Tips : Cara Bagi Handphone Menjadi Laju

.Assalamualaikum



Hi korang . Hari ni Lyssa nak share sedikit info kat korang , "Macam mana caranya nak bagi handphone kita jadi laju selaju lajunya sepantas kilat sambar menyambar , sabung menyabung" ceh . Ayat ! tak boleh bagi lagi gempak lagi ke . kahkah . 


Ada maksud tersirat tau gambar ni . 
Cepat teka , siapa menang ? Opsss .. HAHAHA !


Info ini pun Lyssa dapat daripada salah seorang blog yang Lyssa follow iaitu Blog Norzi
So macam mana caranya ? Mudah sangat . Lyssa pun dah try . Dan hasilnya .. Lajulah jugak daripada biasa . Tapi kalau nak tahu , ipong Lyssa ni TAK pernah lah pulak hang . Saja nak test power kot kalau buat cara ni boleh berganda2 smooth nya . hahaha . 

Tapi cara ni untuk semua pengguna phone yang ada whatsapp je lah . Siapa tak de dok diam abaikan post kali ni . hehe . *gurau*




So caranya ? 


1. Pergi bukak Whatsapp korang sekarang .

2. Pergi ke Setting Whatsapp .

3. Then ke Account

4. Lepas tu Network Usage . Nanti korang akan nampak jumlah Data yang korang dah gunakan

5. Then tekan je Reset Statistics kat bawah sekali ..

Dah ! Settle . Phone korang nanti akan jadi bertambah baik sebelum ni . haha . 

Kalau nak tahukan , Lyssa baru je tahu pagi tadi . Then check phone ni dah ber-MegaByte kat whatsapp tak pernak clear . kahkah . Then lepas clear tadi , rasa syoknya even tak pernah 'hang' pun . Tapi rasa lebih ringan la . huhu ..


Korang ! Cepat try . And comment lah kat sini satu :P


Terima Kasih Sudi Baca ..


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

10 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
July 30, 2015 at 2:05 PM delete

Alhamdulillah dah buat lyssa..terima kasih share..

avatar
July 30, 2015 at 3:32 PM delete

dah buat dah Lyssa..memang laju sikit dari sebelumnya..thanks share :)

avatar
August 1, 2015 at 12:13 PM delete

oooo...gitu...dah try..hihi...punya byk byte terkumpul..haha..

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
August 1, 2015 at 10:53 PM delete

tq lyssa..baru je buat;)

avatar
Lily
AUTHOR
August 2, 2015 at 4:31 PM delete

done already! tq my dear

avatar
namy yul
AUTHOR
August 3, 2015 at 1:45 PM delete

thx lyssa...sy xpernah tau pun..so skrg sy br clearkan memory tu =)

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:13 PM delete

berjaya...semoga hanset akak tak jem dah...letih tau asyik jem.
Tenkiu Lyssa

avatar
Amy Jung
AUTHOR
November 8, 2015 at 10:13 PM delete

hi ☺ please visit my blog. have a nice day ~
smartiesmoo.blogspot.kr

avatar

Google+ Followers