Samsung Galaxy Note 2 Mula Diperkenal

12/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


SAMSUNG Malaysia Electronics (www.samsung.com/my/) memperhebatkan jenama telefon pintarnya dengan memperbaharui Galaxy Note menerusi versi kedua yang mula diperkenalkan di Asia terlebih dulu termasuk Malaysia semalam.

Pengarah Urusannya, Kwon Jae Hoon berkata, Samsung menyasar penggunaan Galaxy Note 2 kepada individu yang mahukan pengalaman mudah alih sebenar berdasarkan tahap kecekapan yang ada pada peranti itu.





“Versi kedua itu didatangkan dengan beberapa ciri baru termasuk penggunaan fungsi pen stylus canggih dan saiz skrin yang lebih besar iaitu 5.5 inci berbanding 5.3 inci bagi versi pertama” katanya ketika melancarkan Galaxy Note 2 di Kuala Lumpur, semalam.

Galaxy Note 2 menggunakan cip pemproses Quad Core 1.6GHz, RAM ditambah kepada 2GB, sistem operasi Android 4.1 (Jelly Bean) dan bateri berkuasa 3100mAh untuk daya ketahanan lama.

Selain itu, Samsung memperkenalkan teknologi Air View apabila ia membolehkan pengguna untuk membaca e-mel, S Planner, galeri imej atau video hanya menggunakan S Pen iaitu pen stylus yang popular untuk pra tonton kandungan tanpa perlu membuka aplikasi terbabit.


Satu lagi ciri baru diketengahkan termasuk konsep membuka nota menggunakan teknik Pop up Play yang mana ia akan membuka aplikasi nota pada bila-bila masa di mana saja tidak kita apa yang sedang dilakukan dengan butang maya khas.

Samsung Galaxy Note 2 bakal mula dipasarkan seawal 19hb ini pada harga RM2,299.

Sumber : Hmetro

p/s : Agak-agaknya , ada tak sesiapa yang berminat nak memiliki Samsung Galaxy Note II ni ? Kalau ada , boleh grab dua , satu lagi tu bagi kat Lyssa ye ? haha !


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

12 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
October 12, 2012 at 8:27 AM delete

aku pakai henset yg rege bawah RM100 je.. pakai henset mahal2 tapi kurang guna function dia buat membazir je kan. [singgah sini pulak :)]

avatar
October 12, 2012 at 8:31 AM delete

Wuahhh , naknak.. apa kata lyssa je yg beli kat kitorang ? hahakks..

avatar
Ema Blog
AUTHOR
October 12, 2012 at 8:54 AM delete

tak sempat nak kejar gadget samsung ni....

avatar
shidaR
AUTHOR
October 12, 2012 at 9:25 AM delete

tak tercapai dek tgn heheee ^_^

avatar
Eyna Reen
AUTHOR
October 12, 2012 at 9:40 AM delete

kalau mintak utk hadiah 8A for exam ni pun okey gakk. hahaha :')

avatar
lovelywa
AUTHOR
October 12, 2012 at 10:35 AM delete

baru je rembat note sekali kuar pulak note2..sabor jelah..

avatar
Iam Yanty
AUTHOR
October 12, 2012 at 10:45 AM delete

nak tukar note l ni ke note ll...dh tekah tekad ni....dh de kt mlysi ye...hurmmm.....kn grab ni....

avatar
PinKy MoMMa
AUTHOR
October 12, 2012 at 11:21 AM delete

baru nk minta kat lyssa hahahaha..note 1 pun tak de dik ;p

avatar
Remy hazza
AUTHOR
October 12, 2012 at 6:54 PM delete

nampak mcm best!!!!! tapi rege cam tak mampu.....

avatar
xiaoxue
AUTHOR
October 13, 2012 at 6:53 PM delete

akan beli but tunggu birthday next year ;)

avatar
Mk Syahir
AUTHOR
October 14, 2012 at 9:49 AM delete

mohon lyssa belanja syahir 1 :p

avatar

Google+ Followers