Apa Masalahnya Nuffnang Saya dengan Browser Chrome Saya Nih ?!

.Assalamualaikum






Puas dah Lyssa fikir . Dah nak dekat seminggu dah benda ni jadi . Sampai sekarang tak tahu apa masalah nya . Kalau dulunya , Lyssa selalu guna platform Mozilla Firefox , dan sejak tahun ni , Lyssa dah biasakan diri Lyssa untuk menggunakan Google Chrome disebabkan Mozilla ada masalah siket dengan kelajuan . 

Tapi , yang menjadi punca dan masalahnya dahi asyik berkerut je minggu ni disebabkan masalah Encik Nuffnang Lyssa ni buat perangai bila nak buka di Browser Chrome ! Bila nak taip je http://www.nuffnang.com.my/ dekat browser , automatik dia akan keluar macam ni :




Apa masalahnya , Lyssa pun tak tahu lah . Sedih kot , setiap kali nak bukak nuffnang je jadi macam ni .. Dalam minggu ni jugak lah .. Kalau dulu-dulu oke je . Tak de hal .

Macam - macam dah buat , Clear Cache , Clear Cookies ... Still the same . 
Asyik-asyik keluar 400 Bad Request ni . Apa masalah agaknya ye ?

Dan bila dah kemaruk sangat nak sondol Encik Nuff , Lyssa terpaksa jugak lah bukak Mozilla . Yang peliknya , walaupun lembab , boleh pulak bukak kat Mozilla . Ayoyo . Sakit jiwa dibuatnya . Kalau boleh memang tak nak sentuh dah Mozilla ni ..

Ada tak yang sudi bantu dalam hal / masalah ini ? Please help me . Thank you :(



UPDATE : Dah tahu dah !!! CARA NYA --->> DI SINI !!! <<<


TerimaKasihSudiBaca ~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

19 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
August 14, 2015 at 10:14 AM delete

sama ngan sy kak lysa.
minggu lepas jadi mcm ni, tp alahai sabo ajelah.

Minggu ni baru boleh bukak.

avatar
August 14, 2015 at 10:18 AM delete

@Amelia Effendi

adoii , maknanye , kena tunggu gak laa ??

avatar
nor nazliana
AUTHOR
August 14, 2015 at 10:25 AM delete

kita pun xdpt buka juga ingat kita ja bermasalah mcm tu rupanya awk pun sama juga ker

avatar
August 14, 2015 at 10:26 AM delete

@Lyssa Faizureen

hehehe, mungkin kot :p
Sy pun mmg pengguna chrome.
xguna pun mozilla apatah lg internet explorer. kih2

tp, nanti cer tunggu jawapan lain lak.
kot2 mmg ada something ke. ^_^

avatar
August 14, 2015 at 10:32 AM delete

sy pn slalu kuar mcm tu jgk.. besenye lepas Clear Cache, Clear Cookies lepas tu da ok da..

avatar
YB Shehan
AUTHOR
August 14, 2015 at 10:37 AM delete

sy pn xle bukak. sejak saya tuka domain.

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 14, 2015 at 10:38 AM delete

Sama je..tahap kesabaran sedang diuji nih..huhuhu..nangis sedu sedu bawah katil..

avatar
August 14, 2015 at 10:39 AM delete

wahhhh . ramai juga yang hadapi masalah sama dengan saya ..
ingat ke saya sorang jee .
Tapi pe lahh . Sama-sama lah kita tunggu apa kesudahan kisah nuffnang buat perangan ni yee ? :D

avatar
August 14, 2015 at 10:39 AM delete

agaknya kena update crome tu kot..
saya pun kurang pasti...
Alhamdulillah nuffnang saya setakat ini okey la...

~Admin~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

avatar
August 14, 2015 at 10:48 AM delete

uninstall chrome n download yang latest and instal..okay tak?

avatar
Cik Mimie
AUTHOR
August 14, 2015 at 11:49 AM delete

Cik Mimie pun mengalami benda sama..tapi Cik Mimie tak boleh buka guna platform mozilla..guna explorer baru boleh..T_T

tak tahu apa masalah Mr. Nuffnang ni..

avatar
August 14, 2015 at 12:48 PM delete

keen buka dengan chrome boleh je.. hmmm.. maaf, tak dapat bantu..

avatar
IQ = Iez Qis
AUTHOR
August 14, 2015 at 1:08 PM delete

IQ pun kena beberapa minggu lepas. Lepas IQ clear cookies dan history sume baru OK. IQ pakai google chrome jugak..

avatar
clovershoney
AUTHOR
August 14, 2015 at 2:47 PM delete

sama la. tak boleh bukak jugak dari minggu lepas :(

avatar
NUR CAHAYA
AUTHOR
August 16, 2015 at 1:05 PM delete

huwaa, CP pun baru je hadapi masalah nih, nasib baik lyssa dah jumpa jalan penyelesaian, CP nak g terjah....

sekarang ni nak bukak nuff dengan internet explorer lagi la azab lambatnya....

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
August 19, 2015 at 4:58 PM delete

Waa akak pon tak tahu camne nak tolong huhu

avatar
October 27, 2015 at 8:45 PM delete

Wah, dah semingu jd mcm ni. Try di comp org lain ok je. Muz dah try, and jadik! TQ

avatar
Ms Qiya Saad
AUTHOR
January 23, 2016 at 6:14 PM delete

Saya pun sama juga..tapi ada je blogger yang update cash out nuffnang ni..ermmmm...

avatar
ida muaniez
AUTHOR
March 3, 2016 at 9:15 AM delete

mang chrome sangat baik tuk kita....

avatar

Google+ Followers