Tips : 10 Cara Mohon Maaf ! "Saya Mintak Maaf!"

Gadis Kidal Berceloteh...
09/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Heyy u alls !
Lyssa nak tanya nih , ada tak korang pernah buat salah ?
Mesti adakan ? Setiap orang tidak pernah tak buat kesalahan dalam hidupnya.
Tak kira lah , salah kepada ibu bapa , suami , isteri , kengkawan , BF or GF ke ..


Tapi , kat sini Lyssa nak bagi sedikit tips untuk mohon maaf kepada orang yang kita sayangi =)

Nak tahu , Apa caranya ? JOM TERJAH !!!

  Korang hantarkanlah sejambak bunga ke rumah atau ke pejabatnya serta selitkan kad ucapan yang ditulis dengan kata - kata indah untuk memujuknya. "Sayangg , abang minta maaf ! :)

  Coklat sememangnya boleh menenangkan ! So , apa lagi  , hadiahkanlah kepadanya tanda korang memohon maaf dan tenangkan dia dengan menyuapkan coklat tersebut ke mulut ! OHH , So Sweettt ~

  Korang boleh jugak buat kad ucapan yang tertulis 10 sebab mengapa si dia perlu memaafkan korang . Perkara yang pertama yang seharusnya korang tulis ialah yang korang amat mencintainya dan tidak mahu kehilangannya sampai bila-bila.

  Bagi sesiapa yang berhati jiwang atau yang meminati muzik ke kan , apa kata kalau korang tujukan lagu kepadanya di radio kegemaran korang berdua dengan ucapan maaf atau korang menyanyikan sendiri untuknya tetapi jangan sumbang sudahlah . HAHA . Nanti , pekak pulak jadinya , kekasih korang tuh . hukhuk . 

   Bagi perempuan atau seorang yang bergerlar isteri , korang boleh masakkan masakan kegemarannya dan beri layanan sebaiknya agar si dia merasakan sangat bertuah memiliki insan istimewa seperti korang.

  Bawa si dia ke tempat yang tenang dan pemandangan yang cantik . Misalnya , di pantai-pantai , pusat-pusat peranginan yang lain bagi menyejukkan hati si dia dan mudah untuk kamu memohon maaf . Terutamanya kepada lelaki di luar sana , yang selalu buat salah kepada isteri or kekasihnya :)

   Imbas kembali saat - saat manis korang berdua dan pujuklah si dia agar memaafkan korang demi kenangan manis itu . For sure  , secara tidak langsung , dia mesti akan memaafkan kesalahan korang tuh . Tapi , kalau dia tengah marah , mood tak elok ke , jangan pulak memandai je , nak pujuk dia lelebihh . Kena makan penumbuk pulak karangg. haha.

  Bagi lelaki yang rasa bersalah , korang bolehlah menghantar sekeping nota maaf dan sekuntum bunga di hadapan rumahnnya di awal-awal pagi sebelum si dia kelua dari rumah . Pastinya si dia akan tersenyum dan lembut hati apabila melihat kesungguhan korang tu . Saangat SWEEET ! >.<

   Tidak perlulah hadiah yang berharga atau kad tetapi dengan kata-kata maaf dengan senyuman yang ikhlas boleh juga melunturkan kemarahan seseorang . Percaya atau tidak , cubalah ~ 

  Menghantar e-mel , comment ataupun SMS kepada si dia yang membolehkan si dia ketawa apabila membaca SMS tersebut . Tetapi dalam pada itu , korang selitkanlah dengan kata-kata maaf supaya hatinya terbuka untuk memaafkan korang semua :)

p/s : Korang ada nak tambah apa-apa ? Silakan , share sekali dengan Lyssa jom !!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

38 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Lyeanna Wana
AUTHOR
October 12, 2011 at 8:43 PM delete

HEHE. mesty pitt penah buat kt lyssa kan?

Reply
avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
October 12, 2011 at 8:47 PM delete

yes , lepas ni boleh buat kat si dia , jika hendak minta maaf .
thanks a lot sis !

Reply
avatar
riema afifa
AUTHOR
October 12, 2011 at 8:51 PM delete

bgy riema . kalau die minta maaf n tahu salah die . riema akan maafkan sbb sesetgh lelaki die minta maaf bukan sbb die tahu salah die . tpy die x nak bergaduh ngan kite .

means , kalo na minta maaf , kne tahu ape salah kite .

Reply
avatar
noraauliyya
AUTHOR
October 12, 2011 at 8:52 PM delete

tak pun berjanji takkan buat lagi kesalahan tuh . then betul2 lah jgn buat lagi . peace !

Reply
avatar
eyfaa ELMO (:
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:14 PM delete

tp , kaq lysaa . Ade jugak yg eyfaa try buat . Tp , tk leyh pun dy nk maaf. Dy makin mnyampah :'(

Reply
avatar
Cytah Lovicry
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:16 PM delete

memang bagus tips2 nie.. mmg kak lyssa byk rhsia gtu.. heheh

Reply
avatar
cik zirafah
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:17 PM delete

alamakk !
tak tahu lah nak tambah + share apa2 dengan kak lyssa,,
nanti kalau ada apa2,,
share lagi tau,,
selepas tu
buat entry yang paling gempak + kebabomm !
oke ?

Reply
avatar
budakampung
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:26 PM delete

say 'i'm sorry' je..hehehe

Reply
avatar
October 12, 2011 at 9:30 PM delete

hehehe..terbaikk..boleh guna lha tis2 nie

Reply
avatar
anis
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:38 PM delete

waa. tips bagus nie. =)

Reply
avatar
nick dot anis
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:50 PM delete

hahaha sk gile entry ni..sbb i penah rasa sume yang kat atas ni:-)

Reply
avatar
kusyi
AUTHOR
October 12, 2011 at 9:53 PM delete

setuju yang senyum tu.. tp...... ego kusyi lagi besar nampaknya.. hehe..

Reply
avatar
fifipinky
AUTHOR
October 12, 2011 at 10:12 PM delete

emmm...sweetnyer...
nk tau,time akak tgh bad mood,
akak penah dpt coklat besar!!!
huhu..

hargailah org tersayang right lyssa!!

Reply
avatar
October 12, 2011 at 10:23 PM delete

part yang tuju lagu tu, boleh buat.. but make sure dia dengar radio yang samelah.. hehe..buatnye dia dengar radio lain.. tak dptlah sampaikan.. tapiiiii.. banyak lagi cara lain yg lyssa dh listkan..so ade banyak choicesss.. hehehe

Reply
avatar
October 12, 2011 at 10:26 PM delete

Hmm, yg mesej and imbas kembali kenangan manis tu, aten dah buat dah untuk pujuk dia. Tapi, dia tetap taknak maafkan aten :'(

Reply
avatar
Ku Azhar
AUTHOR
October 12, 2011 at 10:37 PM delete

sy mintak maap! jgn la marah t cepat tua..kih3..

Reply
avatar
Nur Hany
AUTHOR
October 12, 2011 at 10:40 PM delete

Tips nie Hany suke sngt , !
Tpy Hany gaduh nan kaka angkt , not bf :)

Reply
avatar
Zetty Ilham
AUTHOR
October 12, 2011 at 11:32 PM delete

Sukenye entry ni ! Nak try jugak lah . Mr.Pritt pernah buat kat Kak Lyssa tak ? Hehehe . Mesti romantic gilerrr kan . Btw, entry ni terbaekkk . Sayang kak lyssa!

Reply
avatar
October 12, 2011 at 11:46 PM delete

atie sllu hntr msg ja
slgi dia x maaf
slgi tue la hntr msg

Reply
avatar
ieyza afieyna
AUTHOR
October 12, 2011 at 11:49 PM delete

sweet nye klo mcm tue.. hee

Reply
avatar
eye in
AUTHOR
October 13, 2011 at 12:14 AM delete

nyanyi lagu sorry2 ..keke

Reply
avatar
October 13, 2011 at 12:52 AM delete

erm, bebaru nie Nurul ade wat slah kat friend Nurul nie....
Nurul aca jerk kat die.. x sngke amek serius lak... biasenye sebelom2 nie ok jerk..
sampai die remove dri friend kat fb die....
cmna nak minx maap kat die ek? asyik kekasih jerk, friend x da.. hwa5 T___T

Reply
avatar
cik ika
AUTHOR
October 13, 2011 at 9:06 AM delete

nice info sis..boleh la ikut tips2 ni..hehehe

Reply
avatar
October 13, 2011 at 7:31 PM delete

kakak comel , ada tak buat tutorial untuk kotak2 yang akak but tuh :) ?

Reply
avatar
GeeGee
AUTHOR
October 13, 2011 at 9:30 PM delete

if dengan kwan pula ? heeheee .

Reply
avatar
budak Kechik
AUTHOR
November 28, 2011 at 12:09 AM delete

lysaa , puass eryn cari . eryn nak tawu mcm mane nak buad anak panah ni byle open blog jadi mcm lysa pnye ade gamabr lysaa with bf kat anak panah tu . cm mne ea ? tlong ajarkan boleh ? btaway nice tips !

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 21, 2012 at 2:27 AM delete

prempuan klau btul da ttup pntu htiny untuk srng lki jgn hrap la ye nk maafkn lki tu....

Reply
avatar
acot rasmyra
AUTHOR
December 8, 2012 at 6:20 AM delete

salam..
macam mana hendak bagi kekasih kita terima kita kembali..
sedangkan dah berpuluhkali kita minta maaf.. sekejap ok sekejap x..
sampai kan dia ingin putus..
kesalahan lama. tapi dia baru tahu.. adakah.. ia nampak baru pada si dia..

Reply
avatar
As Afirah
AUTHOR
May 27, 2013 at 12:22 PM delete

Nak tanya macam mana kak Lyssa buat bila Mouse bergerak then ada nama kay Lyssa yg warna pink ni . Boleh ajarkan tak ?

Reply
avatar
As Afirah
AUTHOR
May 27, 2013 at 12:23 PM delete

Nak tanya macam mna kak Lyssa buat yg bila Mouse bergerak then ada nama kak Lyssa yg wrna pink tuhh . Ajarkan boleh tak macam mana nak buat ?

Reply
avatar

Google+ Followers