#CABARAN20HARI | Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

.Assalamualaikum



Yeyeyah ! Hari ni dah masuk seminggu which is dah hari ketujuh #Cabaran20Hari . So cabaran kali ni diminta untuk bagitau kuih kegeraman kita di bulan puasa .


Uish . Memang banyak sebenarnya kuih kegemaran Lyssa masa bulan-bulan puasa ni ... Banyak ! Tapi , Lyssa list kan 2 jenis je lah eh yang paling feveret . haha !


1. Buah Melaka


Kuih ni memang nak dikatakan , memang majoriti lah banyak yang akan jual di bazaar ramadhan .. Lyssa satu , mesti ramai giler yang minat juga makan kuih ni en ? HAH ! Nak pulak bila kita makan , masuk mulut then ,,, pluppp , meletop gula merah dalam mulut , perghh . meleleh beb ! ehmm , dah la kul 11.30 pagi ... mahu bergendang perut ni bila teringatkan kuih ni hahaha !




2. Seri Ayu




Ni pun salah satu kuih feveret Lyssa tau ? Pendek kata, apa apa yang ada kelapa memang minat ahhh . hahahah . KECUALI kuih sagu . Memang tak suka ... heheheh .... Ni pun sodapp , rasa pandan + kelapa . Sama la macam buah melaka tu ... Cuma buah melaka tu ada gula merah je . hihi :p


So , itu lah yang nak Lyssa sharekan kat korang . Korang pula ? Macam mana ? Share lah kat sini kuih kegemaran korang tuuu xD






KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

4 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
yaya cendana
AUTHOR
July 3, 2015 at 1:49 PM delete

eee...sedapnya......aduiiiiiii

avatar
July 3, 2015 at 3:38 PM delete

buah melaka memang sedap! hehehe.. lagi2 kalau buat sendiri, pastu isi gula melaka banyak2 untuk diri sendiri punya.. =)

avatar
sIr @2ruL
AUTHOR
July 3, 2015 at 3:55 PM delete

cedaappppnyee...saya pon suke makan kuih2 ni...tgh lapo lak ni...huhu..dugaan betol...da nak raya ni..da xnak piker pasal makanan sgt da..just nak share saya baru je setel beli seluar levis kat USA..gune ezipoz murah giler...minggu depan insha Allah smpai kat malaysia..hehehe....sorry excited..

avatar
July 4, 2015 at 1:50 PM delete

Hai, kak! Aku tinggal di Indonesia, hihi :D Kedua kue itu juga ada di Indonesia, lho! Tapi, hanya saja namanya berbeda ;)
Kalau yang gambar nomor satu, di Indonesia namanya klepon :D Memang enak kak, hmm... Sedap! Sekeluarga pun suka kue itu! :)
Nah, kalau yang nomor 2, di Indonesia namanya Putu Ayu :D Beda satu kata, hihi :3 Memang sedap kedua kue itu! ^^

avatar

Google+ Followers