Try Again .. Try Again .. And Try Again .. HATE THIS !

08/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Entri ini mula ditaip tepat jam 12.25 pagi . Mata tak ngantuk lagi . Masih segar terbeliak . Jari jemari tidak tahu lagi erti kepenatan walaupun seharian mereka menari-nari di atas keyboard . Fikiran pula masih segar bugar dan sentiasa bekerja memikirkan entri apa lagi yang nak dikongsikan kepada para pembaca blog www.lyssasecret.com ni . 

Chewah . Lyssa oiy . Nak bermadah bagai lak kan tengah pepagi buta . Tapi tak de lah buta sangat pun kan . Ye la . Time-time macam ni la otak ni ada je idea nak suruh Encik Jejari menari bersama dengan Puan Jemari atas lantai petak-petak bercorakkan huruf ASDFGHJKL123456789 dan seterusnya :)

Pagi-pagi macam ni memang Lyssa suka merepek dalam entri . Harap tak ada yang juling mata , ternganga mulut , kembangkan hidung , capangkan telinga akibat entry merapu yang mungkin menyebabkan pembaca lari lintang pukang dan nekad terus tak nak masuk blog aiskrim paddlepop rainbow ni . haha. 

Dah dah la tu Cik Lyssa ! Pagi ni Lyssa nak luah kan korang ni betapa geram dan sakit hatinya Lyssa dengan Encik Mozilla bin Firefox ni . Dia buat hal apa ntah . Dalam 2 bulan ni asyik keluar menatang alah ni . Rasa nak tumbuk laju-laju je ! Grr :


 


Tapi rasanya hari ni makin menjadi-jadi pulak perangai tak senonoh Ecik Mozilla ni haa . 
Tak terkira banyak kalinya lah Lyssa dah tekan TRY AGAIN untuk hari ni . Rasa nya  , berjuta kali dah kot . Serius ! Geram sangat ! 

Jenuh la kan , setiap kali nak tekan NEW TAB , or tekan apa-apa link .. Selalu sangat benda ni keluar . Dan setiap kali itu lah Lyssa terpaksa tekan TRY AGAIN nam style tu . Kalau dah sekali dua tu tak pe lah . Ni setiap kali nak open new tab jadi macam tu . 

Kalau korang kata , "Kenapa tak guna Google Chrome je ? Terbaikkkk kot !"

Haaa . Sudah lah . Ntah kenapa , google chrome gila lembab , selembab siput babi yang ada kat dunia ni . Semua laptop kat rumah aku ni kalau bukak google chrome sah akan buatkan aku tertidur depan laptop sambil meleleh-leleh air liur basi akibat menunggu dia loading sytle giler lambat tuh . Betul . 

Heh . Tapi Lyssa nak tanyalah kan ? Korang korang yang pengguna setia Encik Mozilla , selalu ke jadi apa yang Lyssa alami sekarang ni ? Ke Lyssa sengsorang je yang jadi gini ? Argh ! Apa perlu Lyssa buat ? Adakah jalan yang terbaik , campakkan sahaja laptop ni ke laut ?

Help me ! >_<





KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Minah Sepet
AUTHOR
October 8, 2012 at 12:50 AM delete

wushh , kak lyssa marah . hehe , sabar kak , saya pon biasa kena. Tapi pakai chrome okey je :)

avatar
October 8, 2012 at 12:52 AM delete

sabar jee laah kak lyssa XD but saya guna google chrome okey kot ? hehe . campak jee ke dalam gaung :D

avatar
Shah Eira
AUTHOR
October 8, 2012 at 12:52 AM delete

aloo tomey tomeyy .. sabaa lah yer .. bg kitaorg google chrome laju pe

avatar
Yasmin Aris
AUTHOR
October 8, 2012 at 12:54 AM delete

maknenye line lembab la tuh . kena gune unifi . hihi

avatar
fi
AUTHOR
October 8, 2012 at 12:57 AM delete

campak bawah jambatan cukup lah sist ;)

avatar
ieka farhana
AUTHOR
October 8, 2012 at 12:57 AM delete

Lyssa bukan mozilla jee buat hal google pun sama naik benci gilosss -,- pakal jee lappy baru kalau taa daa balek ke dinding hehehe

avatar
Nur hanim
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:00 AM delete

Hahaha kesian kak lyssa. Sabar ye? Btw nak tanya, macam mana kak lyssa ada idea nak buat header yang awesome macam tu eh? Susah lah nak buat :'(

avatar
October 8, 2012 at 1:02 AM delete

Tapi kan lyssa,mozilla memang laju.. tapi tersekat-sekat.mmg selalu jer ada masalah .hu3.tyra baik guna google je ^^. skrg kak lyssa guna google ker tuh??

avatar
cerita best
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:04 AM delete

hahaha relex le lyssa...bkn mozilla je jdi Google Chrome pun jdi gak... heheeh pakjoe pun rimas gak jdi cm nie...pakjoe ingat pakjoe sorang ja jdi rupa-rupanya lyssa pun jdi gak...sabar k semua ada hikmah nya heheh:)

avatar
October 8, 2012 at 1:08 AM delete

better google chrome,, confirmed :D

avatar
shidaR
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:10 AM delete

lyssa kak shida adalah pgguna setia mozilla..pernah je jd cmni..huhuh..smpai laaa ni xtau pe pnca..jd gtu..nk kate xupdate browser mmg update..je!

avatar
Remy hazza
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:25 AM delete

so far remy leh guna dua2...takde masaalah....... mungkin coverage tu lyssa......

avatar
Hanif Redland
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:32 AM delete

Sama la cik lyssa..kat rumah ambo pun kadang2 line internet lembap mcm siput..last2 dia link kat yahoo je atau server not found..sabor je la..

avatar
October 8, 2012 at 2:12 AM delete

UI .. GARANG BEBENOR .. YUP2 .. MEMG SALU JADIK CAM GINI

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
October 8, 2012 at 3:16 AM delete

Menyampah guna mozilla . Lembab tahap nak mati -.-

pakai google chrome okay . cuma ada slek kat facebook . Chat takleh nak bukak . Adoii mcm2 masalah . Jom guna IE . hahaha

avatar
October 8, 2012 at 3:36 AM delete

dari dulu lagi mozilla lembab, cik lyssa syg. jadi sys cme gne google chrome je skrg ni.mls dok layan mozilla tuhhh... tapi cara terbaik punya skrg sys buat, gne google chrome je. klu dy jd menatang ni jgk, sys cme pergi turn airport on dan off dalam lappy. hah, aman dunia akhirat. xperlu nk loading beribu2 kali wlupn sll kena putuskan line wifi byk kali.lagi bgus daripada duk layan pergi keep refresh je website tu :)

avatar
Maisarah Azmi
AUTHOR
October 8, 2012 at 4:44 AM delete

sarah guna google chrome.. guna mozilla lambat..lagipun google chrome memang terbaik

avatar
afiqah hassan
AUTHOR
October 8, 2012 at 6:57 AM delete

x biase gune Mozilla sbb lembap.gune google chrome ok sikit

avatar
Nurul Aini
AUTHOR
October 8, 2012 at 7:59 AM delete

Mozilla sokmo gitu..semua orang dah komplen. Slalu not responding. Grrr..

avatar
Anisa Anuar
AUTHOR
October 8, 2012 at 8:06 AM delete

agak la selalu...tu la myb en.mozilla xupgrade power dia...tu yg jd cengitu

avatar
October 8, 2012 at 9:37 AM delete

selalu kene ......
sebab tu selalu uninstall n install blk ...

avatar
Ema Blog
AUTHOR
October 8, 2012 at 10:00 AM delete

nasib baik sini okey..kalau tak dah campak juga laptopnya..hehehe

avatar
Dkna Abza
AUTHOR
October 8, 2012 at 10:44 AM delete

dkna pengguna tegar google chrome :P

avatar
boni kacak
AUTHOR
October 8, 2012 at 10:58 AM delete

lama dah tak guna mozilla tu...sampai dah terlupa da mozilla tu wujud.hehehehee

p/s : eh..tu lyssa faizureen ke lisa surihani??????

avatar
Fravlein Ulan
AUTHOR
October 8, 2012 at 11:57 AM delete

laaa .. senget guna xde pun mcm tuhh . laptop kak lyssa kot buad hal . lempang jaa ;)

avatar
I'm Arina :D
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:59 PM delete

Heee , dah² . Jangan marah . Farah kadang² je kena . Itupun sebab hujan , walaupun takde kilat . Jenuh Farah restart balik banyak² kali .

avatar
Anis Farhana
AUTHOR
October 8, 2012 at 3:05 PM delete

Google Chrome lerr laju . Mozzila lambat . hahaha . :)

avatar
October 8, 2012 at 3:19 PM delete

Mozilla bin firefox ni memang tersangat la lembab..sampai jamed laptop asma' tunggu dia loading..tapi kalau guna google chrome ..fuh..lega rasanya..dh laju macam cheetah dah..

p/s:buang je laptop tu dekat gaung belakang rumah..kihkih

avatar
Lunaestylla
AUTHOR
October 8, 2012 at 3:54 PM delete

Lyssa,pastikan set date dekat laptop tu betul and refresh sekali..... biasenye tulah masaalahnya

avatar
October 8, 2012 at 4:06 PM delete

ush! same lah kite kak >:(. tapi mozilla saye agak rusak, jadi pake chrome :'(

avatar
NuRuL AtiQAh
AUTHOR
October 8, 2012 at 4:23 PM delete

Kak Lyssa buat muka comel pul0k ! Haha :D

avatar
October 8, 2012 at 5:59 PM delete

internet connection buat masalahlah kot ,saya guna mozilla firefox elok je ,..

avatar
eKin
AUTHOR
October 8, 2012 at 8:39 PM delete

semua line internet slow .. bukan salah guna chrome dengan mozilla . rumah ni pakai unifi pon lembab . asyik error je . selalu bukak internet elok je . haih . sabar jela kak lyssa :D

avatar
October 8, 2012 at 8:58 PM delete

Sabar je kak ^^ Saya pun selalu kena mcm ni . hehe ^^

avatar
October 8, 2012 at 10:38 PM delete

awak try update yang baru lah....

avatar
October 8, 2012 at 10:40 PM delete

cuba try download mozilla yang terbaru lah....sy punya jarang terjadi macam tu....

avatar
Misz Mieza
AUTHOR
October 9, 2012 at 1:01 AM delete

Tukar lappy barulah.. hehe..

avatar
Atirah ★
AUTHOR
October 9, 2012 at 3:45 PM delete

klau kt umah sy google lebih laju drp mozilla . :D

avatar
hidayah
AUTHOR
October 10, 2012 at 1:21 PM delete

kalau lembab kak dayah selalu clear history clear cache clear segala apa yg ptt , lepas tu biasanya ok la.. takde lembab sgt..

:)

avatar
October 11, 2012 at 3:01 PM delete

Jangan risau saya pun selalu kena benda yang sama walaupun guna google crome. Memang sakit jiwa raga kalau kena yang beginian.

avatar
Azril Hamzah
AUTHOR
October 11, 2012 at 9:28 PM delete

mozilla komputer saya pun mcm tu jugak....tapi saya guna chrome (lebih laju)

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 12, 2012 at 12:53 PM delete

kak lysaa sbnarnya mozzila boikot goggle sbb kes xnak padam video innocent of muslim tu.. wajarlah tindakan mozzila tu bagi saya.. :)

avatar
Aisyahhhhh
AUTHOR
October 12, 2012 at 8:02 PM delete

google chrome lagi best kak lyssrin ! mozilla ? chehh. Hampehh sesiput babi la. HEHE ^^ Kak Lyssrin. Jangan mareee.

avatar

Google+ Followers