Pernah Makan Coconut Jelly Tak ?

29/07/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Slurppp . Blurpp . Kenyang betul hari ni nikmati juadah puasa . Alhamdulillah . Lepas makan semua , solat . Berehat pula bersama Coconut Jelly !

Nyummy . Lyssa rasa ada yang pernah makan and ada yang tak pernah tengok mahupun rasa coconut jelly ni kan ? Alaa . Pernah minum air kelapa tak . Lebih kurang macam tu lah rasanya . Tapi ianya sejenis "jelly". Buah kelapa muda warna hijau tu , diorang tarah sampai kelapa tinggal kulit dalam dia je warna putih . 

Sedap tu memang sedap . Tapi , sedap lagi kalau dimasukkan dalam peti ais kasi sejukk . Perghh . Meleleh beb . Memang sedap amat . Tahu .. korang nak jugak tengok coconut jelly tu macam mana kan ? Nahhh . Lyssa kasi FREE tengok , nak makan FREE mai datang rumah Lyssa . Lyssa belanja . kihkih . 


 


Nampak tak ? sungguh kretif manusia zaman sekarang ni . Potongan yang sangat cantik ooo . Siap balut dengan plastik lagi . Then , bila nak makan , kena lah bukak plastik tu dulu . Penutup tu , diorang dah potong siap-siap . So senang lah kita nak terus makan . Ambik sudu cedok-cedok jelly tu , masuk mulut . NyummNyumm..

Serius . Kalau korang cuba sekali , mesti maw banyak-banyak kali . Label tu tulis Penang Coconut Jelly . Tapi , Lyssa tak tahu lah negeri lain ada tak macam ni eh ? :/ Nak tahu jgk !
Haaa . Harga dia ? RM 3.50 SATU ! Tak de lah mahal or tak de la murah sangat kan ? Boleh lah kalau nak isi buat alas perut . hehe .

Ada yang nak rasa ? Jom lah SHARE makan dengan Lyssa . Tinggal lagi 1 je lagi nih . huhu .

peace =.=v

 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

62 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
July 29, 2012 at 8:56 PM delete

wahhh...sedapnyerr..feveret ni..hehehe...^__^

avatar
King Ungu
AUTHOR
July 29, 2012 at 8:56 PM delete

Kak Lyssa ... nie yg m'buatkan saya nk pergi Penang nie ... hehehe

avatar
nabila biela
AUTHOR
July 29, 2012 at 8:57 PM delete

emm cdap2...huhu..sy da fllow awk...fllow sy blik..http://comey-comeyblog.blogspot.com/

avatar
July 29, 2012 at 8:59 PM delete

Meleleh air liur baca entry nih. Keh-keh-keh.

avatar
July 29, 2012 at 9:00 PM delete

First Tym Tengok...Hahaha
Blum pernah Jumpa lagi...apa lagi Rasa,,Haha
Sakai ehh

avatar
nurulwahida
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:01 PM delete

wahh.. sedapnye.. x pernah lagi mkn coconut jelly.. :)

avatar
Najla Najihah
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:03 PM delete

Perghh :)NyumNyumNyum~ kak lyssa boleh belanja saya? hehe . *meleleh air liur*

avatar
syifa D_Fa
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:03 PM delete

best tu kak lyssa.. dulu penah makan :)

avatar
@ShafyqOnlyy
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:05 PM delete

yummy , tapi shafyq punya kat dalam BEKAS PLASTIK :)

avatar
Syalyn Asmira
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:06 PM delete

wahh, best nye~ bg sy lah satu lg tuh kak lyssa ;)

avatar
Nanie
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:06 PM delete

macam sedap je, bekas tu buat dr kelapa jugak ke ? cantik

avatar
July 29, 2012 at 9:09 PM delete

wahh bru tau.mcm sdap je ni.lyssa,jelly dalam tu cmne bentuknye ye?

avatar
AimanAziz
AUTHOR
July 29, 2012 at 9:11 PM delete

kretip nye .. kat sini ,, bubuh dalam bekas plastik je .. :) * nk cckitt

avatar
July 29, 2012 at 9:21 PM delete

boh dlm plastik , tak dap . huhu .

avatar
July 29, 2012 at 9:21 PM delete

bentuk dia ? lahh . sama macam bentuk buah kelapa tu lahh . haha .

avatar
July 29, 2012 at 9:22 PM delete

yupp . sudah dinyatakan di atas . haha .

avatar
July 29, 2012 at 9:22 PM delete

hahaha . ehh , boleh je aihh ~~

avatar
July 29, 2012 at 9:24 PM delete

bekas plastik tak rasa nikmat sebenar kelapa tuuuu . hihi .

avatar
July 29, 2012 at 9:24 PM delete

hahaha . mai penang ! lalalal~

avatar
July 29, 2012 at 9:27 PM delete

meleleh air liur ? meh nak lap lap kan / haha .

avatar
July 29, 2012 at 9:30 PM delete

SSeeddoopp jjee nnaammppaakk ! wwooaahh . mmeelleelleehh nniieeyyhh ^^__^^ hhuuhhuuhhuuhhuuk .

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
July 29, 2012 at 10:03 PM delete

pernah makan coconut jelly... tp, yg macam dlm gambar tu tak pernah plak tgok...

avatar
keli menari
AUTHOR
July 29, 2012 at 11:55 PM delete

Empat tinggal satu ? Dasyat tuhh ! Haha

avatar
shima
AUTHOR
July 29, 2012 at 11:58 PM delete

yummy2...sy jual jeli kelapa kat bazar ramadhan...seringgit 1 bekas yg pjg tu
sedap2 :) salam ramadhan lyssa

avatar
July 30, 2012 at 1:09 AM delete

kak Lyssa beli kat maner..Kelapa Jelly tu ???

avatar
piko pink
AUTHOR
July 30, 2012 at 1:58 AM delete

first time tengok nie...arap2 lyssa dpt blnje piko satu..hahha

avatar
shida'R
AUTHOR
July 30, 2012 at 2:37 AM delete

mampu habiss ke lyssa semua tu??

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
July 30, 2012 at 5:11 AM delete

x ske sgt kelapa..syg skali..klu x,mesti blh mkn lyssa :P

avatar
KorN
AUTHOR
July 30, 2012 at 7:58 AM delete

korn yg dok png ni pon x pernah makan mende nie.. nak kne pergi rumah lyssa la raya nanti kalo cam nie.. hehehe

avatar
UmmiMaisarah
AUTHOR
July 30, 2012 at 8:47 AM delete

wow... sgt kraetif... x pernah la lagi jumpa yg dalam ni... selalu makan yang dalam bekas plastik rm1 tu..

avatar
wong meimot
AUTHOR
July 30, 2012 at 9:28 AM delete

Xsuka minum atau mkn kelapa.. Tp klu da buat jelly kena cuba mane tau rasa ia lain

avatar
amalina husna
AUTHOR
July 30, 2012 at 9:32 AM delete

wahh..kreatifnya..
selalu dpt mkn yg dlm bekas plastik mcm tupperware kecik tu jee..
x prnah tgk plak jenis nie..

avatar
cik hani
AUTHOR
July 30, 2012 at 11:06 AM delete

mmg sedap.lebih lg time sejuk

avatar
July 30, 2012 at 11:10 AM delete

air kelapa jelly mmg sedap..
amboi.. promote tempat sendiri ek..
made penang nampak..

avatar
Khai AngeL
AUTHOR
July 30, 2012 at 12:08 PM delete

nampak cam sedap.. tapi di sabah susah nak cari benda2 cam ni.. kalau ada pun, kepala sejibi,, puding dlm klapa..

avatar
@ShafyqOnlyy
AUTHOR
July 30, 2012 at 3:42 PM delete

sedap lah . cuma SIKT je :) SATU RM1

avatar
July 30, 2012 at 3:56 PM delete

macam2 dah sekarang ni.. semua sangat mudah dah skrg.. hehehe.. sedapnya air kelapa... mengidam!!

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
July 30, 2012 at 4:28 PM delete

eh ada g dak? nak gak.

avatar
Anis Farhana
AUTHOR
July 30, 2012 at 5:26 PM delete

Sedapp! Selalu gak makan ^^

avatar
Lynn Damya
AUTHOR
July 30, 2012 at 8:55 PM delete

wah..nmpk sedap...and betul tu, klw letak dlm ice box, lagi sedap..sejukkk je :D nyum2

avatar
Boni Kacak
AUTHOR
July 31, 2012 at 1:36 AM delete

saya tak pernah pun makan lagi jelly ni la lyssa.. bila lyssa nak belanja ni??hehe

avatar
Boni Kacak
AUTHOR
July 31, 2012 at 1:37 AM delete

saya tak pernah makan benda ni lah lyssa.. bila lyssa nak belanja ni??

avatar
zanairin
AUTHOR
July 31, 2012 at 1:37 AM delete

salam kak lyssa.. saya nak bgtau kak lyssa yg gambar kak lyssa yang nie http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/531667_445105748862630_1527064892_n.jpg telah diletakkan di page :http://www.facebook.com/pages/Himpunan-gambar-awek-melayu/445102552196283
better kak lyssa ambil tindakan berwajib..

avatar
Fienazzuki
AUTHOR
July 31, 2012 at 7:27 AM delete

mestila pernah...sedap kot!!!!!!

avatar
July 31, 2012 at 11:30 AM delete

Salam Ramadhan Cik Lyssa...

Meh tinggalkan komen Lyssa kat sini plak ye..
http://www.myideakini.com/2012/07/info-dari-blogspot-ke-dot-com.html

Apit dah komen kat sini...hu3 :-)

avatar
July 31, 2012 at 12:42 PM delete

Kat sekolah yana dulu ada jual:) sekarang kakak tu dah pindah , takde dah org jual , wuuu:3

avatar
Cindy J.
AUTHOR
July 31, 2012 at 1:24 PM delete

blogwalking here...jemput join blog jika minat...boleh tolong komen n share ilmu sekali....lagi baru lam blog nih...

avatar
CiK FizA
AUTHOR
July 31, 2012 at 3:34 PM delete

sedapnya tgk ! nyummmyy ! bak ckit =P

avatar
Remy hazza
AUTHOR
July 31, 2012 at 5:04 PM delete

kalau kat opis remy.... menu utk pesawat... lychee coconut pudding.... memang best !!!!

avatar
iffah
AUTHOR
July 31, 2012 at 5:29 PM delete

salam kak lyssa.saya ikut tuto online diary.tp ade masalah skit;header terletak di sidebar.camne tu kak?nk drag tak bleh.
hope akak bleh jawab.akak reply kat sini je k?

pliss ^_^

avatar
B2M
AUTHOR
July 31, 2012 at 10:35 PM delete

KESAH PENGHINAAN TERHADAP MASJID AL SOLEHIN DAN AHLI KHARIAHNYA DIKULAIJAYA
www.karamsingwali.blogspot.com
tolong share..bantu kami selamatkan al solehin..

avatar
Fiza Jaafar
AUTHOR
August 1, 2012 at 5:23 PM delete

nampak cam menarik je lyssa??kelapa biase tu fav la..jelly tk penah lg!!must try neh~! eheh

avatar
fyda ibrahim
AUTHOR
August 1, 2012 at 11:40 PM delete

http://fydaibrahim.blogspot.com/
jum follow jap blog nie rmai2
thnx :)
bru jew berdunia ngn blog nie ...
hope tunjuk ajar :)

avatar
August 2, 2012 at 10:58 AM delete

selalu makan .. tapi rupanya tak comel macam ni .. cuma guna bekat plastik jernih tu je .. HUHU


____________________________________________________________________________

MINTAK KERJASAMA
sudi kiranya singgah di blog saya dan blok page yang berunsurkan seksualism & porno supaya dapat selamatkan gadis melayu sekarang

PERHATIAN : Kepada Gadis Melayu Yang Cun Melecun

tq ..

avatar
August 2, 2012 at 2:16 PM delete

alamak, terliur la plak..tempat len xde jual ke lyssa? huhu

sedapnya

avatar
August 8, 2012 at 3:56 PM delete

Kat sini harga dia rm1 je, kak lyssa. Besttttttttttttt!

avatar

Google+ Followers