Blog Yang Semak , Menolak Tuah Daripada Orang Untuk Selalu Datang ! :D

Gadis Kidal Berceloteh...
25/11/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v




Sebelum tu , apa - apa pun , Lyssa nak tanya , korang SETUJU atau TIDAK tajuk Lyssa kali ini ? Ececehh . Cepat ! Jawab dengan JUJUR . Semua orang ada jawapan yang tersendiri kan ? Tak gitu ? 

Bagi Lyssa lar kan , Blog yang semak , sememangnya menolak tuah untuk orang datang lagi ke blog kita .. Hmm . walaupun entry diorang menarik , interesting , dan WOW !! Kalau blog semak , rasa nya , ada ke orang nak blog walking lagi dekat blog kita ?

Tambah - tambah pulak dengan blog yang berat dengan segala benda alah .. Widget yang tak tentu pasal tersesat dekat sidebar blog kan ? Yucks ! Okeyy . Lyssa tak kata blog Lyssa tak semak dengan segala widget yang tak tentu hala kan . Blog Lyssa pun semak jugakk .. KOT !!! . Hmm .

Nak kata blog Lyssa berat ? Jaranglah orang komplen . Maknanya , tak berat lah kot . uiksh !
Tapi ... Tapi ... Tapi ... Blog yang berat tak semestinya terdapat widget yang terlalu banyak . Kalau sesorang tu , banyak meletakkan kod yang tak berapa penting dalam "EDIT HTML" nya , mungkin salah satu puncanya lah blog diorang lambat loading . So , korang kenalah tahu mana yang penting  , dan mana yang tak berapa nak penting kan ?

Blog anda berat ? Semak ?  Mungkin , TIPS INI dapat membantu korang . Lyssa tahu ada yang sudah membaca nya . Tapi , bagi NEWBIES a.k.a Bloggers baru , patut kot baca TIPS INI :)
Kadang - kadang tu kan , Lyssa tergelak sorang - sorang bila Lyssa pikirkan waktu mula - mula Lyssa buat blog dulu  . HEHE :D Memang melawakkan .

Cehhh .. Kononnya ni baru first time buatlah kan ... Tengok blog someone tu ,, WAHH !! WOWWW ! Teruja plus terbeliak bijik mata ni haa .. Tengokk ... Cantik sangat blog blogger2 kat Malaysia nih . hehe . Lepas tu , terpikir dalam hati : 

"Ishkk , macam mana lah diorang boleh buat blog selawa ini , Seriusly , JELES AKU !"

Macam - macam yang aku fikirkan time tu . Nak edit tak berapa nak reti time tu . Seriusly , aku pantang !! Kalau nak dapat satu benda tuh , aku akan cari sampai boleh buat . hehe . 
Inilah LYSSA FAIZUREEN :D Tak mudah menyerah kalah ! Tak mudah berputus asa . Chewah.

Lyssa tanya orang itu , Lyssa tanya orang ini . huhu . Banyak jugak yang ada tolong Lyssa . Dan ada jugak yang menyombong . Ishk. Ishk. Tapi  tak pe . Lyssa redha je time tuh , dan cuba usaha sendiri . Berkat hasil usaha Lyssa .. Lyssa dapat menghasilkan blog SECANTIK ini .
Ehemm . Ehemmm . Cantik kahh  ? <<< Perasan je lebih kau Lyssa ! haha ..

Cantik what ! Better dari dulu . hekhek . Puji diri sendiri sat ! Siapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri . Ye takk ? Kalau dulu . penuh dengan benda blink - blink dekat sidebar Lyssa taw ! Serius , nampak semak sangat ! Sampai , tak de satu pun yang hingin masuk blog Lyssa time tu . Memang menyedihkan . Terasa macam syok - syok sendiri pulak time tu . 
Taip merapu -rapu , tapi .. sorang insan yang bergelar manusia tak de pun yang singgah komen ! HEHE :D Apa korang rasa kalau korang ditempat Lyssa time tu ? HAHAHA . Kesian kan ? Taip penat -penat , tapi tak de orang yang baca pun :D

Tapi , Lyssa tetap tak mengalah taw . Sebab Lyssa pikir time tu , Lyssa memang sesuka hati je nak buat blog . Tak nak pun orang baca . HAHA . Tapii , ntah mengapa sampai satu tahap tuh , Lyssa cuba buang segala widget di blog Lyssa .. Lyssa bagi ringankan blog .. Bagi cantikkan blog .. Blog dah tak semak ..  Tuppp .. Tuppp ... Tupp .. Ada pulak yang datang menyinggah blog Lyssa .. Ada jugak yang sudi komen  - komen blog Lyssa yang naif ni . HEHE .. Terharu wehhh . Meleleh habes gedebak gedebuk air mata Lyssa neyy ha . haha .

Makna nya apa tu ? Okeyy  . Maknanya , Lyssa nak kasitaw korang yang blog semak memang sememang memang nya lah menolak tuah daripada orang nak singgah lagi ke blog kita .
So , nasihat Lyssa , korang kemaskan lah blog korang .. pilih tulisan yang mudah untuk orang membaca nya :D  Baru lah orang akan selalu singgah and datang baca blog kita tuu . huhu :D

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

57 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
November 25, 2011 at 1:08 PM delete

suka blog lyssa yg kemas ni taw ^_^
mmg x suka bw kt blog yg semak dan berat nk load...
lyssa rasa blog miss purple semak tak :)

avatar
Hanis Nizam
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:10 PM delete

Betul tu Kak Lyssa . Kalau Hanis terus pangkah >.<

avatar
Fieqa
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:11 PM delete

Blog saya semak kah kak lyssa ?
www.hannankhaidir.blogspot.com

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:11 PM delete

Haha , samalah kak lyssa dulu izzati suka sgt letak widget berat skrg dak dh,semak ja hikhik ^_^

avatar
November 25, 2011 at 1:12 PM delete

betul3 kak lyssa . . mcm sye dulu tak da nak follow T.T sekarang dh ikot tutor kak lyssa dh lawa dh . . alhamdulullah ramai dh follow ^^ thankie to tutor kak lyssa n kak lyssa sekali :)

avatar
Cik Fiirusaa
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:12 PM delete

memang cantik pun blog kak lyssa :)

avatar
November 25, 2011 at 1:18 PM delete

Setuju!! Hehehe..saaya pon sama je cam kak lyssa dulu..Tapi sekarang ni okey lah KOT!! Kak lyssa cuba tengok blog saya berat ke tak ea?

avatar
November 25, 2011 at 1:20 PM delete

yup betul tu lyssa...^_^ sangat2 setuju...akak pon dalam proses nak memperkemaskan lagi blog ni...yup...memang sadis rasanya bila kita penat menaip...tapi xde orang pon yang baca....huhu memang menangis jugaklah...tapi xpe...kita jangan putus asa...orang yang menyerah kalah terlalu awal ni memang amat2 rugi...so chaiyok2...^_^

avatar
November 25, 2011 at 1:21 PM delete

lyssa tlg tgk blog akak semak tak?
hihiks.

avatar
IqaNi
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:21 PM delete

eh eh betul tu. saya dlu pon cam kak lyssa =] syok sendri buat blog. buat entry, baca sensorang. hehe

avatar
November 25, 2011 at 1:22 PM delete

Kak lyssa untung lhaa.. Sya tak der pon org nak komen :) hek hek >_<

avatar
Cik Rose Cute
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:23 PM delete

Akak godek2 sendiri jer tau buat blog...huhuhu...nak upah orang tak ada duit hihihi

avatar
eisha
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:24 PM delete

btull..p tlg tgk blog eisha...berat x? semak x?heheheh..

avatar
November 25, 2011 at 1:25 PM delete

hahaha.blog semak mmg sakit mata....singgah blog akak plak..ngeh2 ;p

avatar
Faz Abas
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:26 PM delete

Setuju! Tak sanggup tunggu "blog uploading" lama2 and kadang-kadang terus "hang", adoi!

Lyssa, sekiranya tidak sibuk jom join contest acik di http://kisah-dan-kasih.blogspot.com/2011/11/contest-novella-di-kisah-kasih.html

Have a great long weekend and keep up the good work!

avatar
November 25, 2011 at 1:29 PM delete

yup sokong pernyataan di atas! kekadang even seseorang blogger tu hapdet blog best, kalau lambat load pun susah jugak, lolz XD

JOM SINGGAH : Kepuasan Sebenar Hanya Di Tutti Frutti

avatar
November 25, 2011 at 1:35 PM delete

lyssa skong yg pantang myerah 2.. ara pown lau na pape crik smpai dapat.. hehe

avatar
Nur farahiza
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:35 PM delete

setuju sangat , nak bace tapi nak tunggu dye punye blog loading , amboi beratnye . heheh

avatar
November 25, 2011 at 1:50 PM delete

Tambah satu lagi.Blog yang warna hitam dah tu tulisan blur tak nampak + tulisan kecik. Kalau tak lambat loading pun org tak nak masuk sebab tak nak dapat penyakit mata aka RABUN.

avatar
November 25, 2011 at 1:54 PM delete

sume yg kak lyssa cite tu sume betol..ermm maybe blog miza x berat kot..insyaallah..^_^

avatar
nasha sanza
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:55 PM delete

betul jugak..lain kali tak nak semak blog la...

avatar
nurul najwa
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:01 PM delete

seriously, blog najwa mane ade banyak weight sangat , simple2 je . tu pun still ta ada yg rajin nak tinggalkan komen . huwaaaaaaaaaaa~ ;'(

avatar
November 25, 2011 at 2:04 PM delete

hehe kita pun setuju. apa kata lysa tngok kita punya blog. adkah oke or merepek meraban or kena tuka kaler nyer?? emm TOLONG ea??

avatar
F.A.H.A.
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:05 PM delete

akk,nak tanye camane ek akk wat scroll box kt bloglist akk tu,background dye putih.camne ek :)

avatar
Rasyidah
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:18 PM delete

Sy nak buat blog macam kak Lyssa la. Maksud saya upgrade kat blog sy spya rmai org nk msuk.. kih3 :)

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:25 PM delete

blog kau terlalu beridentiti. sampai cursor pun nak buat gambar dia. hehe

blog kau memang tak kemas. tapi tak berat. so bukan masalah yang besar la. haha

aku suka benda simple :)

avatar
ida
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:28 PM delete

assalamualaikum,
nice info blog, really adored you as blogger...byk knowledge berguna yg dikongsi..thanks for sharing..:)
feel free to visit mine at www.myjourney2destiny.blogspot.com (new blogger)
tq...

avatar
Azza Rynna
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:42 PM delete

mmg hakikat lah kalo blog semak org malas nak masuk...ape pendapat lyssa nan blog azza...singgah2 lah yer

avatar
November 25, 2011 at 2:55 PM delete

betoll uh !
blog kak lisa x lha semak sangat , tapi simple , ! HEHE !

avatar
November 25, 2011 at 2:56 PM delete

betoll uh ,
blog kak lisa x lha semak sngt ...
tapi simple , Nice ! HEHE !

avatar
Lyeanna Wana
AUTHOR
November 25, 2011 at 3:08 PM delete

setuju ! wana ni kejam sikit orgnye..kalau ade kwn2 punye blog yg serabut wana takkan bkk selagi dorg x ringankn blog. HAHA. jht kan?

avatar
Eein Azryn
AUTHOR
November 25, 2011 at 3:50 PM delete

blog yang berat memang buat orang malas nak blogwalking la. >_<

avatar
mysara
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:09 PM delete

Betul tuh kak Lyssa . Dulu blog saye punye serabut and tade pun nak follow . Series sedih T.T but , after jumpe blog kak Lyssa , semua nye dh bertukar . Dah ramai yg follow :)

avatar
November 25, 2011 at 4:27 PM delete

hye kak lyssa. kite baru follow akak. nice blog ! suka sngat sngat, comel macam akak. blog akak tk berat, okay okay je. hopefully, dpt byk benda dari blog akak :)

avatar
Marina
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:32 PM delete

blog akak semak tak?hehe..

avatar
Nur Nabihah
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:44 PM delete

btoi 2 kaka lyssa, law bnyh2 sgt widget uat smak blog ja .. blog byha smak xkaka lyssa .. daxshyroo.blogspot.com

avatar
Ain Amir
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:53 PM delete

terharu plak dgr citer kak lyssa!
congrats bub blog kak lyssa dh smpy k tahap nie~ huhu ;)

avatar
November 25, 2011 at 5:54 PM delete

yeap.. samelah cam akak pun.. asal nampak tulisan kecik+background warna garang.. memang payah giler nak bace, jadi kensel nak bace.. tak tau naper.. sakit mata jer akak tutuplah.. konpem lepas tu tak bukak lagi~ tapi saper yg berusaha utk cantikkan blog tu, akak puji coz akak sndiri upah orang.. memang tak dan nak main dengan html nie.. huhuhu

avatar
Operasi Hitam
AUTHOR
November 25, 2011 at 7:08 PM delete

blog lyssa yg nice.. ringan dn cpat load.. jom la lawat blog sy.. klau boleh, bg la komen.. :D

avatar
TiraPengemis
AUTHOR
November 25, 2011 at 7:47 PM delete

akak stju yg nie dik..hehehe

avatar
smilenajah93
AUTHOR
November 25, 2011 at 8:30 PM delete

betul2 . setuju itu :) sys , tgk2kan blog kim nie , agak2 semak x ?? hehe , thanks :)

avatar
November 25, 2011 at 8:54 PM delete

hahaii . setuju sgt! dulu pun my blog mcm tuh lh . ahha . and now da berat lagi bila nk bukak .

avatar
k.h.a.l.i.l.a
AUTHOR
November 25, 2011 at 8:56 PM delete

hmm... betul tu lyssa. sebelum ni penah buang background sbb lepas godek2 rupanye background yg buat berat. tp pelik kenapa blog lain ok je letak background. skarg dh letak balik tapi background lain la. setakat ni alhamdulillah x lambat loading. tp x taw la bile org lain bukak mcm mane. kalau lyssa rajin, try la check blog sy. huhu...

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
November 25, 2011 at 11:00 PM delete

w/p dah pendek kat side bar,still rasa macam nak pendekkan lagi je.hhihi..agak2 'gemuk' tak blog mas?

bagus lyssa,c..hasil usaha n tanpa patah semangat, rezeki semakin melimpah.

mas sendiri pun dah ubah2 sndiri pun dah rasa puas..

avatar
nini
AUTHOR
November 26, 2011 at 12:22 AM delete

yerp...setuju sangat...especially tang tulisang...kalo tulisan kecik je....bersabar je hati nak baca...tapi kalau tulisan besar dan jelas...i loikeeee sangat...hehe...-D

avatar
November 26, 2011 at 12:44 AM delete

Totally agree ! HAHA Jangan risau, blog Kak Lyssa memang lawa ngehehehe

avatar
Una
AUTHOR
November 26, 2011 at 1:31 PM delete

kak lyssa , Una amek taw pic yg kt atas uw ... hope kak lyssa ta kesah ^_^

avatar
shue achik
AUTHOR
November 26, 2011 at 3:48 PM delete

betol kak lyssa . shue pn mls na tgu loading lme2 .. :)

avatar
9n0L4
AUTHOR
November 26, 2011 at 8:13 PM delete

kalau lyssa ade kelapangan, BW http://farizafairuz.blogspot.com/ eh. pastu be honest ckp, SEMAK ke tak. looking fward! TQ lyssa. :))

avatar
AIEN NABELLA
AUTHOR
December 23, 2011 at 9:38 PM delete

hai kak lyssa.....saya bdak baru di sini/blog....so,saya harap kak lyssa dpt mengajar saya tntang blog....

avatar
KakLangMia
AUTHOR
March 28, 2012 at 11:06 PM delete

Assalamualaikum..
sokong cik Lyssa.. blog cik Lyssa kemas,cute, entry yg menarik... Kaklang nak minta pandangan cik Lyssa tentang blog Kaklang, ape yg ok, ape yg tak ok...boleh?? hope sudi ^-^

avatar
roszahari
AUTHOR
September 11, 2012 at 4:17 PM delete

salam lyssa...bagusla blog lyssa...mmg cantik, kemas n paling best banyak tips...

boleh komen blog k.ros tak...kemas ke semak...heheh...k.ros baru je belajo ni...tup2 found ur blog...thnks a lot...
feel free to jengah k.ros punya blog...http://roszahari.blogspot.com

avatar
Ikin
AUTHOR
November 28, 2012 at 7:29 PM delete

Blog Ikin skrang mcm Akak Lyssa juga. Takde org pun nak blogwalking. Tapi blog Ikin tak berat dengan benda-benda tak penting. Ikin ambil yang penting je. Followers pun ada 3 org je..Harap Akak Lyssa sudi blogwalking kat blog Ikin,ye? =)

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers