Ragam Wanita Apabila Ber-Selfie dan Social Media

.Assalamualaikum



First of all terima kasih kerana sudi singgah baca entry kali ini . Entry mengenai apa ? Eh baca tajuk pun korang dah boleh tahu le . yeah .. Ragam Wanita bila Ber-Selfie dan Social Media ..

Dalam zaman teknologi sekarang ni, tak kira para wanita atau pun lelaki sekalipun mesti pernah juga 'berselfie' ataupun 'wefie'  walaupun sekali. haha . Of coz lah . Tetapi entry kali ni , Lyssa nak tekankan kepada para wanita dan ragamnya semasa ber-selfie berdasarkan pengalaman dan pemerhatian. ceih ayat ! haha



Wanita ataupun perempuan yang kuat selfie ni (macam Lyssa)..haha , selalunya akan ber-selfie tidak kira tempat atau di mana jua . Dah kata kuat selfie kan , kadang dalam toilet shopping mall pun jadi ! Dekat rumah , luar rumah , dalam bilik , even tepi longkang sekali pun , kalau dah rasa nak berselfie , memang akan selfie pun . Tambah kalau tengah makan, pantang laa .. Mesti nak ber-selfie even dengan makanan sekali pun . kahkah . 

Pastu satu lagi , memang la tengah selfie kan . Masa selfie pun, mesti wajib dan akan terlintas kat otak .. "Nak selfie lah . Lepas tu post kat instagram" ..Siapa pernah terfikir macam tu . Mengaku cepat ! Ok . Dan korang pun ber-selfie . Selfie bukannya sekeping or 2 keping gambar je . Sekali selfie , 10 , 45 , 76 juta keping gambar kot . Dah kenapa kan ?

Biasalah .. Perempuan .. Nak nampak cantik je . Kalau tak cantik gambar tu dan anda akan cakap:

"Ishh , tak elok lah .. "

"Asal tetiba muka aku jadi macam tu dowh"!

"Eii , kenape nampak gelap ni . Lagi sekali lah . Lagi sekali lah.."


Haih , sampai muka tu dah penuh phone lah . Nasib tak pecah je phone korang tu penuh dengan gambar-gambar selfie . haha .. Kalau phone tu boleh bercakappp la kan , Apa korang rasa phone tu akan cakap ? " eii , minah ni . Dah dah la selfie tu .. Kasi laa aku berehat sama !" hahahah . Mahu terkejut beruk korang kang ...




Dan korang akan selfie , sampai lah korang dapat gamabr yang betul-betul 'perfect' bagi korang ... Dan apa kaitan nya dengan Social Media ?

Ye ! Bila dah dapat gambar yang cukup "perfect" .. Korang pun post gambar korang kat Instagram , Facebook , Twitter and so on lah . kan kan ? Baik mengaku . haha .

Sebab tu lah sampai keluar akhbar mengatakan Selfie ni penyakit gila lah . itu lah ini lah ... haha . 
Macam-macam kan sekarang ni . Lyssa tak de lah cakap semua perempuan macam tu (gila selfie) , tapi berdasarkan pemerhatian , memang banyak ! 

So , dengan berdasarkan pemerhatian dan pengalaman , tercipta lah entry ni . kahkah ..
Jom layan video ni . Dah viral lama dah kat facebook . hehe xD


 



Terima Kasih Sudi Baca ...


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

4 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
July 11, 2015 at 9:43 AM delete

Yang penting semasa berselfie tu berhati hati..sebabnya ada jugakan selfie yang mengaibkan diri sendiri..

avatar
July 11, 2015 at 10:11 AM delete

@PeRdU cINta
betul ! sangat2 setuju ... Berselfie biar sampai jgn aibkan diri sendiri ...

avatar
Fatin Liyana
AUTHOR
July 12, 2015 at 12:25 AM delete

Kelakar lah video yang Lyssa post tu. Kaki selfie sampai tak ingat dunia. Hehehe

avatar
Isma Ismail
AUTHOR
July 12, 2015 at 9:58 AM delete

hahaha part kena tolak kepala tak leh tahan ...selfie sgt..ambikk haha

avatar

Google+ Followers