Home
tutorial
Tips-Tips

30 September 2011

Freebies : Doodle Yang Tak Mantap ! Kalau nak , Ambil Ler . Kalau Tak Nak , Tak Kesah :) Tak Comel Mana Pun . Biasa Je ~

Gadis Kidal Berceloteh...
30/09/2011


.Assalamualaikum Semua !

Ececehh  . Lama kot tak hapdet nih . Rindu korang kaw~kaw punya lah . hee~
Rindu punya pasal , Lyssa maw kasi itu ... hmm . Apa ?

DODOL ? Eh .. Eh .. Doodle lah ! hekhek .  
Alar . Lyssa mana lah TEROR plush-plush cangat lukis de-DOODLE nih . Hamperhh .
Ciket pun tak reti ! lalalalala~ Pakai hentam karo-karoma je~

Dekat bawah ni lah hasilnya .. If tak suka tak pe . 
If nak , ambil je . Tak marah aihh . Simple ~ Macam-Macam Color ada .
Boleh lah kalau nak buat header ke , banner ke , nak letak kat sidebar ke , nak letak DP fesbukk ke .. Ikut lah . Suka ambik , Tak nak BLAHH ! =) <<kasarnyerrrr~ huhu .


 

http://1.bp.blogspot.com/-0o23N_b4gDM/ToW--5Pz5UI/AAAAAAAAA54/EK9WwzB8Gu4/s1600/doo1.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-wiDb_440iRc/ToW-_TEiv1I/AAAAAAAAA58/4_CLhfp0CWA/s1600/doo2.png

 

http://2.bp.blogspot.com/-bnagTqczx-U/ToW-_6kt1QI/AAAAAAAAA6A/AYEBIT9TTaM/s1600/doo3.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-1FVujmOjzRU/ToW_ARQ71AI/AAAAAAAAA6E/FkHYDjwRmq0/s1600/doo4.png

 

http://4.bp.blogspot.com/-TnzEuTU3lo8/ToW_A2KElwI/AAAAAAAAA6I/VC13Ufqp7ps/s1600/doo5.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-7VnHu1HtZ1k/ToW_BdU-VAI/AAAAAAAAA6M/mfGPI1Kr0XE/s1600/doo6.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-amNSzaUKTgk/ToW_B3wtuxI/AAAAAAAAA6Q/bdy52Hq9LDg/s1600/doo7.png
 

28 September 2011

Blog Lyssa Faizureen Dalam Majalah Remaja ?

Gadis Kidal Berceloteh...
29/09/2011


.Assalamualaikum ^^

Haiiy , Cik Kak Sekalian . Chewahh . hehe .
Abang - abang kachak ! Kakak - kakak yang cuns ! Adik - adik yang comel !

Lai... Lai ... Lai ...
Singgah sebentar ke blog naif Lyssa ni .
huhuhuhu . 

Blog Lyssa Faizureen Dalam Majalah Remaja ?

Eh , betul ke hape ni ? Tipu lah . Percaya atau tidakk ?
HAHA , Lyssa pun tak percayalah . Masa bila pulak Blog Lyssa ni masuk Majalah Remaja ?
Masa Zaman Abad ke berapa ntah . Tak tahu ! Tak tahu ! . walawehh .

Ok . Lyssa cte ni  . Dalam 2 hari lepas ada lah rakan - rakan blogger Lyssa post kat comment cakap macam ni :

Lyssa ! Tahniah , your blog masuk Majalah Remaja !

OMG ! Betul ke nih ? Serius tak percaya .
Semalam Ajak My BestFriend , Cik Nynna pergi Popular yang fofularr tuu kan .
Try ahh belek - belek , kot kot ada Majalah REMAJA kat situ . HAHA .
Memang rezeki ! Syukur alhamdulillah . Tinggal satu je Majalah Remaja dekat situ !
Memang rezeki Lyssa betul semalam . kehkeh . Nasib ada . Kalau tak jenuh nak pusing SATU Pulau Pinang cari Majalah Remaja tuh . ahaha ( saja hyperbola:)

Eh ! Remaja keluaran 1 OKT 2011 taw . 
Ini , cover that Magazine . Alahai ! Muka Stacy . Aduh . Peminat setia STACY ni *

 
*Tengok tu ! Siap ada pelekat kuning harga popular lagi . kehkeh~ 


Buktinya :

Nak baca apa yang tertulis ?
Cepat beli Majalah Remaja Keluaran 1 Okt 2011 . 


 ** Muka SELEKEH saya ! ter-buat muka eksaited sebab blog Lyssa masuk MAJALAH REMAJA !
kuikuikuikh . Nampak tak muka eksiated yang GILER JUJO tu ? hehe .
Apa - apa pun , thanks eh , REMAJA ! Muahxx . You are the BEST lah .
**Ikhlas from ; Peminat Setia Majalah Remaja :)

You all semua jangan lupa beli pulak Majalah Remaja ni . The best magazine in the world ** 

25 September 2011

Tutorial : Tambahkan Ruangan Add A Gadget Atas Header

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ^^

Haiiyy  . Kita bertutorial lagi  . Ada orang request . So , dengan tanggugjawab yang Lyssa ada ni , Lyssa akan laksanakan . Oke ? Oh , yeahh~

Dia tanya :
How to put a widget top of the header?? 

Oh , yeahh . Nice Question . 

Kalau korang tak paham apa itu kan .
Contoh nye , macam dekat bawah ni :

 

Korang ada tak ruang macam tuh ? Tak de kan ?
So , Lyssa datang nak mengajorr nih :)

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget

2. Tekan Ctrl F dan cari kod ini :

<b:section class= 

3. Dah jumpa kan ? Ayat sebaris tu , macam ini kan ?

<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'> 

4. Haa . Then , korang delete that code  , gantikan dekat kod yang ini :


<b:section class='header' id='header1' preferred='yes'> 

5. Sudah kan ? Now , PREVIEW dulu .

6. If tak ada ERROR , you all can save it :) DONE =))

 
Credit To : Wan Hazel

Tutorial : Buat "DaisyPath" Letak Dalam Blog

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ^^

Hai semua . Maybe , semua orang dah tahu .
 Tapi , ada jugak newbie yang tak tahu kan , 
macam mana nak letak daisypath dalam blog !


 





Cara nye , senang sangat !


1. Pergi ke link ini >> http://daisypath.com/

2. Klik je mana 1 yang korang nak ! 
 

3 . Macam Lyssa , Lyssa klik Anniversary

4. Then , pilih mana2 yang lebih selesa . Kalau nak letak kat sidebar , ambih yang mini tuh ..

 

5. Then , pilihlah Scene yang korang Suka . Lepas Pilih , Tekan NEXT !

 
6. Lepas tu , pilih pulak Slider yang korang suka ! Then , TEKAN NEXT lagi ~

7. Akan keluar macam kat bawah ni , Tekan SELECT Bahagian Lyssan kotakkan tu.


8. Lepas tu kan , korang isi macam Lyssa kotakkan di bawah :


9 . Lepas dah fill in , TEKAN NEXT lagi !

10 . Akan keluar macam ini kan ?
 

11. Copy Code yang Lyssa kotakkan kat atas nih :)


Cara Nak Letak Dalam Blog Macam Biasa Lah :

1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

2. Paste kod tadi di ruangan itu . 

3. Then , SAVE ! Cuba tengok hasilnya  . Menjadi kan ? 
 

=SELAMAT MENCUBA!=

Gadis Kidal Meng-Hapdet !

Gadis Kidal Berceloteh...
23/09/2011

.Assalamualaikum ^^


Heyp Semua  . Amacam hari ni ? Sehat tak ? lalalala~
Lyssa selsema lah . Larikkkkkk !!! ~ hehe


Ehh . Hari ni , gadis kidal ni nak hapdet pasal fakta mengenai kidal ! kehkeh .
Nak baca tak ? Nak tahu tak ? Nak hayati tak ? 

JOM !! JOM !! HAHA~

Siapa Budak Kidal dekat Sini ? Angkat Kening Anda Cepat !
YES ! Kita sama lah der . KIDAL ? Apa tuh ? hehe . Tak tau ke ?
Alar . Yang tulis tangan kiri , makan tangan kiri , buat kerja tangan kiri ..
Semua - semua tuh lah ~ hukhuk . 





 
 
 
Jom Kita Terjah Fakta Mengenai Orang Kidal ! hehe ~

  • Sekitar 15-20% penduduk dunia adalah kidal.. termasuk Lyssa lah tu :)
  • Orang kidal tak semestinya parents diorang kidal jugak . huhu
  • Leonardo da Vinci menulis kesemua data peribadinya dari kanan ke kiri (seperti penulisan jawi) sehinggakan sesiapa yang ingin membaca terpaksa menggunakan cermin untuk menterjemahkan mesej-mesejnya.
  • Hari kidal sedunia disambut 13 ogos setiap tahun  << Eh , tak taw pulak aku !
  • Lelaki lebih ramai kidal berbanding wanita . Tapi saya wanita ! hehe.
  • Bagi perempuan yang mengandung , semakin berusia seseorang itu semakin tinggi potensi mendapat anak kidal . Eh . Betul ke ? hehe~
  • Orang kidal mempunyai purata hayat 9 tahun lebih lama dari orang biasa. Macam best je :)
  • Orang kidal seorang yang kreatif.. pandai lukis,tiru sign tangan,cipta kod gitar . BETUL !
  • hampir 5% orang kidal yang maut seluruh dunia disebabkan menggunakan peralatan yang dicipta untuk mereka yang tangan kanan.. (kebanyakkan mesin-mesin besar kat kilang banyak yang pemegangnya belah kanan.. cth gergaji letrik ke,mesin moulding,etc)
  • Orang kidal lebih cepat memproses beberapa rangsangan berbanding orang yang menggunakan tangan kanan. Hal ini juga membuat orang kidal lebih kreatif.
  • Orang kidal lebih mudah menggunakan kedua belahan otak untuk mengelola rangsangan, sehingga keseluruhan proses dan waktu respon lebih cepat.
  • Orang kidal memiliki mental lebih baik saat di usia tua dan saat proses otak secara keseluruhan mulai melambat.
  • Orang dengan tangan kidal relatif lebih cerdas dari pada bukan kidal  
  • Orang Kidal lebih mudah mengawal emosi dibandingkan bukan kidal
  • Orang kidal juga dua kali lebih terampil dalam menyelesaikan masalah dan memiliki IQ lebih tinggi dari orang yang aktif dengan tangan kanan
  • Orang kidal cenderung lebih pantas memiliki kesedaran yang lebih istimewa dan berfikir lebih cepat.  

Kredit To : LunarPurnaMarjuna dan Iezaty

23 September 2011

Tempahan Mengedit Blog Kini Dibuka Kembali ^^

Gadis Kidal Berceloteh...
23/09/2011


.Assalamualaikum ^^

Setelah apa yang Lyssa janjikan dengan korang , Lyssa akan buka Khidmat Meng-edit blog
setelah Lyssa selesai Lyssa punya Exam kan ? Betul tak ?

Ok ! Sekarang memang sudah bukak . Tapi ! Tiba-tiba rasa taaakotttt O.o pulak !
Eee . Kenapa ye ? hekhek . Takot yang order dekat Lyssa tuh belambak pulak .
Jenuhh aihh nak edit blog orang mengikut citarasa diorang satu persatu . 
Yang pasti , seriusly , tak suka customer cerewet . hukhuk Sorry ~

Oke . Betul ni , korang perlukan khidmat Lyssa untuk mengedit blog ?
Boleh Baca Cara Pembayaran dan keterangan mengenai Khidmat tersebut di bawah ini :

Tekan LINK di bawah ok ?

* Lyssa tunggu "ORDER" dari korang ..
BYE~SEmuaa . emuacckkss ~ 

22 September 2011

Kenapa Mesti Aku ? :(

Gadis Kidal Berceloteh...
22/09/2011

.Assalamualaikum Semua ^^


Eh  . Eh . Kecik pulak tulisan Lyssa kali ni kan ? Sorry lah .
Hati tengah sedih ler . Tu yang buat tulisan kecik giler ni . huhu :)
Eh , korang nampak tak ni tulisan sebesar kuman ni ? Kalau tak nampak , 
pinjam Spec Cikgu Bedah . Kata macam ni :
"Cikgu Bedah ! Nak pinjam spec kejap ! Nak baca Entry Lyssa nehh.. "
Comfirm nanti dia jawab :
"Boleh ! Tapi jangan lelama sangat , nanti kang power kerabunan Cikgu bertambah" 
huhuhuhu ~ (saya mula merepekk lah ! abaiikann)

huwaaaa ~ Sedih bercampur hiba plus plus kuciwaa saangat nih .
Kuciiwaa dengan someone ! :'( Kenapa mesti aku ? Kenapa mesti Lyssa ?
Kenapa mesti blog lyssasecret.com ? Kenapa ?

Bermacam-macam persoalan yang bermain dalam kotak fikiran aku nih ?
Daripada 4 hari lepas , 3 hari lepas , 2 hari lepas , and semalam lah ~
Why me ,  sayang .. Why ? Serabut otak . Jenuh nak pikir apa puncanya ?
Lyssa ada buat salah eh ? Ada ke ? But , apa salah Lyssa ...?


Because of my blog "POPULAR" / "FAMOUS" ?? << u said lah ..




Because of that  , u nak hack my blog ke ?
Alahh . My blog . tak sepopular + seterkenal blog yang lain .
Blog Lyssa biasa je . Apa yang terkenal nya ? Huwaaa ~


Sedih sangat bila dapat tahu , 7/10/2011 ni ,
my blog kena hack ! Pliss give me other reason !
If i ada buat salah dekat you  , i really mintakk maaf .
Hope you boleh pertimbangkan balik lah ye . Seriously , Lyssa tak tahu kenapa oh :'(

Buntu pikir pasal ni . Lyssa tahu , u nak hack , mesti lama-lama kan . ?
Err . Lyssa ni bukan boleh .. Tak bukak blog 1 minit . Rasa macam nyawa boleh melayang ooo .
(Saje nak ber-hyperbola sekejap!) Ishk . Ishk .
Macam - macam jenis orang sekarang ni . Teknologi makin canggih .
Manusia makin pandai . Manusia yang lemah ni  , ditolak-tolakkan . Apa nak jadi ni ??
Sedihh ooo :(


^
^
^


He's already enter my blog :'(
 
.
.
.

But . Yesterday he said :
.
.
.




Seronok pulak bila dia kata :
"The War has end" !


BUT ~
.
.
.


Today pulak :


Sodehhhh aku datangg balik lah lepas dapat komen dari dia ..
**But nasib baik , password dia kata tak tukar .
Just nak delete my layout je . Aiyoo . Pening pale lahh :*
But , why nak kena hacked my blog ? Nak test power ke ? Err O.o
Tak payah lah nak mengetest semua benda ni .
Kalau nak test , buat lah blog lain (sendiri) . Why must my blog ?  ~ Sad :'(



21 September 2011

Eh .. Lepas Satu , Satu lah Orang Kasi Doodle Kat Saya . Terharuuu ~

Gadis Kidal Berceloteh...
21/09/2011


.Assalamualaikum ^^

Hai Korangg . hekhek . 
Yeahhh ! Aku dapat Doodle lagi rahh . i loikee  .
Haiyaa . Lepas satu .. Satu yang kasi doodle at aku ye ?
Thanks saangat semua . hukhuk . Susah-susah je ye korang buatkan doodle untuk Lyssa.
Nanti -nanti , buatlah lagi .. Alamak ! Terlebihh sudahh . hahahaha .
Aiyoo . Doodle banyak-banyak pun nak buat apa sayang ? hukhuk .

Tapi , seriusly , memang TERHARU GILA MEROYAN MELOMPAT MENGENGSOT!
Semua ada lah . haha . TERKINJA-KINJA KERIANGAN lah pulak . hekhek .
TERLOMPAT-LOMPAT KESUKAAN jugakk ~

Baru 2 hari lepas .. If tak silap ar kan , Lyssa dapat FREE DOODLES from someone budak comel lote gitu . Tak berapa kenal . Tapi , pernah masuk blog dia . She's kind person .
Rajin plush2 sebab buat doodle segala benda alah nih semua . 
Lyssa pun tak reti nak buat menatang ni macam mana. HAHA .
Setakat yang SIMPLE MIMPLE tu boleh lah . hahahahaha~
Nak tengok Siapa yang kasi ? KLIKSINICEPATKAWAN-KAWAN! 

Ni lah hasil kerja kaki tangan mulut telinga budak comel tuh :) 





 
 
Eh . Eh . Cik Lyssa bertocang main 
Kapal Terbang berbentuk Lebah Omey Omey lah ! eheehee~






 
 
Eh . Eh !! Wahh . Yang ini pulak , lagi menarik !
Lyssa bersama Putra Pritt Lyssa yaw ~ hukhuk ~
Don't Jeles Jeles Semua ! :)


 

Amacam ? Smart Ark ? Jom Comment . huiks~

20 September 2011

Freebies : Background Yang Cute Direka oleh Cik Lyssa Khas Untuk Semua :)

Gadis Kidal Berceloteh...
20/09/2011


.Assalamualaikum ^^

Hai . Hai ! Cepat .. Cepat Ada Freebies nih . 
Seriusly , Lyssa reka CUTE BACKGROUND kat bawah ni sendiri taw .
Special untuk u all semua lah . hehe . Tapi rasanya semua untuk girl kot ?
Sebab warna yang lembut-lembut gitu . If guys nak jugak , apa salah nye kan ? =)

First sekali , pada sesiapa yang ada letak code background sekarang , tak kira lah dekat CSS CODE ke , atau dekat Add a Gadget > Html/Javascript ke . 
Tolong Delete Terlebih Dahulu Eh ? Takot kangg , tak menjadi pulak . hekhek~

Orait . Jom ikot ! ;)
1. Sekarang korang COPY dulu code di bawah :
<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>

2. Then pergi dekat Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

3. Paste kod tersebut di ruangan Html/JavaScript tadi tu . Ok ?

4. Then , yang warna merah = URL BACKGROUND tu , korang boleh ambik URL nya , kat link bawah nih .. kat photobucket Lyssa .  Just Copy Direct Link je ok ?


Ok korang ~ Itu sahaja yang Lyssa dapat tunjukkan ! Nak tengok dengan lebih jelas dan nak banyak warna lagi , boleh lah pergi ke >> LYSSAFAIZUREEN PHOTOBUCKET .

Terima Kasih ! Dah ambik tuh , jangan dok diam pulak . Comment ok ? At least Lyssa tahu ! ehee

19 September 2011

Tips : Shuhh ! Jauhi Akulah Si Penggodam ! Hate Hackers ~

Gadis Kidal Berceloteh...
19/09/2011

Assalamualaikum ^^
(Hasil daripada bacaan Lyssa , Lyssa nak share siket !)

Ok korang . Cepat - cepat . Jom kita halang hackers ! huhu ~ Ok kawan-kawan . Penggodam atau cracker semakin kreatif dalam menggodam kata laluan atau "password" untuk menembusi blog , facebook dan e-mel . Salah satu cara hackers menceroboh akaun korang adalah dengan menembusi "password" yang sememangnya mudah untuk ditembusi . 

Nak tahu macam mana penggodam ni tembus sampai berlubang habess kita punya password ? Nak takk ? JOM Serbuuu ramai-ramai ~ hee~

Cara-Cara Penggodam Menembusi Kata Laluan

Dictionary Attack

Mereka menggunakan kata-kata dalam kamus dan mengkombinasikannya dengan angka-angka atau karakter.

Brute Force Attack

Mereka cuba membuat semua kombinasi mulai daripada aaaa sampai zzzz . sehinggalah beberapa karakter . Sememangnya mereka cukup gigih !
  Personal Information Attack

Mereka akan memasukkan data-data peribadi seperti nombor telefon , tarikh lahir , nama teman , kod post dan sebagainya.


Jenis-Jenis Kata Laluan Yang Lemah

  Kata laluan yang tersaangat lah lemah adalah seperti 123456789 , 000000 , 123456 , asdfg , qwerty , asdf . Ini kerana , ia akan memudahkan penggodam untuk mendapatkan kombinasi ini pada password korang tuu . 

  Menggunakan kesemua dengan huruf kecil .

  Menggunakan kombinasi kata dan angka misalnya cinta9 , mika92 .

Menggantikan huruf dengan karakter , misalnya s@y@ng . 


Dah tahu semua tuh kan ? So apa lagi ! Cepat pergi tukar password yang sesusah sesumpah cepatt !! Errr hehe~ Now , Lyssa nak bagi tips ciket untuk elakkan dicerobohi penggodam . 

Tips Elak Dicerobohi Penggodam

Kata Laluan Daripada Kombinasi Alphanumberic dan Karakter
Wajib ni ! Buat kata laluan korang dengan menggunakan kombinasi alphanumberic dan karakter seperti "><,?/;}]! atau cari kata laluan yang selamat yang ada di Internet seperti pctools.com . Ada software menggodam yang menggunakan kaedah brute force untuk meneka kombinasi username dan kata laluan . Ada juga di antara kita dengan menggunakan nama penuh , enam digit awalan dalam mykad , tarikh lahir seseorang atau perkataan popular sebagai kata laluan . 

Elakkan memberitahu maklumat peribadi
Dalam akaun Facebook , dinasihatkan agar korang tidak memberitahu maklumat diri korang dengan terlalu terperinci . Cukup sekadar nama dan alamat emel.

  Kerap Tukar Kata Laluan @ Password
Kadang-kala penggodam memang sudah memasuki facebook korang , jadi korang perlu mengambil tindakan dengan menukar password secara kerap kalinya bagi menyukarkan penggodam ini daripada memasuki kembali akaun korang dan menggodamnya .  Pastikan password korang tu  kuat / "srtong" ! << Wajib ni


Psst : Kalau ada lagi tips menarik yang boleh dikongsi / tambah , just leave your comment ok ? Muahhx !~

Dipetik dan Diolah dari ;  REMAJA :)

Thanks Apit Sebab Buatkan Doodle Kat Lyssa . Yuhuuuu ~ Korangg !! Korang !! Jom Usha !

Gadis Kidal Berceloteh...
18/09/2011

.Assalamualaikum Semua !~

Ehh . Ehh . Lyssa dapat Doodles Comel Daripada Apit taw ? Kenal tak siapakah gerangan lelaki itu ? Alarr . Salah satu rakan blogger Lyssa lah . Kalau still tak kenal klik banner ni !



Mesti kenal punya . Banyak Tutorial pasal Photoshop . Syiokk abess wehh .
Kalau rajin follow erk . Tak rugi pun . Seriusly ! :) 

Eh , oke . Malam semalam , Lyssa dapat doodle tu . Terkejut , dia buat lagii doodle kat Lyssa . Before ni , dia ada buat jugak . hehe . Oke , doodle yang Lyssa dapat malam semalam , ni haaa. Tengokk ! Comel kan ?
 

HEHE. ok . Siap ada Qaseh lagi ! Kucing kesaayangan Lyssa tuh . Omeyyy nye !
Apit , aku jeles GILA tengok kaw buat doodle secomel ini ! Ishkk . Ishkk ~ 
 

Okengggg ~ Yang bawah ni pulak , Vector Illustration muka Lyssa ~ Err . Sama takk ? hehe.
Ehh . Kaw ! Jangan jeless lah . huikss ~ Amacam ? 



Huhuu . Jeles lewtew . Diam jer. hehe . 
Oke , yang bawah ni pulak , 1st doodle yang dia buat . Agak tak menjadi bahagian mata !
Tapi , it's still cute . kehkeh . i loikee ~


p/s : So , macam mana ? Apa pendapat korangg ? Pandai kan apit buat doodle ? Omeyy cgt !
Jom Follow APIT ! <<

18 September 2011

Aku Paksa Ni ! Kau Mesti Beli Jugakk ! Aku Mula Mengganas !

Gadis Kidal Berceloteh...
18/09/2011

.Assalamualaikum ^^

ENTRY PAKSAAN ! :
LyssaSecret Mula mengganas . Acukan pistol kepada bloggers !
TidAaAaakKk ! Jangan bergerak semua .

Anda ditahan ! Ditahan dan dipaksa oleh Lyssa Faizureen a.k.a Lyssasecret

Untuk  BELI INI !  Jom serbuuuuuu  !!!!~~~~

17 September 2011

Tak Suka Bila Jadi Benda Nih ! Apa Perlu Aku Buat ?

Gadis Kidal Berceloteh...
18/09/2011


.Assalamualaikum ^^

Hai Semua . Dah Dinner ke ? Blurpp ... Alhamdulillah Lyssa dah kenyang ni . Baru perkena bihun sup yang Lyssa buat semalam . Ada lagi hari ni . Perhabess .Sedappp ooo ..  lalalalala~
Hekhek . Korang amacam ? Makan pe ? kehkeh . makan tuh leklok . Jangan tercekik lak . Parah kangg.

Berbalik pada tajuk Lyssa kali ni kan . Ehem.Ehem. 
" Tak Suka Bila Jadi Benda Nih ! Apa Perlu Aku Buat ? "

Grr .. ! Nak tahu ke jadi apa ? Memang menggeramkan taw takk ?? Korang pun Lyssa rasa pernah alami benda ni . Bukak je dashboard konon-konon nak lah tengok korang semua ni hapdett apa . Tengok-tengok keluar benda nih ! Tak ke sakit hati ?

 

Argh ! Menyakitkan hati betul . Baru je bersemangat nak BW blog korang . Nak Comment-Comment Entry korangg . Tapi , apa Lyssa dapat ? Ishk . Asal bukak dashboard je jadi macam ni . Kengkadang tu mencikk sungguh bila jadi macam taw ?

Bagi yang PRO + PAKAR dalam blog ni kan ? Tolong Lyssa boleh ?

HELP ME ! Macam mana Lyssa nak baca entry yang korang hapdett nih ? Hmm :'(