Jacob Dah Ada Kawan Baru !

.Assalamualaikum

Ingat nak update pasal ni 3 hari lepas . Tapi masa mencemburui Lyssa nak kaborkan pada semua . Chewah !

JACOB ? Pernah ke korang tengok Jacob ? Jacob ni benda apa ? Biskut Jacob tu ke, atau makhluk asing daripada Planet Utarid ? Hm . Bagi yang pernah ke ENTRI INI dan ENTRI INI , mesti korang tahu siapa Jacob sebenarnya haha .. 

Kalau korang nak tahu , sejak 3 hari lepas if tak silap Lyssa la.. Jacob dah ada kawan baru tau .
Kalau dulu nya Jacob hidup dirumahkan bertemankan satu lagi kucing Lyssa bernama Kechik .. (dia dah lari membawa diri) and selepas tu dalam 1 bulan lebih , dia keseorangan di rumah bertemankan mama , abah dan adik Lyssa je . Family Lyssa lah tempat dia mengadu kasih , tempat bermanja disebabkan Lyssa berada di KL meneruskan perjuangan Lyssa sebagai student praktikal . Ceh --'




Tapi kini , dia dah ada peneman baru dan menyebabkan perangai dia bertukar menjadi lebih angkuh , berlagak hatta jeles sebab dia rasakan kasih sayangnya berkurang disebabkan ada makhluk lain yang muncul di rumah itu . LOL ! Ingat ke dia suka ada kawan baru , ini tak . Asyik nak bertumbuk and bergaduh je . kahkah !

Ok . Ini lah kawan-kawab baru Jacob ..



Abah Lyssa beli kat mana ntah . Cantik . Jenis Kucing Maine Coon . haha . Ada sepasang , so lepas tawar menawar kat kedai tu , boleh la dapat murah siket , ambik sepasang terus . Jantan dan betina .
*harga kucing dirahsiakan* chehewah ! hahahah . tapi , Jacob pun kucing maine coon gak , tapi dah berkacuk-kacuk . Sekarang ni pun berat dia dah 8 kg kot . pergh ! Jenuh la nak usung sana sini nanti .


Bila dah ada kucing betina kat rumah , Jacob jadi 'miang' la . Baru je dia nak ngorat si betina tu , kucing jantan tu mesti protect . haha . amboi Jacob, nakal noh ..

OH ! Btw , kucing sepasang tu , sorang nama Jacky .. sorang lagi nama Jenny ..
So bila nak panggil diorang bagi makan .. be like ..

"JACOB ... !! JACKY ... !! JENNY ...!! Meh meh makan .." haha . 

Macam tu lah kot . Ntah . Lyssa pun tak tahu sebab tak pernah bersua muka lagi dengan diorang . Ingat Jumaat ni nak balik Penang lah . Nak peluk cium diorang siket . muah muah :* haha


Jom tatap gambar mereka sebelum korang tekan pangkah kat blog Lyssa ni . haha .

     
Kalau nak senang cam , Jacky pakai rantai warna BIRU ..
Jenny pulak pakai rantai warna MERAH .. haa . senang nak cam nanti .. :D


     

Tengok tu .. Jenny duduk dalam tempat kucing tu .. Manakala Jacky sedang bersantai atas sofa..


Dan si Jacob mengada-ngada duduk dalam buaian . Nak tidow letewww . haha .
Sejak bila ada buaian kat rumah Lyssa tu ntah lah . ayoyo . Makin mengada Jacob nih . haha .



:: Jacky and Jenny sekarang baru 3 bulan manakala Jacob sudah mau masuk 8 bulan . haha .
Tak sabar sebenarnya nak jumpa diorang bila balik Penang nanti . Tunggu akak balik ye awak semua :D hehehe ~


Gambar yang pernah Lyssa letak kat INSTAGRAM .. 


TerimaKasihSudiBaca...

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

12 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Afidah Azmi
AUTHOR
August 17, 2015 at 11:14 AM delete

gebu,besar dan comel sgt kucing Lyssa..geram tgk

avatar
cik hani
AUTHOR
August 17, 2015 at 11:20 AM delete

alahai..gebu2 kucing awak..
Wah
Jacob Dah Ada Kawan Baru !

avatar
lynndamya
AUTHOR
August 17, 2015 at 11:46 AM delete

Salam, hahahaha ku fikirkan Jacob biskut, rupanya meow comellll..alahai, comel sgt, dpt kawan sekali 2 ekor terus haa..Jacob pun terus miang ye jadinye, hahaha..comel lah semua, baka mahal tu..jelesnye saye..hahaha..nice cat! geram betul tgk..haha

avatar
Shafuhan Smab
AUTHOR
August 17, 2015 at 11:46 AM delete

Wow comelnya. Kite minat gop kucing tp takda kucing secomel cmni. :'D

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 17, 2015 at 12:25 PM delete

wahhh..lyssa..ada ahli keluarga baru ye..cewah...kemain..double J tu..jakie chan ea..jennyperlopes cantik..ke..dannnnn Jacob..dah memang terkenal pon..gebus mulus...best peluk tu..alolololo..dah dalam buai tu..botol shushu denga bantal busuk jacob mana..mana..mana..hiihihihi..Rasulullah SAW sangat menyayangi kucing..moga kita mendapat manfaat..amin.

avatar
August 17, 2015 at 12:59 PM delete

wahh, untung la jacob duduk lam buaian, hehe

avatar
Fatin Liyana
AUTHOR
August 17, 2015 at 1:07 PM delete

Amboiiii, bukan main manja eh si Jacob ni. Geram tengok bulusss bulusss dia. hehehe :D

avatar
August 19, 2015 at 12:03 PM delete

comelnya..bestla ada baby baru. seronok bela kucing ni.

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
August 19, 2015 at 4:56 PM delete

JACOB ...JACKY ..JENNY wah nama2 dia ..semua comel..geram tgk sekor2 ni heheh

avatar

Google+ Followers