Home
tutorial
Tips-Tips

31 August 2012

♥ 31 Ways To Make A Girl Smile!!

31/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ho yeh ! Kembali lagi Lyssa dalam entry terbaru kali ini ! *ceh . bajet macam kau tu pengacara TV -.-' haha . Nak kembali-kembali bagai pulak kan ? aiyo .

Hari ni . Hari ni . Hari ni . Lyssa nak bagi 31 cara macamana nak bagi ge-girl ni ter-SENYUM ! 

Ni pun Lyssa dapat dari fanpop.com . Saja nak share kat korang-korang LELAKI yang berada di luar sana yach !

List ni pun saja suka-suka je . Ye lah . Setiap manusia mesti ada kekurangan dan kelebihannya kan ? So lets check this out . Mana lah tahu , wife korang tengah merajuk ke apa boleh lah cuba bagi diorang tersenyum balik ke kan . Ikut mana-mana yang ter-listkan kat bawah ni . 


 



1.Tell her she is beautiful

2.Hold her hand at any moment … even if its ust for a second.

3.Hug her from behind

4.Leave her voice messages to wake up to.

5.Wrestle with her (but playfully!)

6.Don’t go hang out with your ex when she is not with you, you might not relize how badly it hurts her.

7.If you're talking to another girl, when you’re done talking, walk over and hug her and kiss her….let her know she’s yours and they aren’t.

8.Write her notes or call her just to say “hi”

9.Introduce her to your friends … as your girlfriend.

10.Play with her hair.

11.Pick her up (she loves it)

12.Get upset if another guy touches her and she doesn’t like it

13.Make her laugh

14.Let her fall asleep in your arms.

15.If she’s mad at you, kiss her.

16.If you care about her, then TELL HER

17.Every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she’ll hug it every time she goes to sleep), jewelry (she’ll treasure it forever), and one of your t-shirts (she’ll most likely wear it to bed) or sweatshirts sprayed with her cologne!! and flowers or something occasionally.

18.Treat her the same around your friends as you do when you’re alone.

19.Look her in the eyes and smile.

20.Hang out with her on weekends

21.Kiss her in the rain (girls love this)

22.Kiss her just for the heck of it

23.If your listening to music, let her listen too.

24.Remember her birthday and get her something, even if it's simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER.

25.When she gives you a present on your birthday,  or just whenever, take it and tell her you love it, even if you don’t (it’ll make her happy.)

26.Always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and makes her think you don’t care so call even if you can only talk for a minute.

27.Girls don’t necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for us to hear your voice even for a quick hello.

28.Give her what she wants

29.Recognize the small things … they usually mean the most.

30.Don’t hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out.

31.Hang out with her whenever you are free and u should be free to hang with your girl friend all the time

** If u care about her…SHOW her!

29 August 2012

Entry Bergambar | Hari Raya Ketiga 2012

29/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Sambungan lagi dari Entry Bergambar Hari Raya Kedua . Kali ni Lyssa nak teruskan dengan entry bergambar bagi raya ketiga pula . hoho . GadisLensa lah katakan , Memang tak sah lah kalau tak banyak gambar yang tangkap . Kena pulak time-time hari raya kan ? hoho :O

Ouke . Untuk raya ketiga ni , Lyssa beraya di rumah Mak Chaq Lyssa ni Teluk Ayer Tawar , Penaga , Penang :) Perjalanan yang dipenuhi dengan bendang kiri dan kanan jalan . HEHE .


 Cantik kan ?


Pergi sana dalam 5 kereta macam tu . HAHA . Best konvoi kereta ramai-ramai . Ini gambar di Sg.Petani sebelum bertolak ke Penaga . 


 
Berbaju kurung biru pulak aku ya :D
 

 
Ni dia . Adik kesayangan ! HAHA . "Dik , apa tutup-tutup mata pulak tu?" haha . 

 
My mum and my dad ! Mama pakai baju dengan seluar , anak dia sebok gedik nak pakai baju kurung . :P  * Macam pasangan kekasih tak ? haha .


Perjalanan ke rumah Mak Chaq mengambil masa dalam 45 minit kot . Sampai - sampai , terus makan !

 
Makan Mee Kari ! Lyssa tak makan pun . Tak suka MEE :p hehe . Yang warna kuning-kuning tu suka laa . Apa ntah nama makanan tuu ~ -.-"

 
Amboi  , mama suap adik ye ? HAHA :D So Sweeeeeet !


 

Lepas makan , kami yang muda-muda ni lepak kat luar snap-snap gambar dua tiga , habuan nak dimasukkan dalam blog . hihi .


  * Terasa kecil diriku ini :( hoho


 
Oke . Budak-budak ni pun haa nak jugak buat peace-peace . haha . *Peace yo !

 
Ramai kan ? Ramai kan ? haha . Maw taw laaa :O

Lyssa pun boleh dah dikatogerikan dengan budak-budak tu . haha . *SayaFendek :P
 

HAHA . Rasanya  , ini je lah kot entry raya untuk tahun ni . Banyak kan ? Banyak kan ? Bagi yang tak belek lagi entry lepas boleh lah belek tengok kat bahagian OLD ENTRY di sidebar ye . Entry bergambar je . Tak banyak ngomong pun sih .


* Tu je kot . K , baiii :p

 

27 August 2012

Entry Bergambar | Hari Raya Kedua 2012

27/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Woot~Woot~ Bagi sesiapa yang terlepas Entry Sebelum Raya dan Hari Raya Pertama , boleh klik je link tu ye :D

Sekarang ni , nak sambung kisah Hari Raya Kedua pulak ! Hoyeyy . Pagi - pagi lagi dah siap-siap mandi berbaju kurung purple gitu yaw dari rumah opah kat Tapah , untuk terus pecut ke Sg.Petani (rumah mak ngah Lyssa) -->> Sedara-sedara sebelah ayah . 

Tok wan , maktok dah tak de . So , dengan 8 adik beradik papa Lyssa , beraya lah kami di Kedah . Papa asal kedah . So , ramai-ramai turun Kedah untuk raya sekali . HAHA .

Okey . Gambar pertama untuk entry ini . Persembahkan ! Keluarga Lyssa 4 beranak je ! :D

 
Mama and Lyssa berbaju PURPLE sokmoo ! haha . Adik and Papa kemeja saja :)

Dalam pukul 11 macam tu , sampailah kami di rumah Mak Ngah kat Taman Mawar , Aman Jaya . Lepak situ kejap tunggu adik -beradik abah yang lain untuk sama-sama bertolak ke Jeniang . (rumah Tok Chik Lyssa , adik-beradik Tok Wan Lyssa) Dalam 5 kereta macam tu lah pergi ke Jeniang tu . Ramai wehh . Ramai ! HAHA . Tengok ni !

 
Dalam gambar ni , Lyssa tak da !

 Ni Lyssa ada laa . Cuba cari mana satu Lyssa ? HAHA  .


Ramai kan ? Ramai kan ? hoho :D Budak-budak pun ramai jenuh aih nak melayan .  HAHA .


 

Gambar masa kat atas ni , time nak balik dah and nak terus bertolak ke rumah Tok Jang Lyssa (kembar Tok Wan Lyssa) . Tok Wan Lyssa laki , Tok Jang perempuan . Kembar laki perempuan . BEST kan ? HEHE :D

Ok . Bertolak lah kami ke Kuala Nerang . Fuhhhh ! Perjalanan nak ke sana , serius Lyssa cakap ! Memang jauh gila ! Tambah pulak ikut jalan kampung bagai . Memang penat . 

Ouke . Ni masa kat rumah Tok Jang . Sempat la snap satu gambar makcik2 lyssa . 


 


Satu hari kot gila tak makan nasik ! Balik dari rumah Tok Jang bergerak cari nasik kat mana-mana kedai yang bukak time tu . Punya lah jem gila kat Kuala Nerang tu . Mencik gila ! Tak suka JEM JEM bagai ni ! >_<

Sampai satu kedai , dengan gelojoh nye , kami makan sampai tak tinggal sebutir nasik pun . haha . dah rasa dok mai kot cerok mana dah . Macam kebulur giler kot ! Orang kedai tu pun tanya , 

"Mana mai ramai-ramai ni ? " haha . Tak ke kelakar . Sampai orang lain pun heran kami dok mai dari mana . aiyoyo . Satu hari tak makan nasik punya hal :D

 

Banyak lagi sebenarnya . Belakang meja kami dalam 3 4 meja lagi taw . HAHA . Gambar ni masa tunggu makanan . Style muka lapaq gila lah kan :D

 
Dah selesai makan , dalam magrib macam tu .. Bertolak terus ke Sungai Petani ! Siap-siap semua , lepas isyak terus ready main mercun . hoho . Lebihan mercun haritu kat Perak pun ada lagi . So , main lah kami puas-puas kasi habes ! (Lyssa tak main pun .. haha)


 


Fuhh . Lega tarok gambar banyak-banyak . Ni last muka Lyssa sorang-sorang . Ambek kau , muka tak taw nak senyum . Terasa gemuk pulak aku time ni . haha . 

 

#Comment Plisss . K baiii ! haha

 *Nantikan entry seterusnya yaaa . -->> Hari Raya Ketiga 2012  :)
 

25 August 2012

Entry Bergambar | Hari Raya Pertama 2012

25/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


HAHAHA . Ingat pagi tadi nak update dah pasal ni . Tapi tak sempat ! Tak apa lah heh . Lyssa update sekarang . Sebelum tu baca dulu --->> ENTRI INI !!! Bagi siapa yang belum baca ...

Sekarang ni , nak sambung kisah Hari Raya Pertama bagi tahun ni . hihok . Rasanya , tak banyak nak taip kot . Cuma nak upload gambar je lah yang baaanyak tu . hihok ;p

Seperti yang korang semua tahu , Lyssa raya pertama di Tapah , Perak . Rasanya , dah berjuta kali dah mention pasal ni kan . haha . Best raya kat Perak sebab baaaaanyak jugak sedara . Ye la , mama ada 13 adik beradik . Mana tak ramai kan ? tapi  , yang balik kampung tak de lah seramai tu . 

Tahun ni , TEMA warna baju family Lyssa PURPLE colour . My feveret wokeh ! Purplelish oweyz ! Meh  , meh tengok gambaq kami semua :)


 
Haaaa . Ni la , ayah mak adik Lyssa . Tengok la , baju siapa yang ada kelain sikit tu ?
Lyssa la . Lyssa la . Boleh pulak purple nak jadi pink dah . HAHA . Lari tema kot ! huhaua .

 
Di pagi raya , bersalaman dengan papa Lyssa . Ohyey ! Dapat duit raya oke ?
Ada jeles ? kihkih ! :p 
 
 

 
With my OPAH kesaaaayangan ! lebiusooomuchhh ;p


 
With My Dad ! Dah macam terencat pulak aku tengok diri aku dok wat peace watlek cam tu ! :O



 * HAHA  . Abaikan muka Cik Mah Lyssa yang dok melangut kat atas tu ya  . hihok :p
 

 

Iya ! Gambar Lyssa WAJIB ada baanyak ye . ! hihokkk :P


 Eh , itu sebelah pagi nye tawww . Ni pulak sebelah malam ! Tapi sorry , time ni Lyssa ambil gambar diorang je . Gambar Lyssa tak dak . haha .

Aktiviti sebelah malam

 Ayah Lyssa teringin jadi budak2 nam saat ! HAAHA:D

 
Anak-anak sedara nih :)



Waktu malam biasanya , memang kami akan main bunga api and mercun . Sumbernya dari papa Lyssa . Satu kotak besaqq dia bawak pi balik kampung ! HAHA . Macam-macam jenis mercun ada . Seronok depa semua aihhhh :D 

Ni main mercun pun lepas perut kenyang makan nasik mak sedara Lyssa buat . HAHA .
Makan sampai buncit ! Azam Lyssa dah tercapai untuk jadi gemok time raya . haha . Lepas ni , kena DIET balik ! lalala~

**Sila-sila komen , jangan malu , jangan segan . Buat macam blog sendiri ya ? HAHA :D 

Tunggu next entry untuk Raya Kedua 2012 pulak ye :O



22 August 2012

Entry Bergambar | Sehari Sebelum Raya 2012

22/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hoho . Hari ni baru ada mood sebenarnya nak UPDATE BLOG setelah sekian lama membiarkan blog ni bersarang 4 hari lama nya . HAHA . Okey . Untuk permulaan update blog ni Lyssa nak ucapkap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua followers blog Lyssa ya . 

Kali ni Lyssa nak update / upload sikit gambar sehari sebelum Hari Raya untuk tahun ni . 
Seperti mana yang korang tahu , tak ramai .. tapi ada jugak yang tahu .. Tahun ni , raya pertama Lyssa beraya di Tapah , Perak di mana tu sebenarnya Kampung Lyssa sebelah mak .
Tinggal Opah Lyssa je kat Kampung . Atok lama dah tak de . Memang Lyssa tak sempat jumpa pun :"( #TeringinBerayaBersama atok . hukhuk :(

Erhmm . Ini entry sehari sebelum raya ye . Cuma ada gambar masa perjalanan Lyssa ke Tapah je . hoho . Tak banyak . Tapi boleh lah untuk santapan mata korang tu . hikhik . 

 
Ni masa kat rumah , sebelum bertolak , sempat lagi kami bergambar ! wakaka :p

 
Ada macam sepasang Tebuan tak ? kihkih . *Memandai je . Mama pun kata macam tebuan :) A'ah . That's my mum and my dad .

 
Ni pulak . Ada macam sepasang kerengga tak ? haha . *macam-macam lah .
Itu Lyssa . And laki tu , adik Lyssa !
 Buat boria apa tak tau . Bukan BOY ya . *Harap maklum . haha .


Bebas ~


Gambar banyak - banyak ni semua masa kami berhenti dekat R&R Sg. Perak . Makan berbuka puasa kat situ . Pemandangan style cantik2 belaka yaww :P haha . 


 
Berbuka makan nasi ayam ! Nyummm~Nyummm~


Sampai rumah opah dalam pukul 9 macam tu kot . Sampai je terus buat ketupat . haha .
Sempat jugak snap gambar opah ngan mama tengah masukkan beras dalam ketupat ~



 
 EHEE . Ketupas palas pun ada . Nahhh .. Ni Lyssa buat ! HAHA .


 Ada yang ada kacang , ada yang kosong je . Tak suka yang berkacang . Erkk . Tak sedap . hohoh :P


HAHA . Sedapnya kan ketupat dapat makan cicah-cicah rendang ayam . Umpph ! Dap nye .
Boleh gemok lah Lyssa makan banyak time-time raya nih . haha . *Raya sakan .

Hoho . Rilekss ! Nantikan entry seterusnya , HARI RAYA PERTAMA 2012 :)

*Comment lah entry ni dulu . CHAW ~ haha .

 


18 August 2012

Freebies : Header Hari Raya

18/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Walaweh weh weh . Semalam BLOG LYSSA PAKAI BAJU RAYA Hari ni pulak nak bagi hadiah raya kat korang ! kihkih . Rasa-rasanya , ada tak yang berminat dengan hadiah FREE Header Hari Raya yang Lyssa buat khas untuk followers setia Lyssa ni . hehe . 

Tak tahu lah bagi korang cantik atau pun tak . Tapi , HEADER ni Lyssa kasi free je pada sesiapa yang nak guna letak kat blog korang . Lyssa buat ikhlas untuk korang ni . Betul :)

Terima lah denga ikhlas ye ? hikhik .  KLIK HEADER untuk dapatkan VIEW yang besar .










Bagi sesiapa yang berkenan dengan DOODLE laki dengan perempuan tu , korang boleh cilok gambar tu kat SINI !!!! <<<<---------

Siapa yang dah rembat , kasitau Lyssa eh :p



Freebies : Doodle Hari Raya

18/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Huii . Esok raya ! Esok raya ! So , sempena hari raya ni , Lyssa nak bagi HADIAH RAYA kat korang lah . Nak ark ? muahaha . Doodle raya khas Lyssa buat kan untuk korang . Ada laki sekali dengan perempuan ! Rasanya , setakat ni . Inilah doodle yang Lyssa rasa puas hati sikit kot . Tak de lah comot macam selalu . Boleh- boleh lah kan . Nama pun FREEBIES . Korang guna lah ye untuk letak kat entry ke , buat header ke apa ehh . Selamat mencilok ! >_<

Kalau nak SAVE , right click . View Image dulu  . Baru SAVE macam biasa oke ? :)










Siapa yang nak HEADER RAYA dari Doodle ni . Boleh ke --->> SINI !!!

kredit to : syazapion