Bila Tiada Mood Nak Buat Report Intra ..

.Assalamualaikum


Alhamdulillah . Seperti yang korang tahu . Tak semua mungkin .. Lyssa dah habis praktikal sejak 2 minggu lepas lagi . Last 14/10 ler . Dalam 2 minggu ni lah , kena bekerja keras untuk siapkan report tu . Sebab dateline 30 Oktober dah kena hantar . Lagi 3 hari . Tapi ... 





Hm . Bila dah ada masa terlebih macam ni , mula lah rasa tak ada mood nak buat report . Bukan nya tak ada masa . Masa berlonggok , terbiar macam tu je . Apa nak jadi dengan diri dahku ni entah lah kan . Padahal , report tu bukanlah susah sangat nak buat . Just buat dalm 20++ pages je . Itu pun nak berkira dengan masa . 

*nasib baik lah Log Book semua dah settle . Nak fokus on report je . tsk .

Korang pernah ke rasa nak buat something yang important , tapi rasa malas gila nak buat ?
Pernah rasa tak . Adakah Lyssa ni terlampau banyak berfikir sampai satu kerja pun tak berjalan . Bukan sengaja nak tangguh-tangguhkan . Tapi , bila mood kita dah tak ada langsung , nak mengadap laptop pun rasa menyampah . Adui !

Perasaan apa ni ? Macam mana nak hilangkan sifat malas atau selalu tak ada mood ni ? Ada siapa-siapa boleh share ? 

*Kadang tu , penyakit malas memang susah nak kawal . hm T_T

TerimaKasihSudiBaca..

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

14 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
noor hazyrah
AUTHOR
October 27, 2015 at 3:43 PM delete

untungg baru 20 pages, budak poli lagi banyak. sob sob

avatar
nona senyum2
AUTHOR
October 27, 2015 at 4:05 PM delete

Jika kau pikir kau bolehh,
kau boleh melakukannya !
jika kau pikir ragu ragu, usahamu tidak menentuuuuu~

Engkaulah apa kau pikirkan ! hehhee..semangat kan lagu tuhh~

rindunya kat buku tuhh, hmm ~lama tinggalkan UniKL, salam kenal dari UniKL Micet, ngeeeeee :)

sis, kalau rasa malas buat, tampar je pipi kat depan cermin !


and...if ada masa banyakk, jomlah join GA lenovo free nih, even tak gah kan, saja support

http://nonasani.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

avatar
October 27, 2015 at 4:08 PM delete

Lissa selalu macam tu.. benda tu penting, tapi malas buat then tangguh. suka buat last minute. haaa :D

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
October 27, 2015 at 4:37 PM delete

sama mcm akak..selalu hari Sabtu..Ingat nak kemas,basuh baju..basuh pinggan mangkuk..last2 petang lepas husband balik..baru terhegeh2 buat..

avatar
dya bunga
AUTHOR
October 27, 2015 at 4:43 PM delete

Bestnya 20++ pages je..dya dlu kne lebih 50++ rasa nk pitam ngadap report tu..haha

avatar
Masita Eyta
AUTHOR
October 27, 2015 at 5:06 PM delete

sama la kalau da malas tu satu apa pon x jadi ekekee

makan ada la terapi yang terbaik kalau saya la sis..

avatar
October 27, 2015 at 7:32 PM delete

Sama la ena.. Kalau buat assignment suka last minit.. Lepas tu mulalah menggelabah nak siapkan.. Masa yang ada malas nk buat.. Haiyaaaaaa...

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 27, 2015 at 8:19 PM delete

Bagi hadiah dulu pada diri sendiri...atau buat dulu lepas tu baru cari hadiah untuk diri sendiri..hehe...dah habis praktikal ye lyssa...tahniah ye...

avatar
October 27, 2015 at 8:34 PM delete

jgn buat last minute tau eheh

avatar
October 27, 2015 at 9:09 PM delete

huhuhuhu..its ok lyssa..kte sme..slalu je rase nk wt mcm2 bnd tp tgn n bdn x brtndk..haha
tdo je dulu then,t bgn tdo br smbung..hehe

avatar
Nabihah Rose
AUTHOR
October 28, 2015 at 7:43 AM delete

Baca surah alam nasyrah selalu kak lyssa :-)

avatar
careno
AUTHOR
October 28, 2015 at 10:10 AM delete

Dah knape dateline 30 September lak ni... dah terlepas laaa... wakaka...

avatar
October 28, 2015 at 10:18 AM delete

@careno

oktober laaa . typo !! hahahahaa

avatar
Eika Schapika
AUTHOR
October 28, 2015 at 2:53 PM delete

hahahahaha. ni fika pun minggu depan nak habis intern tapi report hanya mampu sampai kat pengenalan kpd organisasi xD

minggu depan sebelum kuar opis nak kena siap dah sebab ingat nak print sesiap kat sini hahahahah jimat duit nak print report hahahahahahahahahahaha btw gudluck Sis Lyssa !

taktahu la apa cara nk buat supaya boleh siapkan report ni sebelum jumaat minggu depan T_T

maybe godaan bf kot hahahaha tak pun godaan hp - twitter , instagram blabla wechat ;D


on laptop pun tak jalan jalan jugak tangan ni nak buat report. haha taktahu la penyakit apa ntah yg dtg melanda ni

hehehehehe sama sama intern camni faham perasaan malas tu cemana xD

avatar

Google+ Followers