Please Remove Word Verification For Comment !

10/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Haaa . Kan si gadis kidal ni dah marah . Dah bertanduk-tanduk dah atas kepala ni .
Marah kat siapa ? Kat korang lah ! Ni haa , korang yang ada blog , tapi tak remove/hide Word Verification untuk komen di blog . Tengah marah ni ! Tengah marah ni ! grr >_<

Bagi new blogger mahupun old blogger , korang tahu ke , apa itu word verification
Korang pernah dengar tak benda alah ni ? Tak pernah ? Bagi newbie mungkin tak pernah . Ok . Lyssa nak terangkan pun susah . Senang cerita , Lyssa tepekkan contoh gambar word verification tu apa . Tengok nih !

 


Bagi blogger yang selalu terjah entry-entry blogger lain dan tinggalkan komen , mesti korang akan jumpa dengan kod kod pelik yang kita kena isi masa nak komen kan ? Pernah jumpakan ? Bagi yang tak pernah komen kat blog orang , mesti dia tak pernah merasa betapa sakitnya hati bila benda ni muncul . Sakit tau tak !

Bagi korang yang tak remove lagi , korang mesti tak tahu yang pembaca dan pengomen lain dah berdarah-darah dah hati diorang dilukai dengan perasaan geram sebab setiap kali nak komen kena masukkan huruf-huruf nombor yang kadang tu menyebabkan mata mengecil untuk baca  , "HURUF APA NI ? NOMBOR APA NI ?" . Dan lepas tu mulalah perasaan malas nak BW dah , malas nak komen dah timbul !

Mood pun terus hilang nak online . Pernah tak korang rasa macam tu ? Lyssa pernah ! Lyssa pernah ! Geram kot . Punya semangat kita nak comment entri dia , dia pi taruk itu word belipication ! *sengal*

Dan bagi sesiapa yang belum remove lagi , korang ikut je lah cara kat bawah ni heh ..


1. Dashboard > Settings > Post and Comments > Scroll down sampai jumpa :

 

*Pastikan korang punya word verification tu berada dalam keadaan "NO" ! Faham ?
 

Then SAVE lah . 

Oh ye . Kalau boleh , korang share lah entry ni dan mention kepada blog yang tak hide lagi word belipication diorang tu . 

Ehem . Jaga lah hati pembaca dan pengomen anda tu ye :( Jangan patahkan hati diorang dengan benda tak berfaedah ni ... hukhuk . :'( 


Like dan komen bagi yang setuju dengan entry ni !
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nabila Izzati
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:29 PM delete

sye punye blog dh buang da word verification tu.

avatar
Fakhruddin
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:31 PM delete

ada yg sengaja buat word verication,,,
utk security katanya,.
padahal blog biasa2 je..hhuuh

avatar
Anyss Raz
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:37 PM delete

O . ok . da buang da . :0

avatar
Yuliana Wahit
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:40 PM delete

hahahaa.. garangnya lyssa marah.. takotttt..

avatar
Ema Blog
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:43 PM delete

akak pun geram juga...eeeeeeiiiiiiii..

avatar
IBU GEBU
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:47 PM delete

nak share kat blog2 yg letak word veri ni kang takut kecik hati plak.... hurmmm, mcmana ya?

avatar
October 10, 2012 at 3:49 PM delete

saya dah buang lama dah. memang menyakitkan hati kdg2 timbul word tuh. nak marah pong ada!

avatar
October 10, 2012 at 3:55 PM delete

hah! Kan Kak Lyssa dah marah...Fuuhhh! nasib baik saye tak letak...Tak pe kak...saye paham pe kak rase..sabar kak =)


ninagadisslumber.blogspot.com

avatar
izwan
AUTHOR
October 10, 2012 at 3:58 PM delete

betul tu..buang je..tak suka lah...

avatar
October 10, 2012 at 3:59 PM delete

Hye kaq Lyssa. I'm Newbie ! Hihii... Blog Kak Lyssa memang canteq macam yang kawan saye cakap... nak tanya mana dapat background tuh? Saye carik warna background 3themes cam tuh.. tapi tak jumpa...... ::((

avatar
October 10, 2012 at 4:24 PM delete

betul akak.. aku pon malas kalo ada word verification ni... :D

avatar
October 10, 2012 at 4:27 PM delete

aiii aii, ena pun geram bila komen org punya ada word ni.. dah tempat komen serabut, ditmbahkan notification apa benda tu... tak ada alien kt dunia manusia ni lg.. tmbh2 line tgh lembab.. memang sakit hati sangat2

avatar
FaLya
AUTHOR
October 10, 2012 at 4:32 PM delete

betul kak lyssa!sy sokong 100%.. yg pling geram bila kita punya komen dah la pjg..lps nk tkn publish jer,tiba2 kluar bnda alah tu..rasa nk cmpk jer keyboard ni!huhu

avatar
ros_reeza
AUTHOR
October 10, 2012 at 4:35 PM delete

betul.. benda ni menyusahkan je.. hikhik.. Ros memang dah lama remove dah :)

avatar
dya bunga
AUTHOR
October 10, 2012 at 4:35 PM delete

dya paling geram bila ada word mcm robot ni..

avatar
Luqman Derr
AUTHOR
October 10, 2012 at 4:37 PM delete

Sudah lama selesai..^_^

avatar
9n0L4
AUTHOR
October 10, 2012 at 4:52 PM delete

hihi. ni mesti kes terjah peserta segmen aritu kan. mmg byk yg ade word verify ni. huhu. aduhai. baru siap bw 100. ;)

avatar
ieda
AUTHOR
October 10, 2012 at 5:20 PM delete

untuk security ape yee ??
x paham sbb still boleh masuk dan kutuk2 kan kalau x suke ..
sooo untuk security ape erkk
x paham tul !

avatar
Nur Syafinas
AUTHOR
October 10, 2012 at 5:38 PM delete

setuju sangat .!
pernah sekali buat entry pasal bende alah nih .,
agak dia terbace tup2x time tuh jugak tuko ..
hebat .!

avatar
October 10, 2012 at 5:43 PM delete

garangnya.. hehe.. dah buang dah.. anyway.. tq..

avatar
iTU AKHiL
AUTHOR
October 10, 2012 at 6:28 PM delete

setuju..sakit ati bile ada WV bila nk komen..
dlu blog sy pon ada. TQ kpd otai blogger yg tingglkn komen suh remove menda tu..
then bru taw mende tu melecehkn.

avatar
Remy hazza
AUTHOR
October 10, 2012 at 6:37 PM delete

setuju ngan lyssa.....
word verification tu kekadang menyusahkan.....

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
October 10, 2012 at 6:56 PM delete

Please prove you're not a robot?? I'M NOT A ROBOT! taksuka betul word verification nie.. buat lambat masa jaa.. dh laa nk tgk huruf pun sampai kena julingkan mata hadoii >.<

avatar
October 10, 2012 at 6:56 PM delete

**Harap jangan la ada yang terasa dengan entry ni ye .. Sebab ini pun untuk kebaikan semuakan ^^

avatar
October 10, 2012 at 7:00 PM delete

akak mmg tak suka dari dulu

avatar
shidaR
AUTHOR
October 10, 2012 at 7:08 PM delete

lyssa..kak bru kua isu ni lam entri hehee..sampai ade part2 hahaa :P

avatar
cik chinta
AUTHOR
October 10, 2012 at 7:18 PM delete

mmg x ske blog yg ada wv ni, sllu bc je. mls komen

avatar
October 10, 2012 at 7:37 PM delete

Thank bg tau..kawan Fara poon da marah Fara pasl ni...thanks a lot....

avatar
CikAda
AUTHOR
October 10, 2012 at 8:04 PM delete

orang yang buat verification ni mungkin pk nak up-kan security kan lyssa ? tapi kite yang nak kumen neh rasa cam robot plak . adoi .

avatar
Ena's Palace
AUTHOR
October 10, 2012 at 8:47 PM delete

muka da comel..jgn marah2

avatar
IrmaYusof
AUTHOR
October 10, 2012 at 9:06 PM delete

tk thu pon sy tk delete ld :( nsb baik kak lyssa buat entry nih .. thankss :D

avatar
miz ruha
AUTHOR
October 10, 2012 at 10:04 PM delete

terima kasih lyssa kerana memahami perasaanku. sayang lyssa. ^_^

avatar
October 11, 2012 at 3:55 AM delete

ohh mcm tu :)
HalimBrothers.com

avatar
Lily Erliyani
AUTHOR
October 11, 2012 at 8:39 AM delete

betoi...memang rasa aduhaiii...npe la kena letak banyak kali.huhuu...
kita nampak lyssa masuk contest kotex...kan? =P

avatar
Megat Emy
AUTHOR
October 11, 2012 at 9:37 AM delete

mmg mls ase nk comment klo ade bnde tu.. putus asa.. hahaha

avatar
che'pi
AUTHOR
October 11, 2012 at 12:47 PM delete

saya belum rabun.... and most of blogger pun bukan yang rabun.... tak sepatutnya ade.. tp kalau ade... nak buat mcm mana... ai taram aje klu dah jari gatal nak tinggal komen... hehehehe

avatar
Chenta Tasnim
AUTHOR
October 11, 2012 at 2:53 PM delete

Done remove it. Hehe. Tak tahu pun ada benda tu. Sorry.

avatar
October 11, 2012 at 2:54 PM delete

Lyssa dah sutak malah ooo. :-)

avatar
s h a
AUTHOR
October 11, 2012 at 4:04 PM delete

sy pon jadi x semangat nak komen bile ade word verification...yg paling malas bile banyak kali salah.huhuh.

avatar
boni kacak
AUTHOR
October 11, 2012 at 4:16 PM delete

sob3..menitis air mata ni kena marah dengan lyssa.. ye lyssa..saya janji tak buat lagi.

avatar
Mira Maisara
AUTHOR
October 11, 2012 at 4:42 PM delete

memang rimas bila nak komen kalau ade benda alah tu..hehe

avatar
MarliaMarble
AUTHOR
October 11, 2012 at 6:17 PM delete

haa..tau xpe. Takkan ROBOT pun ada akaun blog kot..? -_-''

avatar
aini shahroni
AUTHOR
October 11, 2012 at 7:54 PM delete

akak saya ada tag nama akak dalam blog saya.. klau sudi baca laa..

Thanks..meh kiss pipi sikit..muahhh kanan..muahh kiri.. ^___^

http://nurainishahroni.blogspot.com/2012/10/segmen-siapakah-blogger-idola-korang.html

avatar
~AmyLiana86~
AUTHOR
October 11, 2012 at 9:22 PM delete

memang pun..kadang kita dh masuk betul dia kate x lg..pelik..

avatar
gee azie
AUTHOR
October 12, 2012 at 5:33 AM delete

betul tu lyssa... berpinor mate nak membaca hurufnye...

avatar
October 12, 2012 at 8:36 AM delete

Haaa , betul tuuu , geram sngt..:(

avatar
October 12, 2012 at 1:41 PM delete

Betul3..sgt x suke mende alah ni bile bw T-T

avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
October 12, 2012 at 4:26 PM delete

Mood tulis komen hilang bila dia dah kuwarkan perkataan power dia tu. Kadang-kadang kite key in betul pun disalahkan

avatar

Google+ Followers