Cara Lelaki Menguji Wanita

04/01/2013

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v





Lelaki... walaupun sudah berkali-kali si dia mengucapkan perkataan cinta, namun masih tidak cukup untuk membuktikan kesetiaan terhadap mereka.

Seandainya si dia memiliki kriteria yang diimpikan, tetapi bagi sesetengah jejaka itu bukanlah faktor yang membuatkan dia memilih kamu. Pelbagai cara dilakukan demi menguji kesetiaan yang dibina.

Tidak dinafikan, mereka mempunyai keistimewaan dan kelebihan tersendiri dalam mengenalpasti kesetiaan yang diberikan, sepanjang menjalinkan hubungan bersama teman wanitanya.

Yang pasti, dia akan cuba melakukan pelbagai cara dalam menentukan sama ada anda layak ataupun tidak bertakhta di hatinya.
1.Adakah si dia materialistik? Sering menjadi persoalan kebanyakan kaum
lelaki. Untuk mengetahui sejauh mana tahap materialistik anda, mereka
akan menguji dengan cara ini:

Memberi hadiah murah

Reaksi kamu: Sering bertanyakan soal harga, jenama, di mana membelinya dan tidak mahu sesekali menyimpan barang tersebut. Kamu gagal.

Reaksi kamu: Gembira dengan pemberian yang amat bermakna dan terus memakainya. Kamu lulus.

Mengajak menikmati hidangan yang murah

Reaksi kamu: Menolak ajakannya, tidak mahu menikmati hidangan yang disediakan dan menunjukkan rasa marah. Anda gagal.

Reaksi kamu: Tidak keberatan menunaikan permintaannya dan menikmati hidangan dengan penuh selera. Anda lulus.

 
2.Perkara yang melemahkan perasaan wanita apabila diuji tahap cemburu.
Sesetengah golongan lelaki sentiasa ingin mengetahui sejauh mana perasaan
cemburu kekasihnya. Sama ada berat mahupun tidak, dia akan menguji
dengan cara ini:

Mengenalkan kepada kamu bekas teman wanitanya.

Reaksi kamu: Mula mempamerkan wajah yang muram dan sering menanyakan tentang hal berkaitan keperibadian perempuan itu sebaik sahaja diperkenalkan. Anda gagal.

Reaksi kamu: Sentiasa menghulurkan senyuman bahkan memuji perempuan itu di hadapannya. Anda lulus.

Menelefon wanita lain di hadapan kamu

Reaksi kamu: Marah dan mengatakan bahawa kamu tidak suka dia menelefon perempuan lain. Anda gagal.

Reaksi kamu: Bersikap tenang seolah-olah hal itu bukan suatu masalah yang besar. Anda lulus.


3.Hubungan bekas teman lelaki. Rasa ingin tahu sejauh mana hubungan kamu dengan bekas teman lelaki adalah cara dia mengetahui sejauh mana cinta kamu terhadapnya. Ia akan menguji dengan cara ini:

Bertanyakan khabar bekas teman lelaki

Reaksi kamu: “Oh, dia semakin sihat, kami baru saja berjumpa pada minggu lepas”. Anda gagal.

Reaksi kamu: “Kenapa saya perlu mengetahui tentang khabar si dia, sedangkan hati saya telah dimiliki”. Anda lulus.

Adakah kamu masih menjalinkan hubungan dengannya?

Reaksi kamu: Marah sambil mengutuk keburukan bekas kekasih. Anda gagal.

Reaksi kamu: “Kami masih berkawan, tetapi tidak serapat seperti dahulu”. Anda lulus.


4.Mengukur tahap kesetiaan. Demi menginginkan kejujuran dan kesetiaan
daripada insan yang paling disayangi, si dia akan menguji kesetiaan kamu
dengan cara berikut:
 
Pergi melancong 

Reaksi kamu: Tidak pernah menghubungi si dia atau tidak pernah bertanyakan tentang dirinya dan lebih memberi keutamaan kepada teman-teman lain. Anda gagal.

Reaksi kamu: Menghubungi si dia setiap masa dan saling mengotakan janji. Anda lulus.

Meminta bantuan temannya untuk menggoda kamu

Reaksi kamu: Menerima pujukan temannya dan keluar makan bersama. Anda gagal.

Reaksi kamu: Menolak godaan temannya dan mengatakan kamu tidak tertarik dengan pujuk rayu itu. Anda lulus.

  
*Hee . Entry ini sekadar nak berkongsi dengan anda je . Like kalau suka . Comment if rasa nak comment .. *mengharapkan comment anda .  hahar . Bubyee :p

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

55 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 4, 2013 at 10:37 PM delete

amboi lyssa, mcm da pengalaman je ni. dlm byk2 ni, sys blm diuiji yg no.1.hehe yg len2 tu, ok. semua lulus.

Reply
avatar
ziera
AUTHOR
January 4, 2013 at 10:53 PM delete

betol tu ape yg lyssa tulis . sy da alami semua tu . hehe

Reply
avatar
January 4, 2013 at 11:00 PM delete

Terima kasih, Kak Lyssa for sharing this info. Kena berhati-hati dengan lelaki ni atau boyfriend hehehe

Reply
avatar
Mas Zull
AUTHOR
January 4, 2013 at 11:52 PM delete

Assalamualaikum lyssa...memang menarik sekali....:)

Reply
avatar
January 5, 2013 at 1:19 AM delete

okey, nak komen ni..
ini pengalaman peribadi ke, pengalaman internet? 5 markah untuk jawapan betul.
# penangan orang tengah exam week

Reply
avatar
syazana amira
AUTHOR
January 5, 2013 at 8:46 AM delete

banyak gagal ni cano .. heheh :P

Reply
avatar
aslvie adam
AUTHOR
January 5, 2013 at 1:22 PM delete

HYe...tahniah blog tercalon dalam Social Media Week 2013....de tengok td...;)

Reply
avatar
Cahaya Nur
AUTHOR
January 6, 2013 at 12:47 AM delete

Chumell . Sempoi sesangat. follow la blog kite..
http://misskarll.blogspot.com
Thank u :)

Reply
avatar
kira akira
AUTHOR
January 6, 2013 at 4:22 AM delete

wah tips tips bercinte ker haha XD

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 6, 2013 at 6:28 PM delete

part kenalkan ex nya..xleh nak hipokrit snyum2..hihi..mmg tanya je..

part tnya ex kita pun jwb yg jjur je kalau memang masih ok.

hihi

Reply
avatar
Aty Sophie
AUTHOR
January 7, 2013 at 2:56 AM delete

ish3.. bila baca entry ni teringat masa dok cinta2 dulu.. sungguh tau Lyssa my hubby pun dia uji mcm2.. syukur PASS haha.. skrg dah 11 tahun bergelar isteri.. fuhh.. mmg happy couple 4 ever & ever.. ohya, thnx lyssa.. akak berjaya juga siapkn blog akak hasil tunjuk ajar dr blog lyssa ni.. :D really appreciate.. http://kamybiz.blogspot.com/

Reply
avatar
Aty Sophie
AUTHOR
January 7, 2013 at 2:57 AM delete

bila baca entry ni teringat masa dok cinta2 dulu.. sungguh tau Lyssa my hubby pun dia uji mcm2.. syukur LULUS.. skrg dah 11 tahun bergelar isteri.. ;)ohya, thnx lyssa.. akak berjaya juga siapkn blog akak hasil tunjuk ajar dr blog lyssa ni.. :D really appreciate.. http://kamybiz.blogspot.com/

Reply
avatar
Ain Dzaya
AUTHOR
January 7, 2013 at 9:34 AM delete

nice info..mujur ain dapat lelaki yang baik seadanya...^^

Reply
avatar
nur aneesa
AUTHOR
January 7, 2013 at 12:57 PM delete

Hai awak Tips bagus :)

Rajin2, bw here nuraneesahalim.blogspot.com

Reply
avatar
January 8, 2013 at 4:01 PM delete

as salam,terima kasih utk adik.here..

http://www.jiakreatifelt.my/2013/01/kini-sesiapapun-boleh-cantikkan-blog.html

Reply
avatar
Aina Dolly
AUTHOR
January 8, 2013 at 8:28 PM delete

lyssa , tips ini mmg coooooooooooooolllllllllllllll !!!! aina amat perlu kannnnn :)))))

Reply
avatar
January 9, 2013 at 12:57 PM delete

Mau ngasih Info Mbak, Seputar Kesehatan Perempuan/Wanita. Di baca sekilas yaa...! :

Keputihan ini sangat sering dialami setiap wanita. Baik yang sudah menikah atau pun yang belum menikah (masih Gadis), pasti pernah mengalami keputihan.

Lebih bahaya lagi jika sudah pernah kena keputihan, namun hanya dibiarkan saja. Tidak segera diatasi secepatnya. Jika tidak segera mungkin untuk diatasi, bisa mengakibatkan Kanker Serviks. Nah, padahal Kanker Serviks ini merupakan penyakit yang Berbahaya dan Mematikan setelah penyakit Jantung Koroner.

Jadi, kami menyarankan kepada seluruh wanita Indonesia, untuk segeralah mengantisipasi kanker serviks sedini mungkin. Jangan sampai kita, keluarga kita atau kerabat dekat kita terkena KANKER SERVIKS.

Baca Lengkap di : Majakani Untuk Wanita Sehat




Terima Kasih

Reply
avatar
January 9, 2013 at 9:47 PM delete

good :D hahah boleh boleh, mmhh kenalin aku izzah from indonesia. request template imut,lucu dong kak lyssa

Reply
avatar
January 9, 2013 at 9:50 PM delete

kenalin aku izzah from indonesia,boleh ga request template imut dan lucu dong kak lyssa hehe :D

Reply
avatar
January 9, 2013 at 10:10 PM delete

assalamu alaikum, kenalin aku izzah from indonesia. boleh request template imut dan lucu boleh boleh lah :D

Reply
avatar
Fiqa Nsz
AUTHOR
January 10, 2013 at 4:26 PM delete

wah best!

jom join ni sekali:
http://fiqansz.blogspot.com/2013/01/segmen-up-kan-follower-2013-by-fiqa-nsz.html

Reply
avatar
Mia
AUTHOR
January 10, 2013 at 6:20 PM delete

Oh , bila diorang jeles boleh pulak , bila kita jeles tak boleh pulak . Nak suruh kita puji ex dia pulak ? Gilee ke ?

Reply
avatar
Lyranadya
AUTHOR
January 10, 2013 at 7:47 PM delete

hahaha...kelakar je. Btw nice info...jom follow my blog sambil buat bisnes okey ;)
Siapa nak tahu tentang bisnes online Premium Beautiful Korset dan macam mane nak jana income besar melalui this bisnes, dapat free trip dari company seperti Shanghai, Paris, Holland etc, dapat car fund and boley pilih nak pakai kereta ape, semuanya I boley explain. So, pm saya jika berminat nak tahu atau set appointment dengan saya. Nadia- 0179062795

http://lyranadya.blogspot.com/2012/12/why-i-choose-premium-beautiful-business.html

Reply
avatar
January 10, 2013 at 8:15 PM delete

nak tanya skit leh??
cam ne nak buat banner dan letakkan di sidebar blog saya??

Reply
avatar
baby comel
AUTHOR
January 10, 2013 at 11:48 PM delete

Rasanya kita lulus semua kot. Hehehe.. Sebabnya malas & tak kuasa nk melenting2 ni. Biasanya just follow the flow. Kalau dia sayang kita, terimalah kita seadanya. Kalau kita sayang dia, kita pun kena terima dia jgk apa adanya..
Tang ex dia or ex kita, bg aima past is past.. Tp biasalah kita ni kan, kalau nk menguji tu jadi hal biasa.. Baru lah tau dia tu betul2 syg ke atau nk main2 je.
Thanks lyssa, akak tak pernah terfikir pun yg org laki ni akan buat camni. Lyssa ckp ni barulah tersedar dr lena yg panjang. Selama ni always take them for granted. Now i know la pe yg ada dlm kepala org laki ni :)

Reply
avatar
Atirah ★
AUTHOR
January 11, 2013 at 11:33 AM delete

mcm ad pengalaman je. hihi

Reply
avatar
Hawa Afifah
AUTHOR
January 11, 2013 at 7:19 PM delete

Yeah, thanks kak Lyssa .

Reply
avatar
January 12, 2013 at 9:35 AM delete

ada yang lulus and ada yang gagal rasanya ni,, hahaa

Reply
avatar
ZWAN SABRI
AUTHOR
January 12, 2013 at 9:59 AM delete

Tudiaahhh.. So, kepada gadis2, GOOD LUCK! ;)

Reply
avatar
Zakwan Zaki
AUTHOR
January 12, 2013 at 10:01 AM delete

Haha... Confirm da ade pengalaman... Apa yang ada dalam entry tu betul... haha... Aq pernah buat dia cemburu tahap extreme punye... haha... Nice entry btw =)

Reply
avatar
gummybear
AUTHOR
January 12, 2013 at 11:15 AM delete

mcm x fair je..nak kene snyum dgn x girlfriend..tp marah bila citer pasal x boyfriend...hujung pangkalye hati..huhu

Reply
avatar
fieQa
AUTHOR
January 12, 2013 at 3:04 PM delete

salam kak lysaa...farah nk mnta tolong kak lysaa..entry farahpinya width jadik panjang lpas farah buang 'welcome to my blog' tu..dh adjust width..tpi tak jadikk..cmner yee akak?
http://sayaanakmamaabah.blogspot.com/

Reply
avatar
January 12, 2013 at 5:25 PM delete

jom join :)

http://nadrahzulkifly.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

Reply
avatar
-effa ayub-
AUTHOR
January 12, 2013 at 8:27 PM delete

hye lyssa:)
like this entry..
sy dh diuji dgn smua ni tp part cemburu tue..hihihihi agak fail di c tu :p

btw..i like :)

Reply
avatar
Cahaya Aisyah
AUTHOR
January 13, 2013 at 2:52 PM delete

saya suka entry nie . hehe ! <3

Reply
avatar
Nabiela Dhah
AUTHOR
January 14, 2013 at 2:11 PM delete

best sangat sangat entry nie :)

Reply
avatar
BoBo eLmO
AUTHOR
January 14, 2013 at 6:37 PM delete

` uuu best entry :) . i want more bule la bule laa eh :D

Reply
avatar
Remy hazza
AUTHOR
January 14, 2013 at 11:50 PM delete

apa apa pun...cinta jgn hipokric.... terima seadanya... dan jujur juga seadanya....... tak mampu kata tak mampu... jgn berlagak mampu..akhirnya diri sendiri nanti yg terkena....

Reply
avatar
January 17, 2013 at 12:41 PM delete

OK NOTED!

KADANG2 IN REAL LIFE DGN PENULISAN SANGAT BERBEZA,


TP!
DENGAN PENULISAN ENTRY YG BAIK BEGINI..

BOLEH JADIKAN IKTIBAR PADA KAUM LAKI

Reply
avatar
TanpaNamaDer
AUTHOR
March 15, 2013 at 3:44 PM delete

kalu gua ... takde la smp menguji camtu huhu

Reply
avatar
CIK i l y
AUTHOR
April 9, 2013 at 7:12 PM delete

dapat gagal tiga kali.. hehe !

Reply
avatar

Google+ Followers