Adik Lyssa Sudah Hilang 10 Hari ... Adik ! Di mana kau ??

Gadis Kidal Berceloteh..
23 / 06 / 2011

:h:.Assalamualaikum.:h:

Sob..Sob..Sob.. Berita yang amat dan tersangat lah menyedihkan . Pilu , Sepi , Sedih . Perasaan ini kian menghantui diri Lyssa dalam 10 hari ini .. Sejak 14 JUN 2011 ...     
Memang memilukan tentang berita yang mengatakan adik Lyssa sudahh hilang dalam tempoh 10 hari ini ..

Berita kehilangan adik Lyssa yang berumur 4 tahun 4 bulan itu sangat memedihkan hati Lyssa sekeluarga ! :( Kalau korang dalam keadaan seperti Lyssa ni , korang tentu akan sedih jugak. 
Tapi .. 

Tapi .. 

Tapi .. 

Mungkin korang tak kan rasa sesedih dengan apa yang Lyssa rasakan sekarang.

"Adikku ! Di mana engkau sekarang .. Kakak rindu dekat kamu lah ! Tolong lah pulang . Setiap hari kakak menanti kepulangan mu wahai adikku !"

Waa.. Kesian dekat mama . Setiap hari menitiskan air matanya . disebab teringatkan wajah adik bongsu kesayangan Lyssa tu.

Rasa macam nak ganyang-ganyang, sepak-sepak, cepukk-cepuk, terajang-terajang je siapa yang telah menculikk adik aku tu !! >.< Memang tak ada hati perut langsung ! (Ada hati tapi , mungkin dah rosak kot hati dia tuh!) hmmm. 

Kalau lah Lyssa dapat tahu siapa yang menculik tu.. Haa. Memang Lyssa nak bagi rasa penumbuk hikmat 77 kali dari Lyssa taw! Tengokk ciket muka orang tu. Oooo . Ada hati nak menculikk ehh . GILA BRUTAL betol !

Tengokk lah kat bawah ni , Lyssa siap tampalkan poster ni dekat semua kawasan rumah Lyssa taw ! Punya sayang dekat adik Lyssa tu haa. Sanggup pergi tampal dekat merata tempat . Kalau korang. sanggup ke ? Nak kata Lyssa gila ? Ahaaa.... "Ada aku kesahh ?" Hmm . Nak tengokk poster tu ke?


Haa... Macam mana ?Dah tengok kan ? Nak kata Lyssa gila ke ? Kisah apa . Asalkan , Lyssa nak balikk adik Lyssa tu . Tolong .. Tolong.. Tolong carikan !
Warghhhh... Grr.  Siapa dapat carikan kucing Lyssa tuh , haa.. Lyssa bagii . bagii . bagii ... Bagi KISS je lah ! Mahall ooo Kiss Lyssa . Siapa pun tak boleh dapat. huuu~

Nak tahu nama adik Lyssa tuh ? Agakk pelik lah . ENOT !! Pelik ke ?? Nak gelakk ? Meh sini Lyssa bagi belaian manja dekat korang nakk ?? Meh mehh .
Cantik ciket muka korang bercorakk lebam karang.. :0 ..

P/s : Kepada semua , tolong doakan adik Lyssa dapat balik dengan selamatnya :) ok ? Trimass~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

78 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
ehana
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:14 AM delete

btol ke?xdpat bkak la kt postr..cm mane bole ilang..

avatar
June 23, 2011 at 11:17 AM delete

@ehana

betul ler.. sekarangg boleh bukak dahh .try tengokk :(

avatar
CikFarra
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:18 AM delete

xde pn poster tuu ...

avatar
LoveLessCrY
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:18 AM delete

semoga adik lysaa selamat pulang.. Kami semua doakan lysa & family tabah meghadapi dugaan. Banyak2kan solat dan berdoa ye..

Hit me : http://hafizblogs.blogspot.com/

avatar
June 23, 2011 at 11:20 AM delete

alo2.. comel nya kcing y ilang tu ...

avatar
EiEy
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:21 AM delete

erah doakan 'adeq lyssa' balik...salunye....adeq akan tahu jalan balik....kalau adeq lyssa tak balik2.....tak tahu lah nak cakap ape lagi.....huhuhu

avatar
.dayana.
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:21 AM delete

lisa.!!pnyela suspen bce at ats uh..hee...
i.Allah t jmpe blek kcing uh..dun worry..:))

avatar
June 23, 2011 at 11:22 AM delete

@CikFarra

ada.. ada.. KLIK SINI Balikk ..

avatar
June 23, 2011 at 11:22 AM delete

@LoveLessCrY

yuppp . btol tuh.. doa je caranye... hope dia balik dengan selamat :(

avatar
June 23, 2011 at 11:23 AM delete

@☀ Izzaty Hedry☀

lol. tak de lah secomel mana . tapi , Dia sangat bijak + Genius!!

avatar
June 23, 2011 at 11:24 AM delete

@EiEy

memang lah . tapi , dia kena kurung oleh orang yang menculik nya tuhh ;( tuh yang payah ciket :(

avatar
June 23, 2011 at 11:25 AM delete

@.dayana.

heee . entry suspen , baru orang nak baca ^^

avatar
intanEyka
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:32 AM delete

hahah..gempaq jek,,hehe =)
smuge jumpe laa ekh..hee

avatar
A'Aini
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:33 AM delete

hahaha . . . apa la kak lyssa ni . . hahahahha . .. wt terOk bOleh ! . . ingt apa tadi ~ . . tp kcian jugak hehe . . sabar je la nnti dia balik la tuh .

avatar
MisS HoNeY
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:33 AM delete

punya la suspen bca..tgk2 kucing..hehe.xpe2..t die blik la.

avatar
EiEy
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:35 AM delete

alalala....kejamnye org tu...cyan la adeq nak kena kurung....mesti dia dengki kat lyssa sbb ade adeq yg cute...tu pasal dia culik....heheh....

avatar
Dayana AZ
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:37 AM delete

aww comellnyee diee , dayana pn pna hilang kucing jugak :( smpi skrg die tak dtg balik .

avatar
June 23, 2011 at 11:39 AM delete

@intanEyka

hee. yuppp . japg , nak carii lagii ^^

avatar
June 23, 2011 at 11:40 AM delete

@A'Aini

ohhooo . suspenn takk .? ngee.. sama-sama tolong doakan yerr .~

avatar
June 23, 2011 at 11:41 AM delete

@EiEy

haaa. btol btoll tahu tk per.. memang menyedihkan .dah tahu adik tuh pakai loceng.. pandai pulakk nak culik yea? huh .. hmm .

avatar
eRa
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:41 AM delete

sian kak lisa... mula bace tajuk tue,,, punyelah "TERKEJUT BERUK" lepas tekan "KLIK SINI" baru reda sikit perasaan... sama2 kite doakan agar kak lisa dapat jumpa adik kak lisa atau lebih senang kucing kak lisa.... AMIN!!! YARABBILALAMIN....

avatar
June 23, 2011 at 11:41 AM delete

@Dayana AZ

sedihh.. nasibb kita sama lah yerr ;(

avatar
June 23, 2011 at 11:47 AM delete

@eRa

heee . suspen habess lah tuhh ehh .? huhuh . ehh . akk aminn kan .. Aminnnnnn ~ Harap ketemu lah dengan adik akk tuh.. aduhhh :;(

avatar
ain
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:52 AM delete

kucin tu mmg mata ye beso sblah ea?

avatar
June 23, 2011 at 11:57 AM delete

@ain

Ishkk . tak de lah .tangkap dari sidetuh . memang nampk cm tuh . hoho . ;)

avatar
BellaEman
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:59 AM delete

ahhh.. suspen bell oleh dik lyssa ni.hehe

avatar
June 23, 2011 at 12:01 PM delete

@BellaEman

huhuh . sory sebab buat bell jadi suspenn .huhu.

avatar
Tyraaa
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:09 PM delete

suspen sayeeeeeee. haha.. btw, smoge dpt jmpe adek kaka to eh. hee

avatar
June 23, 2011 at 12:09 PM delete

nama adeq lyssa yg hilang sma mcm nma adeq saya yg hilang la...~

avatar
anies
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:18 PM delete

buwek suspen ajo cik lyssa nie .
egt adex btol lha td . hayyo
luruh jntung mak nak .
klik2 kua adex lyssa b'bulu ruponyo . hehehe ...
dh jmpe nt kc tw yew .
>.<

avatar
June 23, 2011 at 12:48 PM delete

hihihi..suspen tul...anyway nice entri loh... :)

avatar
spider_gurl86
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:54 PM delete

hukhuk wat suspen la tp arap lyssa jumpa adik lyssa ye...

avatar
M Fizan
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:54 PM delete

haha..ingat adik kandung lyssa..ish3..main2 neh

avatar
ain revival
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:55 PM delete

semoga 'adik' lyssa masih ingat jalan pulang..

'adik' y sgt comel..hehe

avatar
shiema sufian
AUTHOR
June 23, 2011 at 1:35 PM delete

alaaa, ingatkan adik kandung. huhu. pelik jugak sbb ta masuk tv. hahaha

avatar
shiema sufian
AUTHOR
June 23, 2011 at 1:35 PM delete

alaaa, ingatkan adik kandung. huhu. pelik jugak sbb ta masuk tv. hahaha

avatar
June 23, 2011 at 1:35 PM delete

As Salam , dtg menjenguk tuan tanah . hahha , ni ape citer ni ? ohh ...
adik lyssa hilg upenye ,, umm .. tkpe lha , nnt dea blik la tuu .. sbr ea :P

avatar
mimiey damia
AUTHOR
June 23, 2011 at 1:41 PM delete

ape la kak lyssa niey...nakal taw...mimiey suspen jdi...

avatar
neeza
AUTHOR
June 23, 2011 at 3:26 PM delete

Adik lyssa: buat akak suspen jek tadi. hehehehehe.
Anyway, lyssa akak nk mintak tolong lyssa ajarkan mcmane nk buat button read more tapi nk ade warne warne mcm butang reply kat lyssa punye blog sebelom nie.
Dan tolong ajarkan akak mcamane nk tulis ayat2x yg kite nk kat sebelah tarikh dan mase setiap entri post kite.
Mcm lyssa, lyssa buat : Penat Menaip : Lyssa Dilixious

avatar
June 23, 2011 at 3:28 PM delete

@Tyraaa

InsyaAllah . harap tak mati ;(

avatar
June 23, 2011 at 3:31 PM delete

@anies

hehehhe .. haaa. tahu tk per.. suspen ehh .? hehe . sorry buat korang suspeen je. huhu ;p

avatar
June 23, 2011 at 3:33 PM delete

@ain revival

hehehe . tak comel pun , tapi Lyssa saayang dia .. huhuh .

avatar
June 23, 2011 at 3:34 PM delete

@amirul.fareast512

huhuhuuh . tuh lahhh . sabar je lahh . sedihhh sangatt.. aduhhh . ;(

avatar
June 23, 2011 at 3:34 PM delete

@mimiey damia

hehehe . nakal ? hahaha . baru tahuu akak nakal ? hohoh ;*

avatar
June 23, 2011 at 3:36 PM delete

@neeza

hehehehehhe . sor buat suspen bebenor . hoho . okk .yang pasal read more tuh . nanti , Lyssa try buatkan tutorial nya ok ?? pasal yang penat menaip tuh . try tengok dekat design > Page Element > Blog Post > Tekan edit... kat bahgain situ , bolehh tukar ^_^

avatar
kuah kacang
AUTHOR
June 23, 2011 at 3:54 PM delete

tajuk xleyh bla.. last2 kucing punye pasal..HAHA

avatar
아핏
AUTHOR
June 23, 2011 at 5:03 PM delete

At first rase geram kat pencuri tu sebab culik adik lisa. but bile tengok poster adik lisa tuwhh.. O M G ! haha.. sangat cumell.. patut lew kene culikk

avatar
achik rin
AUTHOR
June 23, 2011 at 5:36 PM delete

rase cam nak sepak laju laju jer . grrrrrrrrrr . ==' ,semoga "adik" lyssa cepat balek =='

avatar
June 23, 2011 at 6:34 PM delete

@kuah kacang

lol.. bukan kucing lahh .adik lyssa tuhh,,aduyy,,

avatar
June 23, 2011 at 6:34 PM delete

@아핏

hehehe . lol . macam tuh lakk , last2 ,tak gera ehh ? heheh ))

avatar
syud
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:02 PM delete

dia jalan2 cari kekasih baru kot hahahah..comey la bulu dia..

gram mcm nak peganggg jerrrrrrr

avatar
June 23, 2011 at 11:14 PM delete

xla lyssa...kucing gak la...tp dia boboy...eh bkan2...jantan la...hahahaha

avatar
June 24, 2011 at 1:31 AM delete

adoii akak, ingtkan adek btol2, rupenyee kucingg, alamak kene tipuu lahh ye kite :D

avatar
Tiqa B.a.h.
AUTHOR
June 24, 2011 at 2:30 PM delete

sys lyssa, kita sama la. kucing kesayangan tiqa pun hilang. Dah seminggu tak jumpa2 pun. :(

avatar
cynthia bella
AUTHOR
June 24, 2011 at 4:43 PM delete

Harap adik kak Lyssa akan dijumpai

avatar
June 24, 2011 at 5:15 PM delete

adoyy !! ingatkan adik betul tadi ... haha..kak lyssa ne wat suspen je !

avatar
Ibnu isa
AUTHOR
June 24, 2011 at 7:31 PM delete

lisa lama xupdate.. bz ke.. dedicate something tok MJ boleh.. tu pun kalau minat MJ lah.. hee

http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/06/segmen-memperingati-3-tahun-pemergian.html

avatar
June 25, 2011 at 2:34 PM delete

Hahaha .. lawak bhaii entry nie . First first , sespuen jee . Hadoyy , ==' !

avatar
NINA AMIRA
AUTHOR
June 25, 2011 at 5:04 PM delete

dy g merantau cr spesies dy kot.. jantan ke? msti cr bini

avatar
June 25, 2011 at 8:31 PM delete

Haha kucing rupenya.Ingatkan apa lah tadi.

avatar
lee jieun :D
AUTHOR
June 25, 2011 at 9:08 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
bedpet
AUTHOR
June 26, 2011 at 1:45 AM delete

alaaaa kesiannya. em maybe adik tu p cari awek/pakwe kot. slalu kucen mmg cm tu. nak2 kucen jantan.

avatar
farah hanim
AUTHOR
July 1, 2011 at 9:08 AM delete

ohoho.bt saspen je..da nak mengalir da air mate nie.hehee.comel kucngnye :D.hope cpt jmpe

avatar
July 13, 2011 at 11:25 PM delete

mati2 ingt adk btul..tp,wlaup0wn kcng kta ttp rsa khilangn..sye p0wn prnh rsa mcm 2..smpi skunk kcing 2 x blik2..sdey2..='(

avatar
Ahmad
AUTHOR
September 12, 2011 at 9:55 PM delete

huhuhu....mcm2 la komu nie...heheh....erm..kalau saya jumpO kucing mu nie,,,komu nak bg kizz ka??? ada berani ka???? nanti pakwE mu ni mrh koMU ni plak...hihihi....jele tahap gaban nanti pakwE mu ni huhu

salam pergurauan yerk huhu....

avatar
Lissa.
AUTHOR
September 12, 2011 at 11:49 PM delete

Alalal, comeynyer adk kak lyssa yg lame <3

avatar
PocoBoy
AUTHOR
October 18, 2011 at 6:10 PM delete

Ingatkan apa lh tdi.Kucing comeyy upanya ..Semoga dia dalam keadaan selamat dan selamat balik :)

avatar
HoNeY Bee
AUTHOR
October 18, 2011 at 6:20 PM delete

laaa..igt owg,,rupa yer kucing...
-__-

avatar
October 27, 2011 at 3:42 PM delete

Hahaha,Azira pon mcm akak jugak..Kucing hilang Azira buat poster den tampal sekeliling kwasan rumah..Alhamdulillah jumpa :) Kitorang skeluarga buat poster klau jumpa kucing kitorang,kitorang bagi RM50 je X)

avatar
Nani
AUTHOR
August 31, 2012 at 10:24 AM delete

tembam la kucing kakak lyssa!!!

avatar
Hannan
AUTHOR
April 13, 2013 at 6:26 PM delete

Kak lyssa.. boleh tk kak lyssa tlg buat tuto tntg nak buat read more lebih cntik ? *ha? whatever laa.. * ala.. yang mcm kak lyssa buat tuto tu ... tpi yg tu simple sngat ! adek nk yg org buat punya canteksss gila-2 tuu ! boleh tak akk tlg buatkan tuto tu ? Kalau boleh, TQ ! >< INSYAALLAH...

avatar

Google+ Followers