Apa Punca Korang Buat Tutorial Lyssa Asyik Tak Jadi Jer ?

Gadis Kidal Berceloteh...
27/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Haa . Korangg . Sambil - sambil tu , apa kata korang Blogwalking masuk BLOG INI ! Ramai - ramai jom ! Bestt woo BW ramai - ramai . Kan ? hehe~


Okeyy , let's teruskan dengan topik Lyssa kali ni . Pasal ape ? Mengenai ape ? Errrrr ~ Yeah !


Apa Punca Korang Buat Tutorial Lyssa Asyik Tak Jadi Jer ?

Mesti ada dekat sini yang tension habiss nak ikot tutorial Lyssa sebab tak jadi je kan ?
Ada tak ? Kalau tak de pun . Ada lah jugak sorang dua . Ye takk ?


Apa sebab musabab nye ehh ? Jom kita releasekan tension . Teruskan Baca . Selamat Beramal.hehe :


1. Nih Mesti Tak Baca "Bismillah" ni :)
HEHE . Sebab utama korang ikot tutorial Lyssa tak jadi sebab korang tak baca "Bismillah" lah tu . Pulun sangat nak cantikkan blog . Sampai lupa nak mulakan sesuatu dengan bacaan itu kan ? Kan ? Betul takkk ? Tepuk dada , tanya selera . kehkeh  =)




2. Sebab Korang 'Over-Confident'
Hehe . Ye ker ? 'Over-Confident' pun salah satu punca nya ker ? Err . Tak tahu pulakkk . Ye lahh . Susahh ooo nak main dengan coding ! Ingat senang ker ? Mahu botak kepala neyy cik oiyyy . Kalau dah over-confident saangat abes lah . Sepatah haram pun tak dapat !




3. Korang tak baca arahan betul-betul !
Ada tak sesapa yang macam nihh ? Suka saangat tak baca arahan .. Tahu nak serbuuu je .Tak kesian kat Lyssa ke , buat tutorial untuk korang . Taip benda alah tuh panjang berjeler . Tapi , step , tak pernah nak ikot ! Ishkk . Ape kejadahnye !~ Grrr ^_^v




4. Nak cari kod tak jumpa . Mulalah nak "Give-Up" !
Okeyy . Yang ni , macam mana pulak ? Okehh  . Lyssa bagi contoh . Lyssa suruh korang "Tick Expand Widget Templates " korang dah tick . Bila nak search guna Ctrl F tu kan , korang tak jumpa  . Nak tahu salah sebab punca nya ??


Yang Pertama :


Bila Try Cari Kod Dekat Kotak Search Ni , Jadi Macam Ini :


Kenapa Merah ? Kenapa Tak Boleh Jumpa Kodnya ? Ishkk ! Mana tak nya . Kod tuh . jarang sangat dari dinding kotak search . Cuba rapat kan macam ini :


Tuhhh... Tak ker keluar warna hijau .. Tak ke jumpa tuhh ? Alahaii .  Benda senang je ler ~

Yang Kedua :

Sebab korang tak guna template daripada Template Designer maca Lyssa kot ? Kot-kot lah korang ambikk dari Pyzam.com ker . Mana - Mana je lah kan . Coding nye tak sama ! :)

 


So , macam mana ? dah tahu dah apa punca dan sebab musababnya ? Renung - Renungkan .
Dan Selamat Beramal ! HEHE

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

54 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
tomtom mieya
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:44 PM delete

tapi yaya nye blg sume jadi ngan tuto kak lyssa . thens ya kak cause wat tuto
:)

avatar
Ku Azhar
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:45 PM delete

ku memang xpandai edit :p

avatar
October 27, 2011 at 9:45 PM delete

xpnh g gne tuto lyssa n xmjdi.. ok jew :)

avatar
October 27, 2011 at 9:45 PM delete

kdang2 xjdi jugak
trus offline
ngee~~

avatar
miss syaniera
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:46 PM delete

ehehe .. betul-3 .. mcm twu jea kann :)

avatar
bebyhani
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:46 PM delete

kesian kak lyssaaa..tpi smue tutorial kak lyssa mnarik super ..!:D

avatar
October 27, 2011 at 9:48 PM delete

hehe , mmg betul pun :)
tapi adek suka tuto akak , semua nya menjadi . hehe ~ itu pun sbb adek follow semua petua2 akak ! haha !

avatar
fzza podzy
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:49 PM delete

Ahahaha . Macam betol lah -,-

avatar
October 27, 2011 at 9:49 PM delete

selama menggunakan tuto kak Lyssa semuanya jadi . ngehngeh ! chayokk !

avatar
smilenajah93
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:49 PM delete

ouh . mcm tu ye sys ! thanks :)

avatar
izni
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:50 PM delete

tutorial yang kita belajar dari kakak tak pernah tak jadi :)

alhamdulillah.
thanks kakak.

avatar
Huda Diaz
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:53 PM delete

selamat beramal? punboleh :D

avatar
Amni Senget's
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:54 PM delete

saya gna Pyzam.com.. tp, code sya tu dh bercampur aduk.. ade je code tu kengkadang..

avatar
atie amir
AUTHOR
October 27, 2011 at 9:58 PM delete

selama ni kami guna jadi je..hehe

avatar
Syieda_Joy™
AUTHOR
October 27, 2011 at 10:04 PM delete

^_^ salu jadi je dear..thanks hihi

avatar
October 27, 2011 at 10:08 PM delete

hahah aah mmg selalu x jadi bguz tips nie kak lysaa thanx yer

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
October 27, 2011 at 10:09 PM delete

mas pakai pyzam & boleh je guna tutorial lyssa.tak de prob.

avatar
.:QIELA:.
AUTHOR
October 27, 2011 at 10:14 PM delete

kite slalu gune tuto akak..xde masalah langsung kak..anyway thanks kak sbb wat tuto yg amat bergune 2..hehehe

avatar
aimie amalina
AUTHOR
October 27, 2011 at 10:16 PM delete

kikiki
senang jek
bak kate adik lyssa nih =]

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 27, 2011 at 10:45 PM delete

ehh knp blog sy xde bende bwh 2?? FIND??? gare2 bende 2 xde sy jenuh nk cari2..mcm mn nk dptkan pencarian FIND 2?? sy punye xde pun...smpai sakit mata nk cari kodnye..adoiyai++"

avatar
October 27, 2011 at 10:50 PM delete

agaknya la kan lyssa...
sbb kbykn tuto lyssa tu sofia buat jd je..
so, saranan pd yang x jadi tu, guna template designer sama cam lyssa lah.. cuba tgk tuto cik lyssa nih kat :

http://www.lyssasecret.com/2011/02/tutorial-template-and-background-yang.html


OK,semoga berjaya kawan2!!

avatar
aimaniman
AUTHOR
October 27, 2011 at 10:58 PM delete

ye la lyssa, akak buat jadik je.. tp yg template blog akak x de, tu yg x menjadik je..

avatar
Saiful Izwar
AUTHOR
October 27, 2011 at 11:08 PM delete

Saya menjadi je kalau guna tutorial kak lyssa. heh

avatar
starzieti
AUTHOR
October 27, 2011 at 11:23 PM delete

oohh, patutlah. baru tau. hehe.

avatar
ShahzCudin
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:08 AM delete

terasa yg n0.1 tu..ahaha..

avatar
pelangi indah
AUTHOR
October 28, 2011 at 7:29 AM delete

he3.. templet sy xsme cm k.lysa la

avatar
ahsfantasy24
AUTHOR
October 28, 2011 at 7:57 AM delete

Stakat nei alhamdulillah,
semua okei ;)


Visit back?
Silakan;ahsfantasy24

avatar
ahsfantasy24
AUTHOR
October 28, 2011 at 7:58 AM delete

Stakat nei alhamdulillah,
semua okei ;)


Visit back?
Silakan;ahsfantasy24

avatar
FiHa
AUTHOR
October 28, 2011 at 8:33 AM delete

boleh je jd..
tp ad cket jek ta jd, tp bkn ta jd..
ntahlaa.a hehe

avatar
rainnyberry
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:14 PM delete

sis,yg no.4 kena kat btg idung kite.hihi..

avatar
October 28, 2011 at 10:06 PM delete

kdg2 x jd..tp tros try jgak tgk silap hape x jd ikot tuto.thnks kak lyssa wat tutorial bnyk2.:D

avatar
October 29, 2011 at 8:06 PM delete

tak faham sebab kak lisa tulis artikel giuna bahasa urdu..mana nak faham..hahahah..guraulah

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
October 30, 2011 at 12:13 AM delete

kena wat dgn penuh kesabaran!heheee

avatar
November 16, 2011 at 2:44 AM delete

salam... lyssa guna templates dari mne ye? blh tlg share url?

avatar
January 1, 2012 at 7:02 PM delete

Salam ..... kaq Lyssa Kapa saya tk Jumpa pn Perkataan Find ???

avatar
Najla Najihah
AUTHOR
January 16, 2012 at 11:58 AM delete

Hai kak Lyssa ... :) saya nk tnya ni ... macammana nak wat cursors sendiri yg comel macam kak Lyssa?

avatar
Najla Najihah
AUTHOR
January 16, 2012 at 12:02 PM delete

Sya nak sngt buat cursors yg omel mcm kak Lyssa tu ! tapi sya x taw nak wat camana.... :(

avatar
leogurl94
AUTHOR
February 11, 2012 at 7:25 PM delete

ade yg jadik, ade yg x jadik.. mungkin sbb pyzam tuh kot..cmne nk delete pyzam tuh? xreti lah..

avatar
ieyfah atifah
AUTHOR
October 21, 2012 at 7:34 PM delete

xphm la kak lysaa . terutama yg ctrl f tuu ? cm ne nk buat ?

avatar
December 28, 2012 at 12:17 PM delete

Salam Lyssa..hye...xnak follow saya ke? ^_<

heheh anyway..ira nk tnya..mcam mana lyssa wat link kt tips page tu ye?

cth dlm page tips tu, each title akn link kan ke page yg lain?sbb ira try create new page...tp entry dlm tu kalau blh nk wat mcm lyssa, 1 title, 1 link...

blh lyssa share x mcm mna lyssa buat...klu x keberatan..jenguklah page yg xjadik nie..Renungan Bersama

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 18, 2013 at 10:03 AM delete

baru je nak wat tips mcm ni tapi tak jadi sebab takda idea . hehe

avatar
Anonymous
AUTHOR
September 28, 2013 at 5:02 PM delete

saya pun dah strees ni..cari punya cari..EXPENDED WIDGET TEMPLETE X JUMPA....nk tick camna..x dapat cari..adoi la..

avatar
January 5, 2014 at 11:57 AM delete

Wah...tips yg berguna lah jugak..

avatar
Princes Yuyue
AUTHOR
May 16, 2014 at 3:44 PM delete

kita tak pandai nak edit ..huwaaa :'(

avatar
Princes Yuyue
AUTHOR
May 16, 2014 at 3:46 PM delete

kita tak pandai nak edit ..huwaaa :'( tengok belog kita tak havoc pom ..

avatar
Shu Naim
AUTHOR
April 18, 2015 at 1:24 AM delete

hehe sepanjang ikut tuto lyssa kebanyakannya jadi :) ade sikit2 yg tak dapat . masalah cari kod tu pulak kekadang bukan kod tu tak dek , tapi dye tak expand semua kod tu itu pasailah tak jumpa . hehe

btw , meh lah jenguk2 blog saya hehehe , hasil tuto akak :) www.shunaimm.blogspot.com

avatar
September 4, 2015 at 7:52 AM delete

kalau cepat giveup memang tak jadi2 laa tuto tuuu..

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers