#CABARAN20HARI | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

.Assalamualaikum


Haii haii .. 

Hari ni #Cabaran20Hari yang ketiga .. iaitu Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ...
Nak resepi ye ?

Bagi Lyssa Hidangan untuk sahur paling ringkasnya, korang makan nasi putih dengan telur mata kerbau boh kicap . haha . 

Bukannya susah sangat pun ...

Nasi putih dah tentu - tentu kena masak . 
Then , goreng telur mata kerbau macam biasa...

Boh kicap atas dia . Nak goreng telur mata tu yang bahagian kuning tu cair-cair siket untuk dijadikan kuah kalau tak nak kering sangat . Perghhh ! Layannn oooooo ....

Nak pulak bila korang goreng ikan bilis sekali bawang dengan cili potong .. Lagi layan giler beb !
Macam dalam gambar kat bawah nih . hahaah ... meleleh :p




Alaaaaah , sahur je pun .. Nak makan berat-berat sangat kang tak boleh nak sumbat pulak kannn ...
Makan simple mimple macam ni pun dah ok sangat . hihihi .. Ni je la yang selalu Lyssa makan pun time sahur . kahkah ..

Korang pulak, hidangan apa yang paling ringkas bagi korang untuk bersahur ? :p 
Share lah jugak kat sini xD




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

1 000 orang Comment Di Sini:

Write 000 orang Comment Di Sini
June 30, 2015 at 9:23 PM delete

sama la kita lyssa...kalau time sahur memang ringkas jer makanan nya tapi bila time buka puasa...peerrgghh...macam-macam ada di atas meja...kannn..

avatar

Google+ Followers