Shopping Buku Untuk Kali Kedua Di PBAKL 2012 Bersama Dua Orang Blogger Lelaki

Gadis Kidal Berceloteh...
06/05/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Seperti yang Lyssa janjikan di ENTRI INILyssa nak update pasal semalam yang Lyssa shopping buku dengan dua orang blogger lelaki kan ? ehem ! Jom .. Jom .. Teruskan membaca !


Ok . Semalam sepatutnya pagi-pagi lagi Lyssa dah kena bertolak ke PWTC . Yeah ! Kenapa ?  Lyssa diajak oleh Andrew Choo dari Nuffnang untuk sertai event yang diorang anjurkan di PWTC . S.O.X dari Celcom . Memang serius tak de kawan nak ajak . Lyssa pun ajak lah seorang blogger lelaki ni . Muazfaris.com ! Kenal ? :)  Haa . Panggil Muaz je . Sebaya dengan Lyssa . 20 tahun . Kami memang tak pernah jumpa pun . Cuma komen-komen melalui facebook je . Itupun jaranglah komen-komen ni . Dah tak tahu nak ajak siapa , lagipun dia memang nak ke PWTC pagi tu sebab dia salah seorang pemenang baucer PTS bernilai RM 800 . Tempat kedua tuu . Hebakk kan ?


Dalam pukul 11.30 pagi baru Lyssa sampai kat PWTC tu . Sepatutnya 11.15 pagi dah kena daftar event tu . Terlewat pulak ! ahakk . Sampai je dekat tempat nak register tu , nampak dah Muaz kat situ . Lyssa tegur dia dulu ar . Then , tengok baru seorang je yang register ! Aikkk . Mana blogger lain ni . Memang Lyssa fikir banyak kali jugak ar nak join or tak event tu . Last-2 fikir punya fikir tak jadi ah . Lyssa decide Lyssa nak pergi event kat Penang je lah . 26 Mac ni . Lambat lagi . alahhh . Sama je , dari Celcom jugak . hehe . Tak pe .


Dan jugak lah Lyssa shoot gambar Man Raja Lawak 5 buat lawak dia atas pentas bersama Imuda . Ehh.Ehh. Bukan Lyssa yang shoot kan . Muaz yang shoot . "Saya pendek!" Tak sampai , tak nampak .. Tak segala tak lah ! haha .



 Dah tak tahu nak ke mana . Kami berdua jalan-jalan je lah .. Tiba-Tiba ternampak seorang ni dok promote penulis novel Ain Maisarah ! Kenal ? Dan jugak lah tangkap gambar Ain Maisarah tu . Hekk . Dari jauh je . Lyssa paksa Muaz tolong tangkap kan ! yach . Adik-adik di luar sana  , jangan jeleshh ye ? muahaha . Akak Lyssa ni dapat jumpa Ain Maisarah . Ramai betul budak-budak ambik tandatangan dia . Wuu ~



 


Dah tu  , jalan-jalan lah kami sampai masuk Dewan Tun Hussien Onn booth PTS . Lyssa nak claim baucer RM 100 sebagai hadiah saguhati . hewhew . Hari tu dah shopping dah buku baucer RM250 !  Tu yang datang lagi tu sebab dapat hadiah saguhati pulak tu .

Muaz kan dapat baucer RM 800 . Memang dia kena perhabis time tu jugak lah . Shopping lah kami buku-buku tu . Kan ? Sempat jugak snap picture "Ulat Buku" ni . hakhak . 



 Jangan marah ye , Pakcik Muaz ! haha . 


Nak bagitau la ni . Memang keadaan dalam tu sesak gila . Serius berhimpit-himpit dah macam dalam tin sardin tu . Nak rasa macam mana ikan-ikan sardin dalam tin tu boleh penyek-penyek , bolehlah korang pergi PWTC . Tapi dah lepas dah . huahua . Macam tu jugaklah Lyssa terpenyek dikelilingi manusia bumi . aiyoo -.-'


Memang tak larat gila ooo stay dalam dulu . Berfeluhfeluh habis dah aih . Memang penat ! Buku -buku letak dalam bakul , simpan kejap kat kaunter . hihi . Nasib Encik Aizat , pemberi baucer baik hati bagi kami letak situ kejap . Terus kami keluar . Jalan-jalan cari makangg !


 Naik atas turun bawah naik atas turun bawah cari Al-Quran Muaz nak beli kejap . Tak pe lah . Dah tu , tiba-tiba perut kami glupp~glupp~ gitu kan . Terus ke Mall depan tu . Cari makan . Mak aihhh . Sesak wehh dalam tu . Pening dah kepala aku ni haa . Manusia bumi penuh dalam tu sampai semua tempat makan FULL ok ! Argh . Cadang nak makan McD dah terbantut bila tengok orang berbaris punya lah panjang .  Last-last makan dekat food court je ! ahaha .


Masa lunch tu jugak lah ,  seorang lagi blogger lelaki sampai yukk .. bonijll3.blogspot.com Kenal ke ? Kalau tak kenal , boleh lah baca ada kat ENTRI INI ! Habis makan , Muaz solat . Lyssa pergi cari Boni kat dalam PWTC . Err . Lepak dengan Pakcik Boni ni pulak . haha .

Jumpa je Boni ada tanya : 

" Nak tangkap gambar dengan seorang Vlogger tak ?  Dia pelukis komik gak !"

Lyssa tanya ar :

" Hah ? Ada ke ..? Siapa ? Aman ke ???

 " Haaa . Betul lah tuuuh ! haha . "


Terus kami gerak jumpa Aman Wan tuuu .  Waaa . Tak sangka pulak yang Aman ni yang dok promote Ain Maisarah tadi tuuu . Ooooo . haha . Terus snap !



 Best ar jumpa Aman !! Yeahhh >__<



Lepas tu , lepas tu , lepas tu .. Lyssa gerak masuk balik ke booth PTS and terus guna baucer RM 100 beli buku . Sorry tak sempat nak tangkap gambar . Woot ! Dah beli , keluar lepak dengan Boni . Yang Muaz ada lagi dalam PTS cari buku-buku dia nak perhabiskan RM 800 tuu . Mesti jenuh nak pilih buku apa kan Muaz ? hakhak . 


 
Kelakar ah muka aku ! Jangan tengokkk . Tutup mata !



Muaz suruh Lyssa masuk balik dalam Dewan tu . Ouhh . Ramainya orang ! hehe . Tak pe . Masuk sebab nak tolong dia angkut buku-buku tu bawak ke kereta . Banyak ahh ! Sampai 3 beg  . Time dekat kaunter tu jugak lah Boni baru kenal dengan Muaz . Ececeh . Dapat kawan baru ye ? huahua .  Bawak lah kami beg sorang satu dan terus menuju ke kereta Muaz . Wehh . Jauhhh . Lyssa ar tu ngadu itu ini . Si budak kecik mulot banyak ! haha .


 
Haa . Tengok lah tu . Sampai tertutup habis mata Lyssa sebab tak larat angkat buku-buku tu ! hekk . Buat malu je -.-' haha .



Dah habis letak buku dalam kereta . Kami lepak kejap atas tu . Ambik angin . Sembang-sembang ada lar dalam sejam kot ! haha . Shoot gambar lagi ! haha . Tak keje betol kitorangg .


Peace Yo !!! haha .  Eh . Eh . Tunjuk nama Lyssa Faizureen ke ? Ke , sibuk dok kira bendera ? haha . 


Hekk -.-' Boni ni kenapa tiru gaya aku ni ? Auwwww !





 
Apa masalah kau Lyssa tunjuk gigi rongak tu ? huahuahua. Nak pakai braces ah lepas ni -.-'

 Korang berdua memang sporting habis ah . Thanks ! :)  --aku si promoter Canon !


 Nanti , lepak-lepak lagi yauu :P
 Korang yang lain pun ada ke pergi semalam ? Tak nampak pun . Sesak ! huhu :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

39 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
May 6, 2012 at 9:48 PM delete

wah! jumpe amanwan! best3..hehe~ :)

avatar
paan
AUTHOR
May 6, 2012 at 9:58 PM delete

Lyssa pergi jugak ke pesta buku smlm .. ala tak jumpa ... teringin nk bjumpa .. hehe

avatar
Aqilah Apple
AUTHOR
May 6, 2012 at 10:05 PM delete

Bestnyer kak lyssa ! :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
May 6, 2012 at 10:11 PM delete

huh!! bencik dengan boni tu!!

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
May 6, 2012 at 10:13 PM delete

Tunjuk apa tu ? hahaha

avatar
May 6, 2012 at 10:44 PM delete

wow!!! best giler la tgk korang shopping buku... geram x dpt pegi...

avatar
Cik Adieb
AUTHOR
May 6, 2012 at 10:46 PM delete

Wahhh,bestnya..Mesti banyak novel tu :P

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
May 6, 2012 at 11:03 PM delete

lepas ni, keep the message of islam spread in your entri ye..

tambah lagi kalo boleh .. walaupun tak banyak tp tersirat itu lagi bagus.

love,
admin blog muazfaris dot com

avatar
ONEe
AUTHOR
May 6, 2012 at 11:22 PM delete

cool ah kak lyssa! kak follow la saya .. onepieces9.blogspot.com

avatar
May 6, 2012 at 11:49 PM delete

tak jumpa kak lyssa pun tadi.. *_*

avatar
May 7, 2012 at 12:04 AM delete

tudia dia shopping lg..hehe

avatar
NAL
AUTHOR
May 7, 2012 at 12:37 AM delete

wah, bestnyer tgk..hurmm, apakan daya tersangatlah jauh..

avatar
keli menari
AUTHOR
May 7, 2012 at 12:51 AM delete

huwaa! klau taw pegi sekali ngan mu !haha. takpe eh.jupe pesta buku taun depan pulok !

banyak buku ! meh le satu

avatar
farah hanim
AUTHOR
May 7, 2012 at 2:13 AM delete

dah beli byk2 jgn tak bace lak lyssa
ehehe :D

avatar
hafiz hafizol
AUTHOR
May 7, 2012 at 8:38 AM delete

Lyssa gigi rongak rupanya.. Hahaha

avatar
emeliena
AUTHOR
May 7, 2012 at 9:52 AM delete

waalaikumussalam. woo, hebak lah sis . Aaa, tu lah. nak dekat dengan Kak Ain Maisarah pun tak boleh. Ohsemm ramaii !

avatar
Fara Tasya
AUTHOR
May 7, 2012 at 9:56 AM delete

kak lyssa, bestnya dapat pergi PBAKL buat kali yg 2 tahun nie.

BTW, nak request tutorial lehy x?
mcm mana nak buat bende ni? yang mcm dlm kotak biru tu?

http://izzahliciousblogger.blogspot.com/p/request-tutorial-and-question.html

avatar
May 7, 2012 at 10:03 AM delete

LAaaa.... Pegi dengan Muaz fariz... :D Hahaha... Buku apa la beli kan :D

avatar
May 7, 2012 at 10:16 AM delete

comel kak lisa :)
rajinnye beli buku ,..
baca or buat hiasan je ?
hihihi

avatar
Iza Zaty
AUTHOR
May 7, 2012 at 11:10 AM delete

wahh ! best nye dpt pergi dgn blogger lain.. huhu

avatar
Myra Jay
AUTHOR
May 7, 2012 at 11:14 AM delete

Bestnyer...
Dapat jumpa blogger pun best gak kan ;)

avatar
geeAhmad
AUTHOR
May 7, 2012 at 12:56 PM delete

bestnya dapat berkawan and berjumpa blogger kat luar.. huuuu

avatar
May 7, 2012 at 1:02 PM delete

@luqman zakaria


btol-2 ! Memang best jumpa aman wan ! :)

avatar
eyka
AUTHOR
May 7, 2012 at 3:27 PM delete

wwaahh,, best nye dpt pergi PBAKL .... ika tak dapat pergi sebab ada kerja kat JB ... sadis !! :'(

avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
May 7, 2012 at 3:51 PM delete

ramai yg pergi situ.. hehe akak tak pergi sbb jauh.. best laaa lyssa dapat banyak voucher.. borong la dia yer.. :)

avatar
nawariah :)
AUTHOR
May 7, 2012 at 4:29 PM delete

kak lyssa , haritu memang kita ada nampak akak kot kat pwtc hari sabtu , segan nak tegur hehe :)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
May 7, 2012 at 4:36 PM delete

muaz beli buku bnyak-2 sbb nak bg hdiah kpd pmnang GA dye . Saya join GA dye . Bile laaa dye nk umum . hehehehe

avatar
Sherly Lily
AUTHOR
May 7, 2012 at 8:49 PM delete

waa. bestnya! banyak buku tu. :D

avatar
MissAnt
AUTHOR
May 8, 2012 at 1:16 AM delete

Ramai2 kat sni MissAnt nak ajk g tgok preview movie free..rse2 nak jmpe abg tomok???jom laa...

http://missant21.blogspot.com/2012/05/jom-nonton-mantera-free-9-mei-2012.html

hehe..tmpg ye dik lyssa...

avatar
lyza
AUTHOR
May 8, 2012 at 2:45 PM delete

Bestnya dapat shopping buku..sama le kita kan..
Nak tgk hasil borongan saya kt pwtc..terjah2 le sini.. :)

Salam perkenalan..
Singgah n follow :)

avatar
May 8, 2012 at 3:32 PM delete

Seronok dapat pergi ke sana sini. Hope one day adik Lyssa akan dpt pergi ke tanah suci seperti kak Nora :)

avatar
dear yayah
AUTHOR
May 8, 2012 at 11:45 PM delete

baca buku2 tu.. :) kalu xnk, bg akak

avatar
Nurin Shahira
AUTHOR
May 9, 2012 at 5:57 PM delete

Ain Maisarah dah datang sekolah kite :D dapat tandatangan die jugakk xD best nye dapat jalan jalan macam nii :D

avatar
DyaCullen
AUTHOR
May 9, 2012 at 6:32 PM delete

Weyhh,snap gambar ngan amanwan..jeles gila >.<

avatar
fyzah
AUTHOR
May 10, 2012 at 11:13 PM delete

haha...br bc entry nie..mmg law dh nmenyer pesta buku kan.... sempat lagy tuh posing mosing..hehe...

avatar
May 11, 2012 at 3:45 AM delete

bestnye shopping buku.nak tgk buku leh?

avatar

Google+ Followers