Jenis Font Di Entry Memainkan Peranan Penting Ke ?

Gadis Kidal Berceloteh...
28/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Haduihhh  .. Tercungap - cungap 123456789 kali Lyssa . Penat main kejar - kejar dengan Qaseh lagi .. HEHE . Sekarang pulak masa untuk hapdet entry ! Shhhh . Diam semua . Duduk elok - elok . Tatap PC/Lappy korang tu senyap - senyap . Hari ni , Lyssa nak perihalkan about : 

"Jenis Font Di Entry Memainkan Peranan Penting Ke ? " 

Baca dan selamilah betul-betul.hehe

Memang betullah . Jenis Font yang korang guna untuk ditonjolkan kepada kalayak ramai amatlah memainkan peranan yang amat penting !! Kenapa pulakk Lyssa berkata sedemikan rupa ?

Alahh . Korang pun boleh pikir sendiri kan ? Tulisan yang kemas dah teratur tersangat lah diminati oleh para bloggers atau masyarakat . Kenapa ye ? Haruslahhh ! Tulisan yang kemas , dapat memuaskan hati para bloggers untuk membaca artikel/entry yang anda bualkan itu .

Tulisan yang ala~ala berangkai yang konon cantikk nak mampuihh tu , serius ! Memeningkan kepala otak orang lain nak baca . Kan  ? kan ? Siapa setuju ? Good !
Ada yang terasa ? Mintak ampun , mintak maaf 77 kali :) huhu

Ini lah contohnya , tulisan yang giler HOT tuu :)







  
Macam mana ???? Sempoi takk tulisan ni kalau digunakan dalam setiap entri kita ? hehe . 

Nasihat Lyssa : Adik - adik , kakak - kakak , abang - abang , buang je lah penggunaan tulisan yang ini . Pening pale saya . Senget habiss otak saya :) huhu.


Opssss * Sekadar nasihat . Tak nak ikut tak pe . Peace ^_^v


p/s : Font terbaik : Arial , Trebuchet dan Verdana ! Bagi Lyssa lah . Korang tak tahu pulak
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

92 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Amoychanteks
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:03 PM delete

font anis oke tak ? :D

http://amoy-chanteks.blogspot.com/

avatar
October 28, 2011 at 2:03 PM delete

betul tu lyssa :) law sy bkk blog sumone then adew tulisan mlingkaw-2 cmtu , mmg tros PANGKAH ! hahha :))
PENING kan

avatar
October 28, 2011 at 2:04 PM delete

setuju sgt !
kadang,satu ayat pun tak paham nak bace,sbb penggunaan tulisan yg pelik2 uh.

avatar
Puteri
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:04 PM delete

Wahh, saya setuju, saya setuju..!!

avatar
Wany Zaman
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:04 PM delete

BETUL LA TU .. PENGGUNAAN FONT MMG PNTING .. ADA YANG SAMPAI BERBELIT2 KADG2 TULISAN TU SUSAH NAK BACA :)

avatar
azreen sofia
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:04 PM delete

Yeah, betol. Memeningkan. Arial yang terbaik la.

avatar
October 28, 2011 at 2:05 PM delete

tulisan arial paling terbaik lhaa bagi Ifa

avatar
filza farzana
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:08 PM delete

Fyza sokong kak lyssa :D

avatar
Eiqa Lyka
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:09 PM delete

entry saya pakai font Verdana.. ^_^v

avatar
October 28, 2011 at 2:09 PM delete

yes. its true dear... sy pun ada tulis pasal benda ni a few weeks before...

avatar
shahira
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:10 PM delete

Kak lyssa , buat lahh tutorial banyak-II lagyy ,, :))

avatar
Huda Diaz
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:10 PM delete

bagus! actually, saya dah schedule post yang lebih kurang macam ni. haha

avatar
Nana Eddy
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:10 PM delete

Setujulah sengsangat!! Muahaha. Brat harap blog brat tadela memeningkan sesapa. Tak faham kenapa orang gune tulisan yang mak aih~ bukan main payah nak baca. Setakat tajuk je oke la... ini keseluruhan text macam tu. alamatnye, mmg tekan button pangkah!

avatar
dokiStory
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:10 PM delete

betul3.. doki pon xsuke tulisan camnih... :)

avatar
October 28, 2011 at 2:12 PM delete

yes,suke verdana,,,buat la 7 8 blog pon,memg akan pkai verdana jgk..sbb comel & senang baca :)

avatar
smilenajah93
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:14 PM delete

hik hik ~ sys ! saya baru je tukar font :) thanks for the sharing ~

avatar
Eein Azryn
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:17 PM delete

betul3. kalau yang calibri pun ok gak. :)

avatar
AinaHusna
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:18 PM delete

Betul tu Kak Lyssa. Kita sokong :D Kita pun guna tulisan Trebuchet. Sebab nampak kemas. Hehehe :D

avatar
October 28, 2011 at 2:18 PM delete

sy suka calibri . comel ! (>.<)

avatar
SMILEY
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:20 PM delete

betol..jenis font di entry sgt penting, kalau tulisan jenis berangkai tu dipakai alamaknya sampai ke esok lah duk telek belog tu..hehehehe...

avatar
October 28, 2011 at 2:20 PM delete

sokong gak..guna font simple je..senang nak baca..huhu..

avatar
tintahati
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:20 PM delete

mcm mana nak tukar warna tulisan??

avatar
October 28, 2011 at 2:21 PM delete

Eza pun pening dengan tulisan macam tu... :(

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:24 PM delete

saya setuju kak lyssa!
kekadang pening tengok tulisan macam tu.

avatar
Cik Lyeen
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:26 PM delete

betul Lyssa...sy guna font arial saiz 12..rasa mcm buat asgmnt jer..tp tu yg best..sng jer nk baca tak serabut pale nie nak baca..kan3x...hehhe

avatar
Cik Lyeen
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:27 PM delete

Betul Lyssa...sy guna font arial..saiz 12 lg...rsa mcm buat asgmnt..tp tak la skit kpla nk bca kn3x...hehehhe

avatar
era kecik
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:34 PM delete

hehehe, setuju ngan kak lyssa..
mula-mula tu, era suka guna tulisan yang terherot sana, terherot sini,, tapi selepas era guna font 'verdana',, nampak cantik lak.. hehehe..

avatar
October 28, 2011 at 2:40 PM delete

betul tuh.tulisan beangkai,otak pon jadi berangkai sekali

avatar
MR simple
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:41 PM delete

hahaha selamat x pakai tulisan berangkai huhu..

avatar
aimie amalina
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:41 PM delete

weeee
same dgn lyssa
so, akak pilih trebuceht buncit2 tu
kekekeke
senang jek nak bce kan
hehehehee

avatar
October 28, 2011 at 2:44 PM delete

~setuju2..best baca blog nie..hehe :)

avatar
October 28, 2011 at 2:45 PM delete

saya guna verdana. terbaik~

avatar
Ezzaty
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:54 PM delete

Tulisan saya dalam blog Verdana..

avatar
mizzkechique
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:54 PM delete

sy suke gune verdana!!! yeah.. hehe

avatar
October 28, 2011 at 2:54 PM delete

Saye x gune Arial , Trebuchet dan Verdana
tapi jelas jep ..
xde berangkai2 pon
:D

avatar
cikumi_violet
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:56 PM delete

agakla..sakit mata jgk kalau bc entry yg tulisan hot nak gila!haha..

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:58 PM delete

haha biase la kak lyssa..org nk cantik mesti blog nye kene cantik2,apetah lagi font yg cantik...kalau kt just like Mrs Simple hihi..tp sory la cuz sy punye pun mmg simple ..maybe tulisn yg sy gune 2 kecikkan..tp still like Mrs simple hahah(opss sory merepek je huhu)

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:58 PM delete

haha biase la kak lyssa..org nk cantik mesti blog nye ken cantik2,apetah lagi font yg cantik...kalau kt just like Mrs Simple hihi..tp sory la cuz sy punye pun mmg simple ..maybe tulisn yg sy gune 2 kecikkan..tp still like Mrs simple hahah(opss sory merepek je huhu)

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:59 PM delete

haha biase la kak lyssa..org nk cantik mesti blog nye ken cantik2,apetah lagi font yg cantik...kalau kt just like Mrs Simple hihi..tp sory la cuz sy punye pun mmg simple ..maybe tulisn yg sy gune 2 kecikkan..tp still like Mrs simple hahah(opss sory merepek je) huhu ^^

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:59 PM delete

haha biase la kak lyssa..org nk cantik mesti blog nye ken cantik2,apetah lagi font yg cantik...kalau kt just like Mrs Simple hihi..tp sory la cuz sy punye pun mmg simple ..maybe tulisn yg sy gune 2 kecikkan..tp still like Mrs simple hahah(opss sory merepek je huhu)

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:01 PM delete

haha biase la kak lyssa..org nk cantik mesti blog nye ken cantik2,apetah lagi font yg cantik...kalau kt just like Mrs Simple hihi..tp sory la cuz sy punye pun mmg simple ..maybe tulisn yg sy gune 2 kecikkan..tp still like Mrs simple hahah(opss sory merepek je huhu)

avatar
Atin Tory
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:01 PM delete

haha biase la kak lyssa..org nk cantik mesti blog nye ken cantik2,apetah lagi font yg cantik...kalau kt just like Mrs Simple hihi..tp sory la cuz sy punye pun mmg simple ..maybe tulisn yg sy gune 2 kecikkan..tp still like Mrs simple hahah(opss sory merepek je huhu)

avatar
noraauliyya
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:02 PM delete

bkn font je..warna pun memainkn peranan penting. law bukak je blog tuh n silau mata . mang pangkah terus.

avatar
Sheera Razak
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:12 PM delete

tau takpe lyssa. sheera baca pun pening kepala. hilang mood nak bace. lepastu blog yang berat2 tuu malas betul nak tggu loading. letak gambar byk sgt sbb tu blog jadi berat

avatar
Ainn Rahman
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:13 PM delete

Agree ! Haha, I'm using trebuchet ((:

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:13 PM delete

betui sesangat!eqa setuje 101 peratus

avatar
Farah Lokman
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:13 PM delete

betul-2 . mainkan peranan penting :3

avatar
October 28, 2011 at 3:14 PM delete

betul kak lysaa. fening mata ni. lagi-lagi kalau guna font yg kecik yg comel loteh tu. ar plishh. rabun la. haha

avatar
October 28, 2011 at 3:17 PM delete

peace ! ..mmg ada font yg memeningkan kepala...pcl suka yg simple mimple je...sempoi kan !

avatar
October 28, 2011 at 3:19 PM delete

betul tu betul..setuju 23378628736278 kali :)

avatar
jemarisuri
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:22 PM delete

betul tu kadang2 bkn tak nak singgah baca tp dh pening tengok tulisan tu...huhu..

lyssa blh tak wat tutorial cara camne nak letak gambar sendiri di sebelah entry post...maybe lyssa blh bantu...thank you

avatar
Diyana Ali
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:36 PM delete

yeah betul. hehe . saya guna trebuchet.

avatar
October 28, 2011 at 3:36 PM delete

Betul tu. Jenis font sgt penting. :D

avatar
Anis
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:37 PM delete

tips yang menarik...

avatar
Sis Nunu Fafa
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:43 PM delete

susah nyer nak baca font 'hot giler' tu !

avatar
anim
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:53 PM delete

betol tu kak lyssa..
tulisan tu jdi penarik kpd blogger2 ni.

avatar
dwaty
AUTHOR
October 28, 2011 at 3:58 PM delete

terjumpa blog ni dari blog abg ben....

avatar
Hafyzah Anuar
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:10 PM delete

saya rasa penting la..sebab dia mencantikkan blog kita..:)

avatar
aifaa
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:20 PM delete

yup. sokong sgt2! pening baca tulisan2 comel tersebut~

avatar
maszull
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:24 PM delete

assalamualaikum lyssa...mekacih bagi tip yg menarik n bagus pada mama n semua yer...:)

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:36 PM delete

ida guna verdana! like2!!!hehee

avatar
Noor Anis
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:37 PM delete

kak lyssa gune font yg mane ek?

avatar
Scha-Hira
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:38 PM delete

Hehe, betul juga ! Thumbs up ! cuba tgk blog sya , Ok tk tulisannya ?#sambil2 tuh yinggalkan pesanan sis lyssa kat cbox tau :D

avatar
cerita best
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:47 PM delete

btl2 kak lyssa...pakjoe pun selalu terjah blog org ramai blog ada tulisan 2 x tau ingat cntik sgt ka...buat pakjoe pening pala ada la...pening2 heheheh k la pakjoe nk blk dekat blog pakjoe blk bye hehehe

avatar
zana
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:00 PM delete

lebih suka arial. =) lagi senang plus selesa nak baca.

avatar
Mizfantagiro
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:00 PM delete

yea..betul 100x..huhuhu..juling mata kalau baca yg tulinsan belit2 nih ^^

avatar
Fatin Shahira
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:05 PM delete

memang pning kak lyssa huhuhu
:D

avatar
cik p-naz
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:17 PM delete

lyssa , terima kasih dengan perkongsian ini . :)

avatar
putribongsu
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:27 PM delete

saya stujuuuuuuuu! kalau tulisan halus sgt pon xbole, merelip ke berbunga ke smua tak patut diguna. nnt berpinar mata nak baca..

avatar
Cik tikah
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:38 PM delete

setuju setuju setuju. kadang kadang pening baca entry blog yg guna font yang susah nk dan terang benderang~

avatar
AkuTracy
AUTHOR
October 28, 2011 at 5:54 PM delete

tracy pakai verdana :D

avatar
October 28, 2011 at 6:01 PM delete

Saya selalu post saya guna Trebucet tuh !

avatar
Min ♥
AUTHOR
October 28, 2011 at 6:20 PM delete

suka verdana sbab nmpk kemas :D

avatar
salwaismail
AUTHOR
October 28, 2011 at 6:28 PM delete

vote for verdana! hehe :D

avatar
ainshah
AUTHOR
October 28, 2011 at 6:28 PM delete

alamak!!!!tkena la plak...hehehhehe....

avatar
ainshah
AUTHOR
October 28, 2011 at 6:29 PM delete

alamak!!!!tkne la plak...hehhe

avatar
sue stewart
AUTHOR
October 28, 2011 at 6:30 PM delete

btul2..stuju ngn kak lyssa..:)

avatar
Alyana
AUTHOR
October 28, 2011 at 6:59 PM delete

Betol,Yana sokong! ~

avatar
orangBIASA
AUTHOR
October 28, 2011 at 7:45 PM delete

bersetuju di sini ! hahah..

dulu2 masa mula2 blogging punya lah guna font yg pelik2..konon2 nampak artistik..hahah..
sekarang dah tukar :)

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
October 29, 2011 at 2:38 PM delete

Wa'alaikumussalam. Betul tu! Kihah perhatikan, banyak blogger junior/baru yang suka guna font yang berangkai. Bukan blogger baru, blogger lama pun guna juga. Ini menyebabkan visitor yang datang rasa macam nak tekan butang [X] je. Memeningkan mata sajaa. HEHE

Peace :>

avatar
October 29, 2011 at 6:01 PM delete

kihkih . . . betul . . kalu sy buka blog nak bca entry n blog tu tulisan cam hindu . . laju2 sy tekan pangkah :D . . pening kepala sy ja

avatar
Cik Bunny
AUTHOR
October 30, 2011 at 10:01 AM delete

dulu pernah setting font cam ni, nak cantikkan blog kononya. last2 jangankan pengunjung, diri sendiri pon tak dapat nak baca =.=

avatar
ain dzaya
AUTHOR
October 31, 2011 at 11:25 AM delete

ain guna font..ntah..ta hengat..tapi jenis fancy gak...BUT! STILL KEMAS N LEY BACA BANYAK KALI DGN PUAS..hewhew

avatar

Google+ Followers