Dah Wangi Dah Dia :')

28/07/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Rasanya kalau korang yang selalu mengikuti perkembangan blog Lyssa banyak dah Lyssa cerita pasal kucing-kucing Lyssa . Dari awal Lyssa buat blog sampai lah sekarang ada je idea nak tulis pasal kucing-kucing kecintaan Lyssa tu . Dari kucing yang namanya Enot , Mikky , Qaseh sampailah anak-anak Qaseh ( Sweety , Noty , Boby and Chocky ) .

Tapi , sekarang kat rumah Lyssa hanya tinggal 2 ekor sahaja iaitu Sweety ala demok-demok gebu-gebu gitu dan Noty ala nakal-nakal kuat mengingau bila bangun dari tidur . Serius . Dengan mulanya tragedi kes kehilangan kucing Lyssa masa tahun lepas tu , kucing Lyssa MATI , memang sebenarnya Lyssa dah mula malas nak bela kucing lagi dah . 

Sampai satu hari rasa rindu GILA nak pegang BULU kucing tu la yang pergi cari kucing yang Lyssa berikan nama Qaseh . Qaseh pun mula membuntingkan diri dia . (mengandung) . 
Sampai lah dapat anak dalam 4 ekor :) 2 hilang . 2 lagi ada Lyssa bela sampai sekarang . 
Iaitu Sweety dengan Noty . hihi .

Kucing kesanyangan Lyssa abad ni . Sayang diorang terAmat sangat. Tapi , kasih sayang ni makin pudar sebab dah serik dengan kejadian kehilangan kucing and kematian kucing Lyssa dulu tu . Tapi still juga bela . Biasa lah . Setiap makhluk di muka bumi ini pasti akan MATI jua akhirnya kan . Kenalah redha .

Then .. tadi papa Lyssa mandikan diorang berdua . Auwww . Kenape Lyssa tak tolong mandikan ? huhu . Takot kena cakar . Tahu-tahulah , kucing kebanyakannya memang takut dengan air kan . So , untuk elakkan dari dicakar better bagi papa lyssa yang mandikan sebab kulit lelaki ni selalu nye tebal dari perempuan kan . haa . Memang dari dulu papa je yang asyik mandikan diorang . Nah tengok gambar lepas diorang di mandikan .


 
Masing-masing lap jilat bulu sendiri :)

Tengok ni pulak . Eh , boleh pulak ada adegan :

"I lap you , you lap me" kat sini ehh ? HAHA .





Alahai . Kelakar pun ada tengok aksi dua beradik ni . hehe . Memang diorang ni suka macam tu . Dengan kucing yang lain berlagak ta mo kawan . Dah tu , diorang kawan dua je lah .
Dua-dua jantan  . Kadang tu , tengok diorang ni macam pasangan "GAY" pun hado . 
Ishkk2x . Pelik . Macam - macam betol . 

Ye . Betul  . Tak tipu . Kadang tu , NOTY rogol SWEET . Kadang tengok SWEETY rogol NOTY . Padahal dua-dua jantan . Tak ke pelik gitu ? =.= (Maybe diorang nak practise untuk 'rogol' kucing betina lain kot . haha . 

Lepas dah mandi baru la wangiiiiii je kan .ehek . Lyssa memang tak lepaskan peluang kish-kish depa duolang . ;p

Bila dah kering , inilah HOBI harian diorang . haha . 


Tidur . Tidur . Tidur . Tengok , tidur siap pegang-pegang tangan lagi . Adakah benar mereka ini pasangan Gay ? huahuahua :p

peace =.=v


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Gadis Riang
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:39 PM delete

Hahax .. cumil la kucing2 kaq lyssa nii.. mayb kuceng2 kak lyssa tuu nak sweety`2 jup .. haha ^^'

avatar
July 28, 2012 at 8:39 PM delete

comel kucing kakak :) pandai kak jaga...
nice blog :)

avatar
July 28, 2012 at 8:42 PM delete

Haaaaaaaahahahahaahha ~
Romantik lha pasangan gay niyh xDD

avatar
Sabrina Kamal
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:43 PM delete

Comelnya mereka 2..ingatkan Sweety tu betina. Haha..x mungkinlah mereka gay.. :D

avatar
Anis Athia
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:44 PM delete

hahaha...kucing pun ada gay..comel2.. :)

avatar
July 28, 2012 at 8:44 PM delete

comey lha kucing lyssa . nak satu bleh ? saya xde kucing . teringin nk ade kucing

avatar
July 28, 2012 at 8:47 PM delete

hahahaha...kelakar lah kucing lyssa ...comey jaa..:)

avatar
July 28, 2012 at 8:47 PM delete

nak sweety2 jap ? hahaha .

avatar
Nur Nabilah
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:47 PM delete

hahaha , Comeynyee Kucing Kak Lyssa ✿

avatar
July 28, 2012 at 8:47 PM delete

heehe . jaga macam kuceng2 yg lain jugak ;p

avatar
July 28, 2012 at 8:48 PM delete

kan ? kan ? ROMANTIK kan ?? ekekeke . SWEET amat !

avatar
cikumi_violet
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:48 PM delete

kucing kat rumah 2 mcm ni jgk..kwn baik kucing jantan 2 ekor tu..haha

avatar
July 28, 2012 at 8:49 PM delete

lyssa pun ingat kan dia betina . tu yang letak nama SWEETY tu .. tengok2 . huhhh jantan . hahahaha . Gay pulak ;0

avatar
July 28, 2012 at 8:50 PM delete

ada lah kott. muahahha~

avatar
BeBy dOmO IiI
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:50 PM delete

Sweetnnya kucing akak :D

avatar
Gadis Riang
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:50 PM delete

Haha.. gay`2 punn romantikk jugakk.. :)

avatar
|Lia Sara|
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:51 PM delete

Comey la ! Macam tuan dia xD

avatar
July 28, 2012 at 8:55 PM delete

hehehe . eh , tak bleyy . tak bleyy . huhu ;p

avatar
Afiq Yassin
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:57 PM delete

dah wangi.. tido lak dia

avatar
July 28, 2012 at 8:58 PM delete

hihih . kelakar ke ? :O

avatar
amirul ilham
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:05 PM delete

jom join contest ini
http://anakjati-kedah.blogspot.com/2012/07/contest-1st-timesaya-nak-kad-raya-dari.html

avatar
Boni Kacak
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:22 PM delete

hahahaha.. kucing gay?? hahaha. suka2 je lyssa kan??hehehe

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:39 PM delete

kucing kalau gay ape kisah... tak de dosa pun... huhu...

avatar
cikmisi leen
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:41 PM delete

comelnyee kucing2 kak lyssa..mesra betol ~ hikhik =)

avatar
Mia Meymi
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:44 PM delete

alolo tomeynyee..ciaaan kena mandi..hehe..

avatar
Anis
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:51 PM delete

ehh , kucing gay pun ada . hahahaha . x leh blah :)

avatar
cik momon
AUTHOR
July 28, 2012 at 9:54 PM delete

dulu kite ade kucin yang suka mandi taw
time mandi kemaen pasrah muka dia kena sabun2 sume
menderita giler
alahainya rindunya kat tam tam T.T

avatar
keri ikhwan
AUTHOR
July 28, 2012 at 10:01 PM delete

rilek la. sekali sekala kena cakar best apa. haha
selalu je kena cakar sebab terpijak ekor, time leraikan kucing gaduh...

avatar
July 28, 2012 at 10:12 PM delete

cutenye kucing akak ! mcm akak jugee :D

avatar
steffany daph
AUTHOR
July 28, 2012 at 11:04 PM delete

aww....geramnya tengok dia :D . comey2 lagi tu masa tido. kucing yg kasar2 maybe tak yah bri mandi kot. hehek, ni sebba kita bole kena cakar nanti. bahayaa.. yg manja2 tu boleh. (:

avatar
July 28, 2012 at 11:34 PM delete

ya Allah, gebunya kucing sis... cantiklah.... saling tolong menolong, terbaik...

avatar
July 28, 2012 at 11:35 PM delete

Wahh !! Cutee ~ Pagi tadi pun Maz dah bagi kucing Maz mandi... hihihiii ~ Hari khamis lepas Maz mintak kucing baru Maz tu kat sekolah Maz ... hehee ~ Sejukkan hati bila tengok kelatah kucing yang sungguh manja tuuu ~ :')

avatar
July 29, 2012 at 12:01 AM delete

comel la kucing di

#lyssa nape lagu dalam blog ni sedih sgt?

avatar
ziera ramli
AUTHOR
July 29, 2012 at 12:19 AM delete

waahh, comel la kucing2 k.lyssa :) mcm tuannye jugak, hehe

avatar
shida'R
AUTHOR
July 29, 2012 at 1:06 AM delete

comel lah tucinn tuh!!

avatar
tirahzairi
AUTHOR
July 29, 2012 at 7:54 AM delete

jeles dgn org yg pgng kucing...tirah xberapa berani...hihi

avatar
July 29, 2012 at 11:30 AM delete

Masha-Allah, nice blog layout :)

are you a student of computers and IT? (information technology)

from Indonesia?

wasalaam :)

mababaya.blogspot.com

avatar
July 29, 2012 at 11:31 AM delete

btw, those are really cute fluffy cats, Masha-Allah :)

Ramadan Kareem :)

wasalaam

avatar
man
AUTHOR
July 29, 2012 at 2:25 PM delete

comelnya..sila lah dtg ke blog sy
http://ajax85.blogspot.com

avatar
Hidayah
AUTHOR
July 29, 2012 at 7:38 PM delete

ada ruang iklan untuk disewa tak?
if ade emeil details pada sy. addictseni@ymail.com
tq =)

avatar
July 29, 2012 at 9:19 PM delete

comey je kucing lyssa.nk satu leh? :)

avatar
July 31, 2012 at 4:23 PM delete

Kelakar lah ayat Kak Lyssa dlm entry ni. Anyway, cute kucing dia mcm tuannya :D

avatar
Remy hazza
AUTHOR
July 31, 2012 at 5:29 PM delete

cian depa kesejukan.......

avatar
nia izzati
AUTHOR
July 31, 2012 at 10:50 PM delete

kucing yg warna kelbu tu sebijik mcm kucing kita. symba nama dia. dh lama dh dgn sya. tpi uur dye takat thn lepas 19 jun. still remember. dia ah kucing yg plng phm sya smua. sedih dia x da. raya2 nih pun kdg2 teringt dia sbb dia suka menyibuk nak tlg buat kuih raya.

avatar
wawa rahmat
AUTHOR
August 3, 2012 at 4:38 PM delete

. very cute miowww :))

avatar
August 5, 2012 at 12:56 PM delete

Comey je tapi,kalau Syara,Syara yg mandikan kucing Syara sebab dah terbiasa huhu

avatar

Google+ Followers