Home
tutorial
Tips-Tips

31 October 2012

Uji Kualiti Keyboard Anda . Jom Cuba !

31/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v



Korang nak tahu tak sebagus mana kualiti keyboard korang ?? Cuba try test ni..

1. Korang buka Notepad
2. Korang tekan dan tahan dua-dua kekunci SHIFT kat keyboard.
3. Pastu korang taip ayat ni :


A QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
 

4. Lihat apa yang terjadi di skrin..
5. Jangan lupa reply korang punya kat komen k..


P/s : pastikan hold kedua-dua kekunci SHIFT ok


Kalau korang nak tahu , Lyssa keluar yang ni  :

A QUICK BROWN FOX JUP OVER TE LAZY O (gila punya keyboard !) haha .


=Selamat Mencuba= 


Tahukah Anda Nombor Telefon Mengandungi Ciri-Ciri Bertuah ?

31/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Telefon bimbit tidak lagi merupakan simbol orang kaya. Sesiapa pun boleh memilikinya. Akan tetapi, bukan semua orang faham nombor telefon mereka bertuah atau tidak. Dalam masyarakat Cina , kebanyakan orang suka nombor 8 yang bermakna tuah. Mereka percaya bahawa nombor ini akan membawa kekayaan kepada mereka.


 


Ingin tahu nombor telefon anda bertuah atau tidak, sila rujuk cara menguji di bawah.

Cara:
Dapatkan empat digit terakhir nombor telefon, bahagikan dengan 80, tolak integer (tinggalkan titik perpuluhan), darab dengan 80, inilah keputusannya. 


Contoh: Nombor telefon 01X-7XX8888 , 8888÷80=111.1, 111.1-111=0.1, lepas itu 0.1×80=8. Jadi nombor telefon anda adalah 8 . Cubalah buat ujian ini. 

Gunakan kalkulator untuk mendapatkan jawapan yang tepat . hehe ! Godek kalkulator dalam phone pun boleh je hoi . Cuba lah ~


 


Nombor Ketuahan:

1    100% bertuah
2     100& tidak bertuah
3    100% bertuah
4    100% tidak bertuah
5    100% bertuah
6    100% bertuah
7     100% bertuah
8    100% bertuah
9     100% tidak bertuah
10    100% tidak bertuah
11    100% bertuah
12    100% tidak bertuah
13    100% bertuah
14    100% tidak bertuah
15    100% bertuah
16    100% bertuah
17    100% bertuah
18    100% bertuah
19    100% tidak bertuah
20    100% tidak bertuah
21    100% bertuah
22    100% tidak bertuah
23    100% bertuah
24    100% bertuah
25    100% bertuah
26    100% tidak bertuah
27     50% bertuah, 50% tidak bertuah
28        100% bertuah
29    100% bertuah
30    100% tidak bertuah
31    100% bertuah
32    100% bertuah
33     100% bertuah
34    100% tidak bertuah
35    100% bertuah
36    100% tidak bertuah
37    100% bertuah
38    60% bertuah, 40% tidak bertuah
39    100% bertuah
40    70% bertuah, 30% tidak bertuah
41    100% bertuah
42    90% tidak bertuah, 10% bertuah
43    50% bertuah, 50% tidak bertuah
44    100% tidak bertuah
45    100% bertuah
46    100% tidak bertuah
47    100% bertuah
48    100% bertuah
49    100% tidak bertuah
50    50% bertuah, 50% tidak bertuah
51    50% bertuah, 50% tidak bertuah
52    100% bertuah
53    60% bertuah, 40% tidak bertuah
54    100% tidak bertuah
55    70% bertuah, 30% tidak bertuah
56    100% tidak bertuah
57    100% bertuah
58    70% bertuah, 30% tidak bertuah
59    100% tidak bertuah
60    100% tidak bertuah
61    50% bertuah, 50% tidak bertuah
62    100% tidak bertuah
63    100% bertuah
64    100% tidak bertuah
65    100% bertuah
66    100% tidak bertuah
67    100% bertuah
68    100% bertuah
69    100% tidak bertuah
70    100% tidak bertuah
71    50% bertuah, 50% tidak bertuah
72    100% tidak bertuah
73    100% bertuah
74    100% tidak bertuah
75    80% bertuah, 20% tidak bertuah
76    100% tidak bertuah
77    70% bertuah, 30% tidak bertuah
78    60% bertuah, 40% tidak bertuah
79    100% tidak bertuah
80    60% bertuah, 40% tidak bertuah
81    100% bertuah

Sumber : tresixtee

Hehe . Korang try lah . main-main je ni . Ni pun Lyssa dapatkan dari blog tresixtee . 
Lyssa punya nombor yang ke 51 means that lyssa punya - 50% bertuah, 50% tidak bertuah .

Korang pula macam mana ? Sila tinggalkannya di ruangan comment . Terima Kasih !
*saja nak tahu* hehe xD  *entri suka suka je ni* tak de lah percaya mana pun :)



30 October 2012

PETRONAS - Fluid Art Movement

30/10/2012

.Assalamualaikum



Baru – baru ini , PETRONAS Lubricants International (PLI) telah pun memperingati  operasi  tahun yang ke-100 iaitu pada 10 September 2012 dengan menyebarkan seni pertama dunia dengan menggunakan platform online yang dipanggil Fluid Art Movement .



Fluid Art Movement ini telah diilhamkan oleh satu slogan iaitu ‘A Century of Fluids Innovationyang merupakan slogan 100 tahun di mana syarikat tersebut mengamalkan penghormatan kepada inovasi terdahulunya dan Fluid Art Movement ini telah dilancarkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PLI iaitu Amir Hamzah Azizan






Selain itu , dalam majlis pelancaran tersebut , Michael Schumacher dan Nico Rosberg yang merupakan satu pasukan pemandu bagi  Mercedes AMG PETRONAS Formula One telah diberi penghormatan untuk melancarkan dua keping hasil seni yang pertama .


Melalui kempen A Century of Fluids Innovation’ , PLI bertujuan untuk meningkatkan profil cecair , di mana bahan yang orang awam selalu lihat . Dalam filem pendek yang telah ditayangkan di majlis pelancaran , PLI telah menggambarkan bagaimana mesin cecair berkuasa untuk membantu menjadikan dunia tempat yang lebih baik . 









Bagi yang tak berapa nak faham lagi apa itu Fluid ArtMovement , korang boleh terus ke link ini untuk mengetahui apa itu Fluid Art Movement … http://www.fluidartmovement.com/tncEN.aspx


Haa . Dan .. dan apa yang menariknya lagi , kita semua boleh join satu contest yang diadakan oleh mereka sendiri . Contest yang mudah dah hadiah yang sungguh lumayan . Senang je . 

Korang hanya perlu pergi ke link ini http://www.fluidartmovement.com/create.aspx dan kalau boleh korang sign up terlebih dahulu ye . Nanti diorang akan minta emel , password , nama korang , no fon and IC . korang isi betul-betul . Then korang create hasil seni dari tangan korang sendiri dengan menggunakan kreativi korang . 


Kalau korang bertuah , korang berpeluang memenangi :
An all-expense-paid trip for TWO (2) to the Grand Prix of America in New Jersey, United States of America in 2013 for 7 Days and 6 Nights.


Siapa tak nak kan weh ? Lukis-lukis-lukis untung-untung dapat keluar negare . haha .  Ada banyak diorang cerita hadiah kat SINI à http://www.fluidartmovement.com/tncEN.aspx


** Sebelum korang try main lukis-lukis , jom layan VIDEO ni dulu ------>> TEKAN SINI !!



Lyssa pun ada cuba-cuba jugak main menatang Fluid Art Movement tu . Yang ni saja-saja tau .  Cer tengok . huhu . Merepek !







Yang sebetul – betulnya Lyssa hantar yang ini . Tak de lah lawa mana pun . Main tarik tarik je . haha . VOTE Lyssa ye xD




Boleh buat banyak-banyak sebenarnya . Best jugak main benda ni . hehe .
Kalau nak tahu lebih lanjut , korang boleh terus ke www.pli-petronas.com dan terus ke www.fluidartmovement.com untuk create hasil seni korang tu . 
Contest ini berlangsung dari 10th September 2012 hingga 31st December 2012 .
*Jangan lupa join sekali tauu ! Best . Rasa tenang je buat seni ber-kaler kaler tu . Teringat pula zaman sekolah rendah main kaler ! haha . haiyakk .
 

Apa Yang Aku Suka Ek ? ♥♥♥

30/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


*maaf dengan penggunaan kata "aku" dalam entry ni :) Nak ubah cara sikit .. Bukan selaluu ~


Holaaa . Dalam entri ni aku nak membebel panjang sepanjang-panjangnya . InsyaAllah kalau aku banyak masa . Hope mata korang tertumpu sepenuhnya dengan apa yang aku nak sampaikan . Dan tak ada yang terlena atas lappy sambil terkeluar air liur basi dengan entry panjang meleret ni ye .

As title yang ada tertulis kat atas ni , aku nak story kat korang mengenai "apa yang aku suka" . Aku akan nyatakan satu persatu dalam entry ni . Saje nak share dengan korang . 
Sementara aku tengah ada mood nak taip ni kan , lebih baik aku luahkan sepenuhnya apa yang aku suka dalam entry ni ye . huhu . 

Kalau korang nak tahu , aku memang suka bergambo , snap-snap pic sensorang . Tak kira lah kat mana aku ada , 24 jam iphone aku akan ada kat tangan aku and selalu je snap pic even dalam rumah pun aku suka bergambo . Paling tak boleh blah nye , setiap hari mesti aku akan buat koleksi dalam iphone aku . Memang MemoryCard phone aku tu penuh disebabkan gambo-gambo gedik aku tu je . Tak pun , kalau dah bosan tangkap gambar sendiri , aku akan snap pic kucing-kucing aku tu . Tak kira lah , diorang tengah berpeluk ke , tengah rogol sesama sendiri ke , tengah tidur ke , tengah makang ke . Ada je masa aku nak snap ! Itu lah keje aku kat rumah kalau dah tak tahu nak buat ape . 




Lagi-lagi .. Aku memang suka main make-up make-up . Ye . Duduk rumah memang membosankan dan keje aku selalu je nak main conteng-conteng muka . That's one of my hobby . Nak kata syok sendiri tu , err . Ada lah sikit . And kadang tu , teringin sangat nak ada orang make-up kan muka aku ni . haha . Tapi itu angan-angan je lah kan . Tak tercapai lagi pun impian tu . Maybe one day , kalau ada rezeki ada lah tu orang nak make-upkan aku . haha . Tak pun , tunggu masa nak kawen nanti je lah . haha . And lepas aku main make-up tak sah lah kalau aku tak tangkap gambo and post kat fesbuk or instagram aku . hok alohh . *tersangat lah poyozzzz . -.-"

Dan seperti apa yang korang nampak dalam --->> VIDEO ini , ye . bilik aku memang so pinkyyy . Maknanya , korang dah tahu lah kan yang aku ni agak "minah pinky" lah . Korang tengok lah barang - barang aku memang kebanyakannya pink and purple . Tudung , baju , casing iphone , casing blekbery , casing tab , jam , purse .. semuanya pink-purple color .
Aku suke . Aku suke . #PinkPurple Lover . haha . 

Lagi ? Apa yang aku suka ek . Haaa . Aku tersangat lah suka minum Coffee . Memang dah rasa ketagih dengan Coffee ni . Tambah-tambah bila rasa nak stay-up malam-malam . Memang wajib ah minum coffee . " Meh sechawann" - tone suare cam omputih dalam iklan tuu .

Kalau korang nak tahu aku memang suka manja-manja dengan mak aku . oh ye ! Aku memang manja orangnya . haha . *perahsantan betul -.-" Now , aku kan 24 jam duk rumah je . Tak sahlah kalau satu hari aku tak bermanja dengan mak kan . Semua masalah aku , aku ceritakan semua nya kat mak aku . Dan aku memang anggap mak aku tu macam member rapat aku je . Dia faham aku . And next year aku akan continue study . Masa sekarang ni lah pun nak bermanja-2 dengan mama kan ? haha .

Haaa . Yang ni paling aku suka . Aku memang suka mengadap laptop aku .Bukan mengadap laptop yang tak ON dan ternganga sorang-sorang depan laptop tuu . Tapi keje aku adalah Online . Online dan Online . Memang dah tak de keje sangat lah tu kan . Sebab tu korang akan selalu nampak aku tweet and update status kat fesbuk . Sebab aku memang suka ONLINE . Masa blog tak ber-update aku akan blokwalking masuk blog blog orang and baca entry menarik diorang . Ye . Aku memang suka terjah satu satu blog yang aku rasa minat giler nak baca . 

Aku suka membaca . Maksud aku membaca tu tak semestinya aku suka mengadap buku . Aku suka baca benda-benda yang ada dalam tenet je . Kalau baca buku tu , sesaat dua mulalah mata makin juling and rasa macam nak proseskan air liur basi je . haha . Tapi kalau baca benda yang ada dalam tenet je , mata aku automatik akan jadi segar bugar even benda tu boring . Tapi actually aku lebih suka baca benda yang aku suka and minat .

Lagi satu , aku suka fikir ayat . Hah . Korang tahu ke apa maksud aku ? Meh nak cerita . Kalau korang nak tahu aku da satu notebook ni . I mean , buku nota . Bukannya notebook a.k.a laptop kecik tu . Bukan .  Bukan . Ok . Buku nota tu aku penuhi dengan ayat or kata-kata yang terlintas kat fikiran aku . Ada ayat yang panjang , and ada ayat yang pendek . And kalau aku rasa nak share kat Twitter atau Facebook aku akan share lah . Itu lah keje aku . Aku memang suka catit ayat yang terlintas kat fikiran aku . Rasa macam puas . Bila rasa mcam teringat kenangan or pengalaman lepas , mulalah buku tu jadi peneman aku . hakhak . Kesian kat kau , "bukukecik" ;p

Fuhh . Fenat fulak rasanya membebel dengan semangatnya dalam entry ni . Hope tak de yang terjojol mata tu nak habiskan baca entry ni ye . Sekadar nak berkongsi . Tak salah kan . Korang pulak macam mana ? Apa yang korang suka ? Share lah kat komen ni
Nak taip panjang berjelerrs macam ni pun tak salah aih . haha !


29 October 2012

Nak Cakap , Tapi Tak Tahu Nak Cakap Apa ?!

29/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


HAHA . Video "Kosong" yang seriusly , tak de isi langsung ! hahaha ~





* sorry . Seriusly, memang tak tahu nak cakap apa . haha !


26 October 2012

Tidur Peluk-Peluk ...

26/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v



Aipp . Jangan salah sangka . Bukan orang lah yang tidur peluk-peluk . Ni haa makhluk Tuhan paling seksi  . huwhuw . SEKSI ? Seksi ke ?

Seksi leteww . Dalam tidur , boleh pulak jeler-jeler lidah tu haa . Mimpi apo pun den tak tau loh . haha . Yang lagi satu tu pulak dok wat mata stim giler tu apahal ntah .. -.-"
Ishk-Ishkk !*gelengKepala* . huwhuw -..-





 


Kelabu tu namanya SWEETY . Kenapa nama SWEETY ? Sebab dia SWEET saaangat . hehe .
Walaupun jantan , tapi tak nampak macam jantan pun . Macam betina kan ??

Yang coklat hitam tu namanya Notty . Notty tapi in English actually Naughty . Naughty = Nakal . Ye ! Budak ni memang nakal . Nakal saaangat . haha . Apa makna NAKAL tu ?
Korang nak tahu , NOTTY ni kalau dia bangun tidur , mesti dia mengigau pi rogol Si Sweety tu . haha . Dua-dua jantan ok . Tapi , macam GAY pulak aku tengok . Pelik-Pelik betul -.-

Lagi satu dia nakal sebab dia suka sangat curi ikan dalam periuk . Memang lah selalu rebuskan ikan untuk diorang . Sabar-sabar lah tunggu tuan dia potong kasi makan taruk dalam pinggan kan ? Ni takk . Pandai-pandai dia je nak naik atas dapur , ambik ikan tu sendiri . Nakal tak nakal macam tu ? haishh . Budak-budak ni . Macam-macam kerenah . haha .

Kadang tergelak aku sorang-sorang bila tengok gelagat diorang ni . Si Sweety tu pandai . Dengar kata . Notty tu degil . haha . Sekarang diorang dah jarang keluar rumah sebab trauma dengan KES hari tu kot . Baguslah macam tu . Tak de lah aku risau sangat . hehehe.


*saje UPDATE tengah pagi buta* -pukul 2 pagi .
Japgi kan raya . Terlebih eksaited lak sampai dan UPDATE satu entry . haha !

#SelamatHariRayaAidilAdha semua :P

 

22 October 2012

Aplikasi Blogger Di Android / Smartphones

22/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Hi korangg . Hari ni Lyssa nak menggedik sikit nak cerita pasal satu aplikasi penting bagi warga blogger tegar di luar sana . *ye . blogger tegar . bagi yang tak berapa nak tegar tu abaikan je lah entry ni . huwhuw . 

Siapa - siapa pengguna android or smartphones atau seumpamanya kat sini ? Meh angkat kaki nak kira sat . 1 .. 2 .. 3 .. 4 .. 5 .. oooo . ramai rupanya yang ada smartphone ye ? Good . Good ! 

Bagi yang ada smartphones tu , korang ada download aplikasi blogger atau blogger-droid kat phone korang tak ? Bagi yang tak download lagi , apa kata korang pi download cepat . Yup . Ramai yang dah tahu 2 aplikasi ni kan ? Blogger dan Blogger-Droid . Apa bezanya ?

 

Kalau korang usha belek Play Store atau Market kat phone korang tu , rajin-rajin lah diri search "Blogger" . Pasti akan keluar icon-icon macam kat atas ni . Tapi apa bezanya dua ni ?
Haaa . Tak de lah beza sangat pun . Tapi setelah Lyssa godek-godek dua menatang ni , Lyssa lebih sukakan blogger dari blogger-droid . Kenapa ? Cuba korang tengok perbezaan kat bawah ni :


Blogger


 


Blogger-Droid

 
 
Nampakkan perbezaan antara dua-dua ni ? Lyssa pernah guna dua-dua aplikasi ini . Dan ternyata Lyssa lebih selesa dengan "Blogger" . Salah satu sebabnya ruangan untuk kita taip tu , lebih besar dari blogger-droid . haha . Itu baru lihat pada ruangan nya . Ada banyak lagi kelebihan . Kalau "Blogger" , korang boleh view/edit entry-entry korang yang lepas . 
Tekan je pada icon atas sebelah kanan tu dan korang boleh tengok list entry yang dah korang publish or draft kan . 

Kalau blogger-droid , dia macam ada masalah sikit . Kalau kita nak upload and publish gambar , gambar kita dalam entry nanti tidak berkedudukan center dan ianya akan kelihatan tidak berapa kemas jika nak dibandingkan dengan aplikasi blogger , gambar kita akan jadi center selepas dipublish

Korang ada cuba download tak ? Cuba korang download dua-dua aplikasi ni dan cuba publish . Nanti kalau guna blogger-droid  , akan terpampang perkataan " Published Blogger-Droid " kat bahagian bawah entry korang . Tapi kalau guna aplikasi "Blogger" takkan ada published by what what what . Lagi kemas . 

Siapa yang suka update blog masa keluar ke mana-mana boleh lah cuba download . HEHE . 
Kot kot lah masa tu korang tengah melantak ketam masak 3 rasa ke , kot nak tayang kat pembaca blog korang , masa tu jugak korang boleh guna aplikasi ni . Tapi kenalah ada internet . Kalau tak ada , macam mana nak connect kan ? harhar  .

** So , apa tunggu lagi . Download la sekarang . Bagi yang dah guna dua-dua ni , korang paling suka yang mana ? Cer cite . Cer cite ^^

p/s : oh ya . Lagi satu , bagi pengguna blekberi Lyssa tak sure ada ke tak aplikasi ni sebab blekberi Lyssa pun blekberi cikai je . Kot korang punya yang lagi canggih tu ada ke , tak tahu lah pulak kan . Try je search kat Apps World :)


Sejadah Bercorakkan "Babi" ...

07/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


SEREMBAN: “Niat anak saudara untuk mengerjakan solat terhenti sejurus mendapati corak pada sejadah itu seolah-olah muka dan kepala babi,” kata seorang suri rumah yang hanya mahu dikenali sebagai Mas, 50-an.

Menurutnya, sejadah merah berkenaan dibelinya di sebuah kedai dekat sini yang dijual secara lelong kira-kira enam bulan lalu.

“Saya dan beberapa ahli keluarga membeli-belah di kawasan berkenaan sebelum ternampak jualan lelong di kedai menjual permaidani dan sejadah itu.

“Sejurus memasuki kedai berkenaan, saya teruja apabila mendapati ada sejadah yang dijual dengan harga amat murah iaitu hanya RM10 untuk tiga helai.


“Saya membelinya tanpa melihat lebih teliti setiap sejadah yang diambil,” katanya.


Bagaimanapun, katanya, minggu lalu anak saudara perempuannya berusia 20-an bertandang ke rumah dan mahu menunaikan solat Asar.

Saya menyerahkan sejadah itu kepadanya dan terkejut apabila dimaklumkan corak yang tertera menyerupai muka dan kepala babi,” katanya.


Sementara itu, Pengerusi Persatuan Pengguna Negeri Sembilan (Nesca), Khairuddin Yunus, berkata pihaknya menasihatkan orang ramai supaya lebih berwaspada dengan setiap jualan murah yang kebiasaannya terdiri daripada barangan lama dan kurang berkualiti.

“Malah, lebih buruk apabila terjadi kes begini yang menyentuh sensitiviti umat Islam,” katanya.

Beliau berkata, isu sensitif seumpama itu sesuatu yang ‘panas’ dan ia perlu dielakkan sebaik mungkin demi kepentingan bersama.

Ini kerana ia membabitkan kesucian dan maruah masyarakat Islam sama ada corak berkenaan sengaja dilakukan atau sebaliknya,” katanya.

Sehubungan itu Khairuddin, menggesa pihak terbabit menjalankan pemantauan di setiap kedai bagi mengelak perkara sama berulang.


Sumber : Hmetro


Boleh pulak kan benda yang suci ditepekkan dengan 'corak babi' ? isk2 ! Memang tak patut betul manusia sekarang ni buat macam tu . Ye laa . Umat Islam mana yang tak sakit hati bila dengar berita macam ni kan ? ye dok ? Tak berhati perut langsung .. Sanggup buat corak babi atas sejadah . hmm . Tak tahu lah apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang ni -.- Nasib tak ditunjuk gambar corak kat sejadah tu . Mahu panas hati juga kalau dapat tengok . huh .

 

21 October 2012

Profile Baru Untuk Twitter + Header For Twitter

21/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Setelah sekian lama orang bertanyakan pada Lyssa mengenai ini , baru sekarang Lyssa berkesempatan untuk update di blog . Mengenai apa ?

Oh ye . Wahai para pengguna Twitter tegar di luar sana , Lyssa yakin dan pasti ramai dah yang tahu Profile Twitter kita dah boleh letak header kan . Ada yang sudah tahu . Dan ada yang masih tercari-cari jawapan bagaimana nak letak header di profile twitter . 

Ramai juga yang tanya Lyssa macam mana Lyssa letak gambar Sexy Lips macam kat bawah ni :


 



Kalau nak nampak lebih jelas , terus ke ---->> TWITTER LYSSA (follow sekali lah ye alang-2t tu)

Haaa . So , dalam entry ni Lyssa nak ajarkan bagi yang tak tahu dan teringin sangat nak buat macam profile Twitter Lyssa tu ye . Sharing is Caring . *Tak payah lah nak kedekut ilmu sangat kan . Tak kemana pun . Kena tarik semua ilmu2 tu sekelip mata kang baru tahu .. 

*ahaa . gurau je :) K . 

1. First korang tekan button setting yang ada kat sebelah atas kanan .

 


2. Tengok belah kiri , ada perkataan DESIGN kan ? Tekan kat situ :

 


3. Then scroll down bawah sikit , korang akan nampak customize your own :

 


4. Ok . Yang bahagian header tu , korang upload lah gambar yang korang nak letak . Make sure size nya bawah 5MB

5. Bagi yang nak tukar link color , korang boleh click je warna yang korang suka kat bahagian link color tu .  


6. Dah selesai ? Tekan Save Changes !

7. Ok . Sekarang pi la kat profile Twitter korang tu . Tengok . Menjadi tak apa yang korang nak ?

Menjadi ? Good ! Bagi yang tanya , apa function buat benda ni ? Alaaa . Tak de lah function apa pun . Kalau lelaki rasanya , jarang kot yang letak . Perempuan banyak laa yang buat . Konon-2 nak cantikkan lagi lah profile twitter tu ek ? HAHA . Apa-apalah . Asal korang bahagia . Eceh :p


=Selamat Mencuba=


 
 

20 October 2012

Sweety , OH Sweety !

20/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Tengok lah haaa . Dah berapa lama dahku tak menarikan jejariku di atas keyboard ni kan ?
Sampai ada yang tanya , "bila Lyssa nak update ni ?"

Maaf bagi yang nanti-nantikan update dari Lyssa ye . Ntah tak tahu kenapa ada perasaan yang suh JANGAN UPDATE ! JANGAN UPDATE !

Eh , tolong laa . Kenapa ? Perlu ke ada perasaan macam tu ? Shuhhh ! Nyahh kau dari hidupuku . Pergi jauh-jauh laa . Biar aku selalu ada mood nak update blog lah hoiy . Kesian kat pembaca setia blog aku ni  . Ah .

Bagi yang ada SUBSCRIBE Facebook Lyssa mesti ada yang terbaca or ternampak satu status Lyssa pasal kucing Lyssa 5 hari lepas kan ?

Ini dia :

 


Memang betul pun . Masa tu memang sedih gila kot . Siapa yang ada kucing je rasanya boleh faham apa yang Lyssa rasa masa tu . Sedih gila kot ! Waa :(

Memang tak dapat bayangkan kalau betul-betul la dia tak balik and hilang and mati macam tu jaa . Tu pun aku rasa bersyukur gila sebab dia balik walaupun cacat cela luka basah pecah habis muka dia . At least dia balik . Alhamdulillah . 

Ni gambar sebelum muka dia luka-luka . tengok ni ! Comel kan ? ekekek xD

 
 

 Ni pulak masa muka dia bengkak luka-luka . Time ni bulu dia dah kering lepas mandikan ..

 
Tengok laaa . Nak bukak mata pun dah tak larat :(

 
Hidung dia pecah . Mata sebelah kiri luka . Nasib tak buta . Kat dagu pun luka .
Gigi dia patah , atas patah sebatang , gigi bawah patah sebatang . Kaki pun luka darah jugak ... Macam-macam aihh . 


Apa yang Lyssa buat just buh ubat gamat je . Bagi minum air . Dia nak makan pun tak larat masa 1st day kena tu . Selalu bagi dia makan ikan rebus je . Ikan kayu ataupun ikan temenung .

4 hari jugak lah Lyssa tidur dengan dia . Jaga dia . HAHA . Macam orang pulak dia kan aku layan macam tu . ekeke . Untung SWEETY ! 

Dan selama 4 hari tu dia semakin pulih dan sekarang dah berani nak keluar rumah walaupun tak keluar pagar . Keluar just duduk ambil angin je . hehe . Dulu kalau tengok kucing lain nak cari gaduh , kemain dia pulun nak gaduh balik . Kali ni tengok kucing , kelam kabut masuk dalam rumah . Takut . Fobia . Trauma la kot . haha . kesian . kesian . 

Ni kat bawah ni gambar Lyssa ambil semalam .Wahh ! Elok dah muka dia :)


 

Dah makin sihat dah dia . hehe . Boleh dah lari sana sini panjat tingkap , panjat almari semua . So , sekarang tak de lah risau sangat . Nak bagi dia keluar rumah pun dah takut sebenarnya . Nasib dia pandai "beyakkk" dalam toilet . ekeke .  Kalau tak , jenuh jugak tuhh . huhu . :)


Ok . Kat bawah ni adik dia . Nama NOTTY . Kadang-kadang dia jaga jugak abang dia tu . haha . 

 

*Dua-dua jantan ok . Nama ja macam pompuan ! haha :D
 

17 October 2012

Jom Shopping di Azureen Handbag !!

17/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Bagi sesiapa di luar sana yang menginginkan beg tangan yang fashionable and trendy , korang boleh dapatkan beg - beg tersebut di --->> Azureen Handbag !

Kualiti Begnya terbukti , harga pula berpatutan dan akan mendapat kepuasan yang tidak ternilai banyak nya . Di Azureen Handbag terdapat bermacam-macam jenis handbag yang berstyle dan cantik . 

Warna yang menjadi banyak pilihan membuatkan mata korang akan bertukar menjadi warna pelangi selepas korang membelek beg-beg yang terdapat di Azureen Handbag . 

Di sini saya akan sertakan gambar atau sedikit koleksi yang terdapat di Azureen Handbag .


 

 

 


Haa. Macam mana dengan koleksi-koleksi ni semua ? Ada yang dah jatuh hati dengan colourful handbag ini ? Jadi , apa tunggu lagi ? Terus pergi ke page -->> Azureen Handbag

dan korang boleh tengok beg mana yang korang berkenanan dan boleh terus PM admin di page tersebut . Jangan tunggu lama-lama , nanti lama-lama , beg itu dikebas orang . haha .

=Selamat Bershopping= :)