Barulah Rasa Tenang Nak Baca Blog Ni !

Assalamualaikum ..

Hai . Dah lewat malam ni .. Amboi .. Ada yang tak tidur lagi ke tu ? Terima kasih sudi singgah baca blog Lyssa lewat malam ni. hihi.. Tak ada la nak update apa, Lyssa baru lepas menggodek coding blog ni..

Gambar Hiasan . Tiada kena mengena dengan entri ini .

Sebenarnya, lama dah Lyssa terniat nak tukar jenis font blog Lyssa ni, tapi tak berkesempatan dan asyik terlupa saja. Malam-malam macam ni, rasa maca free sikit nak menggodek. Walaupun mata dah makin naik juling, Lyssa gagahkan jugak menaip nih . Ngantuk dahhh .. haha ..

So, kalau sebelum ni, korang perasan tulisan blog Lyssa ni agak kecil dan susah nak baca, tapi kali ni 'clean & clear' sikit kan ? Tak payah dah korang nak pakai teropong baca penulisan Lyssa ni. haha.
Sekarang ni, Lyssa ubah balik blog Lyssa jadi tulisan "Verdana" bersaiz 15px.

Rasanya lebih tenang kot sekarang baca blog ni... hihi.. Sekali sekala, kita mesti nak ada juga rasa perubahan kat blog kita ni, walaupun sedikit kan ? So, untuk permulaan ni, Lyssa ubah dulu saiz dan jenis font. Next time Lyssa tukar color blog ni pulak ye.. ? Kalau nak tukar template tu, rasanya tak kot. Sebab Lyssa dah jatuh cinta dengan template ni. Nampak lebih simple dan professional sikit kan.. Baru la nampak matang siket .. Chewah ! 


Jadi, sekarang Lyssa pula nak tanya korang ni, korang guna font jenis apa untuk blog korang tu ? Kongsi lah sikit. Nak tahu jugak .. Sambil-sambil tu, boleh la Lyssa jejakkan kaki ke blog korang .. hehe..

Terima Kasih Sudi Baca ..
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

14 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 10, 2016 at 12:57 AM delete

always admire your blog, hehe, neeza pakai questarial he, itu pun freebies template dari orang lain ^_^" hehe..

avatar
June 10, 2016 at 1:00 AM delete

@Haneeza Mohamad : ohh , ye ke ? macam menarik je nama font tuu .. nanti Lyssa terjah je blog awak yeee xD

avatar
June 10, 2016 at 1:07 AM delete

ooo ingat gapo dio....rasa selesa baca sebab font seketul dan besar...macehhh komen...ehhh hahahaha

avatar
aswaleyla
AUTHOR
June 10, 2016 at 2:49 AM delete

haah kak. sennag nak baca kalau font simple2 ni.

avatar
Perawat Islam
AUTHOR
June 10, 2016 at 2:55 AM delete

Saya tak tahulah blog saya guna font pe.Sebab saya guna wordpress.Jadi font dia gunakan font default kot.Blog saya ni saya kongsikan tentang perubatan Islam dan gangguan jin.

Ada sesiapa yang tahu macam mana nak tahu blog wordpress guna font apa?

avatar
nadhie wueen
AUTHOR
June 10, 2016 at 3:13 AM delete

Sis pakai Arial 12 je. Memang paling gemar yang ni. Rasa kemas je. hihi =D

avatar
Fieza Sani
AUTHOR
June 10, 2016 at 7:44 AM delete

sama la lyssa..saya nak tukar size font kat blog tapi tak gheti..huhu..kecik sangat size yang sekarang ni..

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
June 10, 2016 at 8:22 AM delete

Assalammualaikum lyssa..lyssa..buat tuto..walau macam mudah tapi tak bagi kak PC...sakit mata baca blog sendiri..nak ubah lebih2 akak takut la pulak..hehe..taknak tragedi berulang kembali..huhu..

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
June 10, 2016 at 9:00 AM delete

kak ena pakai font PHILOSOPHER

avatar
June 10, 2016 at 9:07 AM delete

hai lyssa...saya guna font verdana gak..tapi saiz dah lupe dah..hihu..

avatar
June 10, 2016 at 10:28 AM delete

hehe takyah juling2 dah lepas ni nak baca blog akak lyssa. Emmm ain pakai font apa ntah. maklum la edit blog pun tempah orang ! hahaa.

avatar
Atyy Azmi
AUTHOR
June 10, 2016 at 12:06 PM delete

admire you blog
lyssa blogwalking disini yuk : http://sayasukala.blogspot.my/

avatar
June 10, 2016 at 12:40 PM delete

Assalamualaikum, Kak Lyssa. Wongkay, da bertambah comel da blog Kak Lyssa~

Nina guna font "Josefin Sans" 18.5px
Entah kenapa kene ada .5 tu.. Apa-apa pun, teruskan ber-blogging ya! :D

avatar
me_ fara
AUTHOR
June 16, 2016 at 10:24 AM delete

saya guna vedana.betul ke ejaan dia ni?hihi
kalau sudi lawatlah blog saya
http://admya.blogspot.my/

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers