Jom Join Ask.fm !

06/11/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Hayee korang semua . Entri kali ni Lyssa nak ajak korang semua ramai-ramai jom sama-sama kita join ask.fm . Oh yey . Rasanya ramai dah yang dah ada account ni kan ? Lyssa tahu tu . Tapi ada juga yang tak join lagi kan ?

Apa kata korang meh join ask.fm ni sama dengan Lyssa meh . Sebelum tu , Lyssa nak tanya korang ada nampak tak widget ask.fm dekat sidebar blog Lyssa sekarang ni . Ni haa . 

 


Ok . Sekarang ni sebarang pertanyaan korang boleh terus tanya direct kat situ . Itu lah tujuan Lyssa ajak korang join . Kalau korang daftar ask.fm ni , sebarang pertanyaan yang korang tanya kat Lyssa akan sampai lah jawapannya kat korang  . Tapi , kalau korang tak join , korang kena lah pergi kat profile ask.fm Lyssa tu untuk check balik jawapan . Kan macam menyusahkan .



Apa kata sekarang ni jom join ..

1. Korang boleh sign up kat sini ---->> http://ask.fm/signup 

2. Then korang fill in username , full name , password dan semua yang diminta . 

3. Lepas tekan sign up , korang isi D.O.B korang , upload image and yang diminta .

4. Lepas tekan DONE , maknanya sekarang ni korang dah ada lah account ask.fm tuu ..

5. Sekarang ni pulak Lyssa nak ajar korang macam mana nak letak kat blog widget tuu . Senang je . 

6. Dekat bahagian atas sekali tu ada tulis settings kan ? Korang klik kat settings tu dan pilih button yang tulis Widget .

7. Korang boleh pilih saiz yang korang nak and boleh tukar color kat situ jugak . Lepas dah selesai , korang copy kod yang dah disediakan kat situ . 

8. Then , pergi ke dashboard blog > Layout > Add A Gadget > Html/JavaScript 

9. Paste kan code tadi tu kat situ ...

10. Sekarang SAVE ! Dah siap . 


*Nanti kalau ada yang tanya apa-apa soalan , korang boleh lah check lepas login kat ask.fm tu . Nanti dia akan keluar satu notification . Macam facebook jugak . Sonang kan ?

Kalau ada yang nak tanya kat Lyssa pasal apa-apa je kan . Senang lah Lyssa nak answer back question korang tu . Dan jangan lupa FOLLOW ---->> ask.fm/lyssafaizureen 

Terima kasih . Siapa yang dah join , habaq mai kat comment ni ye . ohokk :p


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

49 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
hakim
AUTHOR
November 6, 2012 at 11:06 AM delete

http://ask.fm/amirulhakim1996
lyssa dah siap

avatar
November 6, 2012 at 11:13 AM delete

Baru nak tanya macam mana Lyssa buat ni, thanks =')

avatar
Wan Namikaze
AUTHOR
November 6, 2012 at 11:27 AM delete

Assalamualaikum, bagus lah kak lyssa nih. Memudahkan org untuk contact akak.

avatar
Dilla Delaila
AUTHOR
November 6, 2012 at 11:54 AM delete

me !! http://ask.fm/DhiaDelaila

avatar
Remy hazza
AUTHOR
November 6, 2012 at 12:29 PM delete

thanks lyssa... camtu rupanya...baru tau.....

avatar
Ieyra Ghani
AUTHOR
November 6, 2012 at 1:16 PM delete

DAH . baru je join and follow kak lyssa ^^ http://ask.fm/ieyraghani

avatar
Are-name
AUTHOR
November 6, 2012 at 2:12 PM delete

tq dik lysa...dah join :)

avatar
November 6, 2012 at 2:14 PM delete

baru nak buat ask.fm ni . hehe nnty akk follow back tau :)

avatar
nis
AUTHOR
November 6, 2012 at 2:20 PM delete

huhuhuhu.. Dah lama join ask.fm niyh ^_-

avatar
nis
AUTHOR
November 6, 2012 at 2:22 PM delete

Terlupa ni saya punya :)

http://ask.fm/nisha6c

avatar
boni kacak
AUTHOR
November 6, 2012 at 5:50 PM delete

hehehe..memang ratu tuto betul dia ni..hehehe

avatar
Crafty Nieya
AUTHOR
November 6, 2012 at 6:42 PM delete

kite dah join . hikhik :)
jom follow http://ask.fm/craftynieya :D

avatar
ANa Ahmad
AUTHOR
November 6, 2012 at 7:42 PM delete

dah join huhu :) tq Lyssa

avatar
Cik Ummi
AUTHOR
November 6, 2012 at 8:29 PM delete

hoho... baru buat jugak ! =D


http://ask.fm/sayacikummi

avatar
November 6, 2012 at 9:08 PM delete

kite join .!
follow kite balik ..
http://ask.fm/Feenas

avatar
Miss Dee Laa
AUTHOR
November 6, 2012 at 9:21 PM delete

da join da --> http://ask.fm/missnurdeelaa

avatar
Eyna Reen
AUTHOR
November 6, 2012 at 9:24 PM delete

me :)
http://ask.fm/ohhnina

avatar
November 7, 2012 at 12:13 AM delete

yeah dh follow lyssa..thanks lyssa for this tutorial...

http://ask.fm/natashasaharrudin

avatar
nabila azmi
AUTHOR
November 7, 2012 at 3:14 AM delete

awak..blh tlg x...

http://nabilaazmi.blogspot.com/2012/11/pening-pasal-picasa-web-album.html

huhu..=.=

avatar
lovely
AUTHOR
November 7, 2012 at 9:14 AM delete

salam dik..
akk datang b'kunjung dari
http://lovelyberryintheblog.blogspot.com/

avatar
November 7, 2012 at 9:55 AM delete

mekasih lyssa..dh siap dh..http://ask.fm/selendangcinta

avatar
Atirah ★
AUTHOR
November 7, 2012 at 3:25 PM delete

dh lama join. tp tkde org nk tnye. beberapa org je tnye. hmmm :/
http://ask.fm/AtirahHayati

avatar
November 8, 2012 at 6:11 PM delete

Dah follow :) ni saya punya >> http://ask.fm/liyanafauzi

avatar
farah syamimi
AUTHOR
November 8, 2012 at 9:40 PM delete

dah join dah follow me kak lysaa
http://ask.fm/FNSyamimi

avatar
IZNI FARHANA
AUTHOR
November 9, 2012 at 6:38 PM delete

:( suka tngk tutoriallyssa tp.. sy slalu tk jd..nk tnye knp sy tkde POST TEMPLATE yg nk paste html tu..sedih l.. :(

avatar
Fatin Nabila
AUTHOR
November 11, 2012 at 8:24 AM delete

http://ask.fm/bylanabila97

avatar
November 15, 2012 at 12:44 PM delete

done follow ;)follow back okeyy
http://ask.fm/NabilahHashim

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
November 18, 2012 at 10:10 PM delete

thx kak lyssa ! done follow akk ^^

avatar
Umaira Ishak
AUTHOR
November 21, 2012 at 3:27 PM delete

Salam .
Saye dah buat ni link dia -->
http://ask.fm/MeiraAnswer

Jom Follow saye balik !! :)

avatar
Nabila Aziz
AUTHOR
December 22, 2012 at 9:10 PM delete

dah jumpa banyak dah dekat blogs and twitter punya BIO .. salahkan ask.fm kalau saya tanya banyak sangat :P

avatar
Yolansya Riry
AUTHOR
January 6, 2013 at 8:17 AM delete

I come from Indonesia.. But I search in google 'what is it ask.fm' and I found.. I found in this blog.. Good try.. And thanks;]

avatar
Yolansya Riry
AUTHOR
January 6, 2013 at 8:17 AM delete

I come from Indonesia.. But I search in google 'what is it ask.fm' and I found.. I found in this blog.. Good try.. And thanks;]

avatar
Yolansya Riry
AUTHOR
January 6, 2013 at 8:18 AM delete

I come from Indonesia.. But I search in google 'what is it ask.fm' and I found.. I found in this blog.. Good try.. And thanks;]

avatar

Google+ Followers