaksa dia bersalam dengan korang , sedangkan dia belum buat keputusan ke atas korang . Bersikap lebih tenang dan tidak terlau terburu-buru lebih banyak membantu . So , fikir-fikirkan lah ye ? :)

7. Penampilan itu Penting
Aspek inilah yang mungkin korang abaikan . Tahukah korang bahawasanya wanita ni lebig sukakan lelaki yang pandai menjaga imej dan penampilan seperti tubuh yang dijaga bersih , bau wangian , kemas , dan berpakaian sesuai mengikut acara . Kalau lelaki ni memakai pakaian yang salah di upacara yang salah , wanita memang berpaling daripada melihat korang . Say "BYE-BYE" je lah . hehe . Akan tetapi , bagi lelaki yang memiliki sendikit jambang tidaklah salah kerana ada wanita yang sukakannya :)

"OKE ! Itu sahaja yang Lyssa dapekk share dekat korang . 
Nantikan Tips or Info , untuk entry yang akan datang . Wassalam~"




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

30 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Wawa Haikal
AUTHOR
September 11, 2011 at 9:07 AM delete

Hai kak Lyssa ! Muehehe (:

avatar
I D A
AUTHOR
September 11, 2011 at 9:16 AM delete

yang last tu betul yunk . susah nau nak jaga penampilan = ='

avatar
September 11, 2011 at 9:44 AM delete

yaya... setuju! setuju! :))

avatar
September 11, 2011 at 10:00 AM delete

Betul tu..tak suka lelaki yang macam tu...Lat'z paling tak suka lelaki yang suka menyentuh2..gatal la...

avatar
September 11, 2011 at 10:09 AM delete

sab0 je lah wahai lelaki.haha

avatar
kaizen
AUTHOR
September 11, 2011 at 10:16 AM delete

tq kak lyssa!!!

*tlg carikkn calon 3-4 org tok sy ngorat boley?? hehehe

avatar
schaze zainn
AUTHOR
September 11, 2011 at 10:20 AM delete

lagi satu lelaki yg hipokrit.

pura-pura alim.

mmg tak suka..

depan kite punyalah tak tinggal solat siap bg nasihat pasal agama

padahal bile bukan dgn kite..

ntah pape.. =,="

laki spesis camni pun ade..

avatar
ashikinharon
AUTHOR
September 11, 2011 at 10:39 AM delete

Ada lagi satu lyssa.. merokok..huhu

avatar
Azzy Zieyya
AUTHOR
September 11, 2011 at 2:30 PM delete

syukur azy dpt boyfie yg ciri2 dy contra ngn yg lyssa sbut..n_n

avatar
September 11, 2011 at 2:51 PM delete

setuju sangat sangat .. tak suke lelaki yang menunjuki ke-over-an die ..

avatar
September 11, 2011 at 2:55 PM delete

pkwe ara susah na puji lau dlm pone.. p lau jmpe mmg dea akn puji.. hee.. sonok kne puji an :P

avatar
September 11, 2011 at 3:33 PM delete

btl2
satu lg xsuka gila laki yg perasan hnsm tpi xhnsm lngsung

avatar
IEQAH
AUTHOR
September 11, 2011 at 3:55 PM delete

hah pada lelaki yg sampai laa ni tak dpt tawan wanita..pat laa elakkn perkara diatas ye dak :)

avatar
Nur Atiqah
AUTHOR
September 11, 2011 at 4:45 PM delete

kaq lyssa awak chantek+cute !

avatar
nur fatin
AUTHOR
September 13, 2011 at 1:29 AM delete

hahaha..semua sy sokong abeh ape awak tulis... :)

avatar
saya
AUTHOR
October 23, 2011 at 9:25 AM delete

betul tu lyssa.yg suka mnunjuk2 tu mc kehausan penampooooooooooooooooo

avatar
teh o beng
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:52 PM delete

kalo nak copy bulat2 entry nih buleh x dik lyssa cumei.?haha :P

avatar
nabilzharif
AUTHOR
November 19, 2011 at 1:32 AM delete

senang citer pegang je perinsip ni lelaki yang baik akank dapat perempuan yang baik..perempuan yang baik akan dapat lelaki yang baik..wahai kaum lelaki x payah risau jodoh itu semua allah dah tentukan..insyaallah

avatar
CEO
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:08 AM delete

sumpah klakar entry nie ! trguling2 aku bce. lolololol.

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 4, 2012 at 10:37 PM delete

kalau dh jodoh tu xkire la mcm mne skali pn lelaki tu,,,tetap gak bersama,,,tgk pasangan o.k.u...ade dia kisah kekurangan pasangan dia??tulis sedap hati je...

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 4, 2012 at 10:38 PM delete

hahaha

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 12, 2014 at 10:53 AM delete

Haha..nsib bdan la...

avatar
September 3, 2015 at 8:43 PM delete

nak tawan hati bunga ini memang susah, tapi kalau da dapat jgn persiakan. hehee

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers