Celebrate Anniversary My Parents And Birthday My Dad

15/11/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Huiyoo . Baru dapat update blog ye cik kak sorang ni kan ? Mood giler tak de tadi , so malam ni baru rasa bertungkus lumus nak taip ni . haha . Malam semalam Lyssa baru sampai Penang . Oh My Home Sweet Home . Aku rindu kau lah , rumah ! 

Sampai je Penang semalam my dad terus ambik lyssa kat Queensbay sebab Bas Aeroline yang Lyssa cakap tu berhenti kat Queensbay . Layan jap gambar nih ! haha . 


 
Sambil makan , sambil dengar lagu , sambil layan movie . Lepas tu tidur ! Bantal disediakan . Selimut disediakan . Memang best wokk ! :p


Ok . Dah . Dah . Lepas mama and ayah Lyssa ambik kat QB , kami terus menuju ke Batu Feringghi . Kalau korang datang Penang memang tak sah kalau tak singgah Batu Feringghi kan ? Tahu dah . Kalau malam - malam syiok jugak lepak situ . Jalan jalan cari makan . Memang banyak kot kedai makan kat situ . 

Dan semalam ayah Lyssa bawa kami pergi makan kat The Ship ! Pernah dengar tak ? Ni haaa tempat dia . Cun k . Cun !


 


Actually nak bagitau lah ni . First time lyssa makan kat dalam tuu . Serius unik dalam dia . Macam duk duduk dalam kapal nuh . Waiter semua pakai macam kelasi kapal . hihi . Smart !

Kami makan ala-alam western je . Nak makanan kampung , memang tak de lah dalam ni . Ingat nak lah jugak nasi tomyam ulam ulam ke . haha . (macam lah aku makan ulam -.-)  tak dak plak . Layan western je . 

 
Jangan tengok Lyssa . Tengok Waiter kat belakang tu . Macam Kelasi kapal kan ? haha !
 

Bukan kami 4 orang je heh . Ayah Lyssa ajak kawan dia dua orang makan sekali join kami . haha ! Layan je lah kannn .... Boleh juga jadi photographer untuk shoot gambar kami 4 orang . hihi . 

 


Apa yang kami makan ? Apa yang western sangat tu ? ehemm . Alahai . lyssa macam biasa la . order Chicken Chop je . Macam dalam --->> ENTRI NI ! haha . Adik Lyssa ngan ayah order Lamb Chop . Mama sama je macam Lyssa . haha . Nak makan benda lain , tak lalu pulak -.-


 

 Apa yang aku fokus pun taktau . Pakai tangkap ja . aiyoo  . haha !
  

Celebrate birthday ayah Lyssa . Tapi tak de lah nak buat Kek Kek bagai . Makan dinner macam ni je . Macam last year , ada lah buat kek-kek . This year , tak de . Buat kelainan sikit . Birthday ayah Lyssa 13 November . Anniversary diorang , 10 November . 

 


 

Kalau nak tahu , Lyssa memang suka bergambar pun . alah . Rasanya ramai dah tahu lah kot kan ? huahua . #GadisGilaLensa . *bajet gila* . Puihhh !

Kat atas tu la gambar my dad and my mum . Yo yo oooo je kan muka aku ! Semua sama je . Memang membajet habes lah . Macam cun sangat . Euwww . 

Ni pulak bergambo dengan my adik . Form 4 ! Budak paling mengong dalam dunia -.-" Suka sangat kacau-kacau Lyssa and buli budak kecik ni . Siyes . aku kecik dari dia -.-" Macam adik dia ...

 

 
Daddy : Makan sambil sembang , gitu lah ghupenye . hohoh :p



Itu je gambar - gambar yang nak Lyssa kongsikan . Banyak lagi sebenarnya . Gambar kat atas ni pun tak ber-edit  . Pakai masuk upload je . Tapi memang best lah makan kat The Ship tu . Nanti korang try lah makan masuk situ . tau  ? tau ? hihi .


 
Muka sama je . Tak reti nak ber-posing pun . hakhak !
(kata gadisgilalensa , membajet je -.-)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

52 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
November 15, 2012 at 9:55 PM delete

kakak comeeeeeeeeeeeeeel sgt.

avatar
November 15, 2012 at 9:55 PM delete

Wah ! Besnye , dah lah mkn dekat tempat2 yang mahal2 huhuh.. My parent pon tak buad cam tuh.. Jeles tau :) hahah

avatar
November 15, 2012 at 9:57 PM delete

Annivesary parents kak Lyssa 10 haribulan ke? Annivesary parents saya hari ni, 15 hb! ^___^

avatar
November 15, 2012 at 9:59 PM delete

dah la cumel buat cumel lagiii ish hehe

avatar
November 15, 2012 at 10:02 PM delete

Comelnya Kak Lyssa . Very lucky lah ^^!

avatar
arnissa
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:03 PM delete

wahh, best nyer.. anis pun tak penah makan kat situ. hehe

btw, lyssa comey sangat..
Happy Anniversary ayah and mama Lyssa.. :)

avatar
Anis lolis
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:08 PM delete

kak lyssa comey :) muka sama pun sempoi ja :) hee .. :D like-like-like :D

avatar
Anis lolis
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:09 PM delete

kak lyssa comeyyy + Cun :) muka sama pun tetap sempoii jaa :D Happy family :)

avatar
Remy hazza
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:10 PM delete

happy birthday to ayah lyssa and happy anniversary too......

avatar
Aina Hanani
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:11 PM delete

Sis Lyssa CUN + GOJES + COMEL = ? Ahaha XD Nak sikit Chicken Chop tuh. Mengidam pulak. :D

avatar
miszfazierra
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:21 PM delete

wahh syoknya sambut anniversary. semoga kak lyssa sekeluarga bahagia selamanya. amin!

avatar
eimah siti
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:29 PM delete

happy anniversary parents Lyssa....wahhh....ni yang membuatkan cik siti lapar kembali

avatar
eiqa azra
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:34 PM delete

bestnya! :)
btw, lyssa nie fotogenik la.. :) comel!

avatar
November 15, 2012 at 10:39 PM delete

ouh tidak..kenapakah lyssa meng update pasal makanan..terasa nak makan ler pulak!

avatar
fi
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:39 PM delete

comelnye sist ! :D

avatar
Wina Suhaimi
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:46 PM delete

Lawanye anda. Baju pun lawa. Match :)

avatar
zeyeyey
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:53 PM delete

Wah. Cantik jugak dalam kapal tu ya. Selama ni lalu ja habis kuat. Hahaha by the way, kak comel :D

avatar
MamaFaMi
AUTHOR
November 15, 2012 at 10:58 PM delete

Happy Anniversary to your parents
Happy Birthday to your dad...
Lyssa sangat shumel...

avatar
November 15, 2012 at 11:59 PM delete

ayunya lyssa..
dah berbersarung kaki..
i like! =)

avatar
Maria Menado~
AUTHOR
November 16, 2012 at 12:16 AM delete

ok ok.. akak tak pernah pegi penang lagi. nanti akak pegi ye.. comel lah lyssa ni kan, posing biasa biasa pon dah comel.

avatar
November 16, 2012 at 12:42 AM delete

pernah jejak tempat ni,tak makan.. cam mahal..
http://jeritpekik.blogspot.com/

avatar
November 16, 2012 at 2:39 AM delete

Happy anniversary to ur parents dear lyssa.. ur mom and dad, nampak sangat muda... wah wah.. bestnya tmpt ni btw.. hope dapat pergi ke penang one day

avatar
Aety TIMsy
AUTHOR
November 16, 2012 at 4:17 AM delete

tibe tibe lapar pepagi buta cam ginih. gara2 baca entry ni :D

avatar
aisyah afiqah
AUTHOR
November 16, 2012 at 5:04 AM delete

wahahahaha... bestnye.. cantik lyssa :)

avatar
ELeEa
AUTHOR
November 16, 2012 at 8:28 AM delete

seronok kan gi penang...selalu gak jln2 kat tpt yg lyssa pegi ni =)

avatar
zoey danny
AUTHOR
November 16, 2012 at 9:56 AM delete

beznyerr lyssa,,mkan kat situ,,hihi,,happy family,,~~

avatar
Rozita
AUTHOR
November 16, 2012 at 1:57 PM delete

naik apa sampai dapat bantal dan selimut tu..cam best je akak tengok.. dik akak ni buto IT kat mana nak follow?

avatar
maszull
AUTHOR
November 16, 2012 at 2:34 PM delete

assalamualaikum lyssa...selamat hari lahir buat ayah lyssa n selamat ulangtahun perkahwinan buat mak n ayah lyssa yer...:)

avatar
November 16, 2012 at 6:08 PM delete

wah bestnya ! sedap chicken chop tu .. wow lapar nya .. haha.. akk come laa :) family akk semuaaa comel! happy family (,:

avatar
boni kacak
AUTHOR
November 17, 2012 at 1:48 AM delete

lyssa.. kirim salam kat family tau...

avatar
WaneyRedza
AUTHOR
November 17, 2012 at 10:06 AM delete

Best2! :) Selamat Ulang Tahun aunty, uncle. :)

avatar
November 17, 2012 at 10:41 AM delete

So sedap wooo! Btw, akak Lyssa tomey2 je :p

avatar
salmie azuewa
AUTHOR
November 17, 2012 at 11:50 AM delete

wah... best nyer.. btw.. u look pretty..=)

avatar
salmie azuewa
AUTHOR
November 17, 2012 at 11:51 AM delete

wah.. best.. im jeles wif u.. u look pretty and cute

avatar
November 17, 2012 at 4:16 PM delete

The Steak House In Town tu...cam sedap je steak dia. :-)

avatar
etuza
AUTHOR
November 17, 2012 at 4:47 PM delete

seronaknya tu Lysa..best dengan mak ayah kan..adik jg tu ada...

avatar
November 17, 2012 at 7:48 PM delete

Comelnye kak!
Btw, jom join segmen ni:

http://aimi-wardina.blogspot.com/2012/11/segmen-tambahkan-followers-diblog.html

avatar
Syaza Syahira
AUTHOR
November 18, 2012 at 12:01 AM delete

Pernah pergi sana.OK tipu.Prnah lalu sana sbb stay dkt Golden Sand sblh tu.Tp mkn kt gerai tepi2 je sbb boleh balun byk2.hehe..
Hai! Sy nak jmput kamu dan yg lain2 utk join contest yg dianjurkn oleh QIOS,sbuah kdai online yg jual mcm2 brg.Snang je,cuma cdangkan 1 nama utk blog QIOS tp kene brmula dgn'QIOS...'. Hadiah brnilai RM50 tau! Kalau trafik byk dtg dr sini, dpt hadiah misteri..Jom join! www.qiostestblog.blogspot.com

avatar
November 21, 2012 at 6:05 PM delete

Comel+cute lah kak Lyssa nieh :) Suka tengok muka kak Lyssa:)

avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
November 27, 2012 at 9:00 AM delete

morning lyssa..
selamat ulangtahun buat mama dan papa lyssa..
ciksu doakan semoga kebahagiaan terus berkekalan dan sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik2 ..amin

avatar
Nabila Aziz
AUTHOR
December 22, 2012 at 9:03 PM delete

not much to type.. HAPPY ANNIversary for your parent..

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 31, 2012 at 5:43 PM delete

best...at least adik tuh berguna masa depan nnti..

avatar

Google+ Followers