Info : 5 Sebab Si Jejaka Tampan "Masih Single" . Opss !!

Gadis Kidal Berceloteh...
17/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Ok . Seperti yang korang semua tahu , tak semua jejaka tampan @ kachak sudah berpunya . Ye tak? Masih ramai lagi yang single mingle . Mungkin korang jugak salah seorang darinya . Sekiranya jawapan korang "ya!" , mesti ada yang tertanya-tanya kan , mengapa hingga hari ni , korang masih tidak bertemu dengan pasangan hidup korang tuh . Nak tahu , di mana silap korang ? Jom intai , terjah , skodeng , usha ,belek semua sebab yang Lyssa nak kemukakan ni :)


1 . Terlalu Jual Mahal ! 
Kebiasaannya , jejaka kachak @ tampan ni kan , agak jual mahal walaupun adakalanya dalam hati suka ! Keegoannya tersaangat lah tinggi . Mungkin dia merasakan dirinya yang terlalu di-gilai ramai . Petik je 10 jari , sekompom-kompomnya 1,000 000 orang serbu . Kononnya nak pilih yang terbaik . Ecehh . Tapi , yang dikejar tak dapat , yang dikendong berciciran :) hehehe~


2. Maintenance Tinggi 
Selalunya , lelaki kachak ini , maintenancenya tinggi ! Kalau boleh , nak je cecah bangunan Tokyo tu haa . Pakaian , Jam Tangan , Minyak Wangi , kalau boleh semuanya nakkan yang berjenama dan adakalanya mencecah berbillion ribu hengget .Takutlah perempuan untuk dekatinya . Ye tak ? Bimbang kopak duit untuk beli hadiah hari jadi . HAHA .


3. Pernah Dikecewakan !
Oh yeah , disebabkan mereka ini sudah serik bercinta kerana dikuciwaakan , mereka lebih bahagia hidup bersendirian . Walaupun beriban orang yang datang menagih cinta , namun , masih belum dapat mengubati lukanya . Baginya , dia tidak perlu sia-siakan hidupnya dengan perempuan yang tidak pandai menghargai dirinya .


4. Mencari Pasangan Ideal 
Pipit Sama Pipit , Enggang sama Enggang . Masakan boleh terbang sama . Ye dakk ? Begitulah juga pepatah , orang tampan pastinya mencari orang yang cantik juga . Namun harus diingat bukan semua orang bertuah boleh hidup bersama dengan insan yang diimpikan . Akurlah pada jodoh yang datang , ok ? :)


5. Terlalu Komited Dengan Kerjaya
 Sibuk dengan kerjaya sehingga lupa akan CINTA !Orang tampan nih , mereka selalunya fikir yang mereka mudah untuk mendapatkan CINTA pada bila-bila masa sahaja . Oleh sebab itu lah , bagi mereka , cinta sentiasa menjadi nombor 2 dan kejaya tetap nombor 1 .ahakxx! Namun , mereka lupa usia tidak menunggu kita kerana terlalu komited dan lalai dengan kerja sehingga hari in , masih sendiri lagi :)


Apa pendapat korang pulak ? ^_^v
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

63 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
iz
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:21 PM delete

lelaki single selalunya sebab pemalu..kui3..

avatar
October 17, 2011 at 6:21 PM delete

biasenyer nak cari yg terbaik letteew..haha=)

avatar
Mirul
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:22 PM delete

sure gay...
ngahahaha

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:23 PM delete

setuju kak lyssa. sellaunya tengok memang macam tu. mereka lebih pilih kerjaya banding cinta

avatar
Nurul Athirah
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:24 PM delete

hehehe betul,betul,betul! saya setuju sangat ngan apa yg kak lyssa kata..

avatar
Ain Fadhilah
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:25 PM delete

Pendapat Ain semua lelaki nak kahwin dengan orang kaya je :P #jk..jk..

avatar
♥ MS ♥
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:27 PM delete

nak cari yang sama taraf dengan rupa . hehe

avatar
QuEenOFuxer
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:27 PM delete

yh , betol uwh sys . ngee ^^,

avatar
azie.iya
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:31 PM delete

mungkin jugak gay ? hahahah

avatar
October 17, 2011 at 6:33 PM delete

1 je yg lyssa x tlis... GAY .. heheh.. kn ramai skrg nie laki yg hmsome gay.. :)

avatar
October 17, 2011 at 6:33 PM delete

sama dengan perempuan jugak lyssa... lebih kurang jer faktornye nie.. hehe

avatar
fatiniathirah
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:37 PM delete

haha,, i like it! betul2,, laki zmn skunk nih ,, aishhhh! hehe

avatar
hamizah
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:40 PM delete

ermm terbaekk la blog akk..best bce entry2 akk..

avatar
[n a j e e b]
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:40 PM delete

erk..... ahahaha! sentap mak nak... haiyo... hensem kah? LOL!
sincerely, ramai yg mencari pasangan yang sempurna, tapi tak ramai yang cari pasangan yang boleh menyempurnakan hidup mereka. Mereka cari pasangan yang serba-serbi lengkap, bukan pasangan yg dapat melengkapi... so...kertu lah jawabnya.... (eh..ni ejek diri sendiri ke?? muahaha!)

avatar
October 17, 2011 at 6:41 PM delete

satu lagi jejaka tampan ni semua orang ingat dia dah ada awek, jadi tak nak la ganggu.. heheh

avatar
October 17, 2011 at 6:42 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
October 17, 2011 at 6:46 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
AkuTracy
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:47 PM delete

lain kali lyssa buat sebab orang cantik masih single lak :D

avatar
October 17, 2011 at 6:50 PM delete

@iz

hahaha . PEMALU ? takk suka lelaki pemalu. haha

avatar
October 17, 2011 at 6:50 PM delete

@FarhanahAdzlan

a'ahh . naik cari yg terbaikk ehh ? yang dikejar tk dpt , yang dikendong berciciran . haha ..

avatar
October 17, 2011 at 6:51 PM delete

@Mirul

hahaha . GAY ? boleh jadi jugak . haha

avatar
October 17, 2011 at 6:51 PM delete

@Zylee Rahman

ehee . tk best kan , kalau laki yang penting kan kerjaya nyer sje ;)

avatar
October 17, 2011 at 6:52 PM delete

@Ain Fadhilah

hahha . senang idop diorang kan ?:)

avatar
emeliena
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:54 PM delete

setuju ngan sis lyssa (:

tapi ...
ada jugak yang jenis pemalu rite.
ada yang belum jumpa pilihan kalbu, walaupun sama cantik sama padan .
-sori sis, merapu pulakk-

avatar
October 17, 2011 at 6:54 PM delete

mcm kes salahkan lelaki je dalam semua hal. perempuan minta break, ade scandal --"

avatar
Cik Anis
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:54 PM delete

@Mirul mirul , x semestinya mereka i2 GAY ,

avatar
October 17, 2011 at 6:56 PM delete

@azie.iya

hahaha . GAY ? tk semstinyer ^^

avatar
October 17, 2011 at 6:56 PM delete

@Syuhada Nur Ekhwan

hahaha . tp , tk semstinyer semua nyer laki hncem gay . hahha

avatar
SYZAROSLI
AUTHOR
October 17, 2011 at 6:57 PM delete

setuju sangat lah. tp perempuan pon camni kot..hahahaha

avatar
October 17, 2011 at 6:58 PM delete

@[n a j e e b]
hehehe . ejek diri sendiri ? ehik2~
oh yeahh . lelaki , pmpuan , sama jerkk . hahaha

avatar
October 17, 2011 at 7:11 PM delete

sys nak tnya ni dah lama mencari jawapanya.bila kita transparent gamba kan ?macam mana nak buad line tepi gambar tuh means ikut bentuk gamba tuh.ade software x ?if ade bule kasi link and tunjuk ajar x ?kalau gun phothoshop pun sys bule kasi link x nak download ?n cara nak buad :)maklumlah tak sehebad sys

avatar
Michada
AUTHOR
October 17, 2011 at 7:22 PM delete

nak yg hot la tu...hahahaha

avatar
alepridz
AUTHOR
October 17, 2011 at 7:37 PM delete

alep single sebab alep memang tak suka couple...

eh... perasan kacak pulak kan... hehe

avatar
Azrol Comott
AUTHOR
October 17, 2011 at 7:45 PM delete

Maybe betol la tuh pe yg lyssa ckp :)

avatar
alia zainol
AUTHOR
October 17, 2011 at 7:54 PM delete

lyssa macam buat survey je...hehe

avatar
Azura Mendezz
AUTHOR
October 17, 2011 at 8:28 PM delete

Mostly bcoz they r definitely gay!
True!true!True! =P

avatar
tieha ismail
AUTHOR
October 17, 2011 at 8:43 PM delete

selalunya memang diorang ni jual mahal...bajet gud-gud aje...tapi terus-terang cakap, susah dpt boifren yg ensem-mensem...susah nak jaga...hewhewhew~

avatar
azurin ramli
AUTHOR
October 17, 2011 at 8:56 PM delete

haha.ntah2 ada yg gay kot lyssa.

avatar
asTaNa iMpiaN
AUTHOR
October 17, 2011 at 9:36 PM delete

laki kacak ni slalu memilih kn..nk yg perfect je...haaa..smpi ke tua laa bujang...hahaha :P

idah stuju ngn lyssa tuh... :D
nobody's perfect...dlm tampan2 cmtu, mst ada kelemahan gk..huhu

trima la psgn seadanya..tak gituu ?? ;)

avatar
October 17, 2011 at 10:00 PM delete

main title yg mnrik .. >_< dyowrnx jdy cm2 ccb nye dyowrnx rse dyri dyowrnx the best n anytime jerw bley dpat couple yg ssuai .. so nothing to be worried right ?

avatar
October 17, 2011 at 10:09 PM delete

lelaki single ? ssh nak cari yg single2 skrg nie . ye dok . hehe

avatar
littledolphin
AUTHOR
October 17, 2011 at 11:33 PM delete

maintenance tinggi?mungkin :D

avatar
Bujek
AUTHOR
October 17, 2011 at 11:40 PM delete

Tp camna lelaki tu tau diri dia tu hensem? Sure ke diri dia hensem? hehe...

avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
October 17, 2011 at 11:40 PM delete

hehe, betul lah tu =))

avatar
Maji_Rashid
AUTHOR
October 17, 2011 at 11:48 PM delete

senang je...x sampai seru...;p

avatar
ieyza afieyna
AUTHOR
October 17, 2011 at 11:56 PM delete

dan lagi satu,, mereka bjet hot.. hee :P

avatar
October 18, 2011 at 12:24 AM delete

tampan sgt pn pyh
nnt ramai yg berhasrat nk kebas
lgpn yg tampan nie sllu nya memilih dan sgt cerewet

avatar
Saiful Zaini
AUTHOR
October 18, 2011 at 1:14 AM delete

mereka nak yang terbaik je... dh ramai2 yg suke kt dorang tu, memilih plak... memilih sangat pun x boleh... last2, single gak jadinya.. hehe..

avatar
October 18, 2011 at 10:17 AM delete

Assalam, malu itu kan lebih baek, jauh dari dosa.. b2l tak...

http://ikhwanmencarinurillahi.blogspot.com

avatar
mr_stylo
AUTHOR
October 18, 2011 at 1:51 PM delete

Pintu hati x terbua g tu~..:)

avatar
mr_stylo
AUTHOR
October 18, 2011 at 1:52 PM delete

Mayb mncari yg terbaikk kot...
sbb x nk jadi mcm cinta2 yg lepas..:)

avatar
Danielz
AUTHOR
October 18, 2011 at 2:28 PM delete

nice info...tambah pemalu lg...sebab ada yg pemalu ;)...and camna ngan yang menjaga adab pergaulan? kuat pegangan agama sehinga tak nak kapel? nie bagi mereka yang hanya nak bercinta selepas kawin...hee ^_^

avatar
Renee
AUTHOR
October 18, 2011 at 4:09 PM delete

@Nyamuk Terbang saya nak copy yg tips2 ttg lelaki boleh x?

avatar
nabilzharif
AUTHOR
November 19, 2011 at 1:24 AM delete

salam...aku ni x adala ensem sgt, x adala kaya idup pown sederhana je tp x ada satu perempuan pown nk kenal dengan aku..x tahu la nape nk rasa ada gf x merasa la kau semua 2..kadang2 nak gak merasa ada owang sayang kt kita...mungkin dAH NASIB..lysaa bertuah la dpt semua 2..

avatar
December 18, 2011 at 12:31 PM delete

yeka ? haih kesian , sebab perempuan single ada tak ? hehe

avatar
June 15, 2012 at 3:19 PM delete

mne ade... lelaki single sbab cinte die LIMITED EDITION lar!!

avatar
Syahiran
AUTHOR
December 29, 2012 at 12:18 PM delete

Saya terasa ni lyssa..yang no 3 tu.. -_-"

avatar
September 3, 2015 at 8:45 PM delete

lelaki single ni sebenarnye dia taknak kecewakan hati perempuan. kalau boleh nak kenal 2,3 bulan then terus tunang and nikah.

avatar

Google+ Followers