Home
tutorial
Tips-Tips

26 September 2012

Tips : Rahsia Lyssa Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat

26/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Fuhh . Tak bley blah punye tajuk entri . haha . RAHSIA lah sangat . Mentang-mentang nama blog pun dah ber-secret bagai . huahua . LYSSASECRET ! Hoii . LyssaSecret okeh . Memang penuh dengan rahsia di dada . Ops! huhu .


Dah dah . Entri kali ni Lyssa nak bongkar satu rahsia Lyssa yang Lyssa amalkan jika tumbuhnya cendawan jerawat kat muka ! Siapa suka kalau jerawat penuh kat muka kan ? Tapi , cara ni bukanlah cara tradisional ke apa . Lyssa nak bagitau produk yang Lyssa gunakan untuk hilangkan jerawat dengan cepat . hihi . 

Lelaki or perempuan yang jaga muka mesti ANTI gila kat Encik/Puan Jerawat kan ?
Meh meh sini Lyssa tunjukkan produk apa yang Lyssa guna untuk hilangkan jerawat !




Yeah ! Clean & Clear Active Clear Speed Clearing Gel ..


Ada yang pernah nampak tak benda ni ? Pernah tahu tak wujudnya benda ni ? Ada yang dah pernah try benda ni ? Ok kan ? *mula la soklan bertubi-tubi nak lyssa lemparkan pada korang!


Bagi siapa yang tak pernah tahu wujudnya benda ni . Mai Lyssa cerita sejak bila Lyssa guna Clean & Clear  Speed Clearing Gel ni . Actually , Lyssa guna lama dah sejak 2009 . hok . Berapa tahun ek ? Kira sendiri !

Dan ianya ternyatalah berkesan . Dulu masa Lyssa duk hostel ada kawan Lyssa perkenalkan benda ni . So Lyssa pun cubalah try produk ni . Dulu muka Lyssa dalam seminggu tak sah kalau tak keluar 2 3 ketul jerawat kat muke . hek .* malu nak kabor . tapi itu lah hakikatnya . Bila tumbuh je jerawat dengan cepat , Lyssa basuh muka Lyssa dan terus picit gel ni dan terus tepek guna jari kat jerawat tu . 

Kita gunakan benda ni dalam 2 kali sehari . Pagi dan malam (sebelum tidur) . Dan hasilnya akan kita nampak pada esoknya bergantung kepada jenis kulit kita dan jenis jerawat . 
Kadang-kadang dalam 2 3 hari baru jerawat tu hilang . hihi . 

hoho . Semalam tetiba jerawat tumbuh kat muka Lyssa . And bangun pagi tadi , tengok jerawat tu dah hilang . Macam magic kan ? hikhik . Memang saaangat berkesan . Lyssa tak pernah tukar produk untuk hilangkan jerawat lagi selain guna produk ni . 

Tapi bila korang guna and rasa macam tak sesuai dengan kulit korang better hentikan lah ye . Takut jadi benda lain pulak . Tapi kalau rasa nak cuba boleh je . hehe . Gel ni kecik je pun tapi isinya banyak ! 10 gram . 

Berapa harga gel ni Lyssa ?
HEE . RM 10 hinggit ! Tak tahu lah mahal ke tak bagi korang ? Tapi masa Lyssa mula - mula beli dulu terasa mahal . Now tak dah sebab dah tahu ianya memang berbaloi ! hee . But now harganya Lyssa tak pasti berapa . Tapi tak lebih RM 15 laa . 

Kat mana nak cari gel ni Lyssa ?
ALAA . Kat kedai farmasi ke pun ada . Tengok yang ada jual banyak-banyak produl Clean & Clear . For sure ada juga benda ni . Tapi kalau nak senang dapat , korang cari kat Guardian ataupun Watson . hehe . Lyssa cari kat situ je ! :D

Ye ? Ada apa-apa soalan lagi nak tanya ? Kalau ada , sila tanya di ruangan komen entry ni ye.

Terima Kasih Sudi Baca .

*Kalau rasa esoknya nak date dengan bf , cepat2 korang tepek gel ni kat jerawat tu tau . InsyaAllah . Hilang lah dia dan tak malu lah awak nak keluar dengan boyfiee awak tu . ekeke .


25 September 2012

Tutorial : Border Melengkung Di Sidebar Title

25/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Tajuk entri kali ni pun dah cam hampeh dah . Bahasa rojak ke hapo ? o.O
Apa-apa lah .Asal korang faham . Tapi faham ke ? Kalau tak faham Lyssa nak ajar korang tutorial ni . Rasanya ada yang dah tahu dan siapa yang berminat nak buat sidebar title macam kat blog Lyssa ni , boleh lah cuba ye ! Macam ni haaa : 





1. Korang pergi ke Template > Edit Html > Proceed 

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :

h2 {

3. Ada jumpa kan ? Kalau jumpa , paste kod ni di bawah kod yang korang cari tadi :

text-align:center;
background-color: #FF4848;
border-radius: 30px 30px 0px 0px;
border-top: 3px solid #FF4848 ;
border-left: 3px solid #FF4848 ;
border-right: 3px solid #FF4848


4. Ok . Sekarang yang warna MERAH tu warna sidebar title tu . Kod warna korang boleh dapatkan DI SINI !!

5. Now ! Cer preview . Tengok menjadi tak sidebar korang tu ?

*Kalau jadi , alhamdulillah . Tutorial Lyssa ni berjaya menggembirakan hati korang tu . ekekeke . 

6. Apa lagi ? Now SAVE ! **SIAP**


= Selamat Mencuba = hoho ^o^



Hadiah Daripada Mereka ...

23/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Seperti yang dah Lyssa cakap kat ENTRI INI , Lyssa nak update pasal hadiah yang Lyssa dapat dari followers Lyssa . hihi . *terhaaaruu sebab ada jugak nak bagi hadiah kat aku . Aicehhh :)

Tak nak taip pepanjang lebor pun . Untuk entry kali ni , Lyssa nak mention dua orang dulu yang kasi hadiah at Lyssa . hoho iaitu , Kak Shida dan Kak Dedeq . huhu . 


 
Bear ni ! Comeyyyyyy kan ????! Aummmmmmm >_< (Dari Kak Shida)



 
Ini bungkusan bantal tuuuu xD hehe !

Ini pulak bantal siap ada nama Lyssa lagi . Dan macam terperasan , doodle dari Apit je tu . haha . *Kebetulan kot ! muehehe xD Lyssa sukaa sangat ! (Dari Kak Dedeq)



*hehe . syok dapat peluk bantal tu dengan bear bear tu masa tidor . Wee . Terima kakak berdua . hek hek . Terharuuu sangat sebab bagi hadiah-hadiah tu . hoho . muahxx !



24 September 2012

Jom Beli !! Api Fat Burner Advanced

24/09/2012

.Assalamualaikum..

Ini merupakan STICKY POST !
Sila rujuk blog archive untuk entry terbaru . tq :)


Saya bermula sebagai orang yang biasa sebelum berubah kepada individu yang menjadi perhatian ramai.Sebelum ini badan saya agak gempal ditambah pula dengan ketinggian saya yang agak rendah,saya terasa seperti kurang keyakinan diri dan cepat berasa malu apabila di khalayak ramai.Apabila memakai baju,saya akan pastikan yang baju tersebut  longgar dan apabila mahu duduk,saya akan tarik dahulu bahagian bawh baju ke depan dan duduk perlahan-lahan sebelum melepaskan hujung baju tersebut,ini  kerana saya ingin melindungi lemak yang berlipat di bahagian perut saya.Ianya memalukan dan jika boleh saya tidak ingin ianya dilihat oleh orang lain.

Kesedaran saya mula timbul apabila melihat orang lain memiliki badan yang tegap tanpa lemak  boleh mencacatkan pandangan,saya mula tertanya-tanya apakah Rahsia yang dilakukan oleh individu terbabit sehingga memperoleh badan sebegitu tegap dan maskulin.Dengan usaha yang keras,saya bertekad untuk berubah menjadi seperti mereka dan saya mula bertanya dengan orang yang lebih berpengalaman dari saya.

Bermula dari bawah,saya belajar sedikit demi sedikit tentang Dunia Bina Badan.Saya disarankan untuk menggunakan Api Fat Burner Advanced untuk mempercepatkan pembakaran lemak di bahagian perut,bawah pinggang,peha,bawah lengan dan bawah dada.Ianya selamat digunakan oleh lelaki dan perempuan,tambahan pula ianya diperbuat daripada Herba,ini membuatkan saya yakin untuk menggunakan Api Fat Burner Advanced ini.

Setelah menggunakannya selama beberapa minggu,saya dapati yang lemak di bahagian badan saya telah mulai berkurangan,terutamanya di bahagian perut..Ianya semakin kempis dan tidak lagi buncit!..Melihat keadaaan itu,saya menjadi lebih bersemangat untuk menggunakan Api Fat Burner Advnced ini dan sekarang target saya bukan lagi mendapatkan perut kempis,tetapi saya ingin mencuba adakah Api Fat Burner Advanced ini mampu membuatkan perut tampil lebih berotot.

Setelah beberapa minggu mencuba Api Fat Burner Advanced ini dan diadunkan dengan senaman yang berdisplin,saya mendapat apa yang saya idamkan.Saya sangat sangat gembira dengan perubahan ini,tiada apa yang lebih gembira selain melihat otot di perut saya semakin timbul dan berbentuk.Sekarang ini,saya tidak lagi menggunakan Api Fat Burner Advanced kerana Api Fat Burner Advanced ini direka untuk mengekalkan berat badan semasa ketika kita mengambil keputusan untuk berhenti mengambilnya setelah berpuas hati dengannya.
Kini,ramai kawan-kawan lelaki saya termasuk juga kawan perempuan saya mencuba Api Fat Burner Advanced ini,dengan sedikit tunjuk ajar dari saya,mereka sudah mulai berpuas hati dengan keputusan yang mereka perolehi dalam masa beberapa minggu sahaja.Mereka tidak memerlukan senaman yang khas untuk menurunkan berat badan,tetapi cukup dengan melakukan senaman seperti jogging,skipping mahupun berbasikal.

Sekarang saya tidak perlu lagi menggunakan Api Fat Burner Advanced ini kerana saya telah memiliki otot berotot yang saya mahukan.Bagi sesiapa yang mahu mencuba,janganlah berlengah lagi kerana anda semua pun boleh mencapai target anda untuk membuang lemak dengan mudah dan diyakini selamat.





Temui saya di pages https://www.facebook.com/ApiFatBurnerAdvancedRm140 untuk menyertai  lebih daripada 7000 orang yang telah berpuas hati dengan penggunaan Api Fat Burner Advanced ini,anda bukan sahaja menggunakan Api Fat Burner Advanced ini,malahan segala nasihat mengenai diet dan juga cara senaman juga anda boleh bertanyakan kepada saya.

Diatas kesetiaan dan kesungguhan setiap orang untuk menurunkan berat badan,saya telah mengajurkan Contest Video Strongman untuk menggalakkan setiap peserta untuk kurus bersama Api Fat Burner Advanced ini,terdapat hadiah RM1000 untuk dikongsi oleh setiap pemenang.Jadi jangan Berlengah lagi.Dapatkan Api Fat Burner Advanced anda sekarang juga.

Strongman Enterprise,
Sms/Call
013-7476379



23 September 2012

Dah 1000 Entry Post Di Blog Lyssa !

23/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hari ni , 23 September 2012 , blog Lyssa sudah berumur 1 tahun , 9 bulan , 23 hari !
Tengok . Siap kira lagi umur blog kesayangan Lyssa ni tauu . hihi . Maknanya , Lyssa mula berblog masa 1/12/2010

Dan sepanjang tahun Lyssa berblog , apa yang Lyssa nanti-nantikan adalah saat ini di mana ENTRI yang telah Lyssa taip selama ni sudah pun mencapai 1000 POST ! oh yahhh !

Maknanya , kalau nak kata blog Lyssa berat pun sebab dalam blog ni ada 1000 POST (entry) lah kan ? haha . Sebab tu berat ! eh , *berat ke ? =.=

Nah ni Lyssa bagi bukti kat korang ! 1000 post termasuk entry ni tauuu !






hikhik . Dan di situ , terdapat jumlah pageview selama Lyssa berblog . 12 JUTA ++++++
Serius , tak sangka gila boleh capai tahap macam ni sekali . Alhamdulillah. hee .


Korang lak ? Mesti dah baaaanyak gila entry yang korang post dalam blog kan ?
Berapa ? Berapa ? Untuk setakat ni lah ? Boleh share di komen ! >_<



Sambut Birthday Bersama Cousin

23/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



HEHE . Ada tak korang ingat dengan ENTRY INI !? <<------  Klik la beb .

Lyssa suruh buat apa dalam entry tu ? Suruh cari nama Lyssa kan ? haha . A''ah . Ada empat nama kat Kek tu . Siapa yang 3 lagi nama dalam kek tu ? Ni nak ceq nak crita kat hampa semua nihh . 

Hari tu , masa Lyssa kat Bukit Jalil , rumah aunty Lyssa .. Lyssa sambut birthday sekali dengan cousin-cousin Lyssa . Kami sambut untuk bulan September . Meriah sangat ! hehe . 
Ajak kawan-kawan aunty Lyssa tu  . Ingat nak buat birthday anak dia je , Hairil (8 tahun) ..
Dah Lyssa ada kat situ , buat terus lah lagi 3 orang sepupu . haha . Sebab tu ada 4 nama dalam satu kek !

 
Terliur tak tengok Strawberry tu ? hihi . Nyummy !


Siapa yang 4 orang tu ? Meh Lyssa tepek gambo besaq gedabaq !


 
Lyssa (20) , Husna (4) , Kak Mira (25) , Hairil (8) 
 

Haaa . Tu lah muka muka yang lahir bulan September . ekekek . Comey comey kan semua ? hahaha . 

Tengok ini pulak ! Tiup ghamai-2 . 

 
Belah kanan tu anak maksu . Dia lak eksaited nak tiup sekali . haha . *ganti husna kot :)


Tu diaaaaa . Gambaq ataih ni . Kemain muncung dah mulut haku tiup lilin tu . hik3 !
*memalukan betui* *tutup muke* haha .  


 
Jangan terpedaya dengan BIBIR PINK tu . Wa edit je pun . haha .

 
Paling best tengok Si Budak Hairil tu bukak hadiah ! Kemain eksaited budak tu ! hahahahaha . 


 



HAHA . Ok . Itu je nak cerita . Nanti Lyssa nak buat satu entry yang Lyssa dapat hadiah dari follower-follower Lyssa . kihkih . Peace >_<

 


22 September 2012

Tutorial : Letak Search Box Dalam Blog

22/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Tak nak mukadimah , nak terus serbu je taip . Termasuk hari ni , dah 1 juta 4 ratus 56 ribu seratus 27 orang dah yang tanya Lyssa !

"Macam mana nak buat kotak carian (search box) yang macam ada kat blog Lyssa kat sidebar tu eh ? 

Ehh . hehe . Ada jugak yang berkenan nak buat ye ? Tutorial ni simple , basic dan tersaangat lah mudah . Betul . Tapi sebelum Lyssa ajar , Lyssa nak bagitau korang apa function dan kelebihan kita letak search box dekat blog .  

1. Teramat lah wajib kepada si blogger yang beratus juta tutorial dalam blog . Kenapa kena letak ? Yup ! Ini bagi memudahkan si pembaca atau blogger lain untuk mencari apa artikel atau tutorial yang mereka kehendaki . Kalau dah banyak sangat tutorial yang korang buat , mana tak pening diorang nak cari kan ? So , letak benda tu . Senang kepada kita sendiri . Senang kepada pembaca . 

2. Segala apa yang kita nak dalam blog tu , insyaAllah akan kelaur apa yang berkaitan setiap patah yang kita taip dalam kotak seacrh tu . Lepas taip , bila kita enter , automatik dia akan keluar suggestion bagi apa yang kita nak carikan . 

3. Memudahkan kita sendiri untuk lihat maklumat bagi entry yang lepas-lepas . Mana tahu kita nak rujuk balik artikel yang kita taip sebelum ni . Dan tercari-cari , bila tarikh ke , tempat dalam entry tersebut . Kalau dah ada search box tu kan senang .

4. Kalau boleh , letak search box tu di bahagian atas sekali sidebar korang tu . Ye lah . Kalau letak kat bawah - bawah takut orang tak berapa nak perasan lak wujudnya search box tu . kan ?

5. Bila kita taip di search box , jika owner blog tersebut setting untuk link kan sekali dari WEB , mudahkan kita juga untuk cari maklumat . Lyssa bagi contoh kat bawah ni ye :


Klik untuk nampak lebih besar 

Tengok lah tu kan . Bila Lyssa taip Lyssa Faizureen , segala link yang ada nama Lyssa Faizureen akan terkeluar kat bahagian tu .

Yang kat bahagian Lyssa petakkan merah tu . Korang boleh pilih dari blog Lyssa (This Blog) , (Link From Here) dan (The Web) . 

InsyaAllah apa yang korang nak cari tu , ada relate nya dengan kotak yang keluar tu . 

Sekarang ni Lyssa nak ajar korang !

1. Korang tekan bahagian Layout :

 


2. Lepas tu , ADD A GADGET dan pilih Search Box .



*Already Added sebab Lyssa punya dah tersedia ada . Korang nanti ada simbol Tambah (+)


3. Lepas dah tick mana-mana yang korang suka tu , terus tekan SAVE !

Dah siap ! Sekarang korang pun dah ada search box macam Lyssa . Ho yeah !

= Selamat Mencuba =

 
 
Boleh jugak baca Entry Berkaitan ini yang pernah Lyssa taip Januari 2012 --> BACA DI SINI !!!


Jom Shopping ! Jubah Moden :)

21/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


STICKY POST SAMPAI 8.30 malam INI .
Rujuk Old Entry (Blog Archive) untuk entry terbaru :)


Ada sesiapa tak di sini yang berminat nak beli Jubah Moden . Memang cantik . Jubah-jubah ni semua ada dijual di ZR Collection . Kalau ada yang tanya pasal materialnya , memanglah high quality dan mixed cotton . Ada juga yang soft denim dan apa yang best , bila pakai memang tak rasa panas langsung ! 

Cuba korang tengok salah dua contoh jubah dari Zr Collection ni :


CODE: RANA MIKAYLA
COLOUR: PINK & GREY
AVAILABLE SIZE: S, M, L, XL

PRICE: RM200
 


 


 CODE: RANA MIKAYLA
COLOUR: MUSTARD BLUE
MATERIAL: MIXED COTTON POLYESTER
AVAILABLE SIZE: S,M,L,XL

PRICE: RM200
 


Macam mana ? Cantik kan ? Cantik kan ?

ZR Collection ni baru je buka . So , korang boleh terus ke facebooknya dan lihat contoh jubah yang lain . Oke ?

Untuk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan , boleh terus ke facebook admin :


Terima Kasih :)


 

8 Followers Terbaru Blog Lyssa Faizureen

22/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hi korang . ngehngeh .

Hari ni ntah macam mana Lyssa terajin nak buat entry pasal follower terbaru yang baaaaaru je follow blog naif Lyssa ni . hihi . Kenapa LAPAN ? Kenapa 8 ? Kenapa ?

Oh yeahh . Cer korang tengok ni :

 


Ada 8 je kan muka adik manis , kak cun , abang kachak di situ kan ? 

So , dengan itu Lyssa cadang nak buat 8 followers je bagi entry ni . ekeke :D
Hari Sabtu kebanyakan ramai orang yang goyang kaki ngadap laptop sambil bulatkan mata meng-onlinekan diri sampai homework pun boleh saja buat-buat lupe je (bg budak sekolah) . Aippp . Ta mo malas-malas . Kang ada la yang bagi alasan , " Cikgu , buku saya tertinggal kat rumah lah " . Dahhh . Mula pula satu adegan yang tak pernah lekang dek zaman dengan kata-kata cikgu , " Kamu nak bagi siapa baca buku tu ? Nenek kamu ? " . Haaa sudaahh . Melalut dah ! haha  .

Berbalik pada TUJUAN UTAMA entry ni ditaip , Lyssa hanya senaraikan link-link blog yang paparkan link mereka ja . hok alohhh . Korang yang tengah tak de keje nak buat apa tu , apa kata kita sama-sama terjah , blogwalking masuk blog diorang . JOM !! xD


1. Makne Una  <---- (Tak dinyatakan LINK BLOG . Ni yang nak marah ni !! >_<)


3. Ain Haris  <---- (Tak dinyatakan LINK BLOG . Ni yang nak marah ni !! >_<)


5. Cik Ain 

6. Eina <---- (Tak dinyatakan LINK BLOG . Ni yang nak marah ni !! >_<)




Haaa . Sudahh . Tajuk dok elok dah tu .. 8 FOLLOWERS . tapi , yang dapat korang terjah hanyalah 5 orang je . Lagi 3 tak tulis lak link blog nye . Sadissssss :'(

Tak pe lah . Tak pe lah . Korang terjah lah 5 blog tu dulu ye . 
Lyssa rajin nanti , Lyssa update entry macam ni lagi . 

hoho . Daaaa :)

 


Tutorial : Edit Html Bagi Dashboard Baru

22/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Oit . Tu haa . Bagi yang malas nak explore , meh la Lyssa ajar satu persatu . Untuk entry kali ini dulu , Lyssa nak ajar , macam mana nak cari tempat untuk edit html bagi dashboard baru ni . Lyssa tahu , ada juga di antara korang yang dah terbiasa dengan dashboard lama dan pening bertambah blurrr dengan dashboard baru ni kan ? Chill ~ Chill ~ Lek laa . haha . 

Ramai yang tanya , dashboard dah bertukar , boleh lagi ke guna tutorial Lyssa tu ?
Eh , siapa kata tak boleh ? Boleh lagi lah sayang sayang hoiy . Kod kod dalam tutorial tu semua boleh digunakan lagi . Korang tak perlu risau . Interface blog jer yang diorang tukar . Bukan kod kod dalam blog korang tu diorang tukar kan ? hee .  

Cuma ayat ayat dalam entry tutorial Lyssa tu lah korang kena pandai-pandai paham . Bagi newbie , boleh je terus tanya Lyssa . oke ?

Dah ada juga yang tanya Lyssa , kat mana nak cari tempat edit html ni ? Kat mana lak nak tick widget expand tu ? Dont worry ! Be happy yaw ! Meh Lyssa tunjukkan caranya kalau korang dah mula pening naik bintang-bintang atas kepale . haha .

1. Korang pergi dashboard korang dan klik pada TEMPLATE :

 


2. Lepas tu , korang tekan Edit Html pulak :

 

3. Ok . Sekarang  , tekan Proceed pulak eh :

 

4. Ok . Sekarang korang dah nampak tempat Edit Html kan ? Kalau tutorial yang perlukan TICK WIDGET EXPAND , korang boleh je terus tick situ . Ada faham ? hehe ..


 
 
Haaa . Ye . Lyssa tahu , ni basic je . Tapi untuk newbie dan blogger lain yang tak tahu lagi , Lyssa harap dengan sedikit ilmu ni korang boleh teruskan edit blog guna TUTORIAL LYSSA eh . hehe . Chill laaa . Jangan buat muka monyok je dengan perubahan ni . hikhik . 

Peace xD