HOME Movie 2015 Review


Assalamualaikum :)


Nampak tiket wayang kat atas ni ? Ye . Cerita "HOME" . Malam semalam lepas settle semua kerja, terus pergi Festival City KL layan jap cerita ni kasi hilang stress gua . haha . 

Jap . Apa ? Korang tak tahu ni cerita apa ? Tengok gambar kat bawah ni .



Ini lah dia cerita HOME tu . Meh sini Lyssa ringkaskan mengenai apa cerita ni . Nampak budak kecik warna purple kat atas ni ? Itu lah watak utama dalam cerita ni . Nama dia "Oh" . haha . Dia tak ada kawan . Tak ada siapa-siapa pun nak kawan dengan dia . Bila yang lain dengar je nama "Oh" diorang semua lari . But idk why haha . Maybe mulut dia yang bising membuatkan ramai tak nak kawan dengan dia or terlebih peramah maybe . haha . 

Sampai lah satu ketika dia ada buat kesalahan dengan menghantar mesej kepada semua orang , semua galaxy , semua planet untuk datang ke rumah dia . Dia ada buat PARTY ! Bukan salah dia nak send macam tu . Dia cuma tertekan je .  And then ketua Boov ni marah lah sebab nanti musuh diorang yang nama Grog akan dapat detect kat mana diorang berada . Oh ! Lupa nak bagi tahu , diorang ni sebenarnya "Boov" lebih kurang macam Alien daripada Planet lain la and datang Bumi untuk tinggal di Bumi dan menukarkan orang Bumi ke planet mereka. 

Then, dengan kesalahan yang "Oh" ni buat, semua Boov mencari dia. Tengah dia lari-lari nyorokkan diri, terserempak pula dengan seorang budak perempuan bernama "Tip". Ini lah budak tu ...

 

 

Macam mana boleh terserempak and apa misi diorang ni, korang boleh la tengok dekat wayang nanti. Cerita ni baru semalam keluar (25 March). Ada masa nanti, korang tengok lah . Seronok lah jugak . Ada part kelakar, sedih, berdebar-debar. Tapi masa awal cerita ni start nanti dalam wayang tu akan jadi macam "krikk krikkk" . Looks like boring . Tapi bila dah sampai pertengahan cerita , dah sampai klimaks sampai habis nanti best la. "Punch-line" yang diorang nak buat tu menjadi, tapi lambat siket lah . 

Nak tahu cerita nya macam mana nanti pi lah tengok . Bawa anak-anak ke adik-adik kecik korang tu sesuailah tengok cerita macam ni . Tak pun yang suka layan cerita kartun macam Lyssa ni nanti pi lah tengok . haha . Lyssa boleh kasi 8/10 je lah Film Home ni . 



 SELAMAT MENONTON YA !

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

15 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Ayuni Sara
AUTHOR
March 29, 2015 at 12:00 AM delete

Samalah..suka tengok kartun juga...hihihi..

avatar
March 31, 2015 at 8:38 PM delete

singgah sini . hai kak lyssa faizureen . saya nk masuk UniKL nanti , kalau berkesempatan dapatla kita jumpa . Course Engineering of Electric and Electronic .

avatar
April 1, 2015 at 4:29 PM delete

wahhh.. mcm best.. curious la plak..

avatar
IbuNoey
AUTHOR
April 2, 2015 at 4:09 PM delete

eh,comel la watak dia...

avatar
April 3, 2015 at 8:54 PM delete

alalalala.. punya comel kartun tu.. :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
April 13, 2015 at 3:08 AM delete

http://myinvitepay.com/?ref=276471

avatar
April 15, 2015 at 12:44 PM delete

Salam, singgah singgah...

Wayang cerita ni dah keluar ke?

Jom follow blog saya pulak...


Untuk sentiasa rasa muda,
AGEN ANTI-PENUAAN ANDA,
boleh lawati blog saya :
NURDELAILABEAUTYCARE
http://nurdelailaargan.blogspot.com/

avatar
April 23, 2015 at 9:53 PM delete

Jom singgah?

http://budakbotakje.blogspot.com/2015/04/muat-turun-idm-crack-serial-patch-shhhh.html

avatar
April 24, 2015 at 9:38 AM delete

comel je katun ni.... mata terbeliak lagi comel. teringat plk kucing kt rumah.

avatar
Fai Nardir
AUTHOR
April 28, 2015 at 2:50 PM delete

salam perkenalan... :-) menarik sipnosis cerita ni..

avatar
AnAk dEneSor
AUTHOR
April 30, 2015 at 9:05 AM delete

iera pon tgk..comel sgt..bab yg die berjoget dlm kete tu..hihihi

avatar

Google+ Followers