Jadikan Berblog Sebagai Hobi ?

.Assalamualaikum


Oh yeah . Kadang ada orang yang judge someone kalau berblog ni macam membazir masa . tak ada keje update benda merapu . 24 jam mengadap blog , bontot pun tak lepas dari kerusi or even lantai sekali pun . buang tenaga . buat sakit mata tatap laptop lama-lama.

Yup . Orang lain boleh judge macam-macam kat kita sebagai blogger ni . Tapi , bagi kita seorang blogger tak de lah sangat fikir pasal benda tu semua . Bagi Lyssa kita jadikan blog kita sebagai kawan and menulis di blog sebagai hobby bukan suatu benda yang terpaksa atau dipaksa.

Selalu nya kalau kita fikir macam tu , secara tak langsung , apa yang kita nak sampaikan , nak kongsikan kepada semua orang , automatik ianya jadi secara ikhlas . Jangan lah kita dengar dari mulut orang lain dengan benda-benda yang negatif contoh , buat blog bazir masa . Tanpa blogger yang nak share kan something dengan korang , ada korang dapat apa-apa info terkini pasal dunia , or even dalam Malaysia pun . 

Nak cakap ada blogger update benda merapu . Tak ada isi . Taip panjang berjeler tapi point is ZERO . Itu cara dia , stlye dia . boleh je korang tekan pangkah laju-laju kalau dah tak suka dengan cara penyampaian seseorang blogger tu kan .




Kadang blogger ni , memang la ada jugak update benda yang merapu sebab kadang tak tahu nak luahkan kat siapa , luahkan lah kat kawan dia yang nama BLOG tukan ?

Bagi siapa yang pandai kritik sebelum buat something tu , memang rugi. Korang tak rasa apa yang kami rasa oo . Cuba korang try create blog . Share kan dekat semua apa yang koraang taip and nak cerita kan . Nikmat diaaa ... Ummmmmmm . Memang rasa puas kalau dapat share something dekat semua orang . betul tak betul tak ?

So conclusion dia , jadikan lah berblog tu sebagai hobi anda dan bukan perkara yang terpaksa and memaksa and dipaksa . hahaha . Itu je . 

Habis baca sila comment . Tak nak comment pun tak apa . Tinggalkan jejak anda di sidebar sebelah kanan . Thank you xD

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

11 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 3, 2015 at 2:23 PM delete

:) lepas drg try baru faham knapa kita buat blog.. wakwakwak.. :)

avatar
Sally Aman
AUTHOR
March 4, 2015 at 4:30 PM delete

Pengalaman tu yang penting...bukan boleh jual beli :)
http://karutkita.blogspot.com/2015/03/dan-pelbagai-lagi-kata-kata-yang-biasa.html

avatar
March 5, 2015 at 11:31 AM delete

ok apa blogging. Bukan kita jadi drug addict ke apa. I think blogging is awesome lah. The community itself has a strong bonding between each blogger. Social media lain takde bonding mcm ni :)

avatar
March 6, 2015 at 6:54 PM delete

Assalamualaikum..Setuju sangat dengan Lyssa..akak pun baru start berBlog Januari 2015..sebelum ini suka sgt Blogwalking..Sekarang bial berBlog sendiri baru tau susah jg nak jd blogger..tp takpe..akak tak putus asa..terus cuba...
Ada masa jemput singgah di http://murnialysa.blogspot.com

avatar
Anonymous
AUTHOR
April 13, 2015 at 3:12 AM delete

saya setuju sekali, jgn nk mngata jer,

http://myinvitepay.com/?ref=276471

avatar
September 4, 2015 at 10:32 AM delete

mmg hobi pun berblog ni . kalau bukan hobi nk berblog macam tak seronok kannn?

avatar
Anonymous
AUTHOR
August 27, 2016 at 10:51 PM delete

Bgs lyssa ni. Mcm2 benda ada dlm blog lyssa. Best baca. Tq

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers