♥ Jom Jana Pendapatan Melalui BLIN.GD

08/07/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hi awak semuaaa  . hihi . Sebelum ni , Lyssa ada ajar korang macam mana nak jana pendapatan melaui blog , facebook , and twitter kan ? Ada banyak cara . Sini Lyssa listkan :





Join Churp-Churp Here !
Join Says.my Here !
Join Nuffnang Here !
Join Heartbeat Here !



 Ok , bagi entry ni , Lyssa nak ajar macam mana nak jana pendapatan melalui BLIN.GD .
Korang tak perlu risau sebab BLIN.GB ni sama sahaja seperti Says dan Churp-churp . Kita perlu campaign kan iklan dan kita akan mendapat RM 0.20 per click :) 

BLIN.GB ni pun best jugak . Lyssa pernah dapat RM 400 ++ dalam masa yang singkat sahaja . 
Kalau korang nak cuba , boleh ikut step di bawah :


1. Korang SIGN IN with Facebook or Twitter di ---->> KLIK LINK INI !

2. Kemudian , korang FILL IN DETAILS korang kat bahagian Profile :

 

** NOTE : Jangan takut untuk letak no account bank , no.tel , alamat . Tak bahaya pun . Sebab lepas kita cashout , diorang akan bayar terus masuk ke account bank kita. Faham ?
Bagi sesiapa yang tak ada account bank , boleh minta kebenaran ibu bapa dulu ye :P 


3. Lepas dah habis isi , SAVE ! dan terus tekan button HOME !

4. Ada tak nampak macam banyak-banyak IKLAN kat situ ?

 


5. Tekan lah mana satu iklan yang korang nak promote ? Tekan button SHARE !

6. Terus ke STEP 2 , lepas tekan SHARE , Copy Link yang diberi : CONTOH INI KLIK !


7. Lepas dah copy , korang guna link tu , untuk promote kan pasal iklan tu . Tak kira lah , korang nak sebarkan link di FACEBOOK , TWITTER atau pun di BLOG . Mana-mana je lahkan .  Boleh je . Korang akan dapat RM 0.20 per unique visit . 

8. Nanti , setiap recent earning from campaign , akan terupdate di sebelah kanan profile BLIN.GD tadi .

Kat sini , Lyssa dah printscreen apa yang boleh  , dan apa yang tak boleh . Baca lah ye :





Boleh faham tak ni ? Kalau ada sebarang masalah , atau sebarang pertanyaan , boleh PM Lyssa kat SINI !




Di mana ada kemahuan , di situ ada jalan . Terima kasih ! >_<
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Syafiq Ajis
AUTHOR
July 8, 2012 at 5:57 PM delete

mentang2 ade referral.. pulun habis ! hahaha... http://www.manokelpase.com/2012/07/pengenalan-jana-pendapatan-online.html

avatar
July 8, 2012 at 5:57 PM delete

dah perbetulakan dahh . cer klik lagi sekali :) sorry~

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
July 8, 2012 at 5:58 PM delete

Inshallah nanti sye cuba apa2 pon blog lyssa tk de lagu kea? SUNYI ...

avatar
Atirah ★
AUTHOR
July 8, 2012 at 5:58 PM delete

dh lme dftar blin.gd nih , tp skit bru earning saya . :) almaklumlah , blogger cap ayam =.=v
klau sudi , klik sini kejap . kejap je k :) http://blin.gd/4fAd

avatar
July 8, 2012 at 6:12 PM delete

Kinah dah lama buat blin.gd tu tapi dah nak sampai 1 bulan dah, RM10 pun belum sampai, maklumlah blog x sehebat Kak Lyssa punya..

avatar
Cik Eiyra
AUTHOR
July 8, 2012 at 6:15 PM delete

lama tak lawat blog LYSSA huhu
dah berubah wajah , makin ringgan :)
sekarang berBLIND pulak :)
Blind ni bagus , sbb nya time saya mula2 daftar dulu satu klik 30sen
sekarang yg ade 20 sen je . mybe ramai dah join kot huhu
klik saya punya jugak boleh ?
http://blin.gd/4eRz
http://blin.gd/4fDd
http://blin.gd/4fDe
http://blin.gd/4f1p

but awk punya link not found la lyssa

avatar
Aimi Dyna ✰
AUTHOR
July 8, 2012 at 6:26 PM delete

Huhuhu . Thanks sebab share Kak Lyssa :)

avatar
July 8, 2012 at 6:41 PM delete

nape not found ni lyssa>??

avatar
Crafty Nieya
AUTHOR
July 8, 2012 at 7:15 PM delete

ish ish ish..kak lyssa..ade jee care nak buat duit yee..untunglaa kak lyssa..kite baru join says.com..churp2..hehe..nak join BLIN.GD pulak lah mcm kak lyssa..heheheh..thanks akak comel ;)

http://craftynieya.blogspot.com

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
July 8, 2012 at 9:46 PM delete

wahh . best nieyh . leyh cuba nunty . u're the best kak lyssa . :)

avatar
Nadia Fadil
AUTHOR
July 8, 2012 at 10:51 PM delete

wuwuwwuu. niy yg suka nih. hehe. jana pendapatan melalui tenet. haha. thnks kak lyssa sebab share :)

avatar
Miss Sue
AUTHOR
July 8, 2012 at 11:19 PM delete

thanks for sharing lyssa...
boleh letak kat sini ke ?
test jap..hihihi...
kelik tau ! sedekah kat sue sikit :P
http://blin.gd/4fG7
http://blin.gd/4fGb
http://blin.gd/4fGd


terima kasih :D

avatar
Azwan ZeT
AUTHOR
July 8, 2012 at 11:52 PM delete

pestaim komen.. nice post 4 program jana pdapatan.

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
July 9, 2012 at 12:17 AM delete

wah!! da makin banyak pulak syarikat pengiklanan ye

avatar
July 9, 2012 at 1:12 AM delete

terime kassih . da lame sebenanye ade bende ni tpi tak tau nak gunakan macam mane , oke sekarang da tau dan saye baru dapat 0.20 lalala . aha

avatar
July 9, 2012 at 8:32 AM delete

akak nak share boleh?thanks lisa dgn info ..thumbs up!!

avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
July 9, 2012 at 8:38 AM delete

thanx sebab sharing.. :)

avatar
KorN
AUTHOR
July 9, 2012 at 1:02 PM delete

byk nye link untuk jana pendapatan skang...

avatar
July 9, 2012 at 3:04 PM delete

lyssa,smlm solehah bru wt BLIN.GD ni.hehe

*lyssa,npe solehah cme leh komen entry lyssa gne mozilla je ye?klu gne google chrome xleh.plik ni :(

avatar
Alynn Nyzaa
AUTHOR
July 9, 2012 at 3:57 PM delete

alin pun ada terjumpa pasal ni..selamat menjana duit semua~ :D

avatar
Miss Rubyy
AUTHOR
July 9, 2012 at 5:33 PM delete

lyssa, camna pulak kalau kita nak stop?

avatar
hairy
AUTHOR
July 9, 2012 at 6:57 PM delete

not found lyssa ,,sob

avatar
July 9, 2012 at 11:34 PM delete

Thanks Lyssa... Dah macam-macam Iklan Izzati sign up. Alhamdulillah, sentiasa masyukkkkkkk,,..... :)

avatar
Cik Ain
AUTHOR
July 10, 2012 at 8:31 AM delete

thanx sharing kak lyssa :)
boleh letak sini tak ?
klik lahh yerr .. heee
http://blin.gd/4fOQ
http://blin.gd/4fOS
http://blin.gd/4fOR

avatar
Cik Rongoks
AUTHOR
July 10, 2012 at 10:57 AM delete

dh banyak kan benda yg dapat jana pendapatan nie ^^

avatar
July 10, 2012 at 12:20 PM delete

wahh. leh kaya kak lyssa kalau cmnih. hoho. sekejap ja dah 400++. perghh.

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
July 10, 2012 at 3:01 PM delete

trbaik lyssa bla brkesemptan nti bru blh ltak kt blog..huhu..
p/s:entry hrgai lyssa rkan blogger..hehe

avatar
Nurlyla
AUTHOR
July 10, 2012 at 8:12 PM delete

bagus.. thanks kak lyssa.. antara semua tu.. kak lyssa paling recommend yang mana satu? buat entri lah kak lyssa.. :)

avatar
ProfHariz
AUTHOR
July 11, 2012 at 3:42 AM delete

Macam-macam kaedah ada. Cuma mau dengan takmau ja.

avatar
ucupiza
AUTHOR
July 17, 2012 at 11:59 AM delete

hai sis lyssa,thanks for tutorial..i like it

avatar
ucupiza
AUTHOR
July 17, 2012 at 3:39 PM delete

sis lyssa kalo kita buat ni,hari-hari ke kita kena rajin promote kn iklan ni??

avatar
MiaJie
AUTHOR
July 18, 2012 at 9:19 AM delete

nape income kite jadi kosong balik? -_-

avatar
putEra HyriEl
AUTHOR
July 18, 2012 at 11:01 PM delete

saya tanye lyssa x jawab ag... die tulis cm ni "Your account needs to be approved before you can subscribe" cm ne tuwh?

avatar
anis waniee
AUTHOR
July 24, 2012 at 10:38 PM delete

http://blin.gd/4gIF..
yey berjaya

avatar
August 1, 2012 at 12:34 PM delete

knp sy dh isi sume maklumat tetap jg dia tdk mau terima. padahal sume yg penting dh isi. cuma konfius dgn account holder. mst la letak nama sdri kn? atau bank yg saya guna tak sesuai dgn blin.GD ni kot..

avatar
August 1, 2012 at 12:39 PM delete

dah tekan HOME, tp kosong. xde ape2 iklan pun :(

avatar
azrinaz
AUTHOR
August 4, 2012 at 11:59 AM delete

nak cashout kena tunggu RM100 tuh

avatar
October 1, 2012 at 9:49 AM delete

salam...nak test juga..

http://blin.gd/4j1t

avatar
OthmAn R
AUTHOR
December 18, 2012 at 2:50 AM delete

NAK JANA DUIT POKET LEBIH ? JOM KLIK DI ---> http://bit.ly/12vxJl4

avatar
Cput
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:58 PM delete

mantap..haha.bleh la pulun habis22 tue.jgn lupa share sini sikit.hehe

avatar
D'ya D'ana
AUTHOR
April 23, 2013 at 1:06 PM delete

npe tak boleh ye?
dia tulis cam ni masa nak sign in
(Given URL is not permitted by the application configuration.: One or more of the given URLs is not allowed by the App's settings. It must match the Website URL or Canvas URL, or the domain must be a subdomain of one of the App's domains.)

avatar
lieya
AUTHOR
March 26, 2014 at 9:30 PM delete

hai , korang derma blin.gd sy pulak ye :) sesama membantu . terima kasih semua http://blin.gd/4mJy

avatar
lieya
AUTHOR
March 26, 2014 at 9:31 PM delete

http://blin.gd/4mJy

avatar

Google+ Followers