ROB FERREL , Pengukir Wajah Di Rambut Pelanggan

Seniman rambut, ROB FERREL , ahli mengukir wajah tokoh terkenal di rambut pelanggan...

Rob Ferrel adalah seorang artis cukur rambut yang tinggal di San Antonio, Texas. Sejak remaja, ROB FERREL bekerja sebagai tukang cukur rambut di sebuah barbershop di negaranya. 

Ketika sedang demam Piala Dunia,  Rob harus bekerja keras melayani pelanggan yang ingin rambutnya diukir dengan gambar pemain sepakbola idolanya, seperti Cristiano Ronaldo, Tim Howard,Guillermo Ocho, dan lainnya.

Dengan memperlihatkan cara Rob bekerja, kita akan kagum dengan bakat seninya. Dengan peralatan tukang cukur, seperti mesin cukur dan pisau cukur, Rob mengukir dan melukis rambut pelanggannya dengan sentuhan profesional. 

Untuk menyempurnakan gambar supaya nampak lebih cantik dan kemas , Rob menyapunya dengan eyeliner atau cat kosmetik lainnya.

Macam gambar kat bawah ni :

   

 

 





Oh . Super ohsemmm kann ? 


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

4 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 4, 2015 at 8:54 AM delete

Hahaha kelakar pulak tgok kepala sorang sorang yet so creative! Terima kasih tau selalu singgah kita hari hari! 😘

avatar
muhd t halim
AUTHOR
March 5, 2015 at 2:00 AM delete

ARRKKK!!!! Betapa jauhnya dirimu dan diriku, ibarat langit dan bumi.. blog saya rasa macam ketinggalan jauh yak amat la...

http://sipanjangkata.blogspot.com/

avatar
March 7, 2015 at 12:35 AM delete

Lyssa, kita nak jemput awak meh la jenguk jenguk ke blog saya and support my first giveaway :*

http://frauananas.blogspot.com/2015/03/ananasgoodmood-tiny-giveaway-p.html

hehe sudi lah join ya. Jemput ~

avatar
April 1, 2015 at 4:35 PM delete

hahahaa.. lawk pn ada gak niii

avatar

Google+ Followers