Tips : Entry Bergambar VS Entry Tidak Bergambar

.Assalamualaikum


Hi abang kachak , jejaka sado , adik kakak manis lagi bergaya .. Selamat Pagi !
Lyssa datang berceloteh lagi dengan tips-tips yang 'memberansangkan' lah konon ..

Kali ni tips mengenai ?




Entry Bergambar VS Entry Tidak Bergambar


Maksud ? Apa yang nak cuba Lyssa sampaikan ni .... ? hm . Nak tahu bolehlah sila baca sampai habis ek ..

Pada pendapat korang lah kan , korang akan lebih suka entry bergambar atau tidak bergambar ?Cer bagi pendapat sikit ...

Lyssa tahu , benda- benda macam ni , memang ada Pros and Cons dia . Tapikan , bagi Lyssa lah kan , better la entry korang tu ada gambar . Alah .. Taruk SATU gambar pun dah cukup aih . Kalau boleh gambar yang berkaitan dengan apa yang nak disampaikan dalam post atau entry tersebut.

Lagi akan bertambah menarik minat pembaca untuk baca entry korang tu .. Kalau semata2 tulisan , taip panjang berjeler pulak tuu ... Nampak lah boringnya kat situ kan ? Itu pendapat Lyssa la . Lyssa lebih suka dan tertarik dengan entry yang ada gambar walaupun 1 gambar .. nice .

Lagipun entry yang ada gambar , best sebab kita dalam tengok kat bahagian dashboard blog kita kan .. then macam tertanya , itu gambar apa ? Apa yang blogger tu nak sampai kan semua kita dah boleh tangkap siket-siket even tak baca sampai habis pun . 

Ye lah . Kalau dah jenis certain yang tak berapa nak suka membaca , yang suka tengok gambar je , itu pun korang dah dapat upkan visitor belog korang . Tak kisah lah dia tak baca pun , tapi at least dia masuk belog korang , tengok gambar je pun dah ok , even tak comment . Rasa dihargai lah jugak kan . hihi .

Tapi .... haa ...

Kalau entry yang tak bergambar , ada juga yang baca sampai habis ... Selalu nya entry jenis macam ni , entry yang berbentuk informasi ataupun tips . Kalau pembaca nak tahu info , dah tentu-tentu di akan baca sampai habis even tak bergambar pun kan . Tapi tak banyak yang macam tuu . hihi . Certain2 laa ..

So , pendapat korang ?

Korang selalu update entry ada gambar atau takk ?

Terima Kasih Sudi Baca ..


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

34 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nur Hafzhan
AUTHOR
July 29, 2015 at 9:55 AM delete

Kalau saya, suka letak gambar dalam entry. Walaupun gambar tu macam tak ada kena mengena dengan entry tu hahaha. Nak kasi meriah sikit. Kalau tak, nampak gloomy je entry tu.

Kalau gambar gerak-gerak, lagi suka hahahaha. XD

avatar
July 29, 2015 at 10:01 AM delete

@Nur Hafzhan
agree ! thanks for sharing your comment :P

avatar
FIZA AZIZ
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:01 AM delete

Lagi best kalau ada gambar. tertarik nak baca walaupun isi dia simple, tulis Hai, pastu babai pun, kalau ada gambar mesti lama nak blogwalking kat blog tu =)

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:04 AM delete

Kak PC lebih pada entry bergambarlah lyssa..sebenarnya terpulang pada si tetamu..berbalik pada hati dan nawaitu..yang penting happy ziarah kawan kawan..

avatar
July 29, 2015 at 10:04 AM delete

@FIZA AZIZ
hahaha . ok , lepas ni Lyssa nak update hi dan babai beserta gambar je lahh . nak tgk ape reaksi pembaca . kihkih ..

avatar
Myra Azraff
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:10 AM delete

saya prefer letak gambar. wajib ! hehe. tapi tulah, ada certain blog tayah letak pic pun masih ada yang bacaa. maybe sebab ringkas and simple kot apa yang dia sampaikan hee. kalau takat blog saya ni, harusla letak memandangkan pun menulis bersepah ayat muahaha

avatar
Deanna Morni
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:16 AM delete

sy pun suka letak gbr dalam entry...rasa mcm kosong jer bila xde gmbr....mgkin sbb sy sndiri yg suka membaca sesuatu yang bergambar...hihihih

avatar
July 29, 2015 at 10:23 AM delete

@PeRdU cINta
tu laa . Lyssa tgk , akak lahh paling aktif comment entry pembaca akak .. nice laahhhh ... #kipidapp !

avatar
July 29, 2015 at 10:24 AM delete

@Myra Azraff

hahaha , sama laa belog lyssa punn . bersepah ayat .. tu yg patot letakk gambar . hahahaha

avatar
Nurul Nadiah
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:25 AM delete

akak suka entry bergambar... most of time tengok gambar and detail utk gambar tu je.. ahakz.. kes-kes terpencil untuk baca most of text walaupun without pitc adalah gossip la kan.. har.hhar..har...

avatar
July 29, 2015 at 10:25 AM delete

opkos kene letak gambar...gambar tu menterjemahkan 1001 makna..cewwwah..heheheheh..

avatar
July 29, 2015 at 10:26 AM delete

@Deanna Morni

bosan kan , kalau tak de gamboooo kihkih .

avatar
July 29, 2015 at 10:30 AM delete

@Nurul Nadiah

hahaah . ehh , sama lahh kitaaa...
opssss ^^

avatar
July 29, 2015 at 10:30 AM delete

@Mashitah Mamay


chewaahhh .. 1001 maknya yeee...
betol jugaakkkss tuuu ^^

avatar
Cik JariManis
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:54 AM delete

Saya pun setuju dengan lyssa..sebaiknya entry tu biarlah ada gambar even ada beberapa ketul jaa kan..ihikss.. >.<

avatar
July 29, 2015 at 10:56 AM delete

@Cik JariManis

yahh . setuju jugakk , walaupun beberapa ketulsss xD

avatar
johar tantowi
AUTHOR
July 29, 2015 at 10:59 AM delete

salam kenal untuk semuanya, kami agen pusat herbal indonesia menyediakan produk herbal berkualitas tinggi yang mampu mengatasi benjolan dibawah dagu , benjolan di pundak , benjolan dibawah rahang , nyeri sendi bahu kanan

avatar
July 29, 2015 at 11:09 AM delete

suka baca entry bergambar.. kadang buat entry pon kalau x de gambar rasa pelik plak..gigih laa cari gambar yg macam sipi2 berkaitan.. hehe

avatar
skuterlady
AUTHOR
July 29, 2015 at 11:40 AM delete

suka tengok entry yg bergambar. tapi diri sendiri kekadang malas tul nak up load gambar..hahaaaa...

avatar
July 29, 2015 at 11:47 AM delete

@skuterlady
kenapa malass ? na mo malas2 hehehehe

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
July 29, 2015 at 12:28 PM delete

mcm akak...suka dua2....

avatar
Ira Arinza
AUTHOR
July 29, 2015 at 12:50 PM delete

setuju sangat. ada gambar lagi meriah. kalau ada orang google gambar pun boleh lead ke blog kita

avatar
Ira Arinza
AUTHOR
July 29, 2015 at 12:51 PM delete

setuju sangat. ada gambar lagi meriah. kalau ada orang google gambar pun boleh lead ke blog kita

avatar
Cindy Raviga
AUTHOR
July 29, 2015 at 12:54 PM delete

Saya biasa letak gambar akak, biar cantik sikit entry tu.. hehehe

avatar
July 29, 2015 at 1:03 PM delete

@Ira Arinza

nampak nye , ramai yg setuju kann ^^

avatar
July 29, 2015 at 1:04 PM delete

@Cindy Raviga

yupp . tahu tak pe kann ... bru entry kita nampak cantik dhhh syiok !

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
July 29, 2015 at 4:12 PM delete

setuju!..k.ena pon suka entry yg bergmbar

avatar
Zizie Zack
AUTHOR
July 29, 2015 at 5:41 PM delete

betul. sokong tu. saya pun sukakan entry bergambar. kalau saya upload guna phone, susah sikit saya nak letak gambar. kadang-kadang tak perasan sebab skrin kecik. hehe

avatar
Kamila Husna
AUTHOR
July 30, 2015 at 11:34 PM delete

Saya pun prefer entry yang ada gambar. Tak da la cepat boring sangat, tambah-tambah entry yang panjang-panjang tu haishhh

avatar
Gifta Good
AUTHOR
July 31, 2015 at 5:17 PM delete

sebenarnya gambar itu sangat penting / tidak sih kak? aku hanya ada gambar tutorial saja :)

avatar
Farhain Azmi
AUTHOR
August 4, 2015 at 11:19 AM delete

saya pun suka tempek gambar walaupun sekeping je. bosan jg baca klu xda gambar lgsg :)

avatar
September 4, 2015 at 10:34 AM delete

bosan kalau takde gmbar . memang kene ad gmbar jgak. atleast satuuu

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers