#CABARAN20HARI | Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa

.Assalamualaikum


Wahh . Sekarang dah masuk bulan 7 lah . Hari ni dah 1 Julai 2015 . Dan hari ni merupakan #Cabaran20Hari yang kelima . Apa dia cabaran kali ni ? yeah !

Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa

Amboi , kali ni cabaran nye suruh cerita pengalaman pahit di bulan puasa . Apa dia la yang pahit tu kan ? Bagi Lyssa bulan puasa ni tak de langsung la kot pengalaman pahit . Semua nya manis-manis belaka kot . kahkah !

Jap jap nak fikir . emmm emmm . Rasa macam tak de kot . Ohh ye ! Maybe ada satu benda ni pengalaman yang cukup pahit dan tragis lah . haha . Apa dia ? hm .

Pahitnya , "Lyssa tak dapat nak berpuasa sebulan bersama family tercinta!"





A'ah , terasa pahit ni kat lidah . hahaha . Ini adalah pengalaman pahit kedua kalinya tak dapat nak berpuasa dengan family di Penang. Ye lah , ni masuk tahun kedua Lyssa terpaksa berpuasa di Kuala Lumpur sebab tahun ni Lyssa start praktikal which is HARI NI lah start pukul 9.00 pagi japgi . Macam tahun lepas, sebab Lyssa ambil Short Sem . Then terpaksa juga berpuasa di KL .

Ahh , kalau dulu-dulu , tak payah lah nak fikir sangat pasal nak bangun sahur ke , nak berbuka apa ke . Sebab sahur mama kejut , berbuka mama masak . Kalau sorang-sorang kat KL ni , semua nak fikir . Sahur pun terpaksa la bangun sendiri tak de siapa kejut . Harapkan alarm je lah . Haaa , lagi satu PAHITnye , tadi bangun sahur , alarm tak berbunyi ! 





Kenapa ? Handphone battery habis ! Memang rasa menggeletar gak bangun kul 5.00 tadi . Nasib la terjaga dengan sendiri nya . Kelam kabut di buatnya . Mana tak nya , bila difikirkan pasal praktikal japgi, hati dah nekad : " Walau macam mana pun , aku kena sahur juga harini . Takut-takut nanti masa kerja, pengsan ke pitam ke . hahah . Biasa lah , orang tak biasa kerja dok ofis" haha. Itu lah dia...

Rasanye , setakat ni , itu lah pengalaman pahit Lyssa Di Bulan Puasa . ehm ehm . 
Korang pula macam mana ? Any pengalaman pahit membelenggu hidup korang ?

=P
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

6 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
July 1, 2015 at 12:12 PM delete

Wah.. Lyssa pon join #Cabaran20hari hehehe..

avatar
IamRica
AUTHOR
July 2, 2015 at 8:04 AM delete

hi!nice blog. if you want to exchange link with me just add my site and message me. just add my blog:

http://iheartrica.blogspot.com

avatar
Ummi Khalif
AUTHOR
July 2, 2015 at 1:23 PM delete

Salam Ramadhan si cantik manis.. ^_^

avatar
July 2, 2015 at 2:00 PM delete

goodluck yea lyssa ! perasaan tak dapat berpuasa dengan family memang sedih. serious

avatar
mama nurul
AUTHOR
July 2, 2015 at 4:59 PM delete

Selamat berpuasa dengan happy dan penuh kesabaran

avatar
July 4, 2015 at 2:42 PM delete

ya...berpuasa jauh dari family memang sedih..

avatar

Google+ Followers