Eh , Saya Dapat BR1M 2.0 ?

19/02/2013

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Ehem .. Ehem .. Terima kasih lah anda semua kerana memberikan respond yang cukup baik dalam entry yang lepas ... ----> KLIK SINI ...

Bagi entry tu nanti Lyssa sambung ceritanya di entry akan datang okey ? InsyaAllah . hihi .

Ok . Seperti tajuk yang korang nampak kat atas ni ... 

" Betul ke , saya dapat BR1M 2.0 tu ?" <<--- lebih kurang lahh .. haha !

heh . Ni yang ceq nak habaq mai kat hampa semua ni :p haha !

Tadi petang , my mum BBM kata Surat BR1M 2.0 baru je sampai tadi kat rumah . Now Lyssa kat tempat lain . Jauhh . Surat tu tertulis yang Lyssa kena claim duit tu esok !

Pergh . Esok weh ! Esok ! 20 FEB 2013 - (RABU) (3.00 PETANG)


 
**Paksa mama snap picture surat BR1M tu , semata2 nak masukkan dalam blog**
Hebat betul mama , sepantas kilat dia terus snap and send . haha . 


Dah tu , cuba korang baca kat surat tu tulis apa ?

TIDAK BOLEH DIWAKILKAN kepada ahli keluarga atau kepada sesiapa sahaja .

Fuhh ! Siap bold and underline lagi tu . 

Dah tu , macam mana tu ? Lyssa bukan ada kat Penang pun sekarang ni . Takkan nak lari esok balik Penang pastu , datang balik . Fenat k, fenat . 

RM250.00 tuh ? Sape nak kasikan FREE - 2 je gitu . HAHA . Last year ada la Lyssa apply kat e-brim dan alhamdulillah , permohonan tu berjaya  . Tapi , apakan daya , Lyssa tak de kat Penang ... Tak tahu nak fikirkan macam mana lagi kan . Kena bawa bersama kad pengenalan pulak tu .. aduy -.- macam-macam :/ 

Tapi kan , kalau ada rezeki Lyssa , ada la tu dapat . Kalau tak de, nak buat macam mana kan . Redha and tawakal je lah  . heee .


*mula la fikir macam-macam nak beli dengan duit tu ... Oppps :p Nak beli ape ekk . ngehngeh .
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

71 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
ANa Ahmad
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:23 PM delete

hehe lysaa kena masuk ikut pintu doremon la kalau cmni hehe :)

avatar
Paly
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:25 PM delete

paly pn dah dpt, siap post lg

http://www.paly.my/2013/02/dah-dapat-dah.html

rase2 bleh wakil, kene putustat ic, pastu amik t/t dato' klau tak clap

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:26 PM delete

call kat nombor tempat yg lyssa kene ambik tu.. bgtau sbb knapa lysa xdpt g on that day.. lgpown.. haritu yg BR1M utk abah leen punya pown suratnya smpai lewat sehari dr tarikh ambik duit tu.. ingtkan xleyh tuntut dh.. tp abah leen call nombor yg berkenaan.. katanya masih blh ambil..

avatar
shida GTM
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:31 PM delete

tahniah dapat... kalau xada rezeki pun, mungkin ada rezeki yg lebih baik lagi akan datang.. :)

avatar
Nurazlan Azmi
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:35 PM delete

untunglah lyssa dapat BR1M....dapat duit tu nak buat apa??

avatar
February 19, 2013 at 10:36 PM delete

ambik jgn tak ambik. bukan selalu kerajaan bg duit mcm ni. Hihi.

avatar
Rockers Gurl
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:39 PM delete

belanj kita sama heheh :) lyssa jom tweet @noorfazira

avatar
Ezad Izzuddin
AUTHOR
February 19, 2013 at 10:39 PM delete

Wahhh , untunglah , kakak saya pon dapat juga :D

avatar
NinaAz
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:05 PM delete

Beli makanan. Hihi. :) nape sy xdpt? Stress. Hihi

avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:07 PM delete

Susah jugak kalau tak dapat diwakilkan ni..

avatar
February 19, 2013 at 11:10 PM delete

kak , beli jek apa2 :) belikan untuk sye then pos ? .. haha , bmyk cntik kna ? akq beli la ape yg akq tringin :)

avatar
February 19, 2013 at 11:10 PM delete

bertuah :) tahniah kak lyssa;) beli jek apa2 :)

avatar
Fynaz Shamz
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:11 PM delete

wah .. bez2 .. kak lyssa dpt baucer buku tak ?

avatar
Nuyue Jannah
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:30 PM delete

Xpe nanti bolrh tuntut balik kat pejabat daerah atau cube tanye di pejabat adun

avatar
Izwan
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:32 PM delete

Ala... rugi kalau lyssa x gi amik.. fuuuuu~

avatar
Arol Mubin
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:42 PM delete

Jangan risau, kak Lyssa! Kalau tak boleh ambil pada tarikh tue, boleh ambil pada hari lain. Tapi kena ambil kat pejabat tanah kalau tak silap. :)

avatar
umi alya
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:44 PM delete

abis tu? kalu dorg kirim cek ke umahkan bagus..

avatar
Aizat
AUTHOR
February 19, 2013 at 11:54 PM delete

bestnya lyssa dapat duit.. eh, bakal dapat duit.. in shaa Allah

avatar
Nadia Johari
AUTHOR
February 20, 2013 at 12:27 AM delete

eh xkn xleh wakilkan..ape daa..mn leh mcm tu

avatar
February 20, 2013 at 12:29 AM delete

insya Allah lyssa dapt...mgkin boleh.. cuba sdaya upaya :) hehe

avatar
February 20, 2013 at 12:53 AM delete

huaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak juga!!! sedangkan umur kita sama kan??? ingat xleh dapat... hurmmm ritu x mohon pun.. mohon rebat je

avatar
Aina Areen
AUTHOR
February 20, 2013 at 12:54 AM delete

waaaa :) tahniah kak lyssa :) belanja laa aina kay :) hekhekhek

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 20, 2013 at 1:34 AM delete

lyssa, boleh tuntut br1m tuh kat pejabat daerah kalau xdpt hadir masa tuntutan tuh.. mcm kat website nih bagitau.. :)

http://www.fuh.my/2013/01/semakan-online-br1m-20-semak-status.html

avatar
Aminin
AUTHOR
February 20, 2013 at 1:34 AM delete

wow~ dapat lew belanje am makan ice cream pasnie....

avatar
Elih Japahar
AUTHOR
February 20, 2013 at 7:31 AM delete

Boleh bayar bil UNIFI hehehe :)

avatar
Lyana's Page
AUTHOR
February 20, 2013 at 7:56 AM delete

eh2 bestnya lyssa dpt.. byk amount duit tu, kalau xamik rugi tp kalau bukan rezeki lyssa nk buat mcm mana kn.. :)

avatar
Mieya Atiera
AUTHOR
February 20, 2013 at 8:47 AM delete

Susah jugak kalau camni.

avatar
February 20, 2013 at 9:37 AM delete

ada kawan yang suruh family pos baucar BRIM tu, so, dia tebus di cawangan bank terpilih je... senangkan? yela, nak balik ke sabah tak berbaloi pulak... better call pihak BRIM :)

avatar
February 20, 2013 at 9:51 AM delete

alamakkk..aku juga tak dapat lagi..

#BANkami

avatar
February 20, 2013 at 10:37 AM delete

kt tempat sy boleh hantar wakil untuk pegi ambik voucher tu..then, bawak voucher ke cimb untuk claim duit..tapi kalau xsilap boleh claim 2 ari selepas tarikh kita kena ambik BR1M ;) tp tempat lain xtaula cmane..cuba call nombor kt bawah 2 untuk info :)

avatar
Eun Hani
AUTHOR
February 20, 2013 at 10:49 AM delete

cmtu xdpt baucer buku la???ke dpt due2??woww..untung2..hehehe..cmtu bglah sekeping baucer bku,,,hehehe

avatar
Aya Farah
AUTHOR
February 20, 2013 at 11:47 AM delete

bestnye dah dapat.kita tak dapat lagi.ada gak mohon.susah hati gak ni sebab 23hb ni dah nak masuk uitm penang.kalau dah masuk sana nnt susah la nak balik untuk ambik Br1m.

avatar
::rinzz A::
AUTHOR
February 20, 2013 at 12:11 PM delete

Saya pon dapat BR1M juge...Alhamdulillah....

avatar
ain
AUTHOR
February 20, 2013 at 1:56 PM delete

akak xdpt jawapan lagi... malas nak check hotline... sume dah dpt... so, dah frust niee....huhu

avatar
- M A S H -
AUTHOR
February 20, 2013 at 2:04 PM delete

macam mana nak claim duit tu lysa?

avatar
Mas Zull
AUTHOR
February 20, 2013 at 3:35 PM delete

Assalamualaikum lyssa...seronoknya dah dpt BR1M....

avatar
Amalina
AUTHOR
February 20, 2013 at 4:31 PM delete

hehe...saya pun dapat...baru pindah ke Selangor...husband ada hal kat Penang...esok nak gi tuntut BR1M kat Sunway Tunas..kalo takleh pergi, leh hantar wakil, wakil kena ada salinan IC kita...cuma info yang saya dapat tau, kalo kita terima kat Penang, kita kena cashkan kat Penang juga..tak boleh serata Malaysia..n org tu minta saya buat surat untuk bagi husband saya cashkan esok...taktau boleh ke tak...wallahualam..

avatar
February 20, 2013 at 4:50 PM delete

wah untungnye dapat BR1M... hehehe.. bujang lg lak tu... apepun kite bersyukur atas rezeki yg ada kan.. hehehe

avatar
n-u-r-u-l
AUTHOR
February 20, 2013 at 4:57 PM delete

boleh wakilkan... bagi fotostat IC.. sebb member ader ty pihak dun tmpat nk amik tuh..,. try call lah...

avatar
FatinSweet
AUTHOR
February 20, 2013 at 5:07 PM delete

kak lysa..best ark dpt rm250..bdak skolah dpt rm100 ja.. :(

avatar
Remy hazza
AUTHOR
February 20, 2013 at 6:33 PM delete

tahniah lyssa.... rm 250 pun duit jugak kan...rezeki....

avatar
Ez-1
AUTHOR
February 20, 2013 at 8:04 PM delete

wah, bestnyer...bole la belanja readers nanti...hehe~

avatar
February 20, 2013 at 8:35 PM delete

tahnia..rezeki x kira sape kan..salam kenal, haziqah selalu ikut tuto yg lyssa buat tu, tp x sempat drop komen n ucap trima kasih, so d cne haziqah nak ucap bohot2 syukria hehe msuk bahasa indiala pula..

avatar
Izsmin
AUTHOR
February 20, 2013 at 10:07 PM delete

Macam mana Lyssa boleh dapat? Lyssa belum kerja kan.

avatar
ana farha
AUTHOR
February 20, 2013 at 11:28 PM delete

boleh wakil la sis, tapi tukang wakil tu dapat voucher je. owner je yg bole cash kan.. sebab kawan kita kan, dia askar, so takdapat balik and ambil, mak dia yg wakilkan :)

avatar
February 21, 2013 at 12:33 AM delete

lyssa btw kan dye boleh tukar duit tue kat bank2 yang berdekatan..=)
walaupon lewat kalau tak silap...
tak semestinyew ambil kat tempat yg dyew bgi tarikh tue..
ngee..
=)

avatar
February 21, 2013 at 11:52 AM delete

Tahniah lah lyssa dapat BR1M ...

mselim3

pls : lyssa bila boleh belanja mselim3 makan...heheh...makan kat senibong cukup lah...tpt makan terkenal kat johor...

mselim3

avatar
February 21, 2013 at 11:52 AM delete

Tahniah lah lyssa dapat BR1M ...

mselim3

pls : lyssa bila boleh belanja mselim3 makan...heheh...makan kat senibong cukup lah...tpt makan terkenal kat johor...

mselim3

avatar
Putera Dunia
AUTHOR
February 21, 2013 at 4:39 PM delete

Kalau tak dapat amik bukan rezeki lah tu....

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
February 22, 2013 at 9:10 PM delete

kasihan kalau duit tu melayang macam burung jea :) hihi

avatar
February 26, 2013 at 2:45 PM delete

menariik artikelnya :D salam kenal :)

avatar
Aien
AUTHOR
February 26, 2013 at 4:30 PM delete

sudah follow awk..harap sudi follow sy balik...tq

www.kucingsenyap.blogspot.com

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 27, 2013 at 1:20 PM delete

You actually make it appear really easy with your presentation but I in finding this
matter to be really one thing that I feel I'd never understand. It kind of feels too complex and very huge for me. I'm having a look forward on your subsequent
put up, I will try to get the dangle of it!

Here is my weblog ... buy twitter followers cheap

avatar
Eira Syeira
AUTHOR
February 27, 2013 at 3:28 PM delete

AKAK..MINTAK TOLONG PLEASE http://youraremine.blogspot.com/2013/02/problem-angin-dengan-laptop-baru.html

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 27, 2013 at 3:29 PM delete

There's certainly a great deal to find out about this topic. I love all of the points you have made.

Here is my blog post: netdepot Ratings
my webpage > bestcloudcomputingoffers.com

avatar
February 27, 2013 at 4:22 PM delete

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

avatar
February 27, 2013 at 4:52 PM delete

alhamdulillah,, blog lyssa dah ok,,,

avatar
mas ihsan
AUTHOR
February 27, 2013 at 4:54 PM delete

keren laaaah..... Mau lah saya Hahaha....

Posted : Mas ihsan blog's

avatar
shera haifa
AUTHOR
February 27, 2013 at 5:12 PM delete

kalau ada salinan IC leh je family wakilkan.. my sis dapat so ayah tolong amikkan..

avatar
February 27, 2013 at 5:18 PM delete

nice post :D salam kenal yaaa

avatar
February 27, 2013 at 8:37 PM delete

tahniah kak lyssa :)
eh2 . blog kak lyssa dh okee balik laa . heeee

avatar
March 1, 2013 at 1:13 AM delete

wah camne lyssa leh lepas dpt ni? sy dftr xlepas pn. sobsss sdih ni :(

avatar
Atirah ★
AUTHOR
March 1, 2013 at 3:21 PM delete

waa. bestnya. share skit, haha

avatar

Google+ Followers