Tudung Bawal Forever and Ever

.Assalamualaikum


Hi awak ! 




Bila tengok tajuk macam tu , mesti korang ingat ada jenama baru tudung bawal iaitu Tudung Bawal Forever and Ever kan ? . haha . Merepek je lah haku ni . Padahal Lyssa nak ceritakan mengenai Tudung Bawal . kihkih .

Maksud Forever and Ever ni 'selama-lamanya' . So apa yang cuba Lyssa sampaikan kat korang ni ? Uhm . Ok. Stright to the point je lah . Kalau nak tahu, maksud Lyssa kat title entry kali ni ialah selama-lamanya Lyssa akan pakai tudung bawal sahaja . haha .

Kalau korang perasanlah kan, bila korang tengok kat INSTAGRAM LYSSA . Tudung jenis apa je yang Lyssa selalu pakai ? Majoriti Tudung Bawal kan ? haha . 2 3 ketul gambar je yang Lyssa pakai shawl . kahkah .

"Who cares ?"

"Err ada aku kesah ?"

"Ikut suka hati kau lah nak pakai tudung apa pun Lyssa oiiy . Benda macam ni pun nak cerita.. --'"

Haha . Tak de la wey . Lyssa saja je nak bagitau yang Lyssa lebih selesa kalau pakai tudung bawal nak ke mana-mana pun . Sebab tu korang asyik nampak Lyssa ni asyik pakai Tudung Bawal je . Jarang nampak Lyssa pakai shawl . kan kan ? 

Bagi Lyssa , bentuk muka Lyssa yang bulat macam 'roti canai' dan 'coklat smarties' bak kata adik Lyssa .... (**haih , teruk kau dik cakap muka hakak kau ni macam coklat smarties**) ni , Lyssa memang teramat sesuai untuk memakai Tudung Bawal berbanding Shawl . haha . Tak kisah lah Instant Shawl ke , Halfmoon Shawl ke , Pashmina ke , yang semua tudung yang melilit bagai memang dahku tak sesuai dah tidak selesa haha . 

Memang dari dulu kot, Lyssa sangat selesa dengan Tudung Bawal . Nak tahu satu rahsia tak ?
Shh ! Jangan cerita kat siapa-siapa tau . Kita-kita je yang tahu nih. Kalau korang nak tahu, masa Lyssa pakai Shawl je , automatik kepala Lyssa akan bergerak macam ROBOT ! Tambah-tambah masa dekat kampus . Bila orang panggil Lyssa je , Lyssa akan toleh tengok, bukan kepala yang toleh tengok, badan sekali bergerak . Dah macam robot je . kahkah . Boleh bayangkan tak ?? Sampai member pun ada yang perasaan ..

"Dah kenapa dengan kepala kau tu Lyssa.."

Then malu-malu kucing lah aku jawab ..

"Sebab pakai shawl ni lahhh .. Dah aku jadi macam robot" ! hahahahaha .

Sebab tu, Lyssa memang jarang . Lantak lah kena iron selalu sekali pun Tudung Bawal ni , aku sanggup ! hihi . Asalkan , nak ke mana-mana tak jadi macam robot.

Lagi satu , Lyssa ni dah la jenis yang lasak . So kalau pakai benda melilit-lilit dekat kepala ni, rasa rimas yang ter-aaaaamat lah . Dan tak semena-mena , aku kena control diri aku daripada banyak bergerak dan automatik terus jadi macam wanita melayu terakhir abad ini . kahkah . Serius weh . Sampai macam tu sekali tau .


HEHE . Ini lah pengalaman Lyssa masa cuba pakai Shawl dulu-dulu tu ...

Korang pulak , adakah sama macam Lyssa .. Atau ?????


Terima Kasih Sudi Baca ...

*pstt . Kalau ada yang nak sponsor tudung bawal kat kita , kita sedia menerima . hihi . jokejoke*



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

22 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
August 4, 2015 at 12:13 PM delete

akak pon dlu2 ms anak dara suka sgt pkai tudung bawal..loni dah jd mak2 mls nak iron..

avatar
Farhain Azmi
AUTHOR
August 4, 2015 at 12:18 PM delete

hehe..ada org cakap bila pmpuan pkai tudung bawal, nmpk awet muda je..hehehe

avatar
August 4, 2015 at 12:22 PM delete

bawal poeber .. ahaha.. sng sbnrnya pakai bawal ni

avatar
August 4, 2015 at 12:36 PM delete

bagi saya tak kisah pakai tudung apa apa pun~~

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 4, 2015 at 12:49 PM delete

high five..setuju..akak dah cuba shawl bagai..pakai bukan tak pakai langsung..tapi keselesaannya tu jauh beza bila pakai tudung bawal la..cuma macam hakakkk mungkin lebih suka cari tudung bawal yang bidang besar sikit la..ala sikit je besarnya..yang penting selesa kan lyssa..plain ke..bercorak ke..tak kisah..hehehehehehe..jimat pin dan kerongsang..

avatar
August 4, 2015 at 1:07 PM delete

hye lyssa.. saya nisa.. memang sweet je lau pakai bawal.. heee.. nak tanya lyssa camne nak up follower eh? nisa sekarang tengah buat cerpen online.. dulu dah lama tinggalkan blog.. sekarang baru nak guna balik.. pelik gak nape follower tak ramai.. sedeyh.. huhu.. ada any site yg boleh bntu nisa untuk share karya online ni dengan orang ramai tak eh? hope lyssa boleh share tips ye.. selamat berkenalan.. :) http://hanyabelog.blogspot.com/

avatar
August 4, 2015 at 2:13 PM delete

kalau fiza suka pakai shawl..hehe..terbalik pulak kita

avatar
Sheila Adziz
AUTHOR
August 4, 2015 at 5:01 PM delete

tdg bawal tdg pertama akak pakai ms dolu-dolu.... sampai skang pun still pakai....

avatar
Cik Kumbang
AUTHOR
August 4, 2015 at 5:01 PM delete

Cik Kumbang pun sama macam fiza....suka pakai shawl (^_^)

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
August 4, 2015 at 5:51 PM delete

Dulu akak suka pakai tudung bawal ni...pastu bertukar ke shawl...tapi disebabkan muka rasa tak selesa...sekarang ni hanya pakai tudung siap dah jer...sebenarnya...malas nak ion jer...koleksi tudung bawal ada banyak giler...AJ ada yang tak AJ pun ada..nanti nak buat perloved la...

avatar
August 4, 2015 at 10:40 PM delete

same here lyssa.. tak selesa sgt pakai tudung lain... pulun meng"íron" pun xpelah..

avatar
Ifa Ajerr
AUTHOR
August 5, 2015 at 12:06 AM delete

Aah..selesa dgn bawal..shawl n awning ada jugak..tp x bape kerap nak pakai

avatar
August 5, 2015 at 1:44 AM delete

tudung bawal is the best...xpyh nk lilit bagai...pakai pin satu je...haha

avatar
August 5, 2015 at 1:45 AM delete

Do same like me. Rasa tak selesa pakai shawl sebab nampak pipi tembam. More comfort pakai bawal. Feel high confidence level =)

avatar
Naz
AUTHOR
August 5, 2015 at 3:22 AM delete

Saya tak pakai tudung la. =P

avatar
tenku butang
AUTHOR
August 5, 2015 at 12:26 PM delete

dah buat autopublish.. esok pagi.. harap teman tak lupa nak letak link kat sini..

avatar
tenku butang
AUTHOR
August 5, 2015 at 12:29 PM delete

pipi bolet boleh disembunyikan dgn tudung bawal.. ehehehe

avatar
August 5, 2015 at 1:01 PM delete

Tudung bawal pun sweetttt kan, Lyssa… Walau bermacam jenis shawl yang trending sekrang nie, tudung bawal tetap forever, and ever, evergreen gitu… ;)

avatar
Nadia Johari
AUTHOR
August 5, 2015 at 9:31 PM delete

kalau nad suka shawl..kalau pakai tudung bawal mukanampak bulat..ahhaa

avatar
Mardiah Diana
AUTHOR
August 7, 2015 at 11:31 AM delete

Akak pun suka pakai tudung bawal...senang nak pakai dan simple...

avatar
Nurul Faiz
AUTHOR
August 9, 2015 at 6:17 PM delete

sokong tudung bawal jugak. hihihi

avatar

Google+ Followers