Home
tutorial
Tips-Tips

30 December 2011

Lyssa Tekan Cashout Yer ? 1 ... 2 ... 3 ... ! :D

Gadis Kidal Berceloteh...
30/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v




Eh , tengok lah . Hari ni dah 30hb . Cepat nya masa . Wahhh . Tak sangka . Dah hujung tahun dah gamak nya . Esok dah 31hb . Babai 2011 . Aku nak jumpa 2012 pulak . kehkeh :)


So , dengan tak sabar - sabar nya , Lyssa nak cashout Churp - Churp Lyssa hari ni ! Oh yeahh . Lyssa Tekan ni .... 1 .. 2 .. 3 .. "CASHOUT!" . Yes . Alhamdulillah . Nanti , bila dah dapat duit tuh , Lyssa belanja korang makan choki2 setiap orang ye ? HAHA :)


Nak tahu tak , berapa yang Lyssa dah kumpul ? Err . Start kumpul Lyssa lupa lak bila . Tapi , tahun ni lah . Bulan 8 kot . =)



Itulah hasil yang Lyssa dapat kumpul selama ney  . Cukup lah untuk buat duit poket ! HIHI :D
Korang nak jugak ke ? Boleh je , kalau nak daftar , boleh ke ENTRI INI :)


Psstt ..Lyssa tak mampu nak taip banyak - banyak ni . Tak sihat . Muntah je keje :(
Nanti , Lyssa dah oke , Lyssa UPDATE lagi ye ^^ Byee =,=




29 December 2011

'End Year Mega Giveaway '

Gadis Kidal Berceloteh...
29/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Ponn .. Ponn .. Ponnn . Kerete kecik molek tompang lalu ! Mari - mari naik kereta bersama Cik Lyssa Secret a.k.a Lyssa Faizureen yang kuat berceloteh bagai ! =.= haha . Panjang nya ayat kau Lyssa . Whatever !


Tengah - tengah petang rombang ney . Saya , Lyssa Faizureen dengan hati yang ikhlas nya ingin meng-joinkan diri ini dalam 'End Year Mega Giveaway '.


Hebat GA niy  . Lyssa tertarik dengan hadiah contact lens tu . Wakaka =,=
Klik Banner untuk join !

Senarai Hadiah
  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
  2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
  3. 3 hermes purse  dari >SINI<
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :) 


*Apa kata kalau korang join sekaki pisang . Mana tahu , korang yang bertuah ! Hape lagi ? UPDATE cepat yer :)


TARIKH TUTUP : 31 DISEMBER 2011



 

28 December 2011

Antara Artis Yang Tersesat Masuk Mimpi Aku ! HAHA :D

Gadis Kidal Berceloteh...
28/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


(Baca lah anda entry ini , kesemuanya . Terima Kasih)


Err  . Kejap nak tanya ! Korang semua ni pernah alami mimpi tak ? Tipu lah kalau cakap sorang pun tak pernah mimpi kan ? Semua pernah ! I know that . Basuh lah kaki seberandah mana pun . Air bertimba - timba pun . Tetap ada jugak mimpi tu . haha . Tak lari mana . Mimpi tetap mimpi . But , not everyday right ? Okey . 


Same too me . Lyssa selalu jugak mimpi . Mimpi menyeramkan ? Jarang - jarang sekali . Kebanyakan nya , Lyssa selalu mimpikan keluarga Lyssa je . Tak de lah nak mimpi burok2 or pelik2 . Alhamdulillah . Tapi yang pelik nya sekarang ni , Lyssa banyak kali juga mimpi artis - artis tempatan yang ada di Malaysia ni . Tak kira lah , dia tu penyanyi ke , pelakon ke . Memang banyak kali dah . 


Lyssa ingat lagi , 1st time Lyssa mimpi artis masa Lyssa umur 5 tahun ! Nak tahu siapa artis bertuah tu ? HAHA . AWIE ! Kenal tak ? AWIE penyanyi rock kumpulan Wings tu . kahkah . Tuh baru umur 5 tahun . Dah pandai nak mimpi retiss . kahkah# Pelik benorr .


Macam - macam artis dah yang tersesat masuk mimpi Lyssa ni . Sebelum tahun 2011 .. Dato' Siti Nurhaliza , Erra Fazira , Amy Search , Nabila Huda , Syamsul Yusoff ! Haiyyy . Serius . Banyak betul yang tersesat . Banyak lagi sebenarnya . Lupa dahhh . Kehkeh#


Tapi , baru - baru ni , lagi syokkk ! Ada 3 pasangan dalam mimpi - mimpi Lyssa dalam bulan 12 means Disember 2011 ni lah . Ishk ! Tersangat lah pelik . Tapi , apa yang bertambah pelik nya . Muka dalam mimpi tu , muka retis tuh lah (heroinnya) . Tapi , watak Lyssa sendiri . hahaha . Pelikkk ! =.=





Okeyy . Ini lah antara gandingan retiss yang tersesat masuk mimpi Lyssa tu . HAHA :)

1.  Nora Danish dengan Adi Putra ( Cerita Tentang Dhia)

2. Yana Samsudin dengan Shaheziey Sam ( Movie Bini - Biniku Gangster)

3. Fasha Sanda dengan Johan Ariff ( Cerita Cinta Elysa)




Perghh . Lyssa berlakon dalam tu , Tapi muka heroin .. Watak Lyssa . Grr . Tak paham betul . Kenapa Lyssa asyik mimpi artis je heh ? Ada makna ke disebalik semua neyyy ? Ntah . Lyssa pun tak tahu ! hahahha =)


p/s : Adakah suatu hari nanti , aku bakal jadi retis jugak ? Ah ! Merepek lah . haha :)
 

Jom Skodeng | 7 Blog Pilihan Lyssa Faizureen Disember 2011

Gadis Kidal Berceloteh...
28/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v





Buat pertama kali nya , Lyssa nak post mengenai blog pilihan Lyssa . Tapi .. Lyssa pakai pilih je pun . Secara rambang .. Secara rawak .. So , jangan gaduh - gaduh . Itu semua nasib korang okeyy ? Kang ada pulak yang nangis guling - guling pulak kan ? Ta mo gitu (!) HEHE :)


Okey . Kalau korang tanya .. "Kenapa Tujuh je ? " Haaa . 7 orang sebab Lyssa SUKA NOMBOR TUJUH ! :) Eh , suka ti saya lah nak berapa orang . Ini entry saya . Ini blog saya . Awak tak de hak ! hahahha :) #kidding .


Okey -2 . Kita teruskan ye :) Kalau rasa nak tengok , tengok lah . HEHE . Kalau rasa nak follow , follow lah . Kalau rasa nak say "HI" kat shoutbox dia . Ikut suka korang lah . hahaha :)


Intan Noramanda Aina bt Kamarulzaman. sedang menuntut ilmu di UiTM Negeri Sembilan dalam jurusan Bisness Study,tahun akhir. berusia 20 tahun. berasal dari Sungkai,Perak.


Diya hehehe berumur 24 tahun .. saya berasal Johor, menetap pun kat johor ok..


Saya blogger yang bernama Zainick. Son of Abdul Malik. Berusia 15tahun form3 2011
Seorang yang comel ? dan ceria . Suka berkawan , suka berlawan ?


4. http://bintangsantex.blogspot.com/
Name sbnr yana yg diberi dn diiktrafkn oleh my mum's n dad is nurziyana , xya name pnuh la ye !cukup stakat itu , huhu ~umo yana 15 taun , bdak lpasan pmr , ngee ~stay kat phg drul makmu.


5. http://diyanarauzi92.blogspot.com/ 
> Nur Diyana bt Md Rauzi> 19 Tahun> 5 Ogos 1992> Kluang, Johor


6. http://tengkuiji.blogspot.com/ 
My realname is Mohamad Hafizi Lut bin Mat Jusoh. Tengku Iji tu nama pena sahaja. Seorang pelajar Diploma in Medical Sciences di Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) di Kepala Batas, Penang. Asal Kelantan tapi rumah di Johor. 


7. http://ccicutewatermark.blogspot.com/
Cci ni sudah pon berkahwin dengan zulhanin md rebi dah kawen selama 7 tahun..mempunyai 2 orang cahaya mata..

Sekian :)


Wordless Wednesday #6 | Cincin Idaman ! Ada Sesiapa Nak Tolong Belikan ?

Gadis Kidal Berceloteh...
28/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v





Balik Kampung Pulak Dahhh ?

Gadis Kidal Berceloteh...
28/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v





Seperti mana yang korang tahu , Isnin lepas iaitu 26/12/2011 Lyssa baru jer sampai Penang . Baru je melekat dekat rumah Lyssa ini kan ? Tupp .Tuuup . Tuppp . Mama cakap :


"Ehh , apa kata jom kita balik kampung nak ?" 


Hati Lyssa dah mula runsing .. Bukan hape . Lyssa pikir pasal blog Lyssa ni lahh . Dah lah lama dah tinggal . Ni pulak nak kena balik kampung ? Tu haaa . Kampung Lyssa dekat Tapah , Perak nun ! Boleh ker Lyssa nak online . Ishk# Berapa hari pulak lah dekat situ . Pikir punya pikir .. Lyssa dapat satu idea untuk bertanya :


"Ma , kalau kita balik kampung , Si Qaseh macam mana ? Dengan anak-anak dia lagi??"


Mama terdiam . Lyssa mula tersenyum leborrr . Tiba - tiba mama mengeluarkan suaranya :


" Lahh . Tak pe lah . Abah tu kan ada . Abah cuti keje lagi . Kita pergi lah 3 orang . Lyssa dengan Nynna . Adik , kalau dia nak ikut . Sukati dia lah . Kita 3 orang pun boleh kan ? Cuti - cuti ni , rugi kalau tak balik kampung . Nak jumpa opah kamu lagi . Si Qaseh tu , biarlah abah kamu yang jaga .  " 


Err . Boleh pulak macam tuh . Lyssa terkaku 10 saat ! Tak terkata . Fikiran dok terbayang - bayang blog akan BERSAWANG - SAWANG tak lama lagi . Esok dah nak balik kampung . Hari Sabtu , balik penang balik . Aiyoo . Tidaaakkk . Kesian blog ni kena tinggal lelama ~ 


Tapi , best jugak kalau balik kampung . Dah lama dah rasa suasana kekampungan ni  . Sejukk . Nyaman . Ye lah . Bila lagi nak rasa kan . Time cuti-cuti macam ni syokk . Daripada terperap dekat rumah ni , lebih baik keluar dari dunia sendiri . Ye tak ? Blog ? Hmm .
Tak pe . Dekat rumah makcik pun boleh online . Sebelah je dengan rumah opah tuh . kehkeh# Itu pun kalau boleh . Kalau tak boleh , abis kena cepukkk oleh makcik-2 sekalian . huhu * 


p/s : Nak lawat sekali tempat lahir Lyssa . Batu Gajah , Perak :) 

 

27 December 2011

3rd Day | Trip To Langkawi (26/12/2011)

Gadis Kidal Berceloteh...
27/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Okeyy . Bagi sesiapa yang terlepas . Boleh baca entry di bawah ini :
 
Ok . Kali ini , Lyssa nak UPDATE untuk hari yang ketiga punya . hihok! HAri Terakhir Lyssa berada di Pulau Langkawi . Tak banyak sangat gambar kot !  >.<  Biasa - Biasa je :)
Hanya sekadar nak share dekat korang je . Okeyy ? =.= 


Hari terakhir ni , boleh bangun lambat ciket . Sebab tak berapa banyak sangat destinasi nya . Pagi - pagi lagi dah siap keluar makan ROTI CANAI 3 ketul kat kedai mamak Nasi Kandar :)


 
Adik Lyssa cakap : "Akak ! Muka akak bulat lah . Macam Coklat Smarties !"
Weyy  . Adakah benar apa yang adik Lyssa cakapkan tuh ? Err :( 


 
Dah abis makan dah . Sekarang waktu nak bertolak melawat tempat lain .
Haa . Kalau nak tahu , tuh lah kereta SEWA Lyssa . kehkeh :) Best >.< 



Okeyy . Dah habis ber-posingg . Sekarang , Lyssa on the way nak ke Kota Mahsuri . Tempat paling bersejarah di Langkawi . Rugi tak pergi . Jom serbuuu >.< hikhik*

 
Pintu masuk . Dah rasa macam masukk ke zaman dulu -  dulu pulak . =,= hhehe~


 
Eh .. Mama bajet Retis ! HOT gitu . kehkeh . 
Ehemm .. Ehemmm .. Tuh . Macam kenal je baju ! :)
Anak beranak sama size ... =]

 
Lyssa SUKA SUKA SUKA gambo yang ini ! :) Anda pun suka ? lalala~ Kita sama !


 
Haiyyy . Kat pokok pokok pun jadi nak posing ea , dik ? :)


 
Heyy Cik Nynna . Awak pun sama ? kehkeh >.<

 
Rasa macam orang dolu - dolu pulak . kehkeh :)
Best kalau dapat rumah macam ni . Sejukkkk je ^^ 


 
Telaga Mahsuri ! Sedap Air nya . Manis je :)
1 duo hengget . kihki :) 
 
 
Mama ... Gadis Ayu gituhhh . kehkeh # Sayajeles :)
Aiyy . Dengan mak sendiri pun nak jeles ke hapoo ? haha .

 
 
Dah sedekah duit tuh , sedekah lah sekali Al-Fatihah ye .. :)


Posing lagiiii ? Haiyyy . Tak habis - habiss . HAHA :)




Okeee . Dah habis posing kan ? Jom lah kita makan ! Lapaqqqq nih :)

 
 
HAHA . Selesai makan dah pun. kihki >.<

 
 
Makanan tuuu . Haihhh . Membazir betul lah . 
Hakuu lah tuhh , tak abis makan . Sakit perut ! HAHA :) 


Okeyyy . Dahh . Dahhh . Now , melepak pulak di Eagle View .. iaitu di Dataran Lang .
Besawwww Helang nye . hikhik#
 
Posing di pintu masuk ye :) Peacee (!)

 
 
Besawww lagi Helang dari Orang . kahkah#
Okeyyy , haku fendekkkkk :(

 
Errr . Tengokk yang duduk tuh . Bajet AYU ahh !# Haishh >.<



Hikhik . Udah udah lah tuhh . Semua tempat dah pergi . Masa untukk pulangg . Tiba di Airport , hantar kunci kereta . Tunggu flight pukul 7.55 malam . Okeyyy . Pulang lah kami ke Penang . Sampai Penang pukul 8.30 malam .


HUHU . Okeyy  . Macam mana ? Ada feel tak ? Rasa macam berada di Langkawi takk ? Tengss semua sebab menghabiskan masa korang baca dan tengok semua gambar yang Lyssa upload kan . kihkih *
 
Sekarang ni , comment lah apa yang patut ekk ? :) Muahxx u ollss >.< 


2nd Day | Trip To Langkawi (25/12/2011)

Gadis Kidal Berceloteh...
27/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v



>>>> Sambungan daripada ENTRY YANG INI :)


Huwaahhh . Nampak nya ada yang ternanti - nanti Lyssa punya entry seterusnya ya . Iaitu entry ini lah . Okeyy . Kali ini , Lyssa nak share dekat korang gambar - gambar untuk hari kedua Lyssa di Langkawi . Fuhhh . Memang banyak sungguh ehh ? kikihkih . Biasa lah tuhh . Kata #GadisGILALensa!! tak gitu ? HAHA :) Okeyy . Kita mula .. Let's GO !


Pagi - pagi lagi , mama dah gerak kami untuk mandi . Err . Perlukah Lyssa cerita benda ni semua ! Ehh . Harus lahhh :D haha . Dah bersiap . Kita perkena sat , ROTI CANAI 6 ketul ! haha . Jap , breakfast pun , kena hambekk gambo tau ? >.<

 
Tak kira di mana aku berada .. Tetap nak hambek gambor ! HAHA:)
Itu GEDIK namanya . kehkeh# 

 
Wehh . Landak wehhh .. Landak ! HAHA . Mana ??? XD
Tu haaaa . Tak nampak ? Dah sah rabun neyy ~
 
Okeyy semua . Now dah habiss makan dah . Sudah tiba masa nya sekarang .. Jalan - jalan cari VAN ! Alarr . VAN untuk ke jeti . Ambik boat ... "ISLAND HOPPING" ! Syiok weh !!!

 
Sedang mancari - cari VAN . Di manakah dikau wahai Van ku sayangg ? :)


Ok . Bila dah jumpa van , maka naik lah dahku semua van tersebut . Bawak lah ia ke jeti dan tunggu lah kami bot untuk tiba . (Ayat tertonggang tonggeng) ! Pedulikkan ! :)


 
Maka , setiba nya aku di JETTY . Tak lain tak bukan bergambar lah saudari Lyssa ini di mana2 yang di suka . Biasa lah .. GadisGILAlensa lah katakan .! hahaa :D


 
Dah ada dalam bot dah . Ada macam kembar seiras lain mak lain bapak tak ? HAHA

 
Teringin jugak mereka bergambor ! HAHA :) Biarinn ~ >.<



Bergerak lah kami destinasi pertama kami ! Lyssa ambik yang ada 3 pulau tu . Pulau pertama , Pulau Beras Basah ... Then , Pulau Singa .. Kemudian Pulau Dayang Bunting . Kemain laju bebenor bot nya . Sampai terhinjut - hinjut abis pungkuq Lyssa ni haa . HAHA . Dah rasa macam naik kuda pulak dahh ! HAHA :) Gerrr . Hilang abis siapa yang ada penyakit buasir tu . wakakakaka :)


LOCATION : Pulau Beras Basah

Errr . Papa ! Mama ! Aksi romantik ke tuh ? HAHA :)

 Besauu nye pokok neyy ! Akar panjang2 oOoo .

Tengok kat belakang tu . Jangan tengok yang depan ! Ramai GILA orang kan ?
Bukan orang GILA lah . haha . Biasa lah tuh , musim cuti . Mana tak ramai~
 
  Love this PICUTE damn much ! Kau hadoo ? haha .

 
 
Cehh . Habis romantik lew tew . kahkahkah XD


 
Gaya bebas . Lyssa biasa lah . Hidup dengan PEACE jer .
Hoiyyy . PEACE yo (!) hukhuk# 




Next LOCATION : Pulau Singa ! Kasik itu burung Helang Makan ! :)



 


Next LOCATION : Pulau Dayang Dunting 


 
Tengok tu . kebuntingan perut nya . Memang sah sah nampak ohh (!)
Kepala , dada , perut , semua nampak real2 kan ? :) 


Next LOCATION : Tasik Dayang Bunting


 
HEHE . Sampai dah Tasiknya ! Kena mendaki pulak . lalala :)


 
Mendaki weyhh . Punya lah jauhh ! >.< Tak kisah lah .
Asalkan sampai tempat nya :) Boley rendam2 kaki . HEE ~ 

 
Angan - angan jadi model kot ! HAHA :)


Errr . Dia pun nak jugakk ek ! Adik Lyssa . Fitzz nama dia :)


Okeyyy . Selesai sudah pengembaraan kami di Tiga pulau tersebut . Maka , pulanglah kami ke sarang . Masa untuk mandi dah bersiap ! Whoaa . kehkeh :)


Sekarang , Lyssa nak ke destinasi seterusnya . Langkawi Cable Car ! . Fuhh . 1st sekali Lyssa nak cerita dekat korang ni . Nak tunggu untuk naik tuh , memang mengambil masa yang lama ooo . Dalam 2 jam mungkin . Punya lah ramai orang. Haishh . Tak terkata . Nasib lah last - last dalam jugak naik . kihkih :)



 Posing .. Jangan tak posinggg . HAHA :)


 
"Kini anda berada di 700 meter" Seramm Sejukkk :)

 
Wife & Husband berbaju merah . Ho yeahh (!)


Mama like a "baby" . Comel (!)



Okeyy . Dah ... Dah ... Tutup cerita . Masa untukk balik ! . Yeayy . Rehat kejap . Malam kang nak jalan - jalan pulak en ? hikih# Okey . Malam sudah . Papa and mama Lyssa nak keluar ke SPA . Urut - urut badan . Kami bertiga apa lagi ! Enjoyy lah . hikhik* 

Kami bersiap punya lah lama . Yang Lyssa ni tak tahu nak pakai baju apa . Lyssa pun try lah pakai baju ni ...


 
Dah macam ular dah Lyssa tengokk ! HAHA . Tak jadi lah nak pakai macam ni . 
Kang tak pasal - pasal kena makan dek helang . kahkah# 


Oke . Tukar baju lain pulak lah . haha . Pakai yang biasa2 je . Kami pun keluar g makan . hihihi :) Lepak - lepak kat Chenang . Snap - Snap picture lah . HHEE~





 


 HEHE . Itu je untuk entry kali ini . kihkih . Banyak benor gambar . Tanya lah apa - apa . Komen lah mana 1 yang nak komen . Lyssa akan jawab jugak dalam entry di ruangan komen ini . kihki :)


Ini baru hari kedua weyhh ~
 
Nantikan Entry Seterusnya .. 3rd Day : Trip To Langkawi ! :) =Last Day lah . Akan Lyssa update malam nih  Yeyyy >.<