1st Time Dapat Sponsored Post Daripada Nuffnang ...

Gadis Kidal Berceloteh...
11/05/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hekk . Apa itu nuffnang ? Kalau korang blogger , dah tentu kebanyakan daripada korang tahu apa mende tu kan . Nuffnang merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pacifik . Komuniti ini telah disertai lebih kurang 200,000 blogger. Setiap blogger yang menyertai akan meletakkan beberapa jenis banner iklan di blog masing-masing. 

Bagi sesiapa newbie yang masih tergagau-gagau tak faham cara nak letak dalam blog , boleh lah ikut tutorial ini . KLIK SINI !!!

Tapi bagi entry kali ni , Lyssa tak nak cerita dah macam mana nak daftar , macamana nak letak dalam blog .. Tu semua korang boleh check dekat tutorial Lyssa . Okey ? 

Haaa . By the way hari ni Lyssa nak kongsi dengan korang apa ekspression Lyssa masa first time dapat sponsored post nih . Actually lama dah Lyssa tak bukak nuffnang.com.my ni . ** Uhuk ! Jujurnya kau Lyssa ! Memang lama tak check pun earning Lyssa . Tapi , sejak akhir-akhir entah macam mana terajin lah pulak nak bukak account nuffnang tu .  Err . Sebab Lyssa dah dapat balik status Glitterati . Yey . Happy kemaiiiiin !

Dan dua hari lepas Lyssa try buka account nuff tu tengok ada ..... ada ......


" Eh , menatang apa warna putih ni ? Rasa before ni tak de pulak benda ni .. " -.-'


Tengok-tengok ada tulis kat situ , sponsored post !!!! 





Haa ! Masa tu kan mulalah mata nak terbukak seluas alam macam Mr.Bean dok pacakkan batang mancis antara bawah mata dengan kelopak mata tu , hidung pulak mula nak kombang kompis jadi macam ni -..-  telinga mula la nak melebar je  , gigi rongak teratur cantik je ! huh . 

Aku dapat sponsored post ???  Biar betik , nenas , anggur , mengkudu , dukong , dugong ! #eh !  


Mula lah tangan ni gatai tekan menatang putih tu . Tekan-2 tu diaaa . Apa benda ni ? Banyak nya diorang bagi step untuk siapkan draft mengenai campaign yang disediakan tu .. Time tu seriusly ! Fikiran Lyssa memang celaru gilaaa . Nak buat macam mana ni ? Nak buat macam mana ni ? Masa tu jugak tanya otai pasal benda ni . Memang blurr gila time tu . Jadi gelabah kot mana ntah . 


Memang tak keruan ar jugak . Bila baca balik elok-elok baru Lyssa faham apa yang kena buat . Alar . Dia lebih kurang macam assignment je . Hari tu ada Lyssa pergi event dari Nuffnag sekejap . So kena cerita pasal event tu je lahh . Oooo . Biasa lah . Festaimmmm ! Memang lah gelebah tak tentu fasal je kan . Ishk ! Kalau korang tengok Lyssa time tu tak tau la macam mana . Dah rasa orang yang tak terurus dah . 24 jam fikir pasal sponsored post tu nak taip mende . ah (!) sampai makan otak-otak dekat kedai mamak pun tak rasa nikmatnya ! (err . Kaitan .)


Seriusly , semalam sehari suntuk Lyssa tak tidur buat benda tu . Memang banyak dugaan betul ! Bila dah siap taip , masa untuk UPLOAD FILE dekat diorang  . Tuptuptup ..

"Apsal tak boleh nak send ni ..? "

Alih-alih dok keluar menatang ni :

Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.


Grrr . Gila tension kot ! Kenapa tak boleh nak send Lyssa pun tak tahu . File limit 5MB . Padahal file Lyssa tu , tak lebih pun sampai 5MB tu . Ada jugak lah dalam 71717171 kali Lyssa send ! (nampak sangat tipu) tak mahu mahu jugak ! Tension ooo . 


Dateline 11 Mei . Mula la kan nak gelabah . Dengan tenet dok wat hal apa ntah . Last-2 terpaksa bagitau pihak nuffnang yang lyssa send lambat sikit . Nasib diorang ni baik hati . Mesra gila pulak tu . Tahan jugak haa kerenah Lyssa yang mengada-ngada ni . Last-last diorang suruh hantar melalui email . Time tu lah tenet nak wat hal . Terpaksa hantar lewat . Last-2 nasib baik lah diorang terima jugak . Alhamdulillah .


Tapi terus terang lyssa cakap , memang Lyssa merapu taip tu . Tak tahu lah aku dok merepek apa . Asalkan diorang pahe~ hewhewhew . Jangan baca entry Lyssa then buat muka blurr sudah . Menakotkan betul ! :/

Tapi , apa-apa pun Lyssa nak ucapkan thanks kepada pihak nuffnang sebab bagi Lyssa sponsored post tuuu . Wee . Dapat beli handphone blekberi lagi sebijik ! hakhak . 

Terimasssudibacaaa. Adiossss ~ :::LIKE:::COMMENT:::
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

57 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
May 11, 2012 at 9:06 PM delete

serius, seronok tu ! :)

avatar
uncHa
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:09 PM delete

tahniah ye lyssa :)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:13 PM delete

Whoaaa ! Bestnye . Untung jd blogger pemes

avatar
Iera Diaries
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:19 PM delete

Wah , memang awesome lah nuffnang tuu

avatar
May 11, 2012 at 9:21 PM delete

wah...cayalah sifu ( O_o)//\\(o_O )

avatar
AFINA
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:22 PM delete

cayalah kak lyssa . ^^

avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:29 PM delete

Bestnya dapat sponsored post by nuffnang tu. hehe :D

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:40 PM delete

wah .. bestnye die :D

avatar
AMMAR YASIR
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:49 PM delete

Mesti banyak earnings kan? Lagi tinggi dari BE kan? Lysa pakai Innity jugak kan? Boleh pulak status Glitterati tu

avatar
cyda
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:51 PM delete

bestnya , congrates ya . and goodluck :)

avatar
Sharon
AUTHOR
May 11, 2012 at 9:53 PM delete

Weh Kak Lyssa! Tahniah weh! Sampai dapat sponsored post...!!!

sharonnghy94.blogspot.com
nonsensical-orator230994.blogspot.com

Saya punya RM3.80 saje... :/

avatar
Az Meeda
AUTHOR
May 11, 2012 at 10:00 PM delete

bestnyer dpat sponsored post.. tahniah kak lyssa :D

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
May 11, 2012 at 10:10 PM delete

Sape otai yang awak duk tanya tu??

LOL n LOVE,
admin Muaz faris dot com

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
May 11, 2012 at 10:31 PM delete

wah..bestnya lyssa..tahniah :)

avatar
May 11, 2012 at 10:42 PM delete

wah beruntunglahh hehe :)

avatar
nabila huda
AUTHOR
May 11, 2012 at 10:53 PM delete

tahniah kaq lyssa...=)

avatar
XANGO
AUTHOR
May 12, 2012 at 12:08 AM delete

heeeeeeee, nk pr0m0te xango nie, agk2 bleyh ms0k nuffnang x ???

avatar
Aqilah Apple
AUTHOR
May 12, 2012 at 12:50 AM delete

kesian kak lyssa ! heheh .

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
May 12, 2012 at 1:38 AM delete

alhamdulillah..rezeki lyssa :)

avatar
myravea
AUTHOR
May 12, 2012 at 3:56 AM delete

Wahh lyssa dpt Sponsored post. Alhamdulillah, murah rezeki. huhu. Congrats dik ;)

avatar
AmoyCincai
AUTHOR
May 12, 2012 at 9:41 AM delete

bestnya dpt sponser dari nuffnang.. :) tumpang gembira..~ :))

avatar
May 12, 2012 at 11:06 AM delete

Eh,akak buat entri ni Waktu b,day syalah kak.

avatar
May 12, 2012 at 11:07 AM delete

Akak buat entri ni waktu b,day sayalah kak. Huhuhu,tak ada orang nak wish. Btw,bestlah akak!

avatar
May 12, 2012 at 11:37 AM delete

salam nk tny ap kelebihan nuffnag sebenarnya..ad terniat nk letak kt blog tp xreti lg..sbb masih baru hehhe

avatar
May 12, 2012 at 12:31 PM delete

Terbaiklhaa Kak Lyssa ;D

Jealous dah niy . HAHA XD

avatar
May 12, 2012 at 3:55 PM delete

wah ! untungnya Lyssa. murah rezeki. hehe. tumpang gembira.

avatar
May 12, 2012 at 3:56 PM delete

wah ! untungnya Lyssa. murah rezeki. hehe. tumpang gembira.

avatar
sweet gurlz
AUTHOR
May 12, 2012 at 4:16 PM delete

suke la kak lyssa ni..!~~ hehe .. .

avatar
Aisyah Jane
AUTHOR
May 12, 2012 at 4:38 PM delete

tahniah kak lyssa!!!

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
May 12, 2012 at 5:32 PM delete

xfhm apa pun sebenarnya hihihi

avatar
MissAnt
AUTHOR
May 12, 2012 at 5:43 PM delete

wahh.....post ape yg dorg taja tu???dorg suh wat ape???

avatar
geeAhmad
AUTHOR
May 12, 2012 at 5:59 PM delete

ohooo.. untung laaa... sy gliterati pun tak... huuu... tak tau nak wat camana... :(

avatar
May 12, 2012 at 8:13 PM delete

tahniah lyssa dpt sponser :D

avatar
Bella Cicak
AUTHOR
May 12, 2012 at 9:44 PM delete

:) taniah lyssa.. dapat jugak siapkn.. :)

avatar
May 12, 2012 at 11:51 PM delete

xpnh dpt sponsor post..bestnya

avatar
May 12, 2012 at 11:57 PM delete

Ala Lyssa.Buat kak Scarr jeles je.

avatar
May 13, 2012 at 1:23 AM delete

haii kak lysaa : ) besh ny . kiera pendatang baru kurt sini . suke dengan blog akak . besh . bnyk info menarik . folow kiera blik yea . ty : )

avatar
May 13, 2012 at 1:26 AM delete

haii kak lysaa :) saya pendatang baru kurt sini hee . besh blog akak . bnyk info yang menarik . folow kiera blik yea akak . ty :)

avatar
shark
AUTHOR
May 13, 2012 at 10:47 PM delete

mmg bertuah dpt sponsor..
tp x tuah jugak ler xleh send:p
harap2 ada ler tuah pasni.

avatar
Shima
AUTHOR
May 14, 2012 at 9:24 AM delete

wah,tahniah lyssa...

avatar
Myra Jay
AUTHOR
May 16, 2012 at 8:12 AM delete

Wewiiittt bestnyer..

Tahniah dear :)

avatar
ct N honey
AUTHOR
May 18, 2012 at 10:47 PM delete

mmg byk dpt RM kalau terpilih ni,tahniah.....

avatar
Naziman
AUTHOR
September 25, 2012 at 12:55 AM delete

Wah mesti selalu cek akaun nuffnang la ni. Kalau tak, tertinggal kalau dapat sponsored post.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers