Pemergian Kucingku Membuatkan Air Mataku Mengalir Tak Henti ! :'(

Gadis Kidal Berceloteh...
26/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Tepat jam 1.00 petang , 26 Januari 2012 . Tengah Lyssa kusyuk dok ONLINE :

Adik : Maaaa ...  Miky mati ! 

Lyssa & Mama : Hahhh ? Betul ke ?? Mana ?


Dengan pantasnye , kami keluar rumah . Adik Lyssa tunjukk . Tu haaa..


Lyssa : Astagfirullahal'azim ! 


Tertelan habis air liur Lyssa haaa bila tengok kucing Lyssa , Miky dalam longkang depan rumah Lyssa . Dengan ada air longkang nya , Miky yang berbadan gomokk terpelangkup dia dalam longkang tuu . Waaaaa . Kesian GILA kot ! Tak sampai hati Lyssa nak tengokk.

Seriusly , nampak je terus air mata Lyssa mengalir deras .. Waaaaaa ... Mikyyy !!!!!!


Maaa , Kesian nya dekat dia . Betul ke dia mati tu ? Dikk . Betul ke Miky mati ? Tu kenapa air longkang tu kat hidung dia berbuih-buih lagi ? Hmmm ..


Lyssa pun panggil lagi . Miky !! Miky !! Miky !! 


Memang sah , dah mati . Keras semacam je . Tak sanggup dah Lyssa tengok . Macam mana ni ? Hm . Mama pun dah mula dah mengalir air mata dia . Lyssa tak sanggup nak tengok dah . Mama kata , tanam je lah dia kat belakang rumah . 


Hmm . Walaupun Lyssa tak de lah rapat sangat dengan Miky tu , tapi tengok keadaan dia mati tu , sedih giler ah . Miky paling rapat dengan adik Lyssa je . Tapi , kuat betul adik Lyssa . Tak menangis pun . Biasalah , lelaki ! Hmm .


Banyak kenangan Lyssa dengan Miky . Lyssa bela dia dari kecik lagi . Sampai sekarang . Kenangan hanya tinggal kenangan . Lyssa tak nak pikir sangat . Kang mata membengkak terus tak mau keluar rumah 1 tahun . Fuhh ! Setahunn tuuu ~


Waaa . Bila adik Lyssa angkat Miky keluar dari longkang tu . Erhhhh . Tak tahan Lyssa tengok . Dia jadi keras ! Mata sebelah  putih je nampak . Sebelah mata lagi , macam dah nak terkeluar . Hidung dia berdarah semua sebelah kanan . Lyssa musykil ! Dia mati sebab apa agaknya ? Orang langgar ? Dia terjatuh ? Atau dia sakit ? Tapi , tak pernah nampak dia sakit pun ! 


Hmm . Sedih sangat2 ! Hari-hari tidur dengan Miky and Qaseh ! Malam ni ?? Waaaaa.  Menangis lagi ! Tak sanggup dah nak pikir . Qaseh tak de perasaan ke ? Kenapa dia tak menangis pun . Kawan karib dia oke . Main sana sini . Air dok menitik dah ni . Sabar :(


Ni lah gambar Miky tuu .. (tinggal kenangan....)







 
Miky cakap : Hoiyyy . Menguap tutup mulut lah , Qaseh !!



Lyssa tahu , bagi korang . "Kucing je pun" . Tapi , bagi Lyssa yang pencinta kucing ni ? Allah sahaja yang tahu .. :(

Sekian sahaja :)

Terima Kasih Sudi Baca . Harap Komen =)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

202 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini «Oldest   ‹Older   1 – 200 of 202   Newer›   Newest»
Carmen Swift
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:39 PM delete

Ala, llysa... Redha je la... Jangan sedih lama lama kayh??!!

avatar
Zhyzhy Chin
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:40 PM delete

Inalillah, sabar yea kak lyssa.

avatar
Cikpuan rara
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:40 PM delete

sama mcm adik rara lah.kucin mati dye nanges mcm mati laki.yelah kuciing kan binatang kesayangan rasulullah.

avatar
January 26, 2012 at 2:40 PM delete

Sabar ye Kak Lyssa . Ta pe ta pe . Akak still ade Qaseh kan ? Buat pengubat hati? Sabar taw . :-)

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:41 PM delete

kecian kak lyssa...hmm sabar jew la...:(

avatar
Meyya Bella
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:42 PM delete

Bersabar ya Kak Lyssa , mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ni ;)

avatar
aPPle97
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:42 PM delete

rupe miky sme je mcm rupe kucing sye...
:'(

dy pon da mninggal....
:'(

avatar
January 26, 2012 at 2:42 PM delete

akk , bwk byk2 bersabar tau. sy pun penah alami keadaan sama mcm akk ni... tabahkan hati kak.. sy thu akak sy ni kuat.. :')

avatar
PutryAin
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:42 PM delete

jgn sedih.. kite yg hidup perlu truskn khidupn kay

avatar
January 26, 2012 at 2:44 PM delete

Sedihnyee kak :( Adek pon pencinta kucing jugak. Akak sabar ehh? Allah lebih sayangkan dia :') Serious adek nanges baca entri akak nih.

avatar
January 26, 2012 at 2:44 PM delete

sabar ye kak lyssa, qaseh kan ade.:)

avatar
Wani Omar
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:44 PM delete

sedih lah . kita tak boleh dengar pasal kucing mati , kena dera . sedih sangat :(
sabar ye kak lyssa . dah ajal dia .

avatar
January 26, 2012 at 2:44 PM delete

sabar je lah kak lyssa. nak buat macam mana. benda dah jadi.

avatar
Ida Nichkhun
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:45 PM delete

Sabar lha ye akak lyssa ..
sye pun sedih :(

avatar
SpidermanHere
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:45 PM delete

Sedihnya, lagu Kak Lyssa lagi membuatkan mood sedih. Lina pun baru kehilangan 2 ekor arnab ;(

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:45 PM delete

Sedihnyea , kak Lyssa sabar yea :'(

avatar
KHAIRUNNISA
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:45 PM delete

kesian kucing akak tu...

avatar
Niel
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:46 PM delete

Ya allah.
sedihnye :(

avatar
Echa Most
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:46 PM delete

Kak lyssa .. saya dpt rase mcm mne prasaan kak lyssa . saya pun jadi cm tu . tapi , parent saya kata , biarlah dia pergi .. dah sampai ajal nak buat cam na ...

avatar
nasha sanza
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:46 PM delete

sedihnya....sabar ye lyssa....lyssa kan tabah...;)

avatar
edy Allah luv
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:46 PM delete

lyssa. sedihnya! Kita tahu, sebab kita punya kucing pun baru mati. sedihnnyaa :'(

avatar
Ayyn Yayien
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:46 PM delete

Kesiannya diee . :'( , comell nya die , siann dieee :'(

avatar
mankete
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:47 PM delete

sian miky.. ajal dia dah tu.. yup man pon ada bela kucen kat rumah..

avatar
January 26, 2012 at 2:47 PM delete

Kesian Miky. Comel gila dia tu :'(

avatar
January 26, 2012 at 2:47 PM delete

Kesian Miky. Comel gila dia tu :'(

avatar
syazliyana
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:47 PM delete

sabar ye..kak lyssa... semuanya mesti ade hikmah..anyway, kucing kak lyssa cute la.. sorry membuatkn kak lyssa teringtkan kucing kak lyssa..

avatar
Putri Nadia
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:47 PM delete

Sabar eh Kak Lyssa. Dugaan tu.

avatar
puteri aida
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:48 PM delete

weheee ^^
mengalir air mate aida bace entry kak lyssa :) kebetulan , kucing aida baru jeh hilang :'( taknak egt sgt ler ~ kunx mgler ae mate -,- btw , itee same lhaa . pencinte kucing ! hewhew ^_~

avatar
January 26, 2012 at 2:48 PM delete

terbayang qiqi mimie pulak camtu..0.o..nangez gle2 kowt..='(..mimie faham ap yg kak lyssa rse..

avatar
Syaqirah
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:48 PM delete

Hari tu , saya menangis sebab arnab saya mati . Saya baca post Lyssa pun nak nangis :'(

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:49 PM delete

Sedihnya..:( Huuu.. saya pun suka sangat kat kucing..Miky comel sangat :')

avatar
January 26, 2012 at 2:49 PM delete

Kesiannyaa :'( sedih . bersabar okay k. Lyssa! semua ni Dugaan dariNya ;)

avatar
January 26, 2012 at 2:50 PM delete

sedih pulak saye bace cerite kak Lyssa..bersabar ye..agaknye ade tempat yang lebih baik untuk die...BTW sayang pon pencinta kucing ! :)

avatar
miszfyeza
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:50 PM delete

lysaa , kita pun penah sedih kucing mati , sedih gila btw muka kucing lysa yang miky tu mcm kucing fyza yang hilang . putih namanya :(

avatar
Eyra
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:50 PM delete

aww~ poor kitty ;( sy klw bab kucing ni mmg sdih nk mampos >.< kucing sy pn nma dia Miki~ RIP Miky ;(

avatar
NOVA
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:51 PM delete

waahhhh... sedih nyer... :'( saya yg baca pon ngs.... huk huk...

avatar
Monalyn
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:51 PM delete

ciannya,kak sya pun pencinta kucing..dengar cerita kak pun sdih sdah...

avatar
afyqa izzati
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:52 PM delete

kesian kak lyssa . sme mcm kceng sye jgaak BLINK mti kracunan .. huehue . sedehh kot .

avatar
Miss Thia
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:52 PM delete

Hm , sedihnyaa keadaan dia mati :(
Kalau mulut berbuih maybe racun sebab lepas termakan racun terus dahaga . Tapi tak pasti :\

avatar
aimie
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:52 PM delete

Sabar kak lyssa :'( kita pulak yang rasa sedih kat sini .isk isk

avatar
January 26, 2012 at 2:52 PM delete

Kesian kak lyssa !! comel kucing tuh !! kitew adew bele rabbit ta sampai 3 minggu dh maty !! tah apew die kene ..?? nk kate ta bagy makan bagy nk kate ta bagy minum bagy ...

avatar
January 26, 2012 at 2:54 PM delete

Walaupun kucing , Sara ucapkan takziah lah yeah kat kak lyssa , harap kak lyssa redha dengan permergian kucing kak lyssa. Harap bersabar :(

avatar
dyna
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:54 PM delete

kesiannye! comel lak tu kucing kak Lyssa... huhu.. Dyna pernah kucing kesayangan Dyna mati... Dyna nangis sampai merah mata... Dyna tanam kat laman umah ni.. teringat die bile main2 ngan die.. seronok rasanya.. huhu.. besabar ye Kak Lyssa...

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:55 PM delete

sabar yer kak lyssa.. saya yg membaca nyer pun sedih :(

avatar
January 26, 2012 at 2:55 PM delete

sian kat kak lyssa an....apa-apa pon allah lbih syg kat dia...one more thank kak lyssa tos seme tutorial tu...

avatar
January 26, 2012 at 2:56 PM delete

wahh , kesian kak lyssa . kucing tu comel :) sabar lahh .

avatar
NINA AMIRA
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:56 PM delete

waaa sedihnye... tak suka mati2 nie.

avatar
January 26, 2012 at 2:56 PM delete

huhu..sbar ye lyssa..
husna pon pnah tgk mmber yg mcm nie..
klau dpt taw kcing dya hlg xpon mati..huh..sdeyh dya effect kami skali..

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:56 PM delete

Hmm , ksian dia Kak Lyssa . :'( . Baca entri pun dah sedih , lagi2 dengar background music . #Saya pencinta kucing . Ajal maut ditangan Allah . Redha yea Kak Lyssa . =)

avatar
Fifa Ley
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:57 PM delete

sabar la kak lysaa.. Allah lebih sygkan dia :)

avatar
Nur Arina
AUTHOR
January 26, 2012 at 2:58 PM delete

Sabarnye Kak Lyssa.. Mungkin Allah lebih sayangkan dye.. :(

avatar
alif afifi
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:00 PM delete

Lagu pon sedih..cerita pon sedih...wuaa...

avatar
January 26, 2012 at 3:02 PM delete

Sedihnya :( . Sabar , ya Kak Lyssa .

avatar
Naqib Winx
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:04 PM delete

Sedih nye kak lyssa ! Naqib bace pon da sedih! :'(

avatar
Clara
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:04 PM delete

siannya... sedihlah dgar cre dia mti.. knp smpai boleh nak terkeluar mata tu?

kucing clara pown mati hampir serupa ngan kucing kq lyssa cme dia tak mati dalam longkang, tp berhampiran dgn longkang mse hujan lebat.

kucing clara yg lagi satu, hidung dia asyik keluar darah sehinggalah dia mati.. menngis clara time tu. mak tak snggup. Adik clara pown mngis..

avatar
Mirza Afiqah
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:07 PM delete

akq lyssa,,terima kasih sbb dh buat saye menangis tengok gambar2 tuh...sangat2 sedih...

avatar
Nur Nabila
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:07 PM delete

sabar jew larh akk lyssa .
dah tiba ajal dye k0ot :(

avatar
Zateyl Lovera
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:08 PM delete

Sedih . zateyl pun pernah rase ape yg kak lyssa rase skrg nih . walaupun hanye seekor haiwan tapi diaa pun tetap same mcm manusia . cuma bezanya haiwan tak berakal . saye pun pencinta kucing macam kak lyssa jugak . so , saye dpt rase ape yg kak lyssa rase .

avatar
AdliaFarhana
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:08 PM delete

sabarla kak lyssa,sye pun pnah alami. kucing kesayangan mati depan mata.

avatar
January 26, 2012 at 3:08 PM delete

ha lysaa.. akk phm. sabr ya ? umah akk pon byk kucing. akk pon cke nngis sbb kucing. sabar ya? mest ad hikmahhnya 2. k? :)

avatar
January 26, 2012 at 3:08 PM delete

kesian nya . sedih :'(
dhlah muka miky tu comel . ni mesti kes kena langgar :'(

avatar
tyra
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:09 PM delete

mne kucing Lyysa yg Enot tuh ?

avatar
wanie
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:13 PM delete

Redha jelah kak lyssa ya,Allah sayangkan dia.Maybe ada hikmah disebalik semua yg berlaku ni kan..

avatar
AtengAnna
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:13 PM delete

so sad, be strong kak lyssa. ;)

avatar
January 26, 2012 at 3:19 PM delete

Aina faham perasaan Kak Lyssa. Aina pun pernah macam tu :'(

avatar
hanis
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:20 PM delete

sedihnye.... sabar ye, kak lyssa....

avatar
:: NiEsS ::
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:26 PM delete

kaklyssa! sabar okey.alahaii. sedihnyaa. teringat kucing kita dulu. nama mimi milky . :'(

avatar
January 26, 2012 at 3:29 PM delete

kesian miky.. comelnya.. muka ye sama ngan muka kucing kat kampung tira... but nenek tira kata die pon dah pergi.... tira faham apa yang lyssa lalui tuh

avatar
January 26, 2012 at 3:31 PM delete

gile cun bentuk mate die !!!

avatar
Lissa.
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:32 PM delete

alahaii, kesian kak lyssa. lysa dulu pun banyak sgt kucing. mati ade hilang ade. yg mati uh ade kena langgar ngn ayah waktu nak riverse kt ruma :( menangis satu fmily kecuali ayah ><"

But kak lyssa, lysa nak gtau nih kalau boleh elakkan tanam kucing tauu. sbb org tuatua kate nanty petir masuk dlm ruma. nnek lysa ckp. and lagi satu jangan amek gambar kucing sgt. nanty kucing tu mati. tu lah yg lysa tauu. sbb tu lysa tana amek gmbr kucing dah. btw lysa sedih dga psl kucing kak lyssa

avatar
Sera
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:35 PM delete

Sabar Ye Kak Lyssa.

avatar
Mimokoreen
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:39 PM delete

Kesiannya T___T Sedih tengok gambar - gambar miky . Tapi lawak lah masa Miky cakap dekat Qaseh tu :')

avatar
Norayu Yusof
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:42 PM delete

sabar ye lyssa...orang tua2 cakap jangan tangkap gambar kucing..nanti kucing mati.. Memang sedih sangat dulu akak ada kucing suka tangkap gambar dengan dia..esoknye dah mati kena langgar kereta..hurmmm sabar ye :(

avatar
January 26, 2012 at 3:44 PM delete

Jangan sedih ! Kuatkn smgt kak..
P/s cmane nk msukkn lgu dlm blog ? Tlg :|

avatar
January 26, 2012 at 3:45 PM delete

sabar ye lyssa..akan ada penggantinya nanti.

avatar
:::: Lia ::::
AUTHOR
January 26, 2012 at 3:47 PM delete

menyentuh perasaan !! whuaa , nangis jugak ! kesian miki , mati macam tu :(

avatar
January 26, 2012 at 3:58 PM delete

memang cdey kalo kehilangan sesuatu yg kiter sayang wpon ia seekor kucing..tabah ya dear..!

avatar
January 26, 2012 at 3:58 PM delete

sdey nyer... kucing akk mati gk... gemok nme die... mmg sdih even die just kucing... tp kucing kn binatang kesayangan nabi...

avatar
January 26, 2012 at 3:59 PM delete

Kak Lyssa ~
berbanyakkan bersabar ye ,
insyALLAH , nnty dkat akhirat , miky mesty bantu kak lyssa koz kak lyssa dah jge dye dgn penuh kasih syg . bebanyakk bersabar ye ! :)

avatar
happy gurl
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:00 PM delete

akak tabah ye.. saye ni p0n ade pengalaman kucing saye mati..kene gigit tebuan..sadis gile..

avatar
KAMI ;)
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:01 PM delete

hmm... kesiannya Miky..
sabar jela kak lyssa..
semua yg hidup mesti akan mati.. :(

avatar
Fyrah
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:02 PM delete

sabar la kak lyssa ...

avatar
January 26, 2012 at 4:02 PM delete

sedeyhnye!!!!!!!seres2~story kite sme!!!!!!!!!!occo my cat punn da mati,,,

avatar
January 26, 2012 at 4:03 PM delete

sedihnye hilang kucing :(
sye pun pencinta kucing jugak , paham2 perasaan kehilangan kucing . sabar eh kak lyssa =)

avatar
Phat
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:04 PM delete

dah ajal kan.. tp betul lyssa phat pun penah nangis masa kucing kesayangan mati

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:08 PM delete

kesiannya!! saya simpati ngan kak Lyssa...huuuuu~ comelnya....agaknya..apelah yg terjadi kan...

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:09 PM delete

sabar ye lyssa..saya faham macam mane perasaan nye tu kehilangan si comel tersayang....same je perasaan macam kita kehilangan seseorang yang kita sayang..

avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:10 PM delete

takziah lyssa...sis faham perasaan lyssa...sis pun ada kucing, bila pkara mcm ni jadi, kdg2 sis tfikir, xnak bela kucing dah..sbb menda2 cm ni la..kesia...huhuhu

ape2pun sabar ye..

avatar
Aida Lavera
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:21 PM delete

Yeah, aida pun pencinta kucing. Aida faham :(

avatar
January 26, 2012 at 4:23 PM delete

Jangan sedih2 lagi ye.. give a smile.. :D

avatar
January 26, 2012 at 4:35 PM delete

huhu...sedih nyer.... shaa pun pencita kucing.... kesian kat kucing lyssa.... :(
banyakkan sabar yer lyssa....

avatar
Nurul Fyka
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:38 PM delete

Sedihnya :'(
saya pun penah alami jugak .

avatar
Cik Meeja
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:48 PM delete

Kite serupe la dear..CM pon x bley tgk kucing kene dera, apetah lagi mati depan mate..CM penah berpengalaman kematian kucing CM..Malam sebelum die mati die nak sangat duk atas riba CM..CM pon amikla letak atas riba CM sampai dia tdo..Tapi CM tau die dalam kesakitan..CM x mampu nak tgk die camtu..Dalam ati b'doa agar Allah amik jela nyawe die dari die duk menderita kesakitan camtu..Esoknyer, CM bangun pagi2 terus gi check cage die..Tgk2 badan die da keras & sejuk..Betul2 dah mati..Hati CM pilu yg teramat..Tapi xnak tunjuk depan mak..Cepat2 kebumikan..

Cara CM legakan perasaan CM, CM juz pk kucing tu dah tentu2 syurga tempatnye..Dia mesti sihat & bahagia di sana..Dengan camtu, ati CM tenang & lega..

Hope dapat bantu lyssa tenangkan perasaan lyssa.. ;)

avatar
umikecik
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:50 PM delete

sabar eah kak lisa...

avatar
aya crunchy's
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:51 PM delete

sedih nye :'( kalau kucing sye nme die pinky die hilang ketike sye baru balek dari kl , die comel wane oren bulu tebal , die kucing kesayangan satu keluarga , tpi papa sye lagi syg die .. sye rse ade org amek kucing sye :'( sye beharap die balek x lame lagi

avatar
Ziela Ismail
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:59 PM delete

cedey nye...huhu...mesti rase tak sanggup nak tengok...

avatar
Nurin Shahira
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:02 PM delete

Sedih nyaa ~ kesian nye :'(

sedih jugak ni , tapi x nangiss lah ... poor you ... memang x tahu ehh die mati sebab ape .. k lah .. :')

avatar
January 26, 2012 at 5:02 PM delete

Lyssa ! Tiba-tiba rasa nak sambung menangis yg hari tu punya. Sobs :'(

Sabar taw Lyssa. Senasib la kite.

Meh nak hug hug cket :(

avatar
ieyza afieyna
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:05 PM delete

lyssa... ieyza sedihnya baca.. teringat kucing ieyza yg dah lama mati tu.. ieyza pun nanges giler2 waktu kucing ieyza mati.. sedih nye.... T_t

avatar
Nurain Kesuma
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:11 PM delete

kesian... miky tuh.... kesian jugak qaseh xde kwn dh! huhu

avatar
Miss Nadya
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:16 PM delete

ala..kak nad suka kucing jugak kot..sedihnyer..:(

menangis kak nad..:(

sabar ye lyssa sayang..:(

avatar
Ana Khadijah
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:21 PM delete

sdihnyer ..:'(
sbar ea kaq Lyssa ..

avatar
ummi
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:22 PM delete

Bersabar ye kak lyssa.. saya pun dah alami banyak kali.. saya pun nangis jugak tapi bersabar je sebab semua mahkluk akan mati..tape ye kak.. Qaseh masih ada lagi..Saya dah banyak alami perkara camni sebab saya sngt sayang kat kucing..

avatar
Fara Jiaa
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:27 PM delete

hye Lysa .. Fara ade skit nak kongsi la .. fara pun pencinta kucing jugak .. boleh katakan dah bnyak ekor kucing fara pnah bela .. kata org tua2 kita tak baik tangkap gambar kucing . petua org tua2 lah .. kalau kita tngkap pic kucing yg kita syg .. kemungkinan hidupnya tak panjang atau hilang .. dulu pnah fara wat cmtu . pnah kucing fara mati dan hilang .. dah tu smpai skrg fara bela kucing laen . tak berani dah nk wt cmtu . so skrg ni kucing fara msih ada .. sekadar nk kongsi . :)

avatar
AmirahSM
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:39 PM delete

kucing akak dua kali mati due kali jugak akak nanges..huuu

avatar
ked
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:45 PM delete

sabo yea lyssa..aku phm perasaan ko camne sbb aku pon penah mengalami keadaan camtu dulu..lagi sedih bile kucing aku tu mati dalam pelukan aku..

dari cite ko tu, aku dapat rase yang die tu mati kena langgar laa..means, internal injury..cam kucing aku bile kena langgar ngan ayah aku mase nak reverse..

anyway, takziah..

avatar
$hida
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:48 PM delete

sys sye bace smbil nanges . sedihhnye dgn lgu blog niyh lgii .. *kesat airmata*

avatar
sarahqilah
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:48 PM delete

siannyer kak lyssa...qilah bpon ade kucing baru je lepas melahirkan anaknya..hmm

avatar
January 26, 2012 at 5:52 PM delete

bg pncinta kucng je yg rsa mcam mna pdihny khlangan seekor kcng .. sabar lah ea ..

avatar
PqahAzizi
AUTHOR
January 26, 2012 at 5:59 PM delete

menitiskan air mata baca entry niee . :'(

avatar
January 26, 2012 at 6:00 PM delete

Kak Lyssa, I know how you feel. Saya pun ada jugak kucing-kucing dekat rumah ni. Tak boleh bayangkan kalau diorang pergi :'( Be storing ye Kak...

avatar
nurul atira
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:06 PM delete

kak lyssa kite paham perasaan kak lyssa..kite pon penah ade kucing yg hampir kena langgar,tapi selamat la dia langgar kaki je TT_TT sabar ye kak lyssa !!

avatar
NiniFanny
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:06 PM delete

sbr ,, kak ,,
setiap yg hidup pasti akan mati ,,,
:'(( ...

avatar
January 26, 2012 at 6:11 PM delete

@Miss Niesa

Memang sedih tapi tiap satu tu kan ada hikmahnya?

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:14 PM delete

Sesungguhnya kepada-NYA kita kembali~

avatar
Thirah
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:46 PM delete

Kak Lyssa sabar je la..jgan sdey..redha je la..Malaikat Maut dah menjemput dye..

avatar
Iswilma
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:49 PM delete

Sedih gak sye kak , sye pon bley menangis kalau kucing sye mati , sbb kucing2 sye tuh dah sye anggap mcm adik sye sendiri , sye mmg x sanggup kehilangan adik2 sye ,,

avatar
Miza Child
AUTHOR
January 26, 2012 at 6:52 PM delete

turut simpati atas pemergian Miky:/ sedihh :( teringat pula dekat miaw saya yg dah pergi juga.

avatar
fyna
AUTHOR
January 26, 2012 at 7:01 PM delete

sob..sob....
nih yang fyna teringat ngn kucen fyna gak..
T_T

avatar
arni
AUTHOR
January 26, 2012 at 7:03 PM delete

Kesian Lyssa..sye suke kucing <3
tapi sye x bele dye ..,, sye bele hamster

avatar
Twilleries
AUTHOR
January 26, 2012 at 7:12 PM delete

kucing pun makhluk ALLAH jugak.. haiwan kesayangan nabi. huhu... sedihnya!!

avatar
nadia yussof
AUTHOR
January 26, 2012 at 7:18 PM delete

sy pn sedih bacanya . nk mgalir air mata , bila baca sal ni . sedih sgt . hope kak lyssa tabah ye .

avatar
January 26, 2012 at 7:31 PM delete

comelnya Miky ..
bace tajuk tu ingat Qaseh yang dah pergi .. Kesian .
sye pun pencinta kucing .
Sebab terkasar pada kucing pun buat sye menangis .
Sye baru pindah .
Rindu Blacky di Johor .
Blacky da beranak macam Qaseh

avatar
Hariekaown
AUTHOR
January 26, 2012 at 7:40 PM delete

sama lah kita . Sekarang kuching ieka tinggal sekor je . Sedih kot tgk masa kuching tu mati . Banyak dah kot kubur kuching kt umah ieka ni . huhu

avatar
wanafifey
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:03 PM delete

lyssa..help me. wuwu. camne nak unfollow seseorang tu..atoi..kite taktau nie...plssss. jasa anda amatlah diharapkan. :(

avatar
January 26, 2012 at 9:07 PM delete

sedeyh nye!!nak menangis pon ade...miky tuh comellll sgt...saye penah rase kucing saye mati...uhuk...kucing saye banyak giler...mule2 sikit je...lame2 lepas dh beranak pinak...saye n family pon jagelah...tapi kucing saye yg saye syg banyak yg dah mati...sedeyh gilerr!! :'(

avatar
shaberry1437
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:17 PM delete

lyssa, nangis tauw kite bace entry ni.. saye pun ade kucing.. tapi x mati, cume hilang. ade orang curi.. 2 minggu tiap kali ade kucing lalu, kat tv, kat mane2 mesti menitis air mate ni... bayangkan kucing saye hilang, esok saye exam sejarah stpm! omg! memg try stabilkan otak n fokus kat sejarah... balik dari sekolah mengharapkan die balik.. tpi tidak same sekali... mama cepat carikan peganti... alhamdulillah.. dengan ade peganti hati n jiwe ni tenang.. walo ape2 pun kucing yg dulu tetap di hati.. mengharapkan kepulangan dier..

avatar
Hotz Mumma
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:26 PM delete

sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhh..nyer..
kak hotz bc entri ni pun rasa shadu.dh dpt bayangkan mcm mn tragis nyer kematian miky tu...

walaupun kak hotz tak suke kucing tp ayah kak hotz pencinta kucing dan haiwan..kak hotz pernah nmpk kucing ayh kak hotz mati kena langgar depan rumah ms melintas jln nk msk ke rmh..kejam betul org tu ,ingat lg ms tu..semua org dlm rumah..tetiba dgr bunyi suara kucing menjerit mioww..kuat skali..kami semua pergi dpn rmh tgk..kucing tgh mengelupur hadapi maut nyer..sedih tak yah ckp betapa seksa nyer dier.kepala hamcur,mata terkeluar..perut pecah terburai isi perut sume..tragis...kejam betul org tu...nangis jap tulis komen ni..sob,sob,sob..

so kak hotz faham dan memahami perasaan lisa skrg ni..bab kak hotz pun pernah mengalami nyer..teori kak hotz rasa miky mati jatuh longkang or kena racun tu jer...kalau nk ulas lbih lanjut ttg kematian miky kena buat postmortem ..hehhe..(^_^) gurau jer..


www.azrulin.blogspot.com

avatar
storybyme~
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:27 PM delete

rasa sdey sgt..even x minat kucing tapi bila tengok kucing mati terasa kan..xmo sdey tao lyssa..myb nanti ada pengganti kucing lain..

avatar
January 26, 2012 at 9:34 PM delete

Tetiba terbayangkan kucing Shag dalam keadaan macam tu. MasyaAllah, Shag tak sanggup ! Ngeri pun ada.

Qaseh tu lelama nanti sedih lah tu sebab baru sedar tak ada kawan naik main ;'(

avatar
Atiqah Razak
AUTHOR
January 26, 2012 at 9:38 PM delete

Sabar ye. Im cat lover too :(

avatar
Yasmin Irdina
AUTHOR
January 26, 2012 at 10:12 PM delete

Aloloo~ jgn la mcm tuu.. be strong ok?

avatar
January 26, 2012 at 10:14 PM delete

Been there Lyssa
Linz siap adik beradik meninggal selang seminggu
Sedihnya memang tak terjawab dan tak tau nak cakap apa
Tabahkah hati ye...

avatar
K O R I E
AUTHOR
January 26, 2012 at 10:33 PM delete

kena Redha jea,

yg hidup pasti akan pergi selamanya.

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 26, 2012 at 10:45 PM delete

sy fhm perasaan lyssa..kucing sy pon mati jgk..tp sy x sempat tgk dia mati..lagi sedih :"(

avatar
kuihkosoi
AUTHOR
January 26, 2012 at 10:45 PM delete

so Sad,, tak pe.. hidup kena d teruskan.. coz dunia ni x seluas tapak tangan.. tak semua kita dapat genggam.. yakinlah.. d sebalik semua ini Allah merancang sesuatu yang terbaik buat kita... Nice Blog.. nak buat blog kemas tapi tak pandai plak saya hehe...

avatar
January 26, 2012 at 10:51 PM delete

kucing akak pun mati gak awl tahun baru ni,
kucing beli tu... sedeeeeey sgt...
sampai skrg lom dpt pengganti..
my doter asik tingat aje,
rindu kat kitty die la.. huhuhuuh..

avatar
ZatyZizi
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:03 PM delete

emm .. sedihnya ! dpt rsa cm na lysa rsa .. dpt bayangkan cm na rupa dy .. huu ~ sabar keyh ! tetiba ja teringat kt opet sya ! waaa ~ nk nngesh gkk ! :'(

avatar
hanani anis
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:05 PM delete

kciannya kak lisa , :'(

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:07 PM delete

xper,nnti kita beli tenggiling lak bela taw

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:25 PM delete

tak pe la kak lyssa... nanti insyaAllah dia akan back up kak lyssa kat mahsyar nanti... sebab kak lysaa dah jaga dia elok2...

insyaAllah

avatar
Cik Kiena
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:38 PM delete

waaa..sy pun sedih jugakk.
sy ni suke fanatik giler2 kt kucing..
waaaaaa..

avatar
January 27, 2012 at 12:35 AM delete

:)
sabar ea dik..
kucing akak kena culik.
sampai skg xjumpa..

avatar
January 27, 2012 at 12:54 AM delete

saya sukaaaaa sangat kat kucing.saya sendiri pun ada kucing 11 ekor.bayangkan 11 ekor tu jugak saya berpisah sekali gus sbb hantar tempat jagaan kucing.sampai sekarang menangis lagi kalau ingatkan kenangan dengan kucing-kucing tu semua :(
(salam perkenalan saya baru belajar bukak blog ^_^beri tunjuk ajar >_< )

avatar
January 27, 2012 at 1:27 AM delete

same laa kite.. Cektam Dila mati semalam.. :(

avatar
Qilah
AUTHOR
January 27, 2012 at 2:19 AM delete

sabar kak...sye pon syg giler2 kt kucing2 sye..bile diorang mati mmg gerenti sedyh gler2 la kan..lgi2 kalau depan mate kite sendiri...tp kite kene jugak kuatkan semangat...i feel your sadness..i too had loose a pet cat yg mmg sngt2 manja .. :(

avatar
January 27, 2012 at 3:08 AM delete

Tak Per Lyssa (:
Kucing Kite Pon Dah Pergi
Kite Pon Pencinta Kucing ! (:

avatar
einaiskma
AUTHOR
January 27, 2012 at 7:26 AM delete

sabarla lyssa....
setiap yg bernyawa pasti akan mati...
wpun dia hnyala seekor kucing....
sabar ek...

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
January 27, 2012 at 7:59 AM delete

sabar eaa kak lyssa .
saya geli nan kucing tapi kalau tengox kucing da mati .
sediyh sesgt .
ta sampai hati .

avatar
Hilmi Razali
AUTHOR
January 27, 2012 at 8:05 AM delete

Assalam Kak Lyssa, saya pernah terdengar pantang larang orang,,jangan snap gambar kucing...nanti pendek umurnya....tak pasti betul atau tdak..skadar brkongsi pngalaman

avatar
lilyanna49
AUTHOR
January 27, 2012 at 8:24 AM delete

Cantiklah mata Milky . hehe :-)

avatar
January 27, 2012 at 9:14 AM delete

akak , kucing pertama saya mati sebab sakit .
Her name is Nety ..

KUcing kesayangan abg sye hilang . Bagai nak rak kami cari die . Satu hari tu abg sye pergi main bola . Dia terjumpa kucing abg sye tu . Perut die dah terburai . Tercucuk paku . Abg sye sedih tapi tak nangis . Rindu Tamy !! :(((

KUcing kakak sye pulak 2 hari tak balik . Mase tu sye dgn kakak sye main kate belakang . Terkejut beruk kami tengok kucing kakak sye dah pergi . Dia mati dlm longkang . Macm Miky . Sye pun menangis . Sye rapat jugak dengan die .
Abg sye pun ambil die . Badan die keras .

Kucing kakak kedua sye yg bernama Yema mati . Balik sekolah sye nampak die . Ingat die tidur . Rupa-rupanya die dah mati . Kena langgar ayah sye . Matanya nak terkeluar .

Sedih sangat ingat kenangan bersma kucing dulu . Banyak lagi kucing sye yg mati .

avatar
January 27, 2012 at 9:17 AM delete

ikan kesayangan sye pun mati akak . sye menangis bagai nak rak

avatar
January 27, 2012 at 9:46 AM delete

hurmm.. sedih sedih,Iqah ade lima ekor kucing dulu::chabi,chiki,comel,tompok ngan chibi,sekarang tinggal dua je iaitu chabi ngan chiki.tiga lagi tu da mati tapi tompok xtau die pegi mana,saya ingat lagi kejedian tu,masa tu saya nk bawak diorang keliling taman pastu tompok XD,saya pnaggil mama,mama kata mungkin die hilang atau jumpa tuan baru,atau die da nak mati sebb tu die lari,die xnk tua die sedih.=_=..
yg comel ngan chibi kene langgar kete,tengok diorang tu menyayat hati..yg paling sedih chibi sampai mata kanan die terkeluar kene langgar kete,chibi kecik lagi,sedihnya bila terkenangkan diorang !! Tinggal chabi ngan chiki je sebagai penambat hati.... :'(

avatar
January 27, 2012 at 9:46 AM delete

hurmm.. sedih sedih,Iqah ade lima ekor kucing dulu::chabi,chiki,comel,tompok ngan chibi,sekarang tinggal dua je iaitu chabi ngan chiki.tiga lagi tu da mati tapi tompok xtau die pegi mana,saya ingat lagi kejedian tu,masa tu saya nk bawak diorang keliling taman pastu tompok XD,saya pnaggil mama,mama kata mungkin die hilang atau jumpa tuan baru,atau die da nak mati sebb tu die lari,die xnk tua die sedih.=_=..
yg comel ngan chibi kene langgar kete,tengok diorang tu menyayat hati..yg paling sedih chibi sampai mata kanan die terkeluar kene langgar kete,chibi kecik lagi,sedihnya bila terkenangkan diorang !! Tinggal chabi ngan chiki je sebagai penambat hati.... :'(

avatar
dannieylee
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:25 AM delete

lyssa , sya pun nangehh :( :( ta tau nak tulis ape dahh , sob-sob-sob T,T

avatar
January 27, 2012 at 10:43 AM delete

sedihnye,klu sye mesti nangis.sye tau mcm mane perasaan kak lyssa.sbb sye pon syg kat kucing.

avatar
HyrahNana95
AUTHOR
January 27, 2012 at 12:34 PM delete

kak lyssa..kisah kita sama la...nangis hyrah baca kisah akak..
sabar eh..huhuuu

avatar
January 27, 2012 at 3:10 PM delete

Lyssa, kucing kitew namanye mikey pun mati jugak ... nanti kitew upload gambar die :'(

avatar
Peggy Leonie
AUTHOR
January 27, 2012 at 6:11 PM delete

I undrstnd ur feeling.. Sy pn bru khlngn seekor ank kucing pd 13hb lalu.. sedih sgt. :(

avatar
nurulwahida
AUTHOR
January 27, 2012 at 8:31 PM delete

sabarlah kak lyssa..
saya pun sama..
kucing saya mati time umur die 4 bulan.. (kene langgar)
saya menangis tak henti2.. 2 hari saya menangis.. tapi, Allah dah bagi saya satu lagi kucing comel.. sekarang ni umur die dah nak dekat 2 tahun tapi masih sihat walafiat.. XD.. setiap kejadian ade hikmahnye.. sabar ye kak lyssa :D

avatar
Qielafairy
AUTHOR
January 27, 2012 at 8:58 PM delete

lyssa, org ckp, tak elok tgkap gambar kucing... org la ckp.. tp dulu sy mmg suke tgkap gmba kucing sy, pastu mati.. haha. coincedence or what...

avatar
January 27, 2012 at 11:10 PM delete

Rasa sedeh!walaupun saya tak bela kucinh... ish2... :(

avatar
January 28, 2012 at 5:30 PM delete

kak lyssa saye pown suke kucg jugakk :) kita same pencinta kucing

avatar
afina rahmat
AUTHOR
January 28, 2012 at 9:35 PM delete

dri kecik plak tu..kalau saya, saya pun nangis ..mcm kucing sy dulu, bulan 10 tepat 10 malam , mati sbb makan tikus beracun.. tanam tengah2 malam, tengah hujan lebat plak tu, abg yg tolong tanam..hukhuk T^T

avatar
cik ayuni
AUTHOR
January 29, 2012 at 1:48 PM delete

sabar ye lyssa, biasalah perasaan sedih itu normal..perasan kasih terhadap haiwan..lumrah kehidupan

avatar
aniez
AUTHOR
January 30, 2012 at 2:24 PM delete

sedih nye .. adik pun sama jgk kak .. klau mati kucing adik .. adik pun nangis .. :(

avatar
February 5, 2012 at 8:27 PM delete

akak faham macamana perasaan sedih lyssa sebab dah 3 ekor kucing akak mati..sedih tak tau nak citer.

avatar
March 1, 2012 at 3:55 PM delete

sedihnya kak lyssa
kak lyssa ni sama macam kamilah
pencinta kucing

avatar
Raihana Husni
AUTHOR
March 25, 2012 at 10:06 PM delete

Walaupun haiwan, kita perlu juga bersedih. Kak lyssa bersabar ark. : (

avatar
June 16, 2012 at 5:03 PM delete

cerita sama dgn macik sya ,, dya pun pencinta kucinng ,, pertama tu ... abg sya jumpa mama segala kucing kucing , pastu dya bwa balik rumah .. tpy kami x bole bela kucing tu ,, tpy kami yg kasi nama .. nama dya kittun , so , letak kat rumah nenek lha .. pastu beranak berana beranak ,, anak punya anak , cucu punya cicit .. sampai 20 lebih da .. pastu kucing tu ,, hilang , satu persatu sampai ,, ada hilang kena curi ,, mati sebab sakit ~~ adoyy ,, makcik sya sedih gilerr arr taim tuh .. yg paling lama dengan kami nama dia ashley ,, kucing tu lha kucing yg makcik sya paling syg .. pastu hilang .. setelah balik kampung ,, 1 minggu kot ,,
kessian .. sekarang dah ada kucing baru kat kampung ,, tuan rumah dya tak maw ,, dya suru kami yg jaga ,, nama dya miming , comell .. hehhe .,, giler panjang sya tulis ni
sorry klw ada yg x pahama ,, sbb yg lemah semenanjung ,, susah nak cakap .. sebab sabah ..

avatar
June 16, 2012 at 6:35 PM delete

Kak lyssa ! Kita sama la ! Kucing saya pon mati . Wuuu sedih ! Saya sampai tak pergi sekolah 3 hari . Sebab sedih akibat kucing mati kena langgar . Dah la bulu dia cantik . Sedihnya ! Tak pe . Nanti bila saya besar saya nak buat rumah banglo yang hanya khas untuk kucing sahaja

avatar
Nasrin Ira
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:57 PM delete

Nasib Kak Lyssa sama ngan nasib Ira.. Sedih gila.. Anak kucing Ira mati kene langgar depan mata saya... Ya ALLAH..Ira smpai menangis kuat sgt smpai jiran sebelah pon dgr.. Kereta yg langgar anak kucing yg Ira paling syg tu Ira masih ingat lagi.. Kereta Waja,warna putih dan orang cina buta tu.. Die buat2 x nmpak lak..

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 8, 2012 at 7:35 PM delete

sy faham sgt2 perasaan awak..kucing sy pun bru mati pagi ni..menangis kami anak beranak..dah seharian ni menangis..terkenangkan dia..perangai dia..tempat main dia..tempat tidur dia..dah la sy baru jer beli sangkar baru utk dia..x sempat dia nak rasmi sangkar tu...sedih sgt2..rasa hati ni mcm nak pecah..sy bela kucing tu dari kecik..dah mcm anak sendiri...syg sgt2...maafkan mama kiki syg sbb x dpt nak selamatkan kiki...
sy pun x tahu nk buat mcmmana...hati ni sakit sgt2...ya..mungkin pada setgh org 'alah...kucing ja pun'....tapi bgi kami dia bukan setakat kucing....kiki adalah sebahagian hidup kami....tanpa kiki hidup rasa sunyi sgt2....

avatar
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 202   Newer›   Newest»

Google+ Followers