Apa Yang Aku Suka Ek ? ♥♥♥

30/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


*maaf dengan penggunaan kata "aku" dalam entry ni :) Nak ubah cara sikit .. Bukan selaluu ~


Holaaa . Dalam entri ni aku nak membebel panjang sepanjang-panjangnya . InsyaAllah kalau aku banyak masa . Hope mata korang tertumpu sepenuhnya dengan apa yang aku nak sampaikan . Dan tak ada yang terlena atas lappy sambil terkeluar air liur basi dengan entry panjang meleret ni ye .

As title yang ada tertulis kat atas ni , aku nak story kat korang mengenai "apa yang aku suka" . Aku akan nyatakan satu persatu dalam entry ni . Saje nak share dengan korang . 
Sementara aku tengah ada mood nak taip ni kan , lebih baik aku luahkan sepenuhnya apa yang aku suka dalam entry ni ye . huhu . 

Kalau korang nak tahu , aku memang suka bergambo , snap-snap pic sensorang . Tak kira lah kat mana aku ada , 24 jam iphone aku akan ada kat tangan aku and selalu je snap pic even dalam rumah pun aku suka bergambo . Paling tak boleh blah nye , setiap hari mesti aku akan buat koleksi dalam iphone aku . Memang MemoryCard phone aku tu penuh disebabkan gambo-gambo gedik aku tu je . Tak pun , kalau dah bosan tangkap gambar sendiri , aku akan snap pic kucing-kucing aku tu . Tak kira lah , diorang tengah berpeluk ke , tengah rogol sesama sendiri ke , tengah tidur ke , tengah makang ke . Ada je masa aku nak snap ! Itu lah keje aku kat rumah kalau dah tak tahu nak buat ape . 




Lagi-lagi .. Aku memang suka main make-up make-up . Ye . Duduk rumah memang membosankan dan keje aku selalu je nak main conteng-conteng muka . That's one of my hobby . Nak kata syok sendiri tu , err . Ada lah sikit . And kadang tu , teringin sangat nak ada orang make-up kan muka aku ni . haha . Tapi itu angan-angan je lah kan . Tak tercapai lagi pun impian tu . Maybe one day , kalau ada rezeki ada lah tu orang nak make-upkan aku . haha . Tak pun , tunggu masa nak kawen nanti je lah . haha . And lepas aku main make-up tak sah lah kalau aku tak tangkap gambo and post kat fesbuk or instagram aku . hok alohh . *tersangat lah poyozzzz . -.-"

Dan seperti apa yang korang nampak dalam --->> VIDEO ini , ye . bilik aku memang so pinkyyy . Maknanya , korang dah tahu lah kan yang aku ni agak "minah pinky" lah . Korang tengok lah barang - barang aku memang kebanyakannya pink and purple . Tudung , baju , casing iphone , casing blekbery , casing tab , jam , purse .. semuanya pink-purple color .
Aku suke . Aku suke . #PinkPurple Lover . haha . 

Lagi ? Apa yang aku suka ek . Haaa . Aku tersangat lah suka minum Coffee . Memang dah rasa ketagih dengan Coffee ni . Tambah-tambah bila rasa nak stay-up malam-malam . Memang wajib ah minum coffee . " Meh sechawann" - tone suare cam omputih dalam iklan tuu .

Kalau korang nak tahu aku memang suka manja-manja dengan mak aku . oh ye ! Aku memang manja orangnya . haha . *perahsantan betul -.-" Now , aku kan 24 jam duk rumah je . Tak sahlah kalau satu hari aku tak bermanja dengan mak kan . Semua masalah aku , aku ceritakan semua nya kat mak aku . Dan aku memang anggap mak aku tu macam member rapat aku je . Dia faham aku . And next year aku akan continue study . Masa sekarang ni lah pun nak bermanja-2 dengan mama kan ? haha .

Haaa . Yang ni paling aku suka . Aku memang suka mengadap laptop aku .Bukan mengadap laptop yang tak ON dan ternganga sorang-sorang depan laptop tuu . Tapi keje aku adalah Online . Online dan Online . Memang dah tak de keje sangat lah tu kan . Sebab tu korang akan selalu nampak aku tweet and update status kat fesbuk . Sebab aku memang suka ONLINE . Masa blog tak ber-update aku akan blokwalking masuk blog blog orang and baca entry menarik diorang . Ye . Aku memang suka terjah satu satu blog yang aku rasa minat giler nak baca . 

Aku suka membaca . Maksud aku membaca tu tak semestinya aku suka mengadap buku . Aku suka baca benda-benda yang ada dalam tenet je . Kalau baca buku tu , sesaat dua mulalah mata makin juling and rasa macam nak proseskan air liur basi je . haha . Tapi kalau baca benda yang ada dalam tenet je , mata aku automatik akan jadi segar bugar even benda tu boring . Tapi actually aku lebih suka baca benda yang aku suka and minat .

Lagi satu , aku suka fikir ayat . Hah . Korang tahu ke apa maksud aku ? Meh nak cerita . Kalau korang nak tahu aku da satu notebook ni . I mean , buku nota . Bukannya notebook a.k.a laptop kecik tu . Bukan .  Bukan . Ok . Buku nota tu aku penuhi dengan ayat or kata-kata yang terlintas kat fikiran aku . Ada ayat yang panjang , and ada ayat yang pendek . And kalau aku rasa nak share kat Twitter atau Facebook aku akan share lah . Itu lah keje aku . Aku memang suka catit ayat yang terlintas kat fikiran aku . Rasa macam puas . Bila rasa mcam teringat kenangan or pengalaman lepas , mulalah buku tu jadi peneman aku . hakhak . Kesian kat kau , "bukukecik" ;p

Fuhh . Fenat fulak rasanya membebel dengan semangatnya dalam entry ni . Hope tak de yang terjojol mata tu nak habiskan baca entry ni ye . Sekadar nak berkongsi . Tak salah kan . Korang pulak macam mana ? Apa yang korang suka ? Share lah kat komen ni
Nak taip panjang berjelerrs macam ni pun tak salah aih . haha !

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

24 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nana
AUTHOR
October 30, 2012 at 3:23 PM delete

Saya pun suka bergambar seorang diri ^_^ Kerja saya pun setiap hari online. Memang bosan duduk rumah :)

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
October 30, 2012 at 3:24 PM delete

teh tarik buatan ayah tersayang ! favourite ! hehe .

avatar
October 30, 2012 at 3:27 PM delete

Nak cari satu buku nota macam kak lyssa lah .. hehehe :)

avatar
Mieya Atiera
AUTHOR
October 30, 2012 at 3:46 PM delete

Mieya pon suka dengan warna pink. tapi takde lah obses sangat.

avatar
Cik Zieya
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:00 PM delete

Apa yang saya suka?
SAYA SUKA BACA ENTRY KAK LYSSA !!!
heuwheuww..

avatar
dhiashahida
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:01 PM delete

mmg duk rumah membusankan..oleh sbb tu sy suka godek2 tanah tanam pokok....dan membuli kucing2 saya yg ramai tuh..;)

avatar
Azril Hamzah
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:12 PM delete

ohh...kak lyssa suke bergambar...

avatar
maszull
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:22 PM delete

assalamualaikum lyssa...so pinky la sweet nyer...:)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:37 PM delete

yang last tu kita sama . bila ada ayat yang terlintas, mesti kena tulis. kalau tak, nak tweet nanti tak ingat . :D

avatar
Mira Fang
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:55 PM delete

Akak..buatkan vidtutor tentang blackqoute,blh? Saya mudah faham kalau tutorialnya secara vidtutor. TQ =)

avatar
Mira Fang
AUTHOR
October 30, 2012 at 4:57 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
October 30, 2012 at 5:01 PM delete

Ouh , itulah yang akak suka .
#Saya tukarkan 'aku' dengan 'Lyssa' sbb biasa akak guna 'Lyssa' , so tak biasa pulak bila akak guna 'aku'. Hahaha :D

avatar
DeknOt Chik
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:15 PM delete

best lh cite akk lyssa :D

avatar
DeknOt Chik
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:16 PM delete

best lh cite akk lyssa . sye ske :D

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:33 PM delete

saya pon suka membaca gak. tapi bukann buku la. saya pon suka baca entry akak

avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:36 PM delete

Hahaha...klaka la entry akak..kalo saye, saye suke menconteng kertas..(bkn conteng cam bdk kechik!!) I mean mcm hias kertas pakai marker warna-warni..hias kertas tu saaaaampai penoh!! sume bende yg terlintas kat kepala saya akan saya tulis..hehe~

avatar
s'din anuar
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:40 PM delete

Comel jer ayat kak lyssa ^^ haha.

avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:40 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:40 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anis Solehah
AUTHOR
October 30, 2012 at 5:42 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
miz ruha
AUTHOR
October 30, 2012 at 6:20 PM delete

erm...
suka online, suka baca novel, ^_^

avatar
aini shahroni
AUTHOR
October 30, 2012 at 7:39 PM delete

saya suka kat lyssa buat entry baru..
rasa excited nk baca..
hewhewhew..

http://nurainishahroni.blogspot.com/

avatar
October 30, 2012 at 7:47 PM delete

sama la kita lyssa... ena pun suka tangkap gmbar sorng2 bila bosan mula melanda diri... ahakx..

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
October 31, 2012 at 12:05 AM delete

sy suka main dgn kucing, makan banyak2, minum milo kopisusu dan teh... suka kaler hitam... suka taylor swift, suka baca paper... suka mknn pedas...

avatar

Google+ Followers