Apa Yang Aku Suka Ek ? ♥♥♥

30/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


*maaf dengan penggunaan kata "aku" dalam entry ni :) Nak ubah cara sikit .. Bukan selaluu ~


Holaaa . Dalam entri ni aku nak membebel panjang sepanjang-panjangnya . InsyaAllah kalau aku banyak masa . Hope mata korang tertumpu sepenuhnya dengan apa yang aku nak sampaikan . Dan tak ada yang terlena atas lappy sambil terkeluar air liur basi dengan entry panjang meleret ni ye .

As title yang ada tertulis kat atas ni , aku nak story kat korang mengenai "apa yang aku suka" . Aku akan nyatakan satu persatu dalam entry ni . Saje nak share dengan korang . 
Sementara aku tengah ada mood nak taip ni kan , lebih baik aku luahkan sepenuhnya apa yang aku suka dalam entry ni ye . huhu . 

Kalau korang nak tahu , aku memang suka bergambo , snap-snap pic sensorang . Tak kira lah kat mana aku ada , 24 jam iphone aku akan ada kat tangan aku and selalu je snap pic even dalam rumah pun aku suka bergambo . Paling tak boleh blah nye , setiap hari mesti aku akan buat koleksi dalam iphone aku . Memang MemoryCard phone aku tu penuh disebabkan gambo-gambo gedik aku tu je . Tak pun , kalau dah bosan tangkap gambar sendiri , aku akan snap pic kucing-kucing aku tu . Tak kira lah , diorang tengah berpeluk ke , tengah rogol sesama sendiri ke , tengah tidur ke , tengah makang ke . Ada je masa aku nak snap ! Itu lah keje aku kat rumah kalau dah tak tahu nak buat ape . 




Lagi-lagi .. Aku memang suka main make-up make-up . Ye . Duduk rumah memang membosankan dan keje aku selalu je nak main conteng-conteng muka . That's one of my hobby . Nak kata syok sendiri tu , err . Ada lah sikit . And kadang tu , teringin sangat nak ada orang make-up kan muka aku ni . haha . Tapi itu angan-angan je lah kan . Tak tercapai lagi pun impian tu . Maybe one day , kalau ada rezeki ada lah tu orang nak make-upkan aku . haha . Tak pun , tunggu masa nak kawen nanti je lah . haha . And lepas aku main make-up tak sah lah kalau aku tak tangkap gambo and post kat fesbuk or instagram aku . hok alohh . *tersangat lah poyozzzz . -.-"

Dan seperti apa yang korang nampak dalam --->> VIDEO ini , ye . bilik aku memang so pinkyyy . Maknanya , korang dah tahu lah kan yang aku ni agak "minah pinky" lah . Korang tengok lah barang - barang aku memang kebanyakannya pink and purple . Tudung , baju , casing iphone , casing blekbery , casing tab , jam , purse .. semuanya pink-purple color .
Aku suke . Aku suke . #PinkPurple Lover . haha . 

Lagi ? Apa yang aku suka ek . Haaa . Aku tersangat lah suka minum Coffee . Memang dah rasa ketagih dengan Coffee ni . Tambah-tambah bila rasa nak stay-up malam-malam . Memang wajib ah minum coffee . " Meh sechawann" - tone suare cam omputih dalam iklan tuu .

Kalau korang nak tahu aku memang suka manja-manja dengan mak aku . oh ye ! Aku memang manja orangnya . haha . *perahsantan betul -.-" Now , aku kan 24 jam duk rumah je . Tak sahlah kalau satu hari aku tak bermanja dengan mak kan . Semua masalah aku , aku ceritakan semua nya kat mak aku . Dan aku memang anggap mak aku tu macam member rapat aku je . Dia faham aku . And next year aku akan continue study . Masa sekarang ni lah pun nak bermanja-2 dengan mama kan ? haha .

Haaa . Yang ni paling aku suka . Aku memang suka mengadap laptop aku .Bukan mengadap laptop yang tak ON dan ternganga sorang-sorang depan laptop tuu . Tapi keje aku adalah Online . Online dan Online . Memang dah tak de keje sangat lah tu kan . Sebab tu korang akan selalu nampak aku tweet and update status kat fesbuk . Sebab aku memang suka ONLINE . Masa blog tak ber-update aku akan blokwalking masuk blog blog orang and baca entry menarik diorang . Ye . Aku memang suka terjah satu satu blog yang aku rasa minat giler nak baca . 

Aku suka membaca . Maksud aku membaca tu tak semestinya aku suka mengadap buku . Aku suka baca benda-benda yang ada dalam tenet je . Kalau baca buku tu , sesaat dua mulalah mata makin juling and rasa macam nak proseskan air liur basi je . haha . Tapi kalau baca benda yang ada dalam tenet je , mata aku automatik akan jadi segar bugar even benda tu boring . Tapi actually aku lebih suka baca benda yang aku suka and minat .

Lagi satu , aku suka fikir ayat . Hah . Korang tahu ke apa maksud aku ? Meh nak cerita . Kalau korang nak tahu aku da satu notebook ni . I mean , buku nota . Bukannya notebook a.k.a laptop kecik tu . Bukan .  Bukan . Ok . Buku nota tu aku penuhi dengan ayat or kata-kata yang terlintas kat fikiran aku . Ada ayat yang panjang , and ada ayat yang pendek . And kalau aku rasa nak share kat Twitter atau Facebook aku akan share lah . Itu lah keje aku . Aku memang suka catit ayat yang terlintas kat fikiran aku . Rasa macam puas . Bila rasa mcam teringat kenangan or pengalaman lepas , mulalah buku tu jadi peneman aku . hakhak . Kesian kat kau , "bukukecik" ;p

Fuhh . Fenat fulak rasanya membebel dengan semangatnya dalam entry ni . Hope tak de yang terjojol mata tu nak habiskan baca entry ni ye . Sekadar nak berkongsi . Tak salah kan . Korang pulak macam mana ? Apa yang korang suka ? Share lah kat komen ni
Nak taip panjang berjelerrs macam ni pun tak salah aih . haha !

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

24 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nana
AUTHOR
October 30, 2012 at 3:23 PM delete

Saya pun suka bergambar seorang diri ^_^ Kerja saya pun setiap hari online. Memang bosan duduk rumah :)

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
October 30, 2012 at 3:24 PM delete

teh tarik buatan ayah tersayang ! favourite ! hehe .

avatar
October 30, 2012 at 3:27 PM delete

Nak cari satu buku nota macam kak lyssa lah .. hehehe :)

avatar
Mieya Atiera
AUTHOR
October 30, 2012 at 3:46 PM delete

Mieya pon suka dengan warna pink. tapi takde lah obses sangat.

avatar
Cik Zieya
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:00 PM delete

Apa yang saya suka?
SAYA SUKA BACA ENTRY KAK LYSSA !!!
heuwheuww..

avatar
dhiashahida
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:01 PM delete

mmg duk rumah membusankan..oleh sbb tu sy suka godek2 tanah tanam pokok....dan membuli kucing2 saya yg ramai tuh..;)

avatar
Azril Hamzah
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:12 PM delete

ohh...kak lyssa suke bergambar...

avatar
maszull
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:22 PM delete

assalamualaikum lyssa...so pinky la sweet nyer...:)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:37 PM delete

yang last tu kita sama . bila ada ayat yang terlintas, mesti kena tulis. kalau tak, nak tweet nanti tak ingat . :D

avatar
Mira Fang
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:55 PM delete

Akak..buatkan vidtutor tentang blackqoute,blh? Saya mudah faham kalau tutorialnya secara vidtutor. TQ =)

avatar
Mira Fang
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:57 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
October 30, 2012 at 5:01 PM delete

Ouh , itulah yang akak suka .
#Saya tukarkan 'aku' dengan 'Lyssa' sbb biasa akak guna 'Lyssa' , so tak biasa pulak bila akak guna 'aku'. Hahaha :D

avatar
DeknOt Chik
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:15 PM delete

best lh cite akk lyssa :D

avatar
DeknOt Chik
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:16 PM delete

best lh cite akk lyssa . sye ske :D

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:33 PM delete

saya pon suka membaca gak. tapi bukann buku la. saya pon suka baca entry akak

avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:36 PM delete

Hahaha...klaka la entry akak..kalo saye, saye suke menconteng kertas..(bkn conteng cam bdk kechik!!) I mean mcm hias kertas pakai marker warna-warni..hias kertas tu saaaaampai penoh!! sume bende yg terlintas kat kepala saya akan saya tulis..hehe~

avatar
s'din anuar
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:40 PM delete

Comel jer ayat kak lyssa ^^ haha.

avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:40 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:40 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:42 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
miz ruha
AUTHOR
October 30, 2012 at 6:20 PM delete

erm...
suka online, suka baca novel, ^_^

avatar
aini shahroni
AUTHOR
October 30, 2012 at 7:39 PM delete

saya suka kat lyssa buat entry baru..
rasa excited nk baca..
hewhewhew..

http://nurainishahroni.blogspot.com/

avatar
October 30, 2012 at 7:47 PM delete

sama la kita lyssa... ena pun suka tangkap gmbar sorng2 bila bosan mula melanda diri... ahakx..

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
October 31, 2012 at 12:05 AM delete

sy suka main dgn kucing, makan banyak2, minum milo kopisusu dan teh... suka kaler hitam... suka taylor swift, suka baca paper... suka mknn pedas...

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers