Home
tutorial
Tips-Tips

29 February 2012

Ketam Masak Tiga Rasa ?

Gadis Kidal Berceloteh...
29/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ohh . Okeyy . Entri terakhir untuk bulan ini ! Yabedaabeduu :) Kali ni Lyssa nak hapdett menu hari ini lah . Dah tentu lah korang tahu kan . Dah terang-terang Lyssa tempek title tu . Yup . Ketam Masak Tiga Rasa ! Pernah makan tak ?

Huwaaa . Kalau nak tahu , ini salah satu makanan feveret Lyssa tau . Kalau makan dengan nasi .. Err . Tak berapa nak sedap sebab tak dapat rasa kenikmatan ketam tersebut . Paling best time "ratah"  . Perghh ! Nyumm~Nyumm~ Sedap lah wehh . Tapi , kalau nak tahu Lyssa tak reti nak kepak gigit-gigit ketam tu . Haaa . Salah satu ciri lelaki idaman .. "Pandai kopek ketam .. bagi isi ketam je kat Lyssa !" . muahahaha . (ApaCeloppp!)

Dah 2 hari berturut dah Lyssa makan ketam ni . Esok makan lagi . Maybe . Banyak sangat . Ada 12 ekor dekat rumah ni . ahaks . Siapa lagi lah nak makan . Mama dengan Lyssa je lah . Adik ? Erghhh . Elegikk ! Kesiann . 

Ini haaaa . Lyssa masak ! Cehhh -.- Nak try rasa ? Mai lah rumah Lyssa . hahaha xD

 



Nampak sedap tak ? Muahaha . Terliurrr lewtewww . Amacam ? Mai cepat rumah Lyssa . Tinggal 4 ekor lagi . hekhek~ Ini pulak gambar sebelum dimasak !!!..

 On ketam ku !! Kenapa awak comel sangat . Kenapa awak ada 2 color ? Nama awak apa ? Saya tak tahuu . hekehkke :p



Erhh . Kadang-kadang terfikir . Kesian pulak pada yang tak boleh makan ketam tu . Maksud Lyssa yang elergik dengan makanan laut (seafood) . Korang tak teringin ke nak makan bagi yang elergi tu . Bagi yang boleh makan makanan laut , mana satu yang korang suka ? Ketam ? Udang ? Sotong ? HEHE . Jawab . Jawab . Jangan tak jawab ! :D 

28 February 2012

Tutti Frutti Di Bdr Tun Hussien Onn

Gadis Kidal Berceloteh...
28/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Lyssa ingat lagi hari jumaat lepas semasa Lyssa ke PWTC .. Erhh . Memang kenangan yang menyeronokkan . Balik je , malam tu lepak makan Tutti Frutti di Bdr Tun Hussien Onn . Fuhh ! Segan nak bagitau ni . Actually , Lyssa baru 1st time makan Tutti Frutti ni haa . wkwkwkw . Sila gelak beramai-ramai ye . HAHA . Merah dah muka aku ni . Terpaksa mengaku untuk mengelakkan rasa gelisah di dada . muahaha .  


Biasa lah , kalau dah dikatakan fessstime tu mesti ambik ikut sukahati mak bapak je . HAHA . Lyssa ambik mana yang Lyssa berkenan je . huahuhua . Tengok ni . Ter-meleleh tak air liur ? huhu .  

SILA LELEHKAN AIR LIUR-MU ~ hahaha xD

 




HAHA . Amacam ? Nampakk sodap kan ? Err . Air liur ku meleleh . HELP ME ! hahaha :D
Tak kan Tutti Frutti-ku sahaja nak jadi model . Tuan empunya Tutti Frutti tu pun nak gedik jadi model jugak . HAHA :D


 Ok . "Saya Seorang Kidal !!!" Arghh >.<


Siapa dok penang  , nanti lepak dengan Lyssa sekali makan Tutti Fruti dekat Queensbay Mall tau ? HAHA :D

Akim AF7 Follow Blog Lyssa ?? OMG !!

Gadis Kidal Berceloteh...
28/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v





OMG ! Siapa tak kenal Afiq Hakim Bin Ahmad a.k.a Akim AF7 anak jati Johor Bharu yang hensem kacak bergaya tu kan ? HEHE . 

Tengah pagi buta tadi tepat jam 4.44 pagi , (canthekk nombor!) sedang Lyssa BW sana sini .. Cuba pula Lyssa tekan refresh blog Lyssa ni kan . Agak sedikit terkejut masa pukul 4.00 pagi tu followers blog Lyssa ada 
46 227 orang . Ntah macam mana  , masa tu , tiba-tiba naik sorang ni . Dalam hati Lyssa , "ada jugak orang nak follow blog aku ni tengah pagi buta gini..?'' . 

Dengan pantas dan secara drastiknya Lyssa halakan cursor Lyssa di muka jejaka tampan tersebut di bahagian jantung hati tuu . Opss . Nama "Akim Sound" ! Erghh . Siapa pulak ni ?
Tanpa segan silu saja buat muka tak tahu malu Lyssa pun tekan lah link blog tu . Keluarlah link http://akimsound.blogspot.com/ .  Dalam hati , ciss betul ke , Akim AF ni ?

HAHA . Pulun Lyssa belek satu persatu . Entry , Twitter dan Comment di blog tersebut . Memang sah . Betul ler tu . huuu ~ Tidak ku sangka artis follow blog gue . muahahaha . 
Terfikir-fikir .. kenapakah beliau follow blog naif ku ini ? Adakah beliau mahu mencuba tutorial lapuk ku ? Atauu . Atauu .. Ehem . Hanya dia je yang tahu . huhu . 

Apa-apa pun thanks lah akim sebab sudi follow blog Lyssa ni . Follow-follow jugak  , rajin-rajin lah masuk blog Lyssa ni . hekk :p

Opss* Sebelum tu , perkara WAJIB ! (cehhh -.-) Printscreen untuk ditempek masuk entry !


 

Hidung kombang kompesss . Bangga 7 saat ! haha :D Jom ramai-2 kita masuk blog Akim AF
Sekian :)

 

Idea Yang Hebat Untuk Tarik Pembeli !

Gadis Kidal Berceloteh...
28/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Eheh . Kali ini dalam entry ni , Lyssa nak sentuh sedikit mengenai penjual dan pembeli . Ahaa . Siapa yang dekat sini pembeli ? Er .. Kita lah kan ? Penjual sama juga dengan pengeluar . muahahaha . Tetiba masuk pasal ekonomi kejap . 


Tapi , apa yang Lyssa nak cakap ni mengenai penjual yang pandai untuk menarik pelanggan atau pembelinya dengan cara yang ..." FUHHH ! Mantap siot oiyy "  .


Err . Ini sebahagian daripada pengalaman Lyssa jugak kot . haha . Sedang dahku membelek-belek buku motivasi di kedai buku . Tiba-tiba ternampak satu buku ni . 
Warna dah macam menarik tuu . **PINK ok ! haha .   


Ntah macam mana Lyssa terpandang satu ayat yang tertempek di kulit buku tersebut !
Apakah ? Haaa  . Tak tahu kan ? Tengok dekat bawah ni :



 


Tu haaa . Nampak tak ? Yang ada warna biru-biru tu . Tulisan putih ! Kalau tak nampak meh sini Lyssa taip besaq kedabaq kasi korang tengok !


" HANYA PEREMPUAN BOLEH DIBACA ! "
  

Haaa . Kalau dah tulis macam tu , tak mustahil para lelaki atau kaum adam ni teringin jugak nak tahu apa isi kandungan dalam buku tu kan ? Dah tu pulak berbalut dengan plastik . Tak boleh kita tahu apa yang terkandung dalam tu . HAHA . Lagipun , buku tu ada berkaitan dengan lelaki . Perempuan je yang boleh baca . Err . Ngumpat ke hape haa ? haha ~


Tapi , memang betul lah ... tengok cara dia tarik pembeli tuu . Huiyoo . Hebat2x! haha . 
 

Cara Remove Timeline Facebook

Gadis Kidal Berceloteh...
28/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






Tadi , memang cuak habislah Lyssa masa log in facebook Lyssa . Buka-2 terkejut beruk .
Apsal tetiba bertukar jadi Timelime ni ? Demam kus~kus ke hape fesbuk haku ni .
Seriusly , tak paham + pening kepala . Kejap kanan . Kejap kiri . haha . Kepala pusing dah :)

Saja post dekat fanpage tanya kot ada yang tahu nak remove . Err . Nasib baik ada jugak yang bagi link untuk remove . Before ni , Lyssa guna cara lain . Tapi , kali ni cara dia lain pulak . Seriusly , memang nak cuba . Cuba-cuba alhamdulillah . Menjadi ! kehkeh .
Tersenyum lebor lah muka Lyssa ni haa . 

Tak terucap kata-kata di bibir . Hanya mampu tersenyum dah ucap thanks pada tuan empunya yang bagi link tersebut . Korang nak try juga ? Boleh KLIK SINI . Try lah . 
Baca basmallah dulu . InsyaAllah akan menjadi facebook korang seperti sedia kala :)  

Peace ^^v

 Tak tahu lah korang menjadi ke tak  . Harap-2 cara ni dapat bantu korang .
Opss* Sebelum tu , memang ramai yang cakap , kita je nampak perubahannya kan . Alah , Biar je lah . Asal kan mata kita puas tak nampak benda serabut . Ye dokk ?
Orang lain , kalau tak nak nampak timeline tu jugak  , boleh install what ..

Lyssa bagi cara ni sebab nak memudahkan korang je daripada serabut tengok timeline dekat wall facebook kita . huhu . Kalau tiba-tiba tukar laptop yang lain , install lah lagi . Tak susah aihh . huwahuwahuwa :)

 

27 February 2012

Bil Tenet Bulan Ni RM1.00 sahaja ??

Gadis Kidal Berceloteh...
27/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ehem..Ehemm.. Gatai habis kerongkong ni bila dapat tahu harga bil tenet Lyssa bulan ni . Seriusly , tak percaya dan fikiran ni dari tadi melayang-layang memikirkan apakah benar apa yang ku lihat ni ?

Kalau benar , mengapakah jumlahnya sebegitu kecil ??? (berlagaknye) .. -.- 
Hanya seringgit sebulan ? Perghh . Kayo den kalau setiap bulan gini . huahuahua . Bankrap lah TMNet kalau selalu macam ni . Ye dak ? haha . 

Tadi , sibuk berbalas-balas komen di FANPAGE Lyssa , tiba-tiba mama panggil tunjuk bil tenet bulan ni . Sambil gosok-gosok mata sepet ni , lihatlah Lyssa di bahagian Jumlah Perlu Dibayar. Kot-kot mama saja nak bergurau senduk dengan Lyssa ni ke . Mana tahu kan ? Tengok-tengok haa .. Memang betul ! Sehengget sahaja ? arghh !


 


Kenapa berlaku sedemikian rupa ? Adakah kami dapat "BONUS SuperPower" ?? Sehengget je sebulan . Bersyukur je lah . Rezeki bulan ni . huahua . 

Tapi , masih terfikir ni . Kenapakah ? -.-




26 February 2012

Jalan-Jalan Lepak Lepak di KL !

Gadis Kidal Berceloteh...
26/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hari ni , memang hari yang meletihkan . Tapi , tak de lah seletih semalam sampai lutut  , bahu semua dah nak tercabut longgar kemain mengganasnya . HAHA . Ye lah , mana tak nya . Dari Sogo jalan kaki ke Masjid Jamek . Erghh ! Sangat memenatkan . Lyssa bukannya biasa jenjalan sebegitu jauh . Selalu naik bas rapid je dekat penang ni . HAHA . "Saya Kaki Rapid!"


Jalan-jalan singgah makan sat ! Nyum~Nyum~ Teringin pulak makan laksa dekat area Masjid Jamek tu . Ingat mangkuk sebesaq mangkuk yang dekat rumah tuh , alih-alih tengok !


 
Besaq kedabaq !



Nampak sikit , tapi banyak ! haha . Tak pe lah . Jenjalan lah Lyssa , mama dengan maksu Lyssa kat situ . Plastik jangan katalar . Memang seberandah punya banyak . Kanan , kiri tak cukup tangan dah . HAHA . Baju raya dah beli siap . Gila awai tak gila ?? Semangat raya ni ! haha . Tahun ni , tema purple . Disebabkan blog Lyssa purple so , raya tahun ni nak buat baju color purple lah . muehehe :*


Balik dekat pukul 8 jugak lah singgah pulak makan dekat Uptown . Tak bukak lagipun . Kalau dah bukak , shopping lagi kami . muehehe . Balik - Balik memang terlentang habislah kan . HAHA . Pengsan tak ingat apa dah ! haha . 


Esoknya bangun , i mean hari ni lahh . Lekas-lekas bersiap ! Yeyy . Nak balik penang dah . Tapi hati ni cakap "Jangan balik lagi ! Jangan balik lagi !" hehe . Memang sedih jugak lah nak tinggalkan KL-ku ini . muehehe . Tapi , nak buat macam mana kan ? Tiket 'Bus Terbang' dah beli . haha . Terpaksa jugak balik !


Sebelum bertolak balik , singgah dulu dekat Carefour . Ehek . Tak kira di mana saya berada tetap nak bergambor ! :) Share-Share . UPLOADING......

 
Ini maksu saya ! Mak sedara paling rapat and sempoi ! Sayang maksu ! >.<

 
Muka kachak saya ! muehehe . Cantik jam ! RM10 satu ! hahah .


 
Peace Yo ! Budak Kecik tu tengok semacam je . "Kenapalah dengan akak sorang ni !" haha .
Nama budak kecik comel tu : Mia Auni Irdina :) Comel kan ?

 
Inilah Bas Terbang Dua Tingkat Yang Ada Sofa Boleh Tidur-2 tuu . hehhe :)

 
Dalam bas bahagian bawah sambil makan Pau Kacang ! Sedapp ooo . Besaqq kan ? haha . 



p/s : Sorry , gambor terlebih besar . wakaka . Harap comment :P

 

 
  

25 February 2012

Lyssa Faizureen Bersama Ben Ashaari , Yuyu Zulaikha , Myravea dan Yasmin Aris di PWTC

Gadis Kidal Berceloteh...
25/02/2012

.Assalamualaikum !


Peacee Yo(!) ^_^v


Heyyy . Amacam ? Dah baca entri semalam mengenai INI ! Kalau belum , cepat2 pergi baca . Hari ni , Lyssa nak sambung update pasal semalam  . Tapi , hari ni nak sakan upload gambar je lah memandangkan semalam tak upload gambo . Sure - lah ramai nak tengok kan ?Muahaha :p Perasan je hakuu >.<


 


 
Lyssa bersama Broframestone and MyraVea

 Lyssa bersama Yuyu Zulaikha and Yasmin



 
HAHA . Ben Ashaari . Okey . My SIFU !!

 




HAHA . ni je lah antara gambar nya . **Haaa . Abaikan muka CHOMOT Lyssa tu . muahaha . Tak lah banyak sangat . Lysa tak boleh nak taip panjang berjeler ni . Nak kuar dah . Shopping ! HAHA XD

Byeee ~ Semua :D
 


24 February 2012

Lyssa Di Mana Sebenarnya ?

Gadis Kidal Berceloteh...
24/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ok . Ohhh Yeah . Err . Seperti beberapa gambar yang terdapat di fanpage Lyssa .. Like dulu bagi yang belum LIKE lagi tuu . hekk . (promote sekejap) ..


Err . Ada yang tertanya-tanya .. Lyssa dekat mana tu  ? Whoaa . Di manakah anda ? Event apa tu . hehe . Banyak betul soalan korang ajukan dekat gambor tu kan ? lalala . Ehemm . Dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa kini Lyssa berada di bangunnan PWTC .


Buat apa ? HEHE . Eh  , korang tak tahu ke hari ni ada bual bicara bersama Tun Dr. Mahathir Mohamad .. Ahh . My idol ok ! Gambar dekat bawah ni menunjukkan banner yang terletak di luar dewan tersebut .


 


Betapa eksaited nya Lyssa bila dapat jumpa Tun . Tapi , malangnya kami semua terpaksa masuk dewan di sebelah sebab dah tak de tempat . Kesian kan ?

Yuyu dengan Lyssa lar . Dengan perasaan yang tak puas hati sebab tak dapat tangkap gambar Tun Dr. Mahathir dengan terkedek-kedek nya plus dengan perasaan malu tapi buat-buat tak malu , memberanikan juga masuk dalam dewan untuk melihat wajah Tun Dr.Mahathir secara live ! Wahh . Apo lagi , snap his picture .


 


Tu haa dekat tengah-2 tu . Tun Dr.Mahathir Mohamad. Kacak kan ? Memang ! Tapi , takat tu je kami boleh tangkap pun . Kalau boleh nak je haa duduk bersila tatap muka beliau ! Fuhh . Tapi , apakan daya . Kat depan tu dah penuh . wkwkw .


Bual bicara ni berlangsung lebih kurang pukul 9 pagi hingga 12 tengahari . Walaupun sekejap , tapi Lyssa puas hati sebab dapat jugak Lyssa tengok beliau in real live kan ? haha.

Huhu . bnyk lagi gmbar tunggu next entry ;)

P/s :  Entry ni di-type pada 1.40 petang tadi .
Baru publish . Lupa nak publish ! hehe .

 
  

23 February 2012

Bas 2 Tingkat Boleh Terbang ??

Gadis Kidal Berceloteh...
23/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v




Hehe . Bas 2 tingkat boleh terbang ? Err . Percaya ke ? Huwaaaa . Mulalah tu Lyssa nak merepek tak tentu hala . Untuk pengetahuan korang dan seperti yang korang tahu , Lyssa sekarang ni dok ada kat atas bas ni . HAHA .


Dah rasa macam perak jakun dah Lyssa ni . 1st time naik bus 2 tingkat !! Err . Kau hado ? ekeke . Nak uplod gambar bas , ntah macam mana nak upload Lyssa pun tak tao pakai BB ni . kehkeh . Korang search je lah dekat google ye ? muehehe.


Walaupun hanya bas kuning tak bersayap , tapi Lyssa dah rasa macam Lyssa dok terapung di awan biru . HAHA . Dengan hanya RM60 sekepala , memang puas layanan yang diberi ! Lyssa baru nk terlelap tba-tiba seorang laki ni , ala~ala pramugara gitu ..

" Hello , nak air apa ? "

Pergh ! Dalam bus pun dah rasa macam ada dalam kapal tobang dahh . Dengan siap bagi makanan lagi . Kali ni , makan pagi nasi ayam . errr . seriusly tak lalu kot nak makan benda berat pagi2 ni . (Tapi yang sebenarnya , Lyssa was-was adakah itu sbenarnya ayam ?? Kenapa color dia pink-pink ? Yucks !)


Apa yang best nya , dekat bahagian bawah ada sofa besar . Lebih kurang macam katil je Lyssa tengok . Ni kalau dapat tidur ni , syiokk !! Kalau korang nak ehem~ehem . I mean nak terkucir or ter-uh~uh~ ke , paham kan ? hAha . Toilet memang dah tersedia ada ye puan-puan . ah ! best !


Nanti , korang try lah naik bus aeroline ni . Sangat puas hati . ngekk . Ye saya tahu , saya sangat jakun ! ehh , pedulik apa . lalalalalala ~~ 



22 February 2012

Tiket Apa Ni ?

Gadis Kidal Berceloteh...
22/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 


Err . Dari Penang ke KL ? hekk . Ok ! Nak bagitau .. esok Lyssa bertolak ke KL pergi rumah makcik  . Ada 2 tiket tu . Siapa yang pergi lagi ... Mama Lyssa sekali . muahaha . Kami dua beranak pergi . kuikiukiu . Naik bus pun jaadi . ^^


Papa Lyssa ? Adik Lyssa . Jaga rumah ! Time untuk kami melepak sana . Yeah :)


p/s : " Nak jumpa korang , korang dan korang boleh ? HEHE~ "
 

21 February 2012

Tutorial : Bilangan "Views" Bagi Setiap Entry

Gadis Kidal Berceloteh...
21/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Heyy . Malam ni , Lyssa nak buat tutorial lagi lah . Kali ni , ada orang request tanyakan macam mana nak buat views .. Maksudnya berapa orang yang views kita punya entry . Macam dekat blog Lyssa sekarang ni lah . 

Ok . Lyssa bagi contoh , kalau korang masuk BLOG LYSSA , tengok bahagian bawah title entry tu . Ada jumlah views kan ? Haaa . Itu maknanya , jumlah bagi sesiapa yang masuk link www.lyssasecret.com . Contoh jumlah ada di bawah ni :




Tapi , bila korang tekan link title tu , akan jadi macam ni lah pulak jumlah bilangan yang masuk entry tersebut ...


 


Korang nak try jugak tak ? Kalau nak try , jom ikut step kat bawah ni . muehehee :)

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :

  <div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id'>

3. Dah jumpa ? Good ! Copy kod ini pula :

<span class='post-counter'><script src='http://illusionss.110mb.com/mc/view.php' type='text/javascript'/> Views </span> 

4. Paste di bahagian atas kod yang korang cari tadi .

5. PREVIEW dulu . Kalau tak ada error dan menjadi , terus SAVE ok ?


hehe .  Senangkan ? =Selamat Mencuba!=

 

Tutorial : Printscreen Cara Mudah

Gadis Kidal Berceloteh...
21/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ok . Nak teruskan je lah . Lyssa tahu semua dah pun tahu tutorial ni. Tapi , ada yang masih tanyakan Lyssa macam mana nak printscreen ? Err Printscreen tu apa . Lebih senang dengan kata lain , tangkap gambar di screen komputer . hekhek . 

Senang sangat . Tak payah lah nak guna software photoscape ke apa . Yang ni guna keyboard korang je . Korang tengok dekat bahagian keyboard korang ada tak benda ni ?


 


Yupp . Yang di anak panahkan tu . hekhek . 


1. Contoh lah korang nak printscreen shoutbox korang tu , korang tekan je simbol PrtSc SysRq dekat keyboard korang tu . 


2. Pergi dekat Paint .

 


3. Tekan Ctrl V serentak atau Tekan Paste untuk pasete-kan .

4. Then apa perlu korang buat . Mesti besar kan ? Apa lagi , korang crop je bahagian mana yang korang nak tuh . Lyssa bagi contoh ..

 
5. Lepas paste je , akan keluar macam ini :

 


6. Lepas korang crop mana yang korang suka , akan keluar lah macam ni . Contoh je ehh :

 

7. Masa dah paste tu , korang petakkan bahagian mana yang korang nak , then korang terus tekan crop . 

8. Crop ada di bahagian atas sekali .

9. Lepas tu , boleh lah korang SAVE ! Senangkan ? huhu .


=Selamat Mencuba=


**Lyssa tahu ramai dah tahu benda ni . Tapi , masih ada lagi newbie yang tak tahukan ?
Hanya sekadar membantu . Peace ^_^v 

  

19 February 2012

Cara Yang "Mudah" Untuk Dapatkan Line

Gadis Kidal Berceloteh...
19/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Nak terus taip je lah . Tak nak ada mukadimah bagai ! haha . Oukey . Siapa dekat sini ada handphone ? Ohh yeah! Dah tentu di zaman canggih ni dah ramai yang guna handphone kan ? Lyssa pun ! Lyssa pun ! <<<----- (ekk . mengadanya !)


Oh yeah . Korang guna LINE apa ? Maxis ? Celcom ? Digi ? 


Hehh . Ntah kenapa sejak dua menjak tiga menjak ni kan , entah kenapa line maxis no Lyssa ni buat hal apa ntah . Kejap ada line , kejap tak de . Korang pun sama ke ? Ke , Lyssa sorang je yang ada masalah macam tu . Wahhh . 


Bila jadi je kejadian macam tu .(tak ada line) .. Lyssa teringat pesan salah seorang kawan Lyssa masa Lyssa dok dekat hostel masa Form 5 dolu-dolu ! hahaha .


Nak tahu dia kata apa ." Haaa . Apa ? Tak dak line ? Kalau tak dak , buat macam aku ni"! Comfirm line korang akan naik mendadak !"


Perghh . Macam mana ?? Haaa . Macam gambar kat bawah ni lahhh ! hahaha~ 





Tonggang terbalik kan handphone anda , maka akan naiklah line korang dengan lajunya !  Tengok yang bahagian biru dekat BB tu . Penuhkan LINE ? haha . Ntah . Lyssa pun bukannya percaya sangat benda ni . Betul ke ? hahaha . Tips merepek kot !

 

18 February 2012

Aku Dah Gila "Tweet" Sampai .... ?

Gadis Kidal Berceloteh...
18/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Tskkk . Tskkk . #Shretttt ~ Uhukkk . Uhkkkk . 


Ehemm . Maaf ! Lyssa kurang sihat ni . Tu yang mukadimah pun ter-shrettt-shrett . huhu . Selsema , batuk bagai .. Tapi usaha juga update blog . hehe . Ohh key . Entry ini , mengenai twitter lah . 


 


Siapa ada twitter ? Err . Kalau ada , jangan segan silu  FOLLOW SINI ! hehe . <<---- Saja mau promote twitter sekejap . hihi . Bagi yang baru daftar twitter dan tak tahu macam mana nak guna and apa function nya , Sis Myravea ada buat entry pasal tu . Meh nak copy paste apa yang dia tulis :  Kredit to her ~\\





 Dah tahu kan ? Actually , best lagilah twitter ni . Syok melayan TWEET orang . Best dapat borak-borak dengan kenalan baru . Yeah ! Paling best dapat sembang dengan artis Malaysia . Chewah . Lyssa paling aktif pun selalu borak dengan IqramDiznly dengan KamalAdli je . Diorang sporting . muahaha ~


Tapi , satu je yang tak best . Bila kita dah syok sembang merapu itu ini dengan rakan twitter yang lain , mula lah dia keluar menatang ni :




Terus mood jadi zero . Waah . "You are over daily limit for sending Tweets ! " . Ah . Dah tu , kena tunggu sampai beberapa jam kemudian . Cehh . Kenapa lah nak kena ada limit bagai ? Tak syiok lah gitu . Dah sampai tahap kita menggila tweet sana-sini over limit pulak -.-
Panas habis berasap telinga ni haa . hekhek~ Kesian semua orang dok tunggu . Aduy .

Nak buat macam mana kan ? Terpaksa lah tunggu jugaa~ -.-
*Apa-apa pun , buat masa ni , Lyssa memang GILA-TWITTER dah . ekeke~
 

17 February 2012

Tutup Kes Pasal Awek Fake Twitter Lyssa !

Gadis Kidal Berceloteh...
17/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Seperti yang kebanyakan orang tahu , tak semua kot , ada orang fake menyamar jadi Lyssa .
Err  . Korang terlepas ? Boleh baca di ENTRI INI 

Ok . Dah lah . Tutup kes pasal tu ! Lagi pun , budak tu dah pun DELETE Account tu . Alahai . Budak-budak je pun . Tahun ni nak ambik UPSR . Haish . Patut tak matang -.-




Ait . Qisha Honey pulak ? Semalam , balqis . Pelik pulak aku .  Apa-apa je lah . Hmm . 
Kepada Qisha Honey @ Balqis , thanks sebab delete account tu . Lain kali  , tok sah lah buat benda-benda macam ni lagi . Siap bersumpah ? Serius , tak takut ke ? Haishh -.- Awak tu nak UPSR tahun ni . Lebih baik pergi study daripada tak tentu hala nak jadi orang lain . Kan ?


Kepada yang lain juga , thanks sebab support and percayakan Lyssa . Really Appreciate it !
Kalau nak mudah berinteraksi dengan Lyssa .. Follow my TWITTER ok ? Terima kasih :)


=Tutup Kes=  Sekain ... Opss . Silap ! SEKIAN ~


16 February 2012

Alamak ! Awek Twitter Gedik Sudah Muncul !

Gadis Kidal Berceloteh...
16/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Alamakk aii . Title tu . Macam seram bulu hidung pulak . Ah , seram kah ? kahkah . Fake Twitter Lyssa . Gedik tuu ~

Ok . Pertama kali lah Lyssa nak bagitau Lyssa tak suka fake yang konon nak menyamar jadi Lyssa . Err . ApeCelop ? haha . Apa kes ni nak menyamar-menyamar ni ? Syiokk ke . Err . Tak pernah pulak Lyssa try . Nanti nak try lah jadi Lisa Surihani . Eh , boleh ke ? hehe . Ahh . Tak de masa . Jadi diri sendiri lagi ok kot . 

Nak menyamar , tapi tak reti ! hehe .  Gedik semacam je tengok caranya . Sampai sanggup cakap "Demi Allah" tuu . Haa . Main-main lah dengan nama Allah ni . Kang tak pasal-pasal kang... Haa . Tak tahu laa .

Tadi Lyssa check comment Lyssa . Tetiba ada pulak yang bagi comment macam ni :




 Ok . Dengan sepantas kilat sabung menyabung tanpa bunyi guruh ,Lyssa pun usha lah Twitter yang kononnya Twitter kedua Lyssa le kan . A'ah . Memang wujud pun Twitter tuu . Haish . Kenapa perlu jadi Lyssa ? Kenapa ? Kenapa ? Kot nak menyamar jadi nenek awak ke tak kisahlah kan ? hekk .

Macam mana ntah tiba-tiba tangan ni nak taip , PLEASE DELETE THIS ACCOUNT . Err . 
Berlagak kau speaking Lyssa . hehe . Apa dia kata ?



 
Amboih , merayu sakan nohh . Jangan harap ler ~



Lyssa suruh DELETE , dia tetap tak nak . Tengok ni , dia TWEET apa ?



 
Demi Allah lagi tu ? Beraninya . Hanya Allah je lah yang dapat membalas setiap tindakannya .



 
Siapa yang nak perangkap siapa ni ? haha . Kelakar pun ada . Ishk2x . 

  
p/s : Alahai . Sudah-sudah lah tu menggedik nak menyamar jadi orang lain . Tak baik tau . Apa dapat ? Dapat dosa lagi ada lah .. Tuu haa. "Demi Allah" lagi tu . Whoaa . Bahaya~Bahaya~ . Ye , saya tahu awak tu bebudak je . Bebudak pun tak kan tak boleh fikir secara rasional ? Bagi siapa-siapa yang ada follow Twitter tersebut , Jom BLOCK ramai-ramai . <<---- Kejam tak kejam ?? Lyssa memang kejam . Kejam lagi budak tu :) Ishk :)


Ini satu-satunya TWITTER yang Lyssa ada . Buat pe nak banyak2 ? Kalau facebook lain ler nak kata friend penuh . Ni Twitter beb ? Tak de limit pun . Aiyoo ~


 Mengenai ENTRY INI , kes sudah TUTUP . KLIK SINI untuk baca >>> KLIK!