Home
tutorial
Tips-Tips

12 October 2011

Tips : 10 Cara Mohon Maaf ! "Saya Mintak Maaf!"

Gadis Kidal Berceloteh...
09/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Heyy u alls !
Lyssa nak tanya nih , ada tak korang pernah buat salah ?
Mesti adakan ? Setiap orang tidak pernah tak buat kesalahan dalam hidupnya.
Tak kira lah , salah kepada ibu bapa , suami , isteri , kengkawan , BF or GF ke ..


Tapi , kat sini Lyssa nak bagi sedikit tips untuk mohon maaf kepada orang yang kita sayangi =)

Nak tahu , Apa caranya ? JOM TERJAH !!!

  Korang hantarkanlah sejambak bunga ke rumah atau ke pejabatnya serta selitkan kad ucapan yang ditulis dengan kata - kata indah untuk memujuknya. "Sayangg , abang minta maaf ! :)

  Coklat sememangnya boleh menenangkan ! So , apa lagi  , hadiahkanlah kepadanya tanda korang memohon maaf dan tenangkan dia dengan menyuapkan coklat tersebut ke mulut ! OHH , So Sweettt ~

  Korang boleh jugak buat kad ucapan yang tertulis 10 sebab mengapa si dia perlu memaafkan korang . Perkara yang pertama yang seharusnya korang tulis ialah yang korang amat mencintainya dan tidak mahu kehilangannya sampai bila-bila.

  Bagi sesiapa yang berhati jiwang atau yang meminati muzik ke kan , apa kata kalau korang tujukan lagu kepadanya di radio kegemaran korang berdua dengan ucapan maaf atau korang menyanyikan sendiri untuknya tetapi jangan sumbang sudahlah . HAHA . Nanti , pekak pulak jadinya , kekasih korang tuh . hukhuk . 

   Bagi perempuan atau seorang yang bergerlar isteri , korang boleh masakkan masakan kegemarannya dan beri layanan sebaiknya agar si dia merasakan sangat bertuah memiliki insan istimewa seperti korang.

  Bawa si dia ke tempat yang tenang dan pemandangan yang cantik . Misalnya , di pantai-pantai , pusat-pusat peranginan yang lain bagi menyejukkan hati si dia dan mudah untuk kamu memohon maaf . Terutamanya kepada lelaki di luar sana , yang selalu buat salah kepada isteri or kekasihnya :)

   Imbas kembali saat - saat manis korang berdua dan pujuklah si dia agar memaafkan korang demi kenangan manis itu . For sure  , secara tidak langsung , dia mesti akan memaafkan kesalahan korang tuh . Tapi , kalau dia tengah marah , mood tak elok ke , jangan pulak memandai je , nak pujuk dia lelebihh . Kena makan penumbuk pulak karangg. haha.

  Bagi lelaki yang rasa bersalah , korang bolehlah menghantar sekeping nota maaf dan sekuntum bunga di hadapan rumahnnya di awal-awal pagi sebelum si dia kelua dari rumah . Pastinya si dia akan tersenyum dan lembut hati apabila melihat kesungguhan korang tu . Saangat SWEEET ! >.<

   Tidak perlulah hadiah yang berharga atau kad tetapi dengan kata-kata maaf dengan senyuman yang ikhlas boleh juga melunturkan kemarahan seseorang . Percaya atau tidak , cubalah ~ 

  Menghantar e-mel , comment ataupun SMS kepada si dia yang membolehkan si dia ketawa apabila membaca SMS tersebut . Tetapi dalam pada itu , korang selitkanlah dengan kata-kata maaf supaya hatinya terbuka untuk memaafkan korang semua :)

p/s : Korang ada nak tambah apa-apa ? Silakan , share sekali dengan Lyssa jom !!

38 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Lyeanna Wana said...

HEHE. mesty pitt penah buat kt lyssa kan?

Sis Nunu Fafa said...

Bagus tips ni !!!

nurul nabila bt medan said...

thanx , tips yg bergune !

ShafyqOnlyy said...

yes , lepas ni boleh buat kat si dia , jika hendak minta maaf .
thanks a lot sis !

iz said...

geng2 lelaki romantis wat gini...hehe

wanita sukar menerima perpisahan

riema afifa said...

bgy riema . kalau die minta maaf n tahu salah die . riema akan maafkan sbb sesetgh lelaki die minta maaf bukan sbb die tahu salah die . tpy die x nak bergaduh ngan kite .

means , kalo na minta maaf , kne tahu ape salah kite .

noraauliyya said...

tak pun berjanji takkan buat lagi kesalahan tuh . then betul2 lah jgn buat lagi . peace !

eyfaa ELMO (: said...

tp , kaq lysaa . Ade jugak yg eyfaa try buat . Tp , tk leyh pun dy nk maaf. Dy makin mnyampah :'(

Cytah Lovicry said...

memang bagus tips2 nie.. mmg kak lyssa byk rhsia gtu.. heheh

cik zirafah said...

alamakk !
tak tahu lah nak tambah + share apa2 dengan kak lyssa,,
nanti kalau ada apa2,,
share lagi tau,,
selepas tu
buat entry yang paling gempak + kebabomm !
oke ?

budakampung said...

say 'i'm sorry' je..hehehe

!CRAZY IN LOVE! said...

hehehe..terbaikk..boleh guna lha tis2 nie

anis said...

waa. tips bagus nie. =)

nick dot anis said...

hahaha sk gile entry ni..sbb i penah rasa sume yang kat atas ni:-)

chE's dAughtEr said...

i'm sorry awak. huhu

kusyi said...

setuju yang senyum tu.. tp...... ego kusyi lagi besar nampaknya.. hehe..

fifipinky said...

emmm...sweetnyer...
nk tau,time akak tgh bad mood,
akak penah dpt coklat besar!!!
huhu..

hargailah org tersayang right lyssa!!

Nurul Mazni Sawal said...

part yang tuju lagu tu, boleh buat.. but make sure dia dengar radio yang samelah.. hehe..buatnye dia dengar radio lain.. tak dptlah sampaikan.. tapiiiii.. banyak lagi cara lain yg lyssa dh listkan..so ade banyak choicesss.. hehehe

'Fatin Hazwani said...

Hmm, yg mesej and imbas kembali kenangan manis tu, aten dah buat dah untuk pujuk dia. Tapi, dia tetap taknak maafkan aten :'(

Ku Azhar said...

sy mintak maap! jgn la marah t cepat tua..kih3..

Nur Hany said...

Tips nie Hany suke sngt , !
Tpy Hany gaduh nan kaka angkt , not bf :)

kunci locker said...

wah...sweetny...like2...

Zetty Ilham said...

Sukenye entry ni ! Nak try jugak lah . Mr.Pritt pernah buat kat Kak Lyssa tak ? Hehehe . Mesti romantic gilerrr kan . Btw, entry ni terbaekkk . Sayang kak lyssa!

Nyamuk Terbang said...

atie sllu hntr msg ja
slgi dia x maaf
slgi tue la hntr msg

ieyza afieyna said...

sweet nye klo mcm tue.. hee

eye in said...

nyanyi lagu sorry2 ..keke

Nurul CLumsy Gurl said...

erm, bebaru nie Nurul ade wat slah kat friend Nurul nie....
Nurul aca jerk kat die.. x sngke amek serius lak... biasenye sebelom2 nie ok jerk..
sampai die remove dri friend kat fb die....
cmna nak minx maap kat die ek? asyik kekasih jerk, friend x da.. hwa5 T___T

era kecik said...

bagus tips nie :)

cik ika said...

nice info sis..boleh la ikut tips2 ni..hehehe

specky girl :) said...

kakak comel , ada tak buat tutorial untuk kotak2 yang akak but tuh :) ?

GeeGee said...

if dengan kwan pula ? heeheee .

budak Kechik said...

lysaa , puass eryn cari . eryn nak tawu mcm mane nak buad anak panah ni byle open blog jadi mcm lysa pnye ade gamabr lysaa with bf kat anak panah tu . cm mne ea ? tlong ajarkan boleh ? btaway nice tips !

Anonymous said...

prempuan klau btul da ttup pntu htiny untuk srng lki jgn hrap la ye nk maafkn lki tu....

acot rasmyra said...

salam..
macam mana hendak bagi kekasih kita terima kita kembali..
sedangkan dah berpuluhkali kita minta maaf.. sekejap ok sekejap x..
sampai kan dia ingin putus..
kesalahan lama. tapi dia baru tahu.. adakah.. ia nampak baru pada si dia..

Ayuita Salleh said...

nak try tips ni...:)

As Afirah said...

Nak tanya macam mana kak Lyssa buat bila Mouse bergerak then ada nama kay Lyssa yg warna pink ni . Boleh ajarkan tak ?

As Afirah said...

Nak tanya macam mna kak Lyssa buat yg bila Mouse bergerak then ada nama kak Lyssa yg wrna pink tuhh . Ajarkan boleh tak macam mana nak buat ?

Atesunarti said...

Thank you......